Το “προσωπικό ενδιαφέρον” 3 υπουργών για να βάλει...στην τσέπη ο υπόδικος για βαρύτατα κακουργήματα Λαυρεντιάδης 130.000.000 ευρώ!!

18 Μαΐου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:271
Μοίρασέ το

 

 

Η δικαστική διαμάχη ΔΕΠΑ-ELFE και η αναζήτηση των…πρόθυμων δικαστών!

Υπόθεση ΔΕΠΑ: Απόφαση «κόλαφος» κατά ELFE – Λαυρεντιάδη από το …

 

 

 

 

“Αναζήτηση … “πρόθυμων δικαστών”…

Άρη, λες να … κουραστούν για να τους βρουν;;;

Άρη, είναι… πολλά τα λεφτά, Άρη…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Του Άρη Σπίνου

Την απόλυτη προστασία που παρέχει η κυβέρνηση απέναντι στον υπόδικο για κακουργήματα Λαυρέντη Λαυρεντιάδη,ως προς τις δικαστικές του εκκρεμότητες, το έχουμε αναφέρει στο edolio5 με εκτενή ρεπορτάζ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας την “δουλειά προστασίας” την έχουν αναλάβει 3 υπουργοί.

 

Τα κακουργήματα που εκκρεμούν σε βάρος του φαντάζουν μικρά μπροστά στην μεγάλη οικονομική απαίτηση που έχει αξιώσει ο υπόδικος επιχειρηματίας απέναντι στην ΔΕΠΑ.

 

Εκεί “παίζουν τα ρέστα τους” οι 3 υπουργοί προκειμένου να ικανοποιηθεί…ο φίλος τους!

Παρά το θερμό ενδιαφέρον που έχουν ισχυροί εγχώριοι όμιλοι για την εξαγορά του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας που ετοιμάζεται να βγάλει προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ, και παρότι η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση αποτελεί για κάποιους εξ΄αυτών πυλώνα των στρατηγικών σχεδιασμών τους στην εμπορία και προμήθεια αερίου, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν κερδίσει η ΔΕΠΑ τη δικαστική εκκρεμότητα που έχει με την λιπασματοβιομηχανία ELFE.

 

Συγκεκριμένα, όπως εξηγούν παράγοντες που γνωρίζουν καλά τα διαλαμβανόμενα, η πρωτόδικη απόφαση που έχει κερδίσει η ELFE αποτελεί εν δυνάμει βόμβα για τα ταμεία της ΔΕΠΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί διαγωνισμός, παρά μόνον εάν εν τω μεταξύ απενεργοποιηθεί η «βόμβα» με νέα τελεσίδικη δικαστική απόφαση που να δικαιώνει τη Δημόσια Εταιρεία.

 

Θυμίζουμε ότι η πρωτόδικη απόφαση του περασμένου Οκτωβρίου δικαίωνε την ELFE και καλούσε την ΔΕΠΑ να συμψηφίσει ποσά ύψους 63 εκατ ευρώ από τα συνολικά 130.000.000 που χρωστάει η ELFE. (για την περίοδο 2010-2015), θεωρώντας καταχρηστικό τον τρόπο τιμολόγησης από τη Δημόσια Εταιρεία, και τη μετακύλιση προς αυτήν, της ρήτρας πετρελαίου της Gazprom.

 

To θέμα θα ήταν απλούστερο εάν σχετιζόταν μόνον με τις αξιώσεις της λιπασματοβιομηχανίας.

 

Αντίθετα, εάν δικαωθεί η ELFE και σε τελικό βαθμό, τότε νομιμοποιούνται να εγείρουν απαιτήσεις κατά της ΔΕΠΑ και άλλοι πελάτες της (ηλεκτροπαραγωγοί κ.λπ.) που προμηθεύονταν αέριο βάσει συμβάσεων, ζητώντας και εκείνοι επανυπολογισμό των χρεώσεών τους.

 

Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς τα ποσά που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν οι πελάτες της ΔΕΠΑ αριθμούν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

 

Με το θέμα αυτό να είναι σε εκκρεμότητα, ουδείς σόφρων επενδυτής θα προσερχόταν στο διαγωνισμό για να καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

 

Συνεπώς το θετικό σενάριο απαιτεί, πρώτον, να γίνει σύντομα το εφετείο και δεύτερον, να είναι θετική η απόφαση για τη ΔΕΠΑ.

 

Εκεί ξεκινούν όλα!

 

Ο Λαυρεντιάδης πρέπει πάσι θυσία να κερδίσει το εφετείο, με ότι σημαίνει αυτό.

Η αναζήτηση…πρόθυμων δικαστών έχει ξεκινήσει!

Η πιάτσα βοά ότι η πρωτόδικη απόφαση στοίχισε…3.000.000. ευρώ.Για αμοιβές…δικηγόρων εννοείται.

 

Παρότι η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να προεξοφληθεί, αξιόπιστοι παρατηρητές εκτιμούν ότι δύσκολα θα χάσει η ΔΕΠΑ και σε δεύτερο βαθμό, καθώς η επιχειρηματολογία της είναι ισχυρή.

 

Εκτός φυσικά και αν ξεχάσουν οι δικηγόροι της νομικής υπηρεσίας να παραστούν στην εκδίκασή της,ή δεν φανούν αρκετά επιμελείς στην σύνταξη των δικογράφων.

 

Το παρασκήνιο όμως γύρω από αυτήν την υπόθεση έχει φροντίσει και για το χρόνο εκδίκασης της έφεσης δεδομένου ότι δύσκολα θα αναμένει κανείς να λήξει η υπόθεση σε λιγότερο από ένα χρόνο!

 

Αυτό όμως τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το διαγωνισμό.

 

Διότι ακόμα και αν η πρώτη φάση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος προχωρήσει κανονικά, στις επόμενες φάσεις, από τη στιγμή που θα ανοίξει το Virtual Data Room (VDR), θα εμφανιστούν τα ερωτήματα των επενδυτών και βεβαίως τα προβλήματα,που θα οδηγήσουν στην ακύρωση του διαγωνισμού και την συνέχιση της αλώσεως της ΔΕΠΑ από την ELFE.

 

Αν πάντως θυμηθεί κανείς τα πόσα έλεγε,αλλά ιδιαίτερα ποιοι τα έλεγαν,για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE από την Ν.Δ. εύκολα μπορεί να συμπεράνει ότι…τα λεφτά είναι πολλά και φτάνουν για όλους.

 

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 271


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα