Το μνημείο που στήθηκε στο Πισοδέρι, η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και των φιλοσκοπιανών της Φλώρινας

Το μνημείο που στήθηκε στο Πισοδέρι, η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και των φιλοσκοπιανών της Φλώρινας

23 Ιουνίου, 2020 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:288
Μοίρασέ το

Ιωάννης Αμπατζόγλου:

α) Κατ’ αρχάς το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αδειοδότηση λυπεί την κ. βουλευτή,δεν μας αφορά.

β) Τον ελληνικό λαό δεν τον διχάζει το συγκεκριμένο μνημείο αλλά η εθνοπροδοτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας, την μακεδονική ταυτότητα και τη γλώσσα, χωρίς να λάβει υπόψη της την βούλησή του.

γ) Είναι μνημείο πραγματικού, γνήσιου και αυθόρμητου αγώνα κατά της προδοσίας που συντελέστηκε στις 17 Ιουνίου του 2018.

δ) Δεν είναι μνημείο μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού. Είναι μνημείο εθνικής αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Επίσης είναι ένα μνημείο ενάντια στην εθνοπροδοτική και αντιεπιστημονική συμφωνία την οποία υπέγραψαν οι σύντροφοί της και με αυτό τον τρόπο ολοκλήρωσαν το έργο των ιδεολογικών τους προγόνων, δηλαδή των εαμοβουλγάρων και των κομιτατζήδων.

 

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Στις 17 Ιουνίου 2020, την Ημέρα Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η ομάδα μας Μακεδόνες Δραμινοί έστησε ένα μνημείο στο Πισοδέρι της Φλώρινας.

Η σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία αυτού του μνημείου γεννήθηκε μέσα μου την ημέρα της υπογραφής της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, λόγω του αγώνα των Ελλήνων πατριωτών που έλαβε χώρα στο Πισοδέρι κατά αυτής της συμφωνίας.

Αυτή η αντίσταση των Ελλήνων πατριωτών έπρεπε να αποτυπωθεί σε ένα μνημείο, λόγω της δυναμικής της αλλά και επειδή η συγκεκριμένη συμφωνία ουσιαστικά ξεπουλούσε τη Μακεδονία μας.

Στα μέσα Ιουνίου του 2019, δηλαδή ένα χρόνο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών–ενόψει της εκδήλωσης με την οποία θα τιμούσαμε στο Πισοδέρι για πρώτη φορά την Ημέρα Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών– είχα διατυπώσει σε άρθρο μου την πρόταση να καταγραφεί σε επιγραφή στο Πισοδέρι, το γεγονός της αντίστασης των Ελλήνων πολιτών κατά την ημέρα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι μήνες περνούσαν, προφανώς κανείς δεν έδωσε σημασία σε εκείνη μου την πρόταση, όμως το συγκεκριμένο σχέδιο το δούλευα,ακατάπαυστα μεν, χωρίς να το ανακοινώνω δε.

Κάποια στιγμή απέστειλα –εκ μέρους της ομάδας «Μακεδόνες Δραμινοί» στην οποία είμαι επικεφαλής– το αίτημα τοποθέτησης αυτού του μνημείου στον πρόεδρο της Κοινότητας Πισοδερίου, ο οποίος το αποδέχθηκε εκφράζοντας τη γνώμη των κατοίκων του χωριού και το διαβίβασεπρος το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πρεσπών.

Με τη σειρά του το Δημοτικό Συμβούλιοτο ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ και μου απέστειλε την απόφαση. Ακολούθησε η ανεύρεση των χορηγών και έπειτα δόθηκε η εντολή στο εργοστάσιο να το κατασκευάσει. Η κατασκευή του μνημείου αυτού έγινε με το εξαιρετικής ποιότητας μάρμαρο «Πρίνος» από τη Θάσο. Αποτελείται από δύο μεγάλα τεμάχια μασίφ μάρμαρο, από τα οποία το ένα είναι η βάση και το άλλο η στήλη του μνημείου.

Όλη αυτή την περίοδο της προετοιμασίας του μνημείου δεν έγινε καμία δημοσιοποίηση.

Αυτή την τακτική τηρήσαμε μέχρι την ολοκλήρωση της τοποθέτησής του και ας είχαμε την άδεια από τον Δήμο Πρεσπών.Αφού στήθηκε το μνημείο στις 17 Ιουνίου 2020, το τυλίξαμεμε μία ελληνική σημαία, το φωτογραφίσαμε και ανακοινώσαμε –μέσω του Facebook– ότι τα αποκαλυπτήριά του θα γίνουν στις 6μμ την ίδια ημέρα.

Μέσα σε λίγες ώρες από αυτή την ανακοίνωση, μας ενημέρωσαν ότι αυτό το μνημείο ενόχλησε ορισμένους κατοίκους της Φλώρινας, οι οποίοι μάλιστα διερεύνησαν μέσω της αστυνομίας αλλά και του Δήμου Πρεσπών εάν είχε εκδοθεί άδεια για την τοποθέτησή του.

Από πληροφορίες μάθαμε ότι αυτοί που ενοχλήθηκαν είναι ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ και ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από αυτή μας την ενέργεια.

Τρεις ημέρες αργότερα, διαβάσαμε στον ιστότοπο neaflorina.gr,ότι η κ. Πέτη Πέρκα, βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε ανοικτήεπιστολή με θέμα «Ανάκληση Απόφασης τοποθέτησης μνημείου ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Την επιστολή αυτή η κ. Πέρκα την απευθύνει προς τον δήμαρχο Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πρεσπών και τον πρόεδρο της Κοινότητας Πισοδερίου κ. Θωμά Μούσια, ενώ την κοινοποιεί και στα ΜΜΕ.

Στην επιστολή της αναφέρει τα πιο κάτω:

 

—————————————————-

«Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδρε της Τ.Κ. Πισοδερίου,

Με λύπη μου έμαθα την απόφασή σας να αδειοδοτήσετε την τοποθέτηση μνημείου ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών σε χώρο της κοινότητας Πισοδερίου.

Ανεξάρτητα με την άποψη του οποιουδήποτε η εν λόγω συμφωνία έχει γίνει παραδεκτή από δυο διαδοχικές κυβερνήσεις –την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που την πέτυχε και της ΝΔ που εκ των υστέρων την υιοθετεί– και έχει εγκωμιαστεί από την παγκόσμια κοινότητα. Είναι εμφανές πως την περίοδο που είναι αναγκαία η μέγιστη ενότητα, το μνημείο αυτό έρχεται να διχάσει τον ελληνικό λαό και να υποδαυλίσει εθνικισμούς.

Η δικαιολογία ότι είναι μνημείο δήθεν αγώνα, από συλλογικότητα της Δράμας, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Αλλοίμονο εάν κάθε συλλογικότητα δημιουργούσε ένα μνημείο για κάθε της κινητοποίηση. Τότε η Ελλάδα θα ήταν γεμάτη μνημεία. Και ανάμεσά τους δυστυχώς όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση και μνημεία μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού. Άλλωστε οι κάτοικοι του νομού μας έχουν και το νου και τη γνώση να αναγνωρίζουν τι πρέπει να τιμηθεί και δεν χρειάζονται τέτοιες υποδείξεις και ενέργειες από συλλογικότητες άλλων περιοχών.

Παρακαλώ για την ανάκληση της απόφασης προς το συμφέρον της ομοψυχίας και σας γνωρίζω πως σε αντίθετη περίπτωση θα χρησιμοποιήσω όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ηρεμία και η ενότητα στην περιοχή μας.

Με εκτίμηση

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα»

—————————————————-

Μεταξύ των άλλων, η κ. Πέρκα στην επιστολή της, λέει ότι:

α) Λυπάται που αδειοδοτήθηκε το μνημείο.

β) Το μνημείο αυτό διχάζει τον ελληνικό λαό.

γ) Είναι μνημείο δήθεν αγώνα.

δ) Είναι μνημείο μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού.

Και τελειώνει αυτή την αριστουργηματική επιστολή της, παρακαλώντας τους αρμόδιους να ανακαλέσουν την απόφαση ώστε να ξηλωθεί το μνημείο.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως λέει, θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να πετύχει το ξήλωμα αυτού του μνημείου.

α) Κατ’ αρχάς το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αδειοδότηση λυπεί την κ. βουλευτή,δεν μας αφορά.

β) Τον ελληνικό λαό δεν τον διχάζει το συγκεκριμένο μνημείο αλλά η εθνοπροδοτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας, την μακεδονική ταυτότητα και τη γλώσσα, χωρίς να λάβει υπόψη της την βούλησή του.

γ) Είναι μνημείο πραγματικού, γνήσιου και αυθόρμητου αγώνα κατά της προδοσίας που συντελέστηκε στις 17 Ιουνίου του 2018.

δ) Δεν είναι μνημείο μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού. Είναι μνημείο εθνικής αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Επίσης είναι ένα μνημείο ενάντια στην εθνοπροδοτική και αντιεπιστημονική συμφωνία την οποία υπέγραψαν οι σύντροφοί της και με αυτό τον τρόπο ολοκλήρωσαν το έργο των ιδεολογικών τους προγόνων, δηλαδή των εαμοβουλγάρων και των κομιτατζήδων.

Οι Φλωρινιώτες, «περιποιήθηκαν» την κ. Πέρκα, με τα σχόλιά τους στον συγκεκριμένο ιστότοπο και καλά έκαναν.

Δεν θα αντιδρούν μόνο οι ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ και οι συνοδοιπόροι τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

Ήταν καιρός να αντιδράσουν και οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Συγχαρητήρια στους Φλωρινιώτες που υπερασπίζονται αυτό το μνημείο, το οποίο άλλωστε αφορά κατ’ αρχάς αυτούς.

Στον τόπο τους έλαβε χώρα ο συγκεκριμένος αγώνας κατά της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών και συντοπίτες τους αναγράφονται στην πρώτη σειρά των χορηγών αυτού του μνημείου (Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Δασοκτημόνων Πισοδερίου).

Επίσης, οι Πισοδερίτες ήταν αυτοί που αποδέχτηκαν την τοποθέτηση του μνημείου και ζήτησαν να αδειοδοτηθεί από τον Δήμο Πρεσπών.

Ο σχεδιασμός αλλά και η τοποθέτηση αυτού του μνημείου έγινε–από την ομάδα «Μακεδόνες Δραμινοί»– χωρίς ανακοινώσεις και δημοσιοποιήσεις, επειδή ήμασταν σίγουροι για τις αντιδράσεις των ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ και των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

Δεν το δημοσιοποιήσαμε επειδή δεν θέλαμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας εμποδίσουν στο έργο μας.

Άλλωστε είναι γνωστές οι μέθοδοί τους.

Και μόνο αυτά που γράφει στην επιστολή της η κ. Πέρκα, θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τους γνωστούς-αγνώστους ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥΣ προκειμένου να βεβηλώσουν το μνημείο.

Γι’ αυτό το λόγο υπήρξε μυστικοπάθεια από την πλευρά μας. Εμείς δώσαμε περισσότερο σημασία στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας παρά στη διαφήμισή της.

Τώρα όμως το μνημείο έχει στηθεί.

Είναι εκεί που πρέπει, στο Πισοδέρι της Φλώρινας και εκφράζει όλους όσοι θεωρούν ότι εκεί υπήρξε αντίσταση και αγώνας κατά της επαίσχυντης και προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όλοι μας θα δώσουμε για μία ακόμα φορά τον καλό αγώνα προκειμένου να μην πετύχουν τον στόχο τους οι μισέλληνες.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξηλώσουν το μνημείο μας, για το οποίο μάλιστα έχει εκδοθεί νόμιμη άδεια. Ας ενεργοποιηθούμε όλοι και ας διεκδικήσουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε και εμείς την άποψή μας.

Ας ενεργοποιηθούμε όλοι και ας υποστηρίξουμε τα δίκαια της πατρίδας μας.

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε την κ. Πέρκα που με την επιστολή της μας έδειξε για μία ακόμα φορά ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετούν ανθελληνικές θέσεις.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

E-mail: [email protected]

 

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 288


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα