Το σενάριο της φρίκης: Πως θα έμοιαζε ο πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Το “Σχέδιο Α” (Βίντεο)

Το σενάριο της φρίκης: Πως θα έμοιαζε ο πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Το “Σχέδιο Α” (Βίντεο)

11 Μαρτίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:364
Μοίρασέ το

Συνολικά, σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ, η προσομοίωση λέει ότι συνολικά 90 εκατομμύρια άνθρωποι θα σκοτωθούν εντός των πρώτων λίγων ωρών της σύγκρουσης και ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τους θανάτους από πυρηνικές επιπτώσεις ή άλλες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους…
Είναι πολλοί, αυτοί που γνωρίζουν πως τις τύχες της ανθρωπότητας δεν τις κρατούν στα χέρια τους ούτε ο Πούτιν, ούτε ο Μπάιντεν, ούτε οι αρχηγοί κρατών παγκοσμίως, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε το ΝΑΤΟ.
Τις τύχες της ανθρωπότητας τις κρατά στα χέρια της μια κλίκα ψυχασθενών εβραιοχάζαρων σιωνιστών, που δεν έχει έλεος για το ανθρώπινο γένος και στόχος της είναι ο αποπληθυσμός και ο τελικός αριθμός των επιζώντων, να φτάσει μέχρι τα 500.000 εκατομμύρια.
Αυτό γράφουν και έχουν προαναγγείλει δεκάδες χρόνια πριν, και με τις ΠΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΑ…
Με τα πιόνια τους που έχουν ως αρχηγούς κρατών, οδηγούν τα πράγματα σ’ αυτό το εφιαλτικό σκηνικό.
Αν ο Πούτιν διαφέρει, τότε ο πόλεμος με τα ερπετά, θα είναι αδυσώπητος και μέχρι τελικής πτώσης της μιας ή της άλλης πλευράς…
Στην ουσία στην Ουκρανία, κρίνεται το μέλλον της ανθρωπότητας…
Καλλιόπη Σουφλή

Παρά το γεγονός ότι Ουάσινγκτον και Μόσχα, είχαν συμφωνήσει στη δημιουργία μιας νέας “κόκκινης γραμμής” για να αποφευχθεί ένα οδυνηρό πυρηνικό ατύχημα, η ρωσική εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, έφερε στο προσκήνιο την απειλή που συνιστά ένας παγκόσμιος πόλεμος.

Με τη σύγχρονη τεχνολογία και τα πυρηνικά όπλα, κάποιοι αναρωτιούνται πώς θα έμοιαζε ένας νέος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον αποφάσισαν να αναπτύξουν αυτό το πιθανό σενάριο χρησιμοποιώντας «ανεξάρτητες εκτιμήσεις της τρέχουσας στάσης των δυνάμεων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, τα σχέδια πυρηνικού πολέμου και τους στόχους πυρηνικών όπλων».

Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου έχει αυξηθεί δραματικά

Αυτό το έργο έχει ως κίνητρο την ανάγκη να τονιστούν οι δυνητικά καταστροφικές συνέπειες των σημερινών σχεδίων πυρηνικού πολέμου των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία έχουν εγκαταλείψει τις μακροχρόνιες συνθήκες ελέγχου των πυρηνικών όπλων, άρχισαν να αναπτύσσουν νέα είδη πυρηνικών όπλων και διεύρυναν τις δυνατότητες υπό τις οποίες ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα.

Το οπτικοακουστικό σενάριο ονομάζεται « Σχέδιο Α» και δείχνει πόσο καταστροφικός θα ήταν ένας πυρηνικός πόλεμος.

Στο βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών, οι επιστήμονες αναπαράγουν ένα σενάριο όπου η Ρωσία προσπαθεί να πολεμήσει τα μέλη του ΝΑΤΟ.

Στην αρχή, ο πόλεμος είναι μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης και της Ρωσίας, αλλά μόλις βομβαρδιστούν όλες οι μεγάλες πόλεις, ο πόλεμος στρέφεται μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Η προσομοίωση προϋποθέτει ότι η Ρωσία θα στόχευε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις για απειλή βόμβας σε αυτές τις μεγάλες πόλεις. Στην πραγματικότητα, οι πολίτες θα γνώριζαν εκ των προτέρων εάν ένα πυρηνικό όπλο θα μπορούσε να πυροδοτηθεί, δίνοντας αρκετό χρόνο για να αναζητήσουν καταφύγιο.

 

3,1 εκατομμύρια θάνατοι σε 45 λεπτά

Πως θα έμοιαζε ο πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Συνολικά, σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ, η προσομοίωση λέει ότι συνολικά 90 εκατομμύρια άνθρωποι θα σκοτωθούν εντός των πρώτων λίγων ωρών της σύγκρουσης και ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τους θανάτους από πυρηνικές επιπτώσεις ή άλλες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Αλλά προτού υποθέσετε ότι αυτή είναι η μοίρα του κόσμου, η πιθανότητα ενός πυρηνικού παγκόσμιου πολέμου είναι μάλλον απίθανη.

Ακόμη και ένας πυρηνικός πόλεμος μικρής κλίμακας μεταξύ δύο μικρότερων χωρών θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τον υπόλοιπο πλανήτη.

Επιπλέον, υπάρχουν νομικά δεσμευτικές συμβάσεις μεταξύ χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, που εμποδίζουν την εκδήλωση πυρηνικού πολέμου.

Οι προκύπτοντες άμεσοι θάνατοι και απώλειες που θα προέκυπταν σε κάθε φάση της σύγκρουσης καθορίζονται χρησιμοποιώντας δεδομένα από το NUKEMAP . Όλες οι εκτιμήσεις θνησιμότητας περιορίζονται σε οξείς θανάτους από πυρηνικές εκρήξεις και θα αυξηθούν σημαντικά από τους θανάτους που προκύπτουν από πυρηνικές επιπτώσεις και άλλες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Η προσομοίωση αναπτύχθηκε από τους Alex Wellerstein , Tamara Patton , Moritz Kütt και Alex Glaser με τη βοήθεια των Bruce Blair , Sharon Weiner και Zia Mian . Ο ήχος είναι του Jeff Snyder .

 

Πηγή

Δείτε οπωσδήποτε και αυτό το βίντεο που είναι πολύ αναλυτικό.

Πατήστε το κουμπί στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ – ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Nuclear War Simulation

 

Προβολές : 364


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα