Το Facebook θα αφαιρέσει όλο το περιεχόμενο με αναφορές στο «Stop the Steal» μέχρι την Ημέρα Ορκωμοσίας

Το Facebook θα αφαιρέσει όλο το περιεχόμενο με αναφορές στο «Stop the Steal» μέχρι την Ημέρα Ορκωμοσίας

12 Ιανουαρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:223
Μοίρασέ το

 

«Θα διατηρήσουμε τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς Ακεραιότητας τουλάχιστον έως τις 22 Ιανουαρίου για παρακολούθηση και απάντηση σε απειλές σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε η εταιρεία.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΕΧΕΙ… ΟΝΟΜΑΤΑ… 

Το ζητούμενο είναι να βρούμε τρόπους απεγκλωβισμού μας από αυτήν…

Η παρακάτω φωτογραφία, νομίζω πως δεν χρειάζεται επεξηγήσεις…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Το Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αφαιρέσει κάθε τι που περιέχει τη φράση «σταματήστε την κλοπή» μέχρι την Ημέρα Ορκωμοσίας του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Η εταιρεία εξέδωσε δήλωση αναφέροντας ότι άρχισε να αφαιρεί περιεχόμενο που περιείχε τη φράση που χρησιμοποιείτε από υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να αμφισβητήσει την ακεραιότητα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ πραγματοποίησαν πολλές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με την ονομασία “Stop the Steal” μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης είπε ότι η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια αφαίρεσης περιεχομένου που «θα μπορούσε να υποκινήσει περαιτέρω βία κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων». Το περιεχόμενο θα αφαιρεθεί σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας περί Συντονισμένης Υπονόμευσης.

«Επιτρέψαμε συνομιλίες με γερές βάσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών και αυτό θα συνεχιστεί», δήλωσαν οι υπάλληλοι του Facebook Γκάι Ρόσεν και Μόνικα Μπίκερτ.

«Όμως, με τις συνεχείς προσπάθειες διοργάνωσης εκδηλώσεων ενάντια στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ που μπορούν να οδηγήσουν σε βία και η χρήση του όρου από εκείνους που εμπλέκονται στη βίαιη εισβολή της Τετάρτης στο DC, κάνουμε αυτό το επιπλέον βήμα πριν από την ορκωμοσία».

Η είδηση έρχεται αφότου οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αύξησαν τις προσπάθειές τους για την αστυνόμευση του περιεχομένου που ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανές άσχημες καταστάσεις και εκτός διαδικτύου.

Ο τελευταίος γύρος αστυνόμευσης περιεχομένου από τις εταιρείες ξεκίνησε μετά από διάφορες πολιτικές αναταραχές και βίαιες πράξεις, στιγματίζοντας τις ειρηνικές διαμαρτυρίες στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου.

Οι διαδηλωτές στέκονται στη βεράντα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ σε διαδήλωση στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021. (Ευγενική προσφορά του Brandon Drey)

Μια ομάδα ταραχοποιών καθώς και μια μειοψηφία των διαδηλωτών που κυμάτιζαν αμερικανικές σημαίες και σημαίες του Τραμπ εισέβαλαν παράνομα στο κτίριο του Καπιτωλίου καθώς οι νομοθέτες μετρούσαν τις εκλεκτορικές ψήφους σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου.

Οι συγκρούσεις της ημέρας άφησαν πέντε ανθρώπους νεκρούς – τρεις για ιατρικούς λόγους και δεκάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Το Facebook είπε ότι έχει ομάδες που εργάζονται 24/7 για να επιβάλει τις πολιτικές του όλες τις ημέρες μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου. Είπαν ότι έχουν ήδη αφαιρέσει ένα σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων.

«Θα διατηρήσουμε τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς Ακεραιότητας τουλάχιστον έως τις 22 Ιανουαρίου για παρακολούθηση και απάντηση σε απειλές σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε η εταιρεία.

Τα λογότυπα Facebook και Twitter εμφανίζονται σε μια βιτρίνα στη Μάλαγα της Ισπανίας, στις 4 Ιουνίου 2018. (Jon Nazca / Reuters)

 

Η εταιρεία, η οποία έχει αναστείλει επ ‘αόριστον τον λογαριασμό του Τραμπ έχει επίσης σταματήσει διαφημίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την πολιτική και τις εκλογές και είπε ότι θα διατηρήσει μια σειρά μέτρων και περιορισμών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ, όπως η μη σύσταση πολιτικών ομάδων που προτρέπουν την συμμετοχή των ανθρώπων.

Θα προστεθεί μια «σύνοψη ειδήσεων» στην ενότητα ειδήσεων της πλατφόρμας, έτσι ώστε οι χρήστες της να μπορούν να «βρουν αξιόπιστα νέα» για τις 20 Ιανουαρίου, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η στοχευμένη εποπτεία από το Facebook, το Twitter και άλλες εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ έχουν προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με τα δικαιώματα της Πρώτης Τροπολογίας του Συντάγματος και την έλλειψη ελέγχου και ισορροπιών σχετικά με αποφάσεις που λαμβάνονται από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Οι συζητήσεις σχετικά με τον περιορισμό ή την εξάλειψη της προστασίας της ευθύνης σύμφωνα με το Άρθρο 230 του 1996 περί Ευπρέπειας στις Επικοινωνίες για εταιρείες τεχνολογίας που έχουν εφαρμόζουν λογοκρισία ή την πολιτική συμπεριφορά έχουν συζητηθεί έντονα κατά το προηγούμενο έτος.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για την απόφαση του Twitter να αναστείλει τον λογαριασμό του Τραμπ, λέγοντας ότι θα μπορούσε να θέσει το παράδειγμα για μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να λογοκρίνουν τις φωνές πολιτών.

«Καταλαβαίνουμε την επιθυμία να τον αναστείλουν μόνιμα, αλλά πρέπει όλοι να προβληματιστούν όταν εταιρείες όπως το Facebook και το Twitter ασκούν την ανεξέλεγκτη εξουσία τους να απομακρύνουν ανθρώπους από πλατφόρμες που έχουν καταστεί απαραίτητες για την ομιλία δισεκατομμυρίων ανθρώπων – ειδικά όταν οι πολιτικές πραγματικότητες διευκολύνουν αυτές τις αποφάσεις, γράφει η δήλωση της ACLU.

Η Apple, η Google και η Amazon έχουν επίσης συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας για την απαγόρευση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Parler από τις υπηρεσίες τους.

Η Parler, η οποία προσέλκυσε μεγάλο αριθμό κλασικών φιλελεύθερων και συντηρητικών χρηστών, υπέβαλε αγωγή εναντίον της Amazon σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την απόφαση της εταιρείας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 223


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα