Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση. Οι λόγοι για τους οποίους απέτυχε η καραντίνα

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση. Οι λόγοι για τους οποίους απέτυχε η καραντίνα

28 Νοεμβρίου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:548
Μοίρασέ το

Οι πολίτες βλέπουν ότι ακόμα και εν μέσω δευτέρου κύματος οι ανθρώπινες απώλειες από τον κορωνοϊό είναι κατά κύριο λόγο σε άτομα υπεργηρα, με υποκείμενα νοσήματα και σε κάθε περίπτωση όχι στον βαθμό που θα κάνει τον κόσμο να φοβηθεί τον ίδιο τον ιό  και να θυσιάσει την οικονομική του ζωή αλλά ο κόσμος πιο πολύ φοβάται για το μέλλον του.

 

 

 

Αυτό που θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από τον καθένα είναι ότι… Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΣΤΑ ΑΟΡΑΤΑ (ΟΡΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ) ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ, ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.  ΠΡΩΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Όλα τα άλλα, είναι … άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗ “Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ” ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, (ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ κλπ.) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Αυτή τη στιγμή, όποιο κόμμα και να δημιουργηθεί, θα είναι ελεγχόμενο από τους ΑΟΡΑΤΟΥΣ – ΟΡΑΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛ.

ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ SINGULAR LOGIC ΠΟΥ ΝΟΘΕΥΕΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

 

Η οικονομία και η κοινωνία στενάζουν κάτω από το δεύτερο lockdown και ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει πότε θα γίνει η άρση του και πότε ο κόσμος θα μπορέσει να ξαναβρεί τους ρυθμούς του.

 

Όμως και ενώ φάνταζε πανάκεια για την κυβέρνηση μια δεύτερη καραντίνα τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι μια αποτυχία.

Στα υπουργεία και ακόμα και ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης δεν μπορούν να αναφέρουν πότε θα γίνει άρση των μέτρων και πλέον “παίζουν” με τις ημέρες και την κοινωνική ζωή των πολιτών. 

 

Το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να καταλήξει το επόμενο διάστημα στο τελικό σχέδιο εορτασμού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προσαρμοσμένο στις συνθήκες κορωνοϊού, αν και μέχρι στιγμής έχουμε μόνο μια παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ληφθούν υπόψη στους όποιους σχεδιασμούς τα επικαιροποιημένα επιδημιολογικά δεδομένα( όπως δικαιολογήθηκαν) και αναφέρουν ως ημερομηνίες άρσης της καραντίνας πλέον τις 14 ή και τις 21 Δεκεμβρίου. 

Γιατί όμως απέτυχε το δεύτερο lockdown

Με την δεύτερη καραντίνα η πολιτική της κυβέρνησης με τις απαγορεύσεις, που επί της ουσίας σταμάτησε την ίδια την ζωή των πολιτών και έχει επιφέρει το τρομακτικό οικονομικό κόστος δεν έχει σταματήσει τον ιό από το να μεταδίδεται γιατί αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το κάνει ασχέτως πόσο σκληρά μέτρα θα πάρει και αυτό σημαίνει ότι η δέυτερη καραντίνα απέτυχε για μια σειρά από λόγους.

α) Η αποτυχία του lockdown ερμηνεύεται στην ίδια την φύση της πανδημίας (η σημερινή κυβέρνηση έχει αυτοπαγιδευτεί σε μια προσπάθεια να πείσει ότι μόνο με την καραντίνα θα σταματήσει η πανδημία) αλλά ο ιός θα εξαπλωθεί γιατί είναι η φύση του αυτή (με ποσοστά θνησιμότητας στο περίπου 7% και για ηλικίες άνω των 70 ετών και έχοντες υποκείμενα νοσήματα)

 
 

β) Ο κόσμος στην δεύτερη επιβολή της καραντίνας είχε ήδη κουραστεί (καθώς έζησε ένα διαφορετικό καλοκαίρι με πολύ κόσμο να ζει στην ανεργία) και τα σενάρια τρόμου που καθημερινώς βλέπουν να περνούν από τις οθόνες του απλά δεν τον τρομάζουν, όχι γιατί δεν σέβεται αλλά γιατί είναι υποψιασμένος και πληροφορημένος αρκετά για να δει την πραγματική εικόνα , ενώ την ίδια στιγμή είδε και πως “ετοιμάστηκε” η κυβέρνηση για το δεύτερο αυτό κύμα.

γ) Τα μέτρα που επελέγησαν  ουσιαστικά σαν “μαχαίρι” έκοψαν την ζωή των πολιτών κοινωνικά αλλά και οικονομικά για δεύτερη φορά και αυτό δεν μπορεί να πλέον να το δεχθεί η πλειοψηφία που αρχίζει να βλέπει ένα μειωμένο εισόδημα και ένα άγνωστο μέλλον.

δ) Ειδικότερα η οικονομική ζωή έχει φτάσει στο ναδίρ και αυτό σημαίνει ότι επιχειρηματίες που δεν μπορούν να δουν την οικονομική καταστροφή να έρχεται επιλέγουν ακόμα και να κάνουν μεροκάματα κάτι που σημαίνει ότι αυξάνεται και η εργασιακή κινητικότητα (που σημαίνει ότι θα αυξηθεί η μετάδοση του ιού) που να σημειώσουμε και πάλι ότι δεν είναι ένας φονικός ιός.

Άλλωστε μπορούμε να αναφέρουμε ότι από την 1 Ιανουαρίου του 2020 μέχρι και σήμερα στην χώρα έχουν χάσει την ζωή τους 110.000 άτομα όταν την ίδια στιγμή πέρυσι είχαν χάσει την ζωή τους 124.000 άνθρωποι που σημαίνει ότι παρά τα ακραία μέτρα οι θάνατοι κινούνται στα ίδια επίπεδα.

ε) Τέλος οι πολίτες βλέπουν ότι ακόμα και εν μέσω δευτέρου κύματος οι ανθρώπινες απώλειες από τον κορωνοϊό είναι κατά κύριο λόγο σε άτομα υπεργηρα, με υποκείμενα νοσήματα και σε κάθε περίπτωση όχι στον βαθμό που θα κάνει τον κόσμο να φοβηθεί τον ίδιο τον ιό  και να θυσιάσει την οικονομική του ζωή αλλά ο κόσμος πιο πολύ φοβάται για το μέλλον του.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι δημοσκοπικά η κυβέρνηση είναι σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2019 όταν και εξελέγη και σε κάθε περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με αυτές που δείχνουν τα συστημικά ΜΜΕ καθώς ο κόσμος πλέον αν και ιδανικά είχε δώσει κάποια αναγνώριση για την πρώτη φάση του κύματος κορωνοϊού στην κυβέρνηση πλέον και με την εξέλιξη όπως αυτή διαμορφώνεται στο επίπεδο διαχείρισης δεν είναι βεβαίο πλέον ότι περνά το 33% ή αν περνά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στην περίπτωση που εμφανιστεί ένα κόμμα μεταξύ της κεντροδεξιάς και της δεξιάς που θα ζητήσει πειστικά την ψήφο των πολιτών τότε είναι σίγουρο ότι θα πιεστεί η ΝΔ ακόμα πιο κάτω.

 

Πηγή

Προβολές : 548


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα