Το σκοτεινό πρόσωπο της Κομμουνιστικής Κίνας: Μαζικοί βιασμοί και σεξουαλική κακοποίηση ως εργαλείο γενοκτονίας του Κομμουνιστικού καθεστώτος για την εξάλειψη της πίστης διαφορετικών θρησκειών

Το σκοτεινό πρόσωπο της Κομμουνιστικής Κίνας: Μαζικοί βιασμοί και σεξουαλική κακοποίηση ως εργαλείο γενοκτονίας του Κομμουνιστικού καθεστώτος για την εξάλειψη της πίστης διαφορετικών θρησκειών

17 Μαρτίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:434
Μοίρασέ το

Το κομμουνιστικό καθεστώς βασίζεται στον αθεϊσμό και τον υλισμό, καταστέλλει βάναυσα τους πληθυσμούς των Ουιγούρων Μουσουλμάνων, Χριστιανών, Βουδιστών και Φάλουν Γκονγκ εδώ και χρόνια. 

Όσοι αρνούνται να συμμορφωθούν με τις εντολές του Κ.Κ.Κ. κρατούνται και μεταφέρονται σε μυστικά «στρατόπεδα επανεκπαίδευσης» όπου υφίστανται αδιανόητες κακοποιήσεις, όπως ομαδικό βιασμό και ηλεκτροπληξία.

 

 

 

 

 

 

Απλά φανταστείτε τι έχει να γίνει σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα, αν επιβληθεί η Κίνα.

Όσο για τον ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, αυτό είναι το πραγματικό του πρόσωπο.

Το πρόσωπο του αθεϊσμού και της νοητικής διαστροφής.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Αλλά για τις γενοκτονίες αυτές, ποτέ δεν θα στηθούν μνημεία και μουσεία… ποτέ δεν θα δηλωθούν και δεν θα γιορτάζονται ως… ολοκαυτώματα.

Αυτό το … προνόμιο, το έχουν μόνον τα ρυπαρά έθνη, των οποίων δημιούργημα είναι ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Από τότε που το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Κ.Κ.Κ.) ανέλαβε την εξουσία το 1949, χρησιμοποιεί ανήθικους τρόπους για να διώκει τους πολίτες και να καταστέλλει πνευματικές ομάδες. Εκεί δεν θα επέμβει καμία ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα…ή στα κομμουνιστικά καθεστώτα δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα;

Στο άρθρο που ακολουθεί αποκαλύπτεται το φρικτό πρόσωπο του Κομμουνισμού στη σύγχρονη εκδοχή του εφαρμοσμένο στη Νεοταξική Κίνα, η οποία είναι «πρωτοπόρος» στην αντιμετώπιση της πανδημίας και η πρώτη χώρα που επέβαλε σύγχρονες μεθόδους παρακολούθησης των πολιτών της, πράγματα για τα οποία θεωρείται…«πρότυπο»! 

Θυμηθείτε ότι ήταν η χώρα που πρότεινε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για παγκόσμια εφαρμογή, πριν από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Επίσης θυμηθείτε ότι μόνο η κυβέρνηση του Τραμπ τόλμησε να δηλώσει στις 19 Ιανουαρίου 2021, ότι το κομμουνιστικό καθεστώς διέπραξε «γενοκτονία» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» κατά την καταστολή των Μουσουλμάνων των Ουιγούρων.

 

Ανεξάρτητα από τις ηλικίες τους, το Κ.Κ.Κ. καταδιώκει τους πνευματικούς πιστούς όλων των θρησκειών με το πρόσχημα ότι θέλει να τους «επανεκπαιδεύει».

Από τότε που το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Κ.Κ.Κ.) ανέλαβε την εξουσία το 1949, χρησιμοποιεί ανήθικους τρόπους για να διώκει τους πολίτες και να καταστέλλει πνευματικές ομάδες. 

Πρόσφατα, αρκετές αναφορές επιβεβαίωσαν πώς το Κ.Κ.Κ. χρησιμοποιεί τη σεξουαλική κακοποίηση ως εργαλείο για την επανεκπαίδευση και τον μετασχηματισμό των κρατουμένων πίστης, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Το κομμουνιστικό καθεστώς βασίζεται στον αθεϊσμό και τον υλισμό, καταστέλλει βάναυσα τους πληθυσμούς των Ουιγούρων Μουσουλμάνων, Χριστιανών, Βουδιστών και Φάλουν Γκονγκ εδώ και χρόνια. Όσοι αρνούνται να συμμορφωθούν με τις εντολές του Κ.Κ.Κ. κρατούνται και μεταφέρονται σε μυστικά «στρατόπεδα επανεκπαίδευσης» όπου υφίστανται αδιανόητες κακοποιήσεις, όπως ομαδικό βιασμό και ηλεκτροπληξία.

[R] ο πίθηκος έχει γίνει μια κουλτούρα. Είναι ομαδικός βιασμός και η κινεζική αστυνομία όχι μόνο τους βιάζει αλλά και τους προκαλεί ηλεκτροπληξία. Υποβάλλονται σε φρικτά βασανιστήρια.

 

– ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΣΙΝΓΙΑΝΓΚ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

 

Σεξουαλική κακοποίηση των Ουιγούρων

Για να καταδικάσει τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κ.Κ.Κ., η κυβέρνηση του Τραμπ είπε στις 19 Ιανουαρίου 2021, ότι το κομμουνιστικό καθεστώς διέπραξε «γενοκτονία» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» κατά την καταστολή των Μουσουλμάνων των Ουιγούρων.

Ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε σε δήλωσή του ότι το Κ.Κ.Κ. έχει φυλακίσει πάνω από ένα εκατομμύριο Ουιγούρους, υποβάλλοντας τους σε καταναγκαστική εργασία, αναγκαστική αποστείρωση και βασανιστήρια.

«Μετά από προσεκτική εξέταση των διαθέσιμων στοιχείων, έχω διαπιστώσει ότι η ΛΔΚ [Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας], υπό την καθοδήγηση και τον έλεγχο του Κ.Κ.Κ., έχει διαπράξει γενοκτονία εναντίον των κυρίως Μουσουλμάνων Ουιγούρων και άλλων ομάδων εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων στο Σινγιάνγκ» Ο Πομπέο είπε. Πρόσθεσε, «Πιστεύω ότι αυτή η γενοκτονία συνεχίζεται και ότι παρακολουθούμε τη συστηματική απόπειρα να καταστρέψουμε τους Ουιγούρους από το κινεζικό κόμμα-κράτος».

Δύο εβδομάδες αργότερα, το BBC δημοσίευσε μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με τα συστηματικά σεξουαλικά βασανιστήρια που συμβαίνουν στο στενά φρουρούμενο δίκτυο επανεκπαίδευσης του Σινγιάνγκ. 

Η έκθεση που βασίζεται σε από πρώτο χέρι συνεντεύξεις πολλών Ουιγούρων που είχαν προηγουμένως κρατηθεί στα στρατόπεδα κράτησης αποκάλυψε τα βασανιστήρια και τις φρικαλεότητες βιασμού που παρακολούθησαν ή έζησαν.

 

 

Ένα παρατηρητήριο σε εγκατάσταση υψηλής ασφάλειας κοντά σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι στρατόπεδο επανεκπαίδευσης όπου κρατούνται κυρίως μουσουλμανικές μειονότητες, στα περίχωρα του Χόταν, στη βορειοδυτική περιοχή Σινγιάνγκ της Κίνας, στις 31 Μαΐου 2019. (Γκρεγκ Μπέικερ / AFP μέσω Getty Images)

Η Tursunay Ziawudun, 42 ετών, η οποία κατέφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού διέφυγε από το Σινγιάνγκ μετά την απελευθέρωσή της, εξήγησε στο BBC τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που υπέστη και παρακολούθησε ενώ κρατήθηκε για εννέα μήνες στα μυστικά στρατόπεδα της Κίνας στο Σινγιάνγκ.

Η Ziawudun, ο οποίος είναι παντρεμένΗ με άνδρα από το Καζακστάν και είχε επιστρέψει στο Xinjiang για δουλειά το 2016 αφού έμεινε στο Καζακστάν για πέντε χρόνια, ανέφερε λεπτομερώς πώς τη χτύπησαν και υπέστη ηλεκτροπληξία με ηλεκτρικό μπαστούνι και «βιάστηκε ομαδικά σε τρεις περιπτώσεις», ανέφερε το BBC.

«Η γυναίκα με πήγε στο δωμάτιο δίπλα στο οποίο είχε συλληφθεί το άλλο κορίτσι», δήλωσε η Ζιαβούνουν στο BBC. «Είχαν ένα ηλεκτρικό ραβδί, δεν ήξερα τι ήταν, και σπρώχτηκε μέσα στο γεννητικό μου σύστημα, βασανίζοντας με ηλεκτροπληξία».

«Δεν βιάζουν μόνο, αλλά δαγκώνουν σε όλο το σώμα σου, δεν ξέρεις αν είναι άνθρωποι ή ζώα», είπε. «Δεν έφεραν κανένα μέρος του σώματος, χτυπούν παντού αφήνοντας φρικτά σημάδια. Ήταν αηδιαστικό να κοιτάς… Και δεν είναι μόνο ένα άτομο που σε βασανίζει, όχι μόνο ένας αρπακτικός. Κάθε φορά ήταν δύο ή τρεις άντρες. “

Μιλώντας στο  Fox News , η Ziawudun είπε: «Κάθε γυναίκα κάτω των 40 ετών βιάστηκε. Ο καθένας στο στρατόπεδο το βίωσε … μου χτύπησαν επίσης – με κλωτσήθηκαν και σφραγίστηκα – μια φορά τόσο πολύ στα ιδιωτικά μου μέρη που αιμορραγούσα και από τότε έπρεπε να αφαιρέσω τις ωοθήκες μου. “

Η έκθεση του BBC ανέφερε ότι ακόμη και οι ηλικιωμένοι κρατούμενοι δεν γλιτώθηκαν.

Η Ziawudun θυμήθηκε να βλέπει μια ηλικιωμένη γυναίκα Uyghur να ταπεινωθεί.

«Έβγαλαν τα πάντα από την ηλικιωμένη κυρία, αφήνοντάς την μόνο με τα εσώρουχά της. Ήταν τόσο ντροπιασμένη που προσπάθησε να καλυφθεί με τα χέρια της », δήλωσε ο Ziawudun στο BBC. «Φώναξα τόσο πολύ, βλέποντας τον τρόπο που την έκαναν. Τα δάκρυά της έπεσαν σαν βροχή. “

 

Μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων κρατούν πλακάτ καθώς διαδηλώνουν μπροστά στο κινεζικό προξενείο στις 30 Δεκεμβρίου 2020, στην Κωνσταντινούπολη, για να ζητήσουν νέα για τους συγγενείς τους και να εκφράσουν την ανησυχία τους μετά την ανακοίνωση της Κίνας για την επικύρωση συνθήκης έκδοσης με την Τουρκία . (Bulent Kilic / AFP μέσω Getty Images)

Οι ισχυρισμοί της Ziawuden υποστηρίχθηκαν από τον Qelbinur Sedik, μια γυναίκα του Ουζμπεκιστάν από το Σινγιάνγκ, η οποία εξαναγκάστηκε να διδάξει την κινεζική γλώσσα στους κρατούμενους στο στρατόπεδο. Ο Σεντίκ είπε στο BBC ότι μια αστυνομικίνα του στρατοπέδου επιβεβαίωσε, αφού η Σεντίκ την ρώτησε μυστικά, ότι πράγματι συμβαίνει σεξουαλική κακοποίηση στα στρατόπεδα.

«Ναι, ο βιασμός έχει γίνει κουλτούρα. Είναι ομαδικός βιασμός και η κινεζική αστυνομία όχι μόνο τους βιάζει αλλά και τους προκαλεί ηλεκτροπληξία. Υποβάλλονται σε τρομερά βασανιστήρια », υπενθύμισε ο Σεντίκ τα λόγια της αστυνομικίνας.

Η Gulzira Auelkhan, μια άλλη γυναίκα του Καζακστάν από το Σινγιάνγκ, η οποία αναγκάστηκε να βοηθήσει τους φρουρούς του στρατοπέδου απογυμνώνοντας τις γυναίκες, επιβεβαίωσε επίσης στο BBC ότι ο ομαδικός βιασμός είναι συχνός στα στρατόπεδα.

«Με ανάγκασαν να βγάλω αυτά τα γυναικεία ρούχα και να συγκρατήσω τα χέρια τους και να φύγω από το δωμάτιο», είπε ο Auelkhan. «Δεν μπορείς να πεις σε κανέναν τι συνέβη… Είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει το πνεύμα όλων.»

 

Η Gulzira Auelkhan, η οποία πέρασε σχεδόν δύο χρόνια παγιδευμένη στην Κίνα, μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης AFP στο γραφείο της ομάδας δικαιωμάτων Ata Jurt στο Αλμάτι, Καζακστάν, στις 21 Ιανουαρίου 2019. Φωτογραφίζεται με την 5χρονη κόρη της . (Ruslan Pryanikov / AFP μέσω Getty Images)

Στο πρόσφατο παρελθόν, αρκετοί Uyghurs που είχαν προηγουμένως κρατηθεί είχε επίσης περιγράψει παρόμοιες ιστορίες βασανιστηρίων βασανιστηρίων και βιασμών από τα στρατόπεδα Xinjiang.

Η Gulbakhar Jalilova, υπήκοος του Ουίγουρ και του Καζακστάν που κρατήθηκε το 2017 για 15 μήνες σε ένα στρατόπεδο για όλες τις γυναίκες, δήλωσε στους The Epoch Times ότι ο βιασμός συνέβη καθημερινά στα στρατόπεδα. «Τα νεαρά κορίτσια απομακρύνονται και βιάζονται όλη τη νύχτα. Αν συνεχίσετε να αντιστέκεστε, θα σας εγχύσουν κάτι και θα σας σκοτώσουν », είπε η Jalilova.

Το 2019, η Sayragul Sauytbay καταγωγής Καζακστάν, η οποία αναγκάστηκε να διδάξει την κινεζική γλώσσα στο στρατόπεδο, δήλωσε στον Haaretz , μια ισραηλινή εφημερίδα, ότι κάποτε είδε μια γυναίκα κρατούμενη να βιάζεται από αστυνομικούς, «ο ένας μετά τον άλλο», μπροστά από 200 τρόφιμοι. Το συμβάν άφησε τον Sauytbay να τραυματιστεί.

«Ενώ τη βίαζαν, έλεγξαν για να δούμε πώς αντιδρούμε», είπε ο Sauytbay στον Haaretz. «Άτομα που γύρισαν το κεφάλι τους ή έκλεισαν τα μάτια τους, και εκείνοι που φαινόταν θυμωμένοι ή σοκαρισμένοι, απομακρύνθηκαν και δεν τους είδαμε ποτέ ξανά. Ήταν απαίσιο.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το αίσθημα αδυναμίας, που δεν μπορώ να τη βοηθήσω. Μετά από αυτό συνέβη, ήταν δύσκολο για μένα να κοιμηθώ το βράδυ. “

 

Σεξουαλική κακοποίηση άλλων πνευματικών πιστών

 

Εκτός από τη στόχευση Μουσουλμάνων Uyghur, το ΚΚΚ χρησιμοποιεί επίσης τόσο φρικτές μεθόδους βασανιστηρίων σε Βουδιστές και Χριστιανούς του Φάλουν Γκονγκ.

Οι οπαδοί του Φάλουν Γκονγκ υπόκεινται συνήθως σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό επειδή δεν αποποιούνται την πίστη τους. 

Το Φάλουν Γκονγκ (ή Φάλουν Ντάφα) είναι μια πειθαρχία πνευματικού διαλογισμού που βασίζεται στις αρχές της αλήθειας, της συμπόνιας, της ανοχής. ασκείται ελεύθερα από πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, αλλά διώκεται βία στην Κίνα και από τον Ιούλιο του 1999.

Μια απεικόνιση μιας από τις μεθόδους σεξουαλικών βασανιστηρίων που χρησιμοποιούν οι αξιωματούχοι του ΚΚΚ για να εξαναγκάσουν τους οπαδούς του Φάλουν Γκονγκ να αποκηρύξουν την πίστη τους. ( Minghui.org )

Αναφέροντας λεπτομερώς τα βασανιστήρια και τη συνήθη σεξουαλική κακοποίηση που αντιμετωπίζουν οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, μια έκθεση δύο τμημάτων έχει συνταχθεί από το Minghui.org, έναν ιστότοπο με έδρα τις ΗΠΑ αφιερωμένος στην τεκμηρίωση της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ.

Στο περίφημο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας Masanjia στο Shenyang, επαρχία Λιαονίνγκ, 18 γυναίκες ασκούμενες ρίχτηκαν στα κελιά των ανδρών και οι φρουροί ενθάρρυναν τους κρατούμενους να βιάσουν τους πνευματικούς οπαδούς, ανέφερε το Minghui.org. Οι ηλικιωμένοι ή οι νέοι, κανείς δεν εξαιρέθηκε από αυτές τις κακοποιήσεις.

Το 2001, ο Ζου Τζιν, 70 ετών, από την πόλη Τσανγκσά στην επαρχία Χουνάν, βιάστηκε ομαδικά στο πρώτο κέντρο κράτησης της πόλης Τσανγκσά και καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια πριν πεθάνει. 

Ένα 9χρονο κορίτσι, το οποίο ήταν το ορφανό παιδί ενός ασκούμενου του Φάλουν Γκονγκ, βιάστηκε ομαδικά στο νοσοκομείο Changping Mental στο Πεκίνο το 2002. «Οι κραυγές και οι κραυγές της ήταν καρδιακές», ανέφερε η έκθεση Minghui.org. .

Η έκθεση ανέφερε ότι οι αρχές ανάγκασαν επίσης τις έγκυες ασκούμενες να ακυρώσουν τα αγέννητα μωρά τους, χτυπώντας και σοκαρίζοντας τους με ηλεκτρικά μπαστούνια που τελικά οδηγούν σε αποβολή.

 

Το ΚΚΚ δεν έχει δείξει καμία επιείκεια στη κατάχρηση βουδιστών μοναχών ή χριστιανών.

 

Το Θιβετιανό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία ανέφερε για τον προσωπική περιπέτεια ενός ανώνυμου θιβετιανού μοναχού που τέθηκε υπό κράτηση για τέσσερις μήνες σε ένα κέντρο επανεκπαίδευσης, στην κομητεία Sog, Αυτόνομη Περιφέρεια του Θιβέτ, το 2017.

Ο μοναχός διηγήθηκε ότι οι μοναχές ήταν σεξουαλικά κακοποιήθηκε μετά τη συμμετοχή σε στρατιωτικές ασκήσεις.

«Πολλές μοναχές θα χάσουν τη συνείδησή τους κατά τη διάρκεια των [στρατιωτικών] ασκήσεων», έγραψε ο μοναχός . «Μερικές φορές οι αξιωματικοί πήγαιναν ασυνείδητες καλόγριες μέσα όπου τις είδα… να τρυπάνε όλο το σώμα τους.»

«Ποιος ξέρει τι άλλο έκαναν στις μοναχές;» ο μοναχός έγραψε.

Αναφερόμενος στον λογαριασμό σεξουαλικής κακοποίησης ενός Κινέζου Χριστιανού, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Bitter Winter, Massimo Introvigne, έγραψε ότι ο Jiang Guizhi, μέλος της Εκκλησίας του Παντοδύναμου Θεού στην Κίνα, βιάστηκε από αστυνομικούς και αργότερα πέθανε μετά την σοβαρά βασανιστήρια.

Το 2019, η Ένωση για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Θρησκευτικής Ελευθερίας (ADHRRF) ανέφερε μια πιο λεπτομερή περιγραφή των βασανιστηρίων που βίωσε ο Τζιάνγκ. Μετά την κατ ‘επανάληψη ζητήσει από cellmate, Jiang αποκάλυψε ότι «η αστυνομία την είχε λάβει σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο όπου ανακρίθηκε, βίασαν, και είχε αντικείμενα γεμισμένα μέσα στον κόλπο της,» η ADHRRF ανέφερε .

Ο Arshdeep Sarao συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

 

Πηγή

Προβολές : 434


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα