Το πιο ανθεκτικό υλικό στη σχέση, είναι η αλήθεια!

Το πιο ανθεκτικό υλικό στη σχέση, είναι η αλήθεια!

1 Μαρτίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:137
Μοίρασέ το

Μόνο η αλήθεια αντέχει στον χρόνο και, ακόμη κι όταν μας διαλύει ενίοτε, η αξία της είναι ανεκτίμητη. Είναι το μόνο ανθεκτικό υλικό με το οποίο μπορείς να δημιουργήσεις στέρεες βάσεις στη ζωή σου, στις σχέσεις σου.

 

 

Πολλοί γνωρίζουν την αλήθεια… άλλωστε είναι εύκολο…

Λίγοι την ακολουθούν… εκεί βρίσκεται η δυσκολία…

 

Καλλιόπη

 

Γράφει η Αριάδνη

Μόνο η αλήθεια αντέχει στον χρόνο και, ακόμη κι όταν μας διαλύει ενίοτε, η αξία της είναι ανεκτίμητη. Είναι το μόνο ανθεκτικό υλικό με το οποίο μπορείς να δημιουργήσεις στέρεες βάσεις στη ζωή σου, στις σχέσεις σου.

Κάποιες φορές βέβαια αργούμε να τη δούμε, όχι γιατί είναι πολύ καλά κρυμμένη, τουναντίον θα έλεγα, αλλά γιατί εμείς εθελοτυφλούμε.

Θέλουμε τόσο πολύ να πιστέψουμε, που κλείνουμε τα ματάκια μας και βρίσκουμε τις χίλιες μύριες όσες δικαιολογίες μέχρι να δημιουργήσουμε την πλασματική πραγματικότητα που επιθυμούμε.

Πολύπλοκα πλάσματα που είμαστε εμείς οι άνθρωποι. Ο καθένας μας ένα σύνολο από αναρίθμητα βιώματα που, ανάλογα με τη λογική και τις ευαισθησίες του, τα επεξεργάζεται (συνειδητά ή υποσυνείδητα) και κάπως έτσι διαμορφώνεται ο χαρακτήρας και η κοσμοθεωρία του.

Κάπως έτσι ο καθένας μας βρίσκει τον τρόπο να πορεύεται σ’ αυτή τη ζωή.

Είναι ο τρόπος σου κι ο τρόπος μου, όσο για τον σωστό τρόπο δεν υπάρχει.

Και το να εκθέτει ο καθένας μας σκέψεις και συναισθήματα με την αλήθεια του ατόφια κι ακέραια, είναι από μόνο του μια λύτρωση.

Γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως μόνο τέτοιες σχέσεις αξίζουν και είναι δυσεύρετες. Γι’ αυτό, όταν τις βρίσκουμε, η πόρτα μας μένει πάντα ανοιχτή κι εμείς έτοιμοι να τις καλοδεχτούμε και να τις καλωσορίσουμε.

 

 

Πηγή

Προβολές : 137


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα