«Το νεοοθωμανικό ισλαμικό κράτος έχει ήδη ξεκινήσει» – Κραυγή προειδοποίησης, από τους διανοούμενους της Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Το νεοοθωμανικό ισλαμικό κράτος έχει ήδη ξεκινήσει» – Κραυγή προειδοποίησης, από τους διανοούμενους της Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)

15 Ιουλίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:125
Μοίρασέ το

 

«Ως ένα ισχυρό μήνυμα του Ερντογάν προς τη Δύση, αλλά και τους (μετριοπαθείς) κεμαλιστές στο εσωτερικό της χώρας», χαρακτήρισε την αλλαγή καθεστώτος της Αγίας Σοφίας σε τζαμί η διάσημη συγγραφέας, Ασλί Ερντογάν που δεν λύγισε απέναντι στην φυλακή και τα βασανιστήρια ζώντας σήμερα αυτοεξόριστη στο Βερολίνο.

 
 
Κανείς τους όμως, δεν λέει τα αυτονόητα…
ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ, ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ…
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Κάποτε έγινε ο Τρωϊκός πόλεμος, για τα… “στενά της Ωραίας Ελένης…”
Αύριο, θα γίνει για ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ… και στο βάθος, ΙΣΡΑΗΛ….
 
 
Οι διανοούμενοι της Τουρκίας προειδοποιούν την Ελλάδα…

«Ως ένα ισχυρό μήνυμα του Ερντογάν προς τη Δύση, αλλά και τους (μετριοπαθείς) κεμαλιστές στο εσωτερικό της χώρας», χαρακτήρισε την αλλαγή καθεστώτος της Αγίας Σοφίας σε τζαμί η διάσημη συγγραφέας, Ασλί Ερντογάν που δεν λύγισε απέναντι στην φυλακή και τα βασανιστήρια ζώντας σήμερα αυτοεξόριστη στο Βερολίνο.

-Κυρία Ερντογάν, βλέπετε αυτή την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τέμενος ως κάτι περισσότερο από μια συμβολική κίνηση ή αυτό θα μπορούσε να είναι η απαρχή της ίδρυσης ενός νεοοθωμανικού ισλαμικού κράτους;

«Εκτιμώ πως το νεοοθωμανικό ισλαμικό κράτος έχει ήδη ξεκινήσει και αυτό είναι ένα ακόμα βήμα, είναι ένα συμβολικό βήμα, αλλά εκτιμώ πως είναι ένα ισχυρό βήμα, ένα ισχυρό μήνυμα… προς τη Δύση καθώς επίσης και προς τους κεμαλιστές επίσης.»

-Υπάρχουν φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Ερντογάν σχεδιάζει να μεταφέρει την πρωτεύουσα από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη, θεωρείται ότι αυτό είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα;

«Δεν έχω υπόψιν μου αυτές τις φήμες, αλλά είναι πολύ πιθανό. Μπορεί να κάνει τα πάντα. Ακολουθεί το μοντέλο των Οθωμανών βασιλέων. Διαμένει περισσότερο στην Κωνσταντινούπολη, άρα κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό. Είναι εντός των ορίων του

-Πώς κρίνετε την κατάσταση στη χώρα σας αυτή τη στιγμή. Αύριο είναι η επέτειος από την απόπειρα πραξικοπήματος. Ο Ερντογάν είναι ένας ισχυρός ή ένας αδύναμος ηγέτης αυτή τη στιγμή;

«Χάνει τη δημοφιλία του. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το AKP έχει ποσοστό 30%. Εκτιμώ πως αυτή η κίνηση για την Αγία Σοφία αποτελεί ενδεχομένως μια απόπειρα να ξανακερδίσει τη δημοτικότητα του. Ωστόσο το ερώτημα είναι: ‘Έχει πραγματικά ανάγκη να είναι δημοφιλής;’ Εννοώ πως μπορεί να ‘παίξει’ με τις εκλογές. Νομίζω πως η Τουρκία εισέρχεται σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη φάση. Ακόμα και οι εκλογές θα μπορούσαν να βρίσκονται σε κίνδυνο».

– Πότε θα βλέπατε εκλογές στην Τουρκία;

«Είναι προγραμματισμένες για το 2023, αλλά από τη στιγμή που η οικονομία καταρρέει πραγματικά είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν πρόωρες εκλογές προτού τα υπόλοιπα κόμματα προετοιμαστούν»

-Πώς φαντάζεστε την επόμενη δεκαετία την Τουρκία; Θα είναι μια χώρα η οποία θα σας καλωσορίσει πίσω;

«Έχω χάσει κάθε μου ελπίδα να επιστρέψω. Δεν πιστεύω ότι θα είμαι τόσο καλά όταν το καθεστώς θα τελειώσει. Πιστεύω ότι θα τελειώσει αλλά οι ενδείξεις για το εγγύς μέλλον είναι πάρα πολύ σκοτεινές».

Δείτε το βίντεο από το Mega:

 

 

Πηγή

Προβολές : 125


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα