Το «ουκρανικό» μικρό μέρος των σχεδίων ΗΠΑ–ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας

Το «ουκρανικό» μικρό μέρος των σχεδίων ΗΠΑ–ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας

9 Μαρτίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:259
Μοίρασέ το

 

Το σύμπλοκο ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ έχει μόνο δύο δρόμους:

  1. Να προχωρήσει κατ’ αρχάς με τη Ρωσία σε μία νέα Γιάλτα –κορυφαίο διακύβευμα αυτή τη στιγμή για ολόκληρο τον πλανήτη. Ταυτόχρονα να θεσπιστούν αποπυρηνικοποιημένες ζώνες και ζώνες μη απειλής μέσω στρατηγικών όπλων, ένθεν κακείθεν. Αυτά ως πρώτα βήματα, γιατί η ριζική λύση είναι να παραδεχτούν οι Αμερικανοί ότι η Ρωσία συνορεύει… με την Ευρώπη, είναι και Ευρώπη…, και να συνάψουν μαζί της μια έντιμη συμμαχία!
  2. Ή, να επιμείνει στην μέχρι τώρα άγονη και ολέθρια σύγκρουση, που περιλαμβάνει και απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, με τις ΗΠΑ να μη διαθέτουν αποτελεσματικότερο πυρηνικό οπλοστάσιο από της Ρωσίας. Σε μία τέτοια σύγκρουση, υπέρτατης παράνοιας, η αυτοκαταστροφή περιμένει όσους την αποτολμήσουν.
Τα στοιχεία δείχνουν πως θα επιλεγεί ο δεύτερος δρόμος… κι εκεί θ’ ανάψει το φιτίλι του Γ΄Παγκοσμίου Πολέμου… και για μια ακόμη φορά, θα τον πληρώσουν οι λαοί, γιατί σ’ αυτούς θα επιβάλουν την Μεγάλη Επανεκκίνηση και τον μετανθρωπισμό.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. ΗΠΑ – ΚΙΝΑ – ΡΩΣΙΑ – ΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΣΥΝΑΡΧΙΑ.

Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός

Συγγραφέας – Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής

Το «ουκρανικό» μικρό μέρος των σχεδίων ΗΠΑ–ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Οι αποδείξεις

Η σημερινή ακρότατη αντίθεση, μετά τον Β΄ΠΠ, μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσικής Ομοσπονδίας με αφορμή την Ουκρανία είναι πολυπαραγοντική, έρχεται από μακριά και θα τραβήξει σε μάκρος.

Ήδη η Ρωσία αναγνώρισε τις δύο Ανεξάρτητες Δημοκρατίες, αλλά άφησε ανοιχτό το μέγιστο ζήτημα του «Διοικητικού εύρους», του Ντονμπάς, και το παρέπεμψε στο μέλλον…, μέσω διαπραγματεύσεων.

Το «Διοικητικό εύρος» είναι διπλάσιο της περιοχής που το Κίεβο εμφανίζει σήμερα, σαν «ρωσόφωνο Ντονμπάς».

Στην ανατολική και νότια Ουκρανία οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί φτάνουν στο 70%.

Με βάση τα εθνικά εκλογικά αποτελέσματα, του 2007, όλα τα φιλορωσικά κόμματα έλαβαν 58% των ψήφων, ενώ τα φιλοδυτικά και τα ουδέτερα 42%.

Με παρόμοιες αναλογίες… θα παιχτεί το δράμα της χώρας, καθώς η Ρωσία δείχνει ανυποχώρητη και χωρίς αντίπαλο.

Ουκρανία, μια νέα χώρα μετά το διάγγελμα Πούτιν

Το διάγγελμα Πούτιν, 21/2/22, 20:20, και η αναγνώριση των Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, ήταν μια κίνηση που ανέτρεψε όλο το σκηνικό στην ουκρανική κρίση. Από εκείνη τη στιγμή η Ουκρανία είναι μια νέα χώρα

Ταυτόχρονα, εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, Μπλίνκεν, τη CIA, τους γραφειοκράτες του βαθέως αμερικανικού κράτους, τον Μπόρις Τζόνσον και την ΥπΕξ του, Λιζ Τρας, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Γερμανό καγκελάριο και την φανατική εναντίον της Ρωσίας Γερμανίδα ΥπΕξ, Μπέρμποκ η οποία αντιθέτως σιωπά για όλα τα εγκλήματα της Τουρκίας εναντίον Ελλάδος και Κύπρου.

Η Ιστορία έχει πια καταγράψει όλους όσοι προφήτευαν με απόλυτη βεβαιότητα την «μαζική ρωσική εισβολή 200.000 Ρώσων στρατιωτών» στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν, η CIA και άλλοι διαβεβαίωναν τον πλανήτη, ότι «η επίθεση των Ρώσων ξεκίνησε» (!) στις 16/2/22, κατόπιν στις 20/2/22 και τέλος στις 22/2/22, αλλά η επίθεση δεν γινόταν.

Ο Μπάιντεν μίλησε ακόμη και για «κατάληψη του Κιέβου με τα 2,8 εκατομμύρια των δυστυχισμένων κατοίκων του», υπονοώντας πως αυτοί θα εξοντώνονταν κατά την ρωσική εισβολή. Παράλληλα, οι Μπλίνκεν, Τζόνσον, Φον ντερ Λάιεν κ.α. μιλούσαν με ένταση για τον νέο «Μεγάλο Ευρωπαϊκό Πόλεμο

Αυτοί οι χωρίς προβλεπτική ικανότητα «ηγέτες», που διαχειρίζονται μέχρι και πυρηνικά όπλα, γελοιοποίησαν τις μυστικές τους υπηρεσίες (CIA, ΜΙ6 κ.α.) οι οποίες ΔΕΝ προέβλεπαν μαζική εισβολή των Ρώσων, στις 16/2/2022. Έτσι, οι πολιτικοί ανέλαβαν την μυθοπλασία. Μια «μαζική επίθεση των Ρώσων κατά της Ευρώπης», θα μπορούσε να στηρίξει την παραπαίουσα Νέα Τάξη Πραγμάτων, να δώσει διέξοδο στις ΗΠΑ, να δράσει σαν ηλεκτροσόκ στο, κατά Μακρόν «εγκεφαλικά νεκρό», ΝΑΤΟ, και να συγκολλήσει τη διεφθαρμένη, ολιγαρχική και ανελεύθερη γερμανική ΕΕ. Οι «ηγέτες» της Δύσης μοιάζουν να αναζητούν, αντί παντός αντιτίμου, ει δυνατόν ακόμη και έναν νέο Χίτλερ προκειμένου να τους συσπειρώσει και να πετύχουν τους «σκοπούς» τους.

Οι ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ με το διάγγελμα Πούτιν έχασαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σε αυτή την σύγκρουση είναι δεδομένη η ομηρία της Ευρώπης, καθώς ήδη συντρίβεται ενεργειακά με το 43% της ενέργειάς της σε Φυσικό Αέριο να προέρχεται από την Ρωσία.

Εάν εφαρμοστούν σκληρά οικονομικά μέτρα εναντίον της Μόσχας, αυτά θα πλήξουν δραστικά και την ίδια την ΕΕ, αλλά και τις ΗΠΑ οι οποίες εισάγουν και σήμερα πετρέλαιο, χαλκό, αλουμίνιο, κοβάλτιο, σπάνιες γαίες και πλήθος άλλων κρίσιμων πρώτων υλών από την Ρωσία, είτε ευθέως είτε μέσω τριγωνικών συναλλαγών…

Η σημερινή ηγεσία των ΗΠΑ δεν κατάλαβε ότι το παιχνίδι χάθηκε εδώ και δύο δεκαετίες, τουλάχιστον. Όταν σταδιακά και μεθοδικά η ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία συνδέονταν με την ρωσική και χτίζονταν η ενεργειακή σχέση Ευρώπης–Ρωσίας, ενώ, παράλληλα οι Ρώσοι και η πολεμική μηχανή τους δυνάμωναν κάθε μέρα.

Η Ουκρανία θύμα και σταγόνα στον ωκεανό του ευρύτερου προβλήματος

Η Ουκρανία, με τον δυστυχή λαό της εγκλωβισμένο σε θανάσιμο γεωπολιτικό παιχνίδι, είναι μόνο μία ψηφίδα της μεγάλης εικόνας, ένα μικρό επεισόδιο στον επί 31 χρόνια ακήρυκτο πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Το αμερικανονατοϊκό σύμπλοκο αθέτησε τις υποσχέσεις που έδωσε στον Γκορμπατσόφ, το 1985, περί μη επέκτασης του ΝΑΤΟ πέραν του ποταμού Έλβα, παγίδευσε με πλήθος πρακτόρων της CIA τον Γιέλτσιν, 1991-1999, ενέταξε στο ΝΑΤΟ δεκατέσσερις (14) χώρες επιρροής της πρώην ΕΣΣΔ, κάποιες από τις οποίες ήταν πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, ενώ ταυτόχρονα εγκαθιστούσε πυρηνικά όπλα όλο και πιο κοντά στη Ρωσία.

Το 2017 ο Πούτιν είχε ζητήσει επισήμως την απομάκρυνση 200 πυρηνικών κεφαλών από πέντε χώρες της Ευρώπης. Αλλά αγνοήθηκε από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ ακολουθώντας την θεωρία του Ανασχετικού Δακτυλίου (Rimland) –του Nikolas Spykman, 1944–, πιέζει σήμερα όλη την περίμετρο των ρωσικών συνόρων, από τον Αρκτικό Κύκλο, Νορβηγία, Βαλτικές Χώρες, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Γεωργία, Τουρκία, Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν. Στο ευρύτερο σκεπτικό τεμαχίζεται… και η Κίνα. Το ΝΑΤΟ επιμένει στη ρήση του Spykman: «Ο ελέγχων τον Ανασχετικό Δακτύλιο κυβερνά την Ευρασία, ο κυβερνών την Ευρασία ελέγχει την μοίρα του κόσμου».

Αυτά παρά την αλλαγή των συσχετισμών που επιφέρει το λιώσιμο των πάγων…

Η σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας επεκτείνεται και από βορρά προς νότο σε: Τουρκία, Συρία, Αραβικές χώρες μέχρι και την αφρικανική ήπειρο. Απόδειξη η πρόσφατη αποχώρηση της Γαλλίας από την Κεντρική Αφρική, Ζώνη Σαχέλ, και η κατάληψη του «χώρου» από Ρώσους επίλεκτους μισθοφόρους της Wagner Group.

 

Το επιθετικό πρόγραμμα ασκήσεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας, το 2022

Οκτώ μήνες πριν από τα σημερινά γεγονότα στην Ουκρανία, από τις 28 Ιουνίου 2021 μέχρι τις 23 Ιουλίου 2021, έγινε η άσκηση του ΝΑΤΟ Sea Breeze 2021 στα σύνορα της Ρωσίας, στον Εύξεινο Πόντο (Μαύρη Θάλασσα).

Σε αυτήν πήραν μέρος 32 χώρες του ΝΑΤΟ ή συνεργαζόμενες. Επρόκειτο για την μεγαλύτερη και επιθετικότερη άσκηση του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίαςμε μια τρομακτική συγκέντρωση δυνάμεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετεκλήθησαν και έλαβαν μέρος χώρες όπως οι: Αυστραλία, Βραζιλία, Σενεγάλη και Νότια Κορέα…

Για το 2022, το επίσημο όργανο του ΝΑΤΟ Ευρώπης: SHAPE NATO, στο https://shape.nato.int/nato-exercises αναφέρει, ότι οι Αμερικανοί έχουν εξαγγείλει ένα βαρύ πρόγραμμα ασκήσεων και σεναρίων πολέμου με το οποίο εντείνουν την περικύκλωση και στραγγαλισμό της Ρωσίας. Οι ασκήσεις ξεκινούν από τον Αρκτικό κύκλο και μέσω Νορβηγίας, Γεωργίας, και Εύξεινου Πόντου (ξανά και ξανά…), επεκτείνονται στην Τουρκία και την Αν. Μεσόγειο.

Από το πρόγραμμα, NATO EXERCISES AND ACTIVITIES,αναφέρουμε επιλεκτικά μερικές μόνο ασκήσεις, σε επαφή με τα ρωσικά σύνορα, ενώ εντοπίσαμε και μίαάσκηση ΝΑΤΟ–Σερβίας, παρ’ όλο που αυτή δεν ανήκει στον οργανισμό. Παραθέτουμε τις σχετικές αποδείξεις (βλ. Εικόνα 1 και Εικόνα 2):

Στα ως άνω σχετικά κείμενα του ΝΑΤΟ αναφέρονται οι εξής ασκήσεις με ανάλογες διευκρινήσεις:

1. Νορβηγία, Άσκηση DYNAMIC GUARD 22 – I, 21-25 Φεβρουαρίου, 2022.

2. Νορβηγία, Άσκηση BRILLIANT JUMP 22, 28 Φεβρουαρίου-17 Μαρτίου, 2022.

3. Γεωργία, Άσκηση ΝΑΤΟ-ΓΕΩΡΓΙΑ 2022, 22-24 Μαρτίου, 2022. Σημειώνεται πως σε αυτήν θα λάβουν μέρος 20 χώρες του ΝΑΤΟ ή συνεργαζόμενες με αυτό. Αυτή η άσκηση είναι η τρίτη επανάληψη ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη Γεωργία, η οποία όλα δείχνουν πως θα είναι το επόμενο πεδίο μεγάλης σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με την Ρωσία.

Όπως αναγράφεται στο Πρόγραμμα NATO EXERCISES AND ACTIVITIES, στη Γεωργία «θα αναπτυχθεί καιένα Αρχηγείο Πολυεθνικών Ταξιαρχιών (BDE) υπό την ηγεσία της Γεωργίας με σκοπό τον σχεδιασμό και διεξαγωγή επιχείρησης αντιμετώπισης κρίσεων εκτός του Άρθρου 5». Αυτό που δεσμεύει όλους τους συμμάχους σε συλλογική άμυνα με υποχρέωση αμοιβαίας συνδρομής.Δηλαδή, η Γεωργία συν-ασκείται και δέχεται ήδη συνδρομή 20 νατοϊκών χωρών παρά το ότι δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ και δεν καλύπτεται από το Άρθρο 5…

Στην άσκησηθα λάβουν μέρος κρίσιμες ναυτικές μονάδες του αμερικανικού ναυτικού και άλλων χωρών, και ο Εύξεινος Πόντος (και πάλι) θα γίνει πεδίο επιχειρήσεων σε επαφή με τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα.

4. Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Άσκηση RAMSTEIN LEGACY 2022, 5-16 Ιουνίου, 2022. Όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα είναι: «άσκηση Ολοκληρωμένης Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας (IAMD) [και] θα είναι η μεγαλύτερη επίγεια άσκηση IAMD στον κόσμο, φέρνοντας σε επαφή Συμμάχους και εταίρους του ΝΑΤΟ IAMD για την οικοδόμηση διαδικαστικής διαλειτουργικότητας σε όλο το θέατρο.»

Η NATO Integrated Air and Missile Defense (NATO IAMD) https://iamd-coe.org/about-us/iamd/ αφορά επιθέσεις σε αέρα, ξηρά και θάλασσα, και σε επιθέσεις χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές, πυρηνικές, ηλεκτρομαγνητικές και κυβερνοεπιθέσεις.

5. Αρκτικός Κύκλος–Νορβηγία, Άσκηση DYNAMIC MONGOOSE 22, 21 Ιουνίου-8 Ιουλίου, 2022.

6. Κεντρική Μεσόγειος Θάλασσα–Τουρκία, Άσκηση DYNAMIC MARINER 22, 11-21 Σεπτεμβρίου, 2022.

7. Σερβία, Άσκηση ΝΑΤΟ-Σερβίας 22, 1-14 Οκτωβρίου, 2022.

8. Εσθονία, CYBER COALITION 22, 7-12 Νοεμβρίου, 2022.

Ασκήσεις στο Βέλγιο και αλλού παραλείπονται.

Τα ως άνω ντοκουμέντα της διαρκούς επέκτασης και απειλής του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας είναι ξεκάθαρα.

Το σύμπλοκο ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ έχει μόνο δύο δρόμους:

  1. Να προχωρήσει κατ’ αρχάς με τη Ρωσία σε μία νέα Γιάλτα –κορυφαίο διακύβευμα αυτή τη στιγμή για ολόκληρο τον πλανήτη. Ταυτόχρονα να θεσπιστούν αποπυρηνικοποιημένες ζώνες και ζώνες μη απειλής μέσω στρατηγικών όπλων, ένθεν κακείθεν. Αυτά ως πρώτα βήματα, γιατί η ριζική λύση είναι να παραδεχτούν οι Αμερικανοί ότι η Ρωσία συνορεύει… με την Ευρώπη, είναι και Ευρώπη…, και να συνάψουν μαζί της μια έντιμη συμμαχία!
  2. Ή, να επιμείνει στην μέχρι τώρα άγονη και ολέθρια σύγκρουση, που περιλαμβάνει και απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, με τις ΗΠΑ να μη διαθέτουν αποτελεσματικότερο πυρηνικό οπλοστάσιο από της Ρωσίας. Σε μία τέτοια σύγκρουση, υπέρτατης παράνοιας, η αυτοκαταστροφή περιμένει όσους την αποτολμήσουν.

 

 

Πηγή

Προβολές : 259


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα