Το Ιράν και το Ισραήλ προετοιμάζονται για πόλεμο...

Το Ιράν και το Ισραήλ προετοιμάζονται για πόλεμο...

23 Ιανουαρίου, 2021 21 Από Καλλιόπη Σουφλή
- 489 προβολές ( Μέτρηση έως 02:10:06 )

 

Το ιρανικό κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με τη «συνθήκη άμυνας και ασφάλειας για τον άξονα της αντίστασης». 

 

 

 

Οι … επαϊοντες λένε πως το 2021, θα είναι η χρονιά των πολέμων… 

Και το ερώτημα: ΤΙ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΛΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ… δηλαδή με τους ΧΑΖΑΡΟΥΣ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Το Ιράν και το Ισραήλ προετοιμάζονται για πόλεμο...

Η Μέση Ανατολή προετοιμάζεται για έναν νέο πόλεμο.

Το ιρανικό κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με τη «συνθήκη άμυνας και ασφάλειας για τον άξονα της αντίστασης». 

Υπογράφοντας τη συνθήκη με τους συμμάχους, τα κράτη και τους μη κρατικούς φορείς του, το Ιράν θα δημιουργήσει επίσημα το δικό του στρατιωτικό μπλοκ τύπου ΝΑΤΟ ενόψει των καθημερινών αυξανόμενων πιθανοτήτων άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ.

Ο ανεπίσημος άξονας της αντίστασης είναι ουσιαστικά στο δρόμο του να γίνει ένας οργανισμός που εγγυάται την ασφάλεια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι σύμμαχοι και οι αντιπρόσωποι του Ιράν είχαν σημαντική επιτυχία. Ένα ζωντανό παράδειγμα αυτού, σύμφωνα με το δίκτυο southfront.org, είναι οι Χούτι της Υεμένης. 

Επιπρόσθετα στις επιτόπιες εξελίξεις, δεσμεύθηκαν να αναπτύξουν, προφανώς με τη βοήθεια του Ιράν, ακόμη περισσότερα όπλα αποτροπής για την αντιμετώπιση της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ.

Δημιούργησαν επίσης μια βάση στη Νότια Υεμένη αναγκάζοντας τις δυνάμεις των ΗΑΕ να απομακρυνθούν από αυτήν, καθώς είπε ότι ο συνασπισμός Σαουδάραβας-ΗΑΕ δεν μπορεί να περιμένει να παραμείνει ασφαλής όσο είναι στην Υεμένη. 

Τέτοιες επιτυχίες στις συνθήκες του αυστηρού ναυτικού, του εδάφους και ακόμη και του αποκλεισμού του αέρα αποτελούν απόδειξη του γεγονότος ότι κάποια οργάνωση ανώτερου επιπέδου λαμβάνει χώρα πίσω από τα παρασκήνια.

Το Ιράν βελτίωσε επίσης τις θέσεις του στη Συρία και το Ιράκ, παρά τις προσπάθειες του Ισραήλ και των ΗΠΑ να σταματήσουν τις κινήσεις του. 

Η Τεχεράνη επέκτεινε τις δυνατότητές της για πληροφόρηση κοντά στην Ιορδανία και το Ισραήλ, ενώ οι αμερικανικές συνοδεία εφοδιασμού εκτοξεύονται τακτικά στο Ιράκ.

Στο ευρύτερο, διεθνές μέτωπο, υπάρχει ελπίδα για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τον Joe Biden στον Λευκό Οίκο. 

Η πλήρης ανανέωση είναι πολύ ύποπτη, δεδομένου ότι το Ιράν είπε ότι ήταν δυνατή μόνο μετά την άρση κάθε κύρωσης, και εξακολουθεί να είναι ασαφές εάν η νέα παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ είναι πρόθυμη να προχωρήσει τόσο μακριά προσπαθώντας να αποκλιμακώσει την κατάσταση.

Το Ισραήλ αναμένει ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς το IDF ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μαζικές ασκήσεις, προσομοιώνοντας έναν πιθανό σενάριο πολέμου. 

Κάθε κλάδος του στρατού σχεδιάζεται να συμμετάσχει, και οι δυνάμεις θα ωθηθούν τόσο στο βορρά όσο και στο νότο. Η άσκηση θα προσομοιώσει τη σύγκρουση του «χειρότερου σεναρίου».

Η ισραηλινή ηγεσία δεν κρύβει ότι αυτό είναι ένα μήνυμα προς το Ιράν και τους συμμάχους του ότι η πιθανότητα ενός πολέμου παραμένει ανοιχτή χωρίς αμφισβήτηση και το Τελ Αβίβ επιθυμεί να δείξει τη δυναμική για να αποτρέψει οποιαδήποτε προληπτική επίθεση.

Το Ιράν, ωστόσο, πιθανότατα δεν αποθαρρύνεται, καθώς η «εκστρατεία μέγιστης πίεσης» της κυβέρνησης Τραμπ απέτυχε προφανώς να επιτύχει κανέναν από τους στρατηγικούς της στόχους. 

Κατά τα τελευταία χρόνια η θέση της Τεχεράνης βελτιώθηκε και χρησιμοποιεί την ευκαιρία να επανεφευρεθεί ως εναλλακτικό κέντρο εξουσίας στη Μέση Ανατολή.

Ο πυρήνας του Άξονα Αντίστασης έχει ενοποιηθεί και έχει αποκτήσει νέα δύναμη. 

Η συμμαχία υπό την ηγεσία του Ιράν, εάν πραγματικά δημιουργηθεί και επιτύχει να προσελκύσει τουλάχιστον μια ουδέτερη στάση απέναντί ​​της στους παγκόσμιους παίκτες, όπως η Κίνα ή η Ρωσία, πιθανότατα θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή και ενδεχομένως να επιφέρει μια προσεκτική εξομάλυνση των γεγονότων. 

Αυτό μένει να φανεί στο μέλλον, καθώς όλες οι πλευρές δείχνουν επίσης την ετοιμότητά τους για βαριές εχθροπραξίες.

 

 

Πηγή

(Visited 488 times, 1 visits today)

Ετικέτες: , , ,

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.