Το Λονδίνο απειλεί τη Μόσχα για τα χημικά όπλα – «Μην τα χρησιμοποιήσετε στην Ουκρανία, θα υπάρξει απάντηση»

Το Λονδίνο απειλεί τη Μόσχα για τα χημικά όπλα – «Μην τα χρησιμοποιήσετε στην Ουκρανία, θα υπάρξει απάντηση»

11 Μαρτίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:182
Μοίρασέ το

Προειδοποίηση της Βρετανίας στη Ρωσία

Το Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών των ΗΠΑ προειδοποιεί: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν προβοκάτσια με χημικά όπλα

Ο Τζόνσον επανέλαβε τους φόβους των δυτικών αξιωματούχων ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία, αφού η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι σχεδιάζει να τα αναπτύξει στο πεδίο της μάχης. «Τα πράγματα που ακούτε για τα χημικά όπλα είναι απευθείας από το βιβλίο τους», είπε.

 

 

 

 

Χοντραίνει πολύ “το παιχνίδι” και οι δηλώσεις των Δυτικών συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΕΣ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ… ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ…

Η σφηκοφωλιά των Καμπαλιστών που όλα δείχνουν πως είναι αποφασισμένοι για όλα, βρίσκεται στην Ουάσιγκτων DC, στην Γερμανία και στο Λονδίνο… ας μην αφήσω έξω και το Βατικανό…

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ..

Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι για όλα… κι όταν γράφω για ΟΛΑ…το εννοώ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ο υπουργός Τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Κρις Φιλπ, προειδοποιεί ότι θα υπάρξει «δραματικά μεγάλη απάντηση» εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία, κάτι που, όπως είπε, θα ήταν εξόργισε την «ανθρωπότητα».

Όπως είπε στο Times Radio, η χρήση χημικών όπλων είναι μία γραμμή την οποία δεν πρέπει να ξεπεράσει η ρωσική κυβέρνηση. «Σαφώς, η χρήση χημικών όπλων, ειδικά σε μια εισβολή όπου υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός αμάχων, θα προκαλούσε την αγανάκτηση της ανθρωπότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Θα έλεγα σε οποιονδήποτε στη Ρωσία το σκέφτεται: «μην περάσετε αυτή τη γραμμή, μην επιφέρετε άλλη δυστυχία και βάσανα στον ουκρανικό λαό. Ήδη πυροβολούν αμάχους που φεύγουν από διαδρόμους ανθρωπιστικής διαφυγής, βομβαρδίζουν νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδικού/μαιευτηρίου, μην προχωρήσετε περισσότερο προκαλώντας δυστυχία στον ουκρανικό λαό».

Συνεχίζοντας ο Βρετανός υπουργός είπε πως μία τέτοια κίνηση θα προκαλούσε την μεγάλη αντίδραση της Δύσης «δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», είπε.

Όπως σημείωσε, «δεν πρόκειται να κάνω εικασίες για τη μορφή που θα πάρει ή θα την προλάβει, αλλά αυτή είναι μια γραμμή που δεν πρέπει να περάσουν οι ρωσικές κυβερνήσεις».

 

Ο Μπόρις Τζόνσον εκφράζει φόβους ότι η Ρωσία θα αναπτύξει χημικά όπλα

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως φοβάται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναπτύξει χημικά όπλα στην Ουκρανία.

«Αυτά που ακούτε για χημικά όπλα, αποτελούν μέρος του σχεδίου τους», είπε ο Τζόνσον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky News. «Αρχίζουν να λένε πως υπάρχουν χημικά όπλα που έχουν αποθηκευτεί από τους αντιπάλους τους ή τους Αμερικανούς… Έτσι, όταν οι ίδιοι αναπτύξουν χημικά όπλα, όπως φοβάμαι ότι μπορεί να κάνουν, έχουν ήδη έτοιμη μια κατασκευασμένη ιστορία».

Μιλώντας στην εκπομπή Beth Rigby Interviews του Sky News, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι εάν ο Ρώσος πρόεδρος συνειδητοποιήσει ότι έχει κάνει ένα «καταστροφικό λάθος».

Ο Τζόνσον επανέλαβε τους φόβους των δυτικών αξιωματούχων ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία, αφού η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι σχεδιάζει να τα αναπτύξει στο πεδίο της μάχης. «Τα πράγματα που ακούτε για τα χημικά όπλα είναι απευθείας από το βιβλίο τους», είπε.

«Αρχίζουν να λένε ότι υπάρχουν χημικά όπλα που έχουν αποθηκευτεί από τους αντιπάλους τους ή από τους Αμερικανούς. Και έτσι όταν οι ίδιοι αναπτύσσουν χημικά όπλα, όπως φοβάμαι ότι μπορούν, έχουν ένα είδος -ψεύτικης ιστορίας-. «Το έχετε δει στη Συρία. Το είδατε ακόμη και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό κάνουν ήδη. Είναι μια κυνική, βάρβαρη κυβέρνηση».

Το Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών των ΗΠΑ προειδοποιεί: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν προβοκάτσια με χημικά όπλα

 

Την ίδια ώρα προειδοποιήσεις απευθεύνει ο Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών των ΗΠΑ (ISW) το οποίο στην τελευταία του ανάρτηση αναφέρει πως το Κρεμλίνο θέτει τις βάσεις προκειμένου να κατηγορήσει την Ουκρανία για μία ψευδή χημική ή ραδιολογική επίθεση σε αμάχους προκειμένου να αποκτήσει μία νέα αφορμή για να κλιμακώσει την τις επιθετικές της ενέργειες στο ουκρανικό έδαφος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ πρέπει να «προκατασκευάσουν» τέτοιες προσπάθειες του Κρεμλίνου, αναφέρει το ISW, να καταστρέψουν εκ των προτέρων τις προσπάθειες της Μόσχας να δημιουργήσει πληροφοριακή κάλυψη για την κλιμάκωση και να αποτρέψουν την πιθανή χρήση χημικού ή ραδιολογικού όπλου από τη Ρωσία.

Πρόσφατες αφηγήσεις ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης βασίστηκαν σε μια μακροχρόνια επιχείρηση ενημέρωσης του Κρεμλίνου για να ισχυριστούν ψευδώς ότι η Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ σχεδιάζουν μια χημική ή ραδιολογική επίθεση στη Ρωσία ή στην κατεχόμενη από τη Ρωσία ουκρανική επικράτεια.

Ο Πούτιν και οι σύμμαχοί του αναφέρει το Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών, επεξεργάζονται έντονα το σενάριο της προβοκάτσιας, σύμφωνα με το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις θα πραγματοποιούσαν μια επίθεση χρησιμοποιώντας επικίνδυνα χημικά, πιθανότατα στην ανατολική Ουκρανία, αλλά πιθανώς σε ρωσικό έδαφος.

Η Ρωσία θα κατηγορούσε αμέσως τις ουκρανικές δυνάμεις.

Τα εγχώρια ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία είναι πλέον ως επί το πλείστον κλειστά από τον διεθνή χώρο πληροφόρησης, θα αξιοποιήσουν αυτή την ψεύτικη σημαία για να πυροδοτήσουν την εσωτερική οργή και να δημιουργήσουν ένα πρόσχημα για πρόσθετη κλιμάκωση στην Ουκρανία.

 

Πηγή

Προβολές : 182


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα