Το Facebook θα διαβάζει το μυαλό σου!

Το Facebook θα διαβάζει το μυαλό σου!

3 Φεβρουαρίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:226
Μοίρασέ το
Το Facebook θα διαβάζει το μυαλό σου!
Το Facebook απέκτησε το 2019 την εταιρεία CTRL-Labs που αναπτύσσει τεχνολογία ανάγνωσης μυαλού. Η εταιρεία φτιάχνει ένα βραχιολάκι που όπως λέγεται αποκωδικοποιεί τα ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου.
Η CTRL-Labs ισχυρίζεται ότι ένας άνθρωπος θα μπορεί να ελέγχει έναν υπολογιστή με τις σκέψεις του φορώντας το βραχιολάκι.

Το Facebook θα διαβάζει το μυαλό σου!
Ο Ροκφέλλερ, είχε δηλώσει; “Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι, μια μεγάλη παγκόσμια κρίση και τα έθνη, θα δεχθούν την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ”
Πότε θα αντιληφθούμε, πως το φατσοβιβλίο, φακελώνει και τις ανάσες μας;;;
Μήπως μας έχει φάει ο … μαζοχισμός και παραμένουμε σ’ αυτό;
Καλλιόπη Σουφλή
Το Facebook θα διαβάζει το μυαλό σου!
Μετά την αποκάλυψη αυτής της ιδέας στο συνέδριο προγραμματιστών του 2017, φαίνεται ότι το Facebook είναι πιο κοντά στο να πραγματοποιήσει έναν υπολογιστή που θα διαβάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI).
Ένα χρόνο αφότου ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ανακοίνωσε τη χρηματοδότησή του σχετικά με τις διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής, η εταιρεία ισχυρίζεται τώρα ότι εργάζεται πάνω σε μια τεχνολογία που μπορεί να εξάγει τις ανθρώπινες σκέψεις απευθείας από τους νευρώνες και να τις μεταφράσει σε λέξεις.
Αρχικά, το Facebook στόχευε να βοηθήσει τους ασθενείς με παράλυση, αποκωδικοποιώντας τα εγκεφαλικά τους σήματα και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις τους χωρίς να χρειαστεί να κουνήσουν ούτε έναν μυ.
Τώρα ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να δοθεί στους ανθρώπους η δυνατότητα να ελέγχουν ψηφιακές συσκευές, όπως πληκτρολόγια και γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη της σκέψης τους.
Το Facebook απέκτησε το 2019 την εταιρεία CTRL-Labs που αναπτύσσει τεχνολογία ανάγνωσης μυαλού. Η εταιρεία φτιάχνει ένα βραχιολάκι που όπως λέγεται αποκωδικοποιεί τα ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου.
Η CTRL-Labs ισχυρίζεται ότι ένας άνθρωπος θα μπορεί να ελέγχει έναν υπολογιστή με τις σκέψεις του φορώντας το βραχιολάκι.
Το Facebook Reality Labs, όντας επικεντρωμένο σε μακροπρόθεσμα τεχνολογικά προϊόντα και υλικό, συνεργάζεται με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο πάνω σε αυτή την τεχνολογία.
Μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications έδειξε πώς οι ερευνητές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή για να αποκωδικοποιήσουν τις σκέψεις απευθείας από τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε μια οθόνη.
Πώς ο νευρωνικός αισθητήρας του Facebook θα διαβάζει τα ανθρώπινα μυαλά.
Σύμφωνα με το BuzzFeed News , το Facebook ανακοίνωσε τα σχέδιά του να αναπτύξει έναν νέο νευρωνικό αισθητήρα στο ετήσιο μίτινγκ του.
Οι λεπτομέρειες δεν διατέθηκαν στο κοινό, αλλά το BuzzFeed News είπε ότι κατάφερε να αποκτήσει μια ηχογράφηση που μεταδόθηκε σε όλους τους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με αυτη το Facebook αποκάλυψε ορισμένα σοβαρά σχέδια που συνδέονται με αναβαθμίσεις στην κατηγορία της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο νευρωνικός αισθητήρας που πιθανώς θα αναπτύξει το Facebook χρησιμοποιεί τους πόρους της CTRL Labs. Ο αισθητήρας θα μεταφέρει τα νευρωνικά σήματα από τον εγκέφαλο μέσω του νωτιαίου μυελού και των βραχιόνων ,κατευθείαν στον καρπό. Θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν φυσικές ενέργειες με βάση τις σκέψεις τους. Το Facebook ισχυρίζεται ότι θα βοηθήσει τους χρήστες να κρατούν ένα εικονικό αντικείμενο, να πληκτρολογούν και να ελέγχουν έναν χαρακτήρα σε ένα βιντεοπαιχνίδι (χρησιμοποιώντας τις σκέψεις τους).
Αυτή η τεχνολογία είναι παρόμοια με την τεχνολογία ανάγνωσης εγκεφάλου που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Neuralink του Elon Musk . Το Facebook επεκτείνει τη γκάμα αυτής της τεχνολογίας για να ενισχύσει ακόμη περισσότερα προϊόντα με τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της νέας συνοπτικής εφαρμογής για άρθρα ειδήσεων.
Το Facebook χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη ακόμη και για τον περιορισμό της εξάπλωσης παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, για την κατάργηση της ρητορικής μίσους, καθώς και για τη σάρωση πολιτικού περιεχομένου.
Το Facebook χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη ως πανάκεια για όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζει και πιθανότατα θα αντιμετωπίσει σύντομα.
Ο Mike Schroepfer, CTO του Facebook, δήλωσε στο BuzzFeed News: «Ανοίγουμε το δρόμο για πρωτοποριακές νέες εμπειρίες που χωρίς υπερβολή θα βελτιώσουν τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων».

 

Πηγή

Προβολές : 226


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα