Το παρατεταμένο Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης καταστρέφει το Κράτος Δικαίου.Υπάρχει κίνδυνος το σημερινό καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης να γίνει το αυριανό Κοινό Δίκαιο!!”

Το παρατεταμένο Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης καταστρέφει το Κράτος Δικαίου.Υπάρχει κίνδυνος το σημερινό καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης να γίνει το αυριανό Κοινό Δίκαιο!!”

29 Απριλίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοιράστε το

- 161 προβολές ( Μέτρηση έως 15:26:34 )

Ο νομικός Arié Alimi στο βιβλίο του ”το πραξικόπημα της Έκτακτης Ανάγκης. Επιτήρηση, καταστολή και ελευθερίες”συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση με την Κατοχή.”

Το παρατεταμένο Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης καταστρέφει το Κράτος Δικαίου.Υπάρχει κίνδυνος το σημερινό καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης να γίνει το αυριανό Κοινό Δίκαιο!!”

 

Όλα τα στοιχεία δείχνουν, πως η πλειοψηφία των λαών, δεν έχει συνειδητοποιήσει πως αυτό το καθεστώς που έχει επιβληθεί, δεν θα μοιάζει με καμιά άλλη κατάσταση.

Ακόμα και η Κατοχή, ακόμα και οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι, θα αποδειχθούν “εκδρομή”, μπροστά σ’ αυτά που έχουν ετοιμάσει για την ανθρωπότητα οι Καμπαλιστές.

Τα πάντα έχουν ανατραπεί και αυτό θα το διαπιστώσουν σύντομα όλοι οι λαοί.

Το “κράτος δικαίου” είναι ήδη κράτος της Καμπάλ, με ότι και να σημαίνει αυτό.

Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Στο βιβλίο του ”Le coup d’état d’urgence. Surveillance, répression et libertés”(εκδ. Seuil, Paris, 2021)/ ”Το πραξικόπημα της Έκτακτης Ανάγκης.

Επιτήρηση, καταστολή και ελευθερίες” με τη δύναμη της εμπειρίας του ως δικηγόρου με άτομα που βρίσκονται υπό κατ ‘οίκον περιορισμό, στη συνέχεια με τα «κίτρινα γιλέκα» και άτομα που παραβίασαν το lockdown, ο Arié Alimi ιχνηλατεί σε αυτό το δοκίμιο τους κινδύνους που ελλοχεύει για το κράτος δικαίου και τους θεσμούς κι όχι μόνο το παρατεταμένο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επικαλούνται οι διαχειριστές της εξουσίας με βάση και την υγειονομική περίσταση..

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

”To καθεστώς έκτακτης ανάγκης είναι εξ΄ορισμού μια κατ΄εξαίρεσην κατάσταση.”

Ο συγγραφέας αναφέρει ότι “η χώρα του έζησε περισσότερο χρόνο υπό το κατ΄εξαίρεσην καθεστώς παρά υπό αυτό του κοινού δικαίου.

3 χρόνια από το 2015 που ψηφίστηκε για τις επιθέσεις κι το καθεστώς της έκτακτης υγειονομικής ανάγκης για κορωνοιό.”

Κατάσταση ανέκδοτη στην ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας εκτός της περιόδου Κατοχής (Γερμανικής)…..

Η απόφαση δήλωσης καθεστώτος έκτακτης ανάγκης είναι μια πολιτική απόφαση κατ΄εξαίρεσην που έχει αποτελέσματα σε όλους τους θεσμούς και τους παραδοσιακούς νομικούς μηχανισμούς….

Βέβαια πολλοί αμφισβήτησαν τις διαδοχικές ανανεώσεις του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης όπως κι αυτό της έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

Μάταια.

Αν το Σύνταγμα και το Κράτος Δικαίου είναι πλαίσια φιξ και διαρκή που επιτρέπουν στην κοινωνία και στους θεσμούς να λειτουργούν ειρηνικά, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης είναι ένας ασταθής/κινούμενος μηχανισμός που οι αδιάκοπες διακυμάνσεις καταστρέφουν προοδευτικά το πλαίσιο του Κράτους Δικαίου και δημιουργούν την απαίτηση για προσφυγή σε κατ΄εξαίρεσην καθεστώς.

Κάποιοι εκτιμούν ότι η επικινδυνότητα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης εδρεύει στο γεγονός ότι το αρχικά κατ΄εξαίρεσην γίνεται προοδευτικά ο κανόνας και αντικαθιστά το κοινό δίκαιο.

Το σημερινό δηλ. καθεστώς έκτακτης ανάγκης θα γίνει το αυριανό κοινό δίκαιο.

Στην πραγματικότητα το καθεστώς έκτακτης ανάγκης χαρακτηρίζεται από την απουσία διάρκειας και συνέχειας.

Eίναι μια διαρκής κίνηση του δικαίου μια δίνη κανονικότητας που επιφέρει ανυπόφορα τους θεσμούς εντός μιας αδιάκοπης κίνησης φύσης που καταστρέφει κάθε απαραίτητη διάρκεια στην σταθερότητά του.”

Κατά τη διάρκεια του καθεστώτος έκτακτης υγειονομικής ανάγκης το παράδειγμα των ελευθεριών ανατράπηκε. Αυτός ο νέος κατ΄εξαίρεση μηχανισμός απαγορεύει” μεταξύ πολλών άλλων που απαριθμεί ο συγγραφέας σε όλους γνωστά αφού όλοι τα υπέστησαν” και το εξής:

”Ενώ ο οφειλόμενος σεβασμός στην ιδιωτική ζωή είναι μια νομική/νόμιμη αρχή, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης απαγορεύει σε κάποιον να βλέπει τους δικούς του συμπεριλαμβανομένων όσων πεθαίνουν στα γηροκομεία στους οίκους ευγηρίας ή στα νοσοκομεία.”

Στο δοκίμιο κριτική του έγκριτου νομικού αφιερώνει ενθουσιώδη βιβλιοπαρουσίαση ως και η le monde-diplomatique που την υπογράφει ο Laurent Bonelli..

 

 

Πηγή

(Visited 160 times, 1 visits today)

Ετικέτες: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, Κορυφαίο, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΥΓΕΙΑ

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Μοιράστε το