Το COVID μεταλλάσσεται...Τι συμβαίνει, εάν τα εμβόλια που αναπτύσσονται καταλήγουν να είναι εντελώς άχρηστα έναντι νέων μεταλλαγμένων στελεχών του ιού;

Το COVID μεταλλάσσεται...Τι συμβαίνει, εάν τα εμβόλια που αναπτύσσονται καταλήγουν να είναι εντελώς άχρηστα έναντι νέων μεταλλαγμένων στελεχών του ιού;

23 Νοεμβρίου, 2020 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:281
Μοίρασέ το

Οι ερευνητές ανησυχούν ότι το νέο στέλεχος μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνο που θα μπορούσε να καταστήσει άχρηστους τους σημερινούς υποψήφιους εμβολιασμούς COVID-19.

 

 

 

Κανείς πλέον δεν πρέπει να αποκλείει, πως αυτοί που έφτιαξαν στα εργαστήριά τους τον κορονοϊό, δεν θα φτιάξουν έναν άλλον ιό πιο δραστικό, μια και η πλειοψηφία του κόσμου, έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΤΗ.

Άλλωστε, οι παγκοσμιοποιητές, οι φαρμακοβιομηχανίες, οι διεφθαρμένοι ιατροί και ο νοσηρός συρφετός που κινείται γύρω απ’ αυτούς, είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και να αφανίσει τα 2/3 της ανθρωπότητας.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Συντάχθηκε από τον Michael Snyder μέσω του blog The End of The American Dream,

Τι γίνεται αν όλες οι υποθέσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με αυτήν την πανδημία COVID είναι εντελώς λανθασμένες;

Όταν η Pfizer ανακοίνωσε ότι είχε αναπτύξει ένα επιτυχημένο εμβόλιο για το COVID, ο κόσμος πανηγύριζε.

Και όταν η Moderna ανακοίνωσε ότι είχε αναπτύξει ένα επιτυχημένο εμβόλιο για το COVID, ο κόσμος ενθαρρύνθηκε ακόμη περισσότερο.

Αλλά το COVID μεταλλάσσεται και οι επιστήμονες μας διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να μεταλλάσσονται.

Τι συμβαίνει λοιπόν εάν τα εμβόλια που αναπτύσσονται καταλήγουν να είναι εντελώς άχρηστα έναντι νέων μεταλλαγμένων στελεχών του ιού;

Για να θέσουμε αυτό το πρόβλημα σε μια προοπτική, ας μιλήσουμε για τη γρίπη για λίγο.

Κάθε χρόνο, οι υγειονομικές αρχές έρχονται με ένα εμβόλιο γρίπης που πιστεύουν ότι θα είναι αποτελεσματικό έναντι της διακύμανσης ή των παραλλαγών της γρίπης που πιστεύουν ότι θα κυριαρχήσουν τη συγκεκριμένη χρονιά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά υποθέτουν ότι μια «γρίπη» θα τους παρέχει πλήρη προστασία ενάντια στη «γρίπη», αλλά αυτό δεν ισχύει καθόλου.

Σε κάποιες χρονιές ο αγώνας μεταξύ του εμβολίου της γρίπης και των παραλλαγών της γρίπης είναι αρκετά καλός, και μερικές άλλες χρονιές σίγουρα δεν ισχύει.

Τα ακόλουθα προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του CDC …

Κατά τη διάρκεια ετών που το εμβόλιο της γρίπης δεν ταιριάζει καλά με τους ιούς της γρίπης που κυκλοφορούν, είναι πιθανό να παρατηρηθεί ελάχιστο ή καθόλου όφελος από τον εμβολιασμό της γρίπης .

Κατά τη διάρκεια των ετών που υπάρχει καλή αντιστοιχία μεταξύ του εμβολίου της γρίπης και των ιών που κυκλοφορούν, είναι δυνατόν να μετρηθούν σημαντικά οφέλη από τον εμβολιασμό της γρίπης όσον αφορά την πρόληψη ασθενειών και επιπλοκών της γρίπης.

Ωστόσο, ακόμη και κατά τη διάρκεια ετών που ο συνδυασμός εμβολίων γρίπης είναι καλός, τα οφέλη του εμβολιασμού κατά της γρίπης θα ποικίλουν, ανάλογα με διάφορους παράγοντες όπως τα χαρακτηριστικά του ατόμου που εμβολιάζεται, ποιοι ιοί της γρίπης κυκλοφορούν εκείνη την εποχή και ακόμη, ενδεχομένως, ποιος τύπος γρίπης χρησιμοποιήθηκε εμβόλιο.

Σε αυτό το σημείο, η Pfizer και η Moderna φαίνονται και οι δύο πεπεισμένες ότι τα εμβόλια τους θα είναι αποτελεσματικά ενάντια στο κυρίαρχο στέλεχος του COVID που επί του παρόντος σαρώνει σε όλο τον κόσμο.

Αλλά τι γίνεται αν κυριαρχήσει ένα νέο στέλεχος;

Στη Δανία, ένα νέο στέλεχος του COVID που μεταδίδεται σε ανθρώπους από βιζόν θεωρήθηκε τόσο επικίνδυνο που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θανάτωσε και τα 17 εκατομμύρια βιζόν σε ολόκληρο το έθνος …

(Ορισμένοι ερευνητές φοβούνται ότι η μετάλλαξη του κοροϊού των βιζόν στη Δανία έχει πιθανότητα πανδημίας, ενώ άλλοι λένε ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα προτού προτείνουν ότι οι τρέχοντες υποψήφιοι εμβολίων COVID-19 μπορεί να είναι αναποτελεσματικοί έναντι του νέου στελέχους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έως και 17 εκατομμύρια βιζόν θανατώθηκαν για να αποφευχθεί η μόλυνση περισσότερων ατόμων από τη νέα παραλλαγή κορανοϊού – η μεταλλαγμένη έκδοση του ιού έχει ήδη μολύνει τουλάχιστον 12 άτομα.)

Η κυβέρνηση της Δανίας συγκλόνισε τον κόσμο πριν από λίγες ημέρες, όταν ανακοίνωσε ότι θα σφαγιάσει έως και 17 εκατομμύρια βιζόν στη χώρα, καταστρέφοντας αποτελεσματικά ολόκληρη τη βιομηχανία γούνας βιζόν στη χώρα.

Οι αξιωματούχοι επέλεξαν αυτήν τη ριζοσπαστική επιλογή λόγω του νέου κορανοϊού, καθώς το παθογόνο ανέπτυξε μια δυνητικά επικίνδυνη μετάλλαξη στον αιχμαλωτισμένο πληθυσμό βιζόν.

Αναφορές από τη χώρα ανέφεραν ότι ο μεταλλαγμένος κοροναϊός έχει ήδη μολύνει τουλάχιστον 12 άτομα.

Οι ερευνητές ανησυχούν ότι το νέο στέλεχος μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνο που θα μπορούσε να καταστήσει άχρηστους τους σημερινούς υποψήφιους εμβολιασμούς COVID-19.

Μια νέα έκθεση παρέχει πλέον πιο ενοχλητικά νέα, καθώς ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος κορανοϊού έχει πιθανότητες πανδημίας.

Άλλοι, εν τω μεταξύ, ζητούν ηρεμία.

Οι ερευνητές δεν έχουν ιδέα εάν ο μεταλλαγμένος κοραναϊός μπορεί να εξαπλωθεί καλά στον άνθρωπο, αλλά οι 12 μολυσμένοι άνθρωποι στη Δανία αποδεικνύουν ότι υπάρχει λόγος να ανησυχούν.

Ο ιολόγος του Πανεπιστημίου του Reading, Ian Jones εξήγησε στο The Guardian ότι ο ιός θα πρέπει να προσαρμοστεί μέσα στα ζώα για να εισέλθει στα κύτταρα.

Ως αποτέλεσμα, θα “τροποποιήσει την ακίδα πρωτεΐνη για να επιτρέψει αυτό να συμβεί αποτελεσματικά.”

Συνέχισε, «Ο κίνδυνος είναι ότι ο μεταλλαγμένος ιός θα μπορούσε στη συνέχεια να εξαπλωθεί ξανά στον άνθρωπο και να αποφύγει οποιαδήποτε απόκριση εμβολίου που θα είχε σχεδιαστεί στην αρχική, μη μεταλλαγμένη έκδοση της πρωτεΐνης spike, και όχι στην έκδοση που είχε προσαρμοστεί στο βιζόν».

HEIL GAP (or mind the GAP and KOULIS)

 

Πηγή σχολίου

Προβολές : 281


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα