Το Bloomberg που ανήκει σε δισεκατομμυριούχους, λέει στους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό Biden τρώγοντας φακές και αφήνοντας τα κατοικίδιά τους να πεθάνουν

28 Μαρτίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:265
Μοίρασέ το

 

Το άρθρο σε μια προσπάθειά του να απαλλάξει από τις ευθύνες την πιο αριστερή διοίκηση από την εποχή Ομπάμα, φαίνεται να επικρίνει τους Αμερικανούς επειδή διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές (που έχουν προκληθεί άμεσα από τις παράφρονες οικονομικές πολιτικές του Μπάιντεν και των Δημοκρατικών) επιμένοντας ότι “κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι αυτό θα ήταν διασκέδαση.”

 

Από το αμερικάνικο όνειρο, στον αμερικάνικο εφιάλτη.

Από τις χρυσές δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70, στις μαύρες δεκαετίες του ’80, του ’90 και μέχρι σήμερα, έχουν μεσολαβήσει πολλά…

Το 2008 οι αμερικανοί έφαγαν το πρώτο δυνατό οικονομικό χαστούκι… τώρα θα φάνε και το δεύτερο, με την κυβέρνηση Μπάϊντεν…

Καλιφόρνια και Λος Άντζελες, έχουν μετατραπεί σε παραγκουπόλεις…

Το 2001, ήταν η πρόβα τζενεράλε για την πτώση των ΗΠΑ…

Έπεται η συνέχεια… και θα είναι τραγική…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση blümlifee

Σε ακόμη ένα από τα πολλά παραδείγματα που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό, της αλαζονείας της ελίτ, η οποία έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο ανήκει σε δισεκατομμυριούχους, προσέφερε στους Αμερικανούς μερικές συγκλονιστικές “συμβουλές” για το πώς να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον πληθωρισμό της διοίκησης του Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, εσείς που δυσκολεύεστε να τα βγάλετε πέρα ​​χάρη στις απότομες και συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων, του φυσικού αερίου, της ενέργειας και της στέγασης υπό το τρέχον καθεστώς, θα πρέπει να περιορίσετε τον τρόπο ζωής σας στην κατανάλωση φακών, αφήνοντας παράλληλα τα κατοικίδιά σας να πεθάνουν.

Το άρθρο ξεκινά με αυτόν τον τίτλο: “Ο πληθωρισμός γίνεται περισσότερο αισθητός εάν κερδίζετε λιγότερα από 300 χιλιάδες δολάρια. Ιδού πως θα ανταπεξέλθετε” – σαν να ήτσν κάτι κοινό οι άγαμοι Αμερικανοί ή τα ζευγάρια που κερδίζουν τέτοιου είδους χρήματα. (αυτό δεν αληθεύει. Οι Αμερικανοί που κερδίζουν περίπου 342.000 $ ετησίως αποτελούν το 5%, αυτοί που κερδίζουν περίπου $173.000 είναι στην κορυφή του 10%, σύμφωνα με την Investopedia).

Στη συνέχεια, το άρθρο ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ να σκεφτούν ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ και να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επειδή τα εισιτήρια έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο μόλις 8% έναντι της αύξησης 38% στην βενζίνη και το ντίζελ.

Το άρθρο συμβουλεύει επίσης τους Αμερικάνους να μην αγοράζουν χύμα (κάτι που είναι ανόητο γιατί αυτό αποδεικνύεται οικονομικότερο μακροπρόθεσμα) και να αγοράζουν φακές ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ.

Έπειτα, το άρθρο σε μια προσπάθειά του να απαλλάξει από τις ευθύνες την πιο αριστερή διοίκηση από την εποχή Ομπάμα, φαίνεται να επικρίνει τους Αμερικανούς επειδή διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές (που έχουν προκληθεί άμεσα από τις παράφρονες οικονομικές πολιτικές του Μπάιντεν και των Δημοκρατικών) επιμένοντας ότι “κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι αυτό θα ήταν διασκέδαση.”

Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος παρατείνεται χάρη στην θεοποίηση του προέδρου Volodymyr Zelensky από τα κληρονομικά μέσα ενημέρωσης και τους Αμερικανούς νομοθέτες εν μέσω εκκλήσεων για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, κατηγορείται επίσης για τη μαζική αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και το φυσικό αέριο, παρόλο που αυτές οι αυξήσεις συνέβαιναν ήδη εδώ και μήνες υπό το καθεστώς Μπάιντεν.

“Παρόλο που ο ουρανίσκος σας μπορεί να μην είναι συνηθισμένος, τα νόστιμα ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ περιλαμβάνουν λαχανικά (όπου οι τιμές είναι λίγο πάνω από 4% ή φακές και φασόλια, που είναι περίπου 9 %). Σχεδιάστε να καταναλώσετε φυτά απευθείας. Είναι ένας πιο αποτελεσματικός, πιο υγιεινός και φθηνότερος τρόπος για να λαμβάνετε θερμίδες”, αναφέρει το άρθρο γνώμης του Bloomberg .

Στο σημείο που ο πληθωρισμός αυξάνεται εδώ και μήνες υπό τον Μπάιντεν, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Σεντ Λούις συνέστησε στους καταναλωτές να ανταλλάξουν την γαλοπούλα με “δείπνα με βάση τη σόγια»” για την Ημέρα των Ευχαριστιών: “Μεταξύ του 1990 και της εποχής που γράφεται το άρθρο αυτό, η μέση παγκόσμια τιμή των πουλερικών ήταν 6 φορές υψηλότερη από την τιμή της σόγιας.

“Από το τρίτο τρίμηνο του 2021, μια χορταστική μερίδα γαλοπούλας για την Ημέρα των Ευχαριστιών κοστίζει 1,42 δολάρια. Ένα δείπνο tofurkey (σόγια αντί γαλοπούλας) με την ίδια ποσότητα θερμίδων κοστίζει 0,66 $ και παρέχει σχεδόν διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το γεύμα με βάση τα φυτά θα ήταν σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερο κατά βάρος από το γεύμα με βάση τα πουλερικά και μπορεί είτε να σας κρατήσει στο τραπέζι περισσότερο χρόνο είτε να σας μείνει περισσότερο φαγητό”.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) πρότεινε επίσης στους Αμερικανούς να σταματήσουν να οδηγούν (!!!!!!) τόσο πολύ , ενώ παράλληλα να μειώσουν τις ταχύτητες τους στους αυτοκινητόδρομους για να εξοικονομήσουν χρήματα εν μέσω της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου.

Η IEA ζήτησε να τηρούνται “Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα” (!!!!!) στις πόλεις και να εργάζονται οι άνθρωποι από το σπίτι τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Το άρθρο του Bloomberg καλούσε επίσης τους Αμερικανούς να ξεχάσουν την προσπάθεια να σώσουν τη ζωή του αγαπημένου τους σκύλου, εάν χτυπηθεί από καρκίνο.

“Εάν είστε ένας από τους πολλούς Αμερικανούς που έγιναν νέος ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ίσως θελήσετε να ξανασκεφτείτε αυτές τις δαπανηρές ιατρικές ανάγκες για κατοικίδια.

Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά οι ερευνητές (!!!!!) στην πραγματικότητα δεν συνιστούν χημειοθεραπεία με κατοικίδια – η οποία μπορεί να κοστίσει έως και 10.000 $ – για ηθικούς λόγους” (!!!!!!!!!!!!!), είπε ο συγγραφέας.

Να σημειωθεί ότι το Bloomberg News ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ (;;;;;;;;;;……..) Michael Bloomberg, του οποίου η ΚΑΘΑΡΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 82 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

Investopedia.com

FredBlog.StLouisFed.org

ZeroHedge.com

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 265


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα