Τόλμα την επανεκκίνηση, κι ας μην μείνει τίποτα όρθιο.

Τόλμα την επανεκκίνηση, κι ας μην μείνει τίποτα όρθιο.

12 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:248
Μοίρασέ το

 

 

Εσύ; Έδωσες χρόνο στον εαυτό σου μετά από κάθε αναποδιά να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα; Ένας χωρισμός, μια προδομένη φιλία, μια οικογενειακή σχέση που μας πλήγωσε, μια αρρώστια ή μια απώλεια μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στην ζωή μας. Όμως η λύση δεν είναι να κλαίμε την μοίρα μας και να πέσουμε σε φάρμακα, σε μοναξιές, σε κακίες, καταθλίψεις και συναισθήματα μίσους.

 

 

 

 

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή μας, που θα πρέπει να πάρουμε τις μεγάλες αποφάσεις…κάποια πράγματα δεν θέλουν πολύ σκέψη… απλά, παίρνεις το ρίσκο και τολμάς να ανατρέψεις μια ζωή που δεν σε γεμίζει…

Ρισκάρισε να ανατρέψεις όσα σε βαραίνουν… όσα δεν ζεις…

 

Καλλιόπη

Ξέρετε, μερικές φορές για αυτά που μας συμβαίνουν φταίμε και μεις οι ίδιοι.

Ο εαυτός μας είναι κάτι που μόνο εμείς ξέρουμε να χειριστούμε, μόνο εμείς γνωρίζουμε κάθε σπιθαμή του και μόνο εμείς ευθυνόμαστε για ότι του συμβεί. Είναι σαν τα νεογέννητα μωρά που τα φασκιώνουμε μόλις γεννηθούν για να μην κρυώσουν από τον παγωμένο κόσμο στον οποίο βγήκαν. Το κάνουμε για να τα προστατεύσουμε και να τους δώσουμε χρόνο να προσαρμοστούν στις καινούργιες συνθήκες.

Εσύ; Έδωσες χρόνο στον εαυτό σου μετά από κάθε αναποδιά να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα; Ένας χωρισμός, μια προδομένη φιλία, μια οικογενειακή σχέση που μας πλήγωσε, μια αρρώστια ή μια απώλεια μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στην ζωή μας. Όμως η λύση δεν είναι να κλαίμε την μοίρα μας και να πέσουμε σε φάρμακα, σε μοναξιές, σε κακίες, καταθλίψεις και συναισθήματα μίσους.

Τις περισσότερες φορές αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε, είναι αυτό που φοβόμαστε περισσότερο από όλα. Μια επανεκκίνηση στον σκληρό δίσκο της προσωπικότητας, του χαρακτήρα και των ανθρώπων μας. Ναι, αυτό χρειαζόμαστε. Μία απόφαση να τα αλλάξουμε όλα με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορέσουμε να αντέξουμε και να θεραπεύσουμε τις πληγές μας.

Ακούω πολλούς ανθρώπους γύρω μου να υποστηρίζουν ότι οι δυσκολίες που συναντούν στην ζωή τους, τους βοήθησαν να δουν τα πράγματα αλλιώς. Να χαρούν την μέρα που ξημερώνει, να εκτιμήσουν τους αληθινούς αγαπημένους τους και να απομακρύνουν τους «δήθεν» και τους «κριτικούς» της ζωής τους.

Λοιπόν, τι λέτε; Να την κάνουμε και μεις αυτήν την επανεκκίνηση; Την χρειαζόμαστε όλοι. Ένα κουμπί είναι. Το πατάς και από κει και μετά όλα γίνονται μόνα τους. Αυτόματα μπαίνουν στην πρώτη γραμμή αυτοί που αξίζουν, στον κάδο ανακύκλωσης αυτοί που μαυρίζουν την οθόνη μας και διαγράφονται οριστικά τα σκουπίδια της ψυχής μας.

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, μια λευκή σελίδα ανοίγεται μπροστά μας με τα χέρια γεμάτα καινούργιους μαρκαδόρους με φωτεινά χρώματα και ένα χαμόγελο στο πρόσωπο έτοιμο να ζωγραφίσει τις πιο όμορφες εικόνες.

Προσπαθήστε το και σεις. Ακόμα και αν χρειαστεί να μην μείνει τίποτα όρθιο στο τέλος. Το αξίζετε και το χρειάζεστε!

 

Νένα Παπαδοπούλου

 

Πηγή: loveletters.gr

 

Πηγή

Προβολές : 248


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα