Φαίνεται πως οι κυβερνώντες προτιμούν να έχουν νεκρούς για να επανέλθει η κοινωνική ηρεμία. «Χρεωκοπεί» το πρόγραμμα εμβολιασμών 30-39: Ελάχιστη η αποδοχή.

Φαίνεται πως οι κυβερνώντες προτιμούν να έχουν νεκρούς για να επανέλθει η κοινωνική ηρεμία. «Χρεωκοπεί» το πρόγραμμα εμβολιασμών 30-39: Ελάχιστη η αποδοχή.

27 Απριλίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:425
Μοίρασέ το

Οι πολίτες μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει ιδιαίτερη διάθεση να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, με την κυβέρνηση ουσιαστικά να επιμένει στην άποψη πως το «καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο», χωρίς να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποτελεσματικότητα τους, αλλά και στην ασφάλεια τους.

Φαίνεται πως οι κυβερνώντες προτιμούν να έχουν νεκρούς για να επανέλθει η κοινωνική ηρεμία, διαφημίζοντας συνεχώς τα οφέλη του εμβολίου και προσπαθώντας να αποκρύψουν ουσιαστικά κάθε καταγγελία για παρενέργεια.

 

 

 

 

Είναι τόσα πολλά πλέον τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν τους δεκάδες χιλάδες νεκρούς και τους εκατομμύρια με πολύ σοβαρές παρενέργειες εμβολιασμένους, που άρχισε επιτέλους η αφύπνιση.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Την πλάτη τους γυρνάνε στο πρόγραμμα εμβολιασμού οι πολίτες ηλικίας 30-39 ετών, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca. 

Από σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, άνοιξε η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν οι 30αρηδες, οι οποίοι όμως θα εμβολιαστούν μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca, παρά τις έντονες ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι επιστήμονες, ανάμεσα τους και η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, αλλά και τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΕΜΑ, οι οποίοι υποστηρίζουν χαρακτηριστικά πως το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν πρέπει να χορηγείται σε νέους. 

Ωστόσο αλαλούμ επικρατεί με τα ραντεβού για το εμβόλιο στις ηλικιακές ομάδες 30-39 καθώς άτομα που έκλεισαν το ραντεβού τους ενημερώθηκαν στη συνέχεια πως δεν ανήκουν στις ομάδες προτεραιοποίησης και πρέπει να ακυρωθεί το ραντεβού τους

Το αλαλούμ φαίνεται να αφορά στα ραντεβού ατόμων γεννημένων το 1991, που δεν έχουν κλείσει ακόμη τα 30.

Σε ότι αφορά της παραδόσεις, η ΕΕ πηγαίνει στα δικαστήρια την εταιρεία της AstraZeneca, εξαιτίας των έντονων καθυστερήσεων.

Να σημειώσουμε εδώ ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην Πάτρα, εκεί που ένας ηλικιωμένος άνδρας ρωτούσε τις νοσηλεύτριες ποιο εμβόλιο του χορηγήσανε

Οι πολίτες μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει ιδιαίτερη διάθεση να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, με την κυβέρνηση ουσιαστικά να επιμένει στην άποψη πως το «καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο», χωρίς να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποτελεσματικότητα τους, αλλά και στην ασφάλεια τους. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η προσέλευση από τους 30-39 είναι ελάχιστη, κάτι που δημιουργεί πολλά προβλήματα στο σχέδιο «Ελευθερία» της κυβέρνησης, καθώς έχει ως στόχο τον εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% του πληθυσμού, κάτι που δεν φαίνεται να μπορεί να επιτευχθεί. 

40 νεκροί ανά 1 εκατ. δόσεις εμβολίου με το σκεύασμα της Pfizer 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Sputnik V και έγινε σε 13 χώρες (Ινδία, Βραζιλία, Χιλή, Αργεντινή, ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Νορβηγία, Δανία και Ρωσία) το εμβόλιο της Pfizer/ΒioNTech δείχνει να είναι το λιγότερο αποτελεσματικό. 

Καθώς σε 1 εκατομμύριο δόσεις με το εμβόλιο της Pfizer έχουν σημειωθεί κατά μέσο όρο 39,4 θάνατοι, όταν το αντίστοιχο ποσοστό με της Moderna είναι 20,4, με της AstraZeneca 12,8, με της Johnson & Johnson 7,5 και με το Sputnik V 2,0.

 

 

Να τονίσουμε εδώ πως για όσους φαίνεται μικρός ο αριθμός οι 40 νεκροί ανά 1 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στην Ελλάδα σε 2 εκατομμύρια εμβολιασμένους με το εμβόλιο για την γρίπη δεν υπήρξε ούτε ένας θάνατος. Κάτι που δείχνει την τεράστια διαφορά στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων που αναπτύχθηκαν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, εξαιτίας βέβαια των ιδιαίτερων συνθηκών. 

Φαίνεται πως οι κυβερνώντες προτιμούν να έχουν νεκρούς για να επανέλθει η κοινωνική ηρεμία, διαφημίζοντας συνεχώς τα οφέλη του εμβολίου και προσπαθώντας να αποκρύψουν ουσιαστικά κάθε καταγγελία για παρενέργεια. 

Να σημειώσουμε εδώ πως εκτός από τα περιστατικά θρομβώσεων που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca στο μικροσκόπιο των αρχών του Ισραήλ βρίσκονται δεκάδες περιστατικά καρδιακής φλεγμονής σε εμβολιασμένους νεαρούς άνδρες.

Στα 26 δισ. $ τα κέρδη από τους εμβολιασμούς για τον COVID-19

Τεράστια τα κέρδη για τις φαρμακευτικές εταιρείες από τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό, όπως αποδεικνύεται από σχετική έρευνα της οργάνωσης «Συμμαχία για το Εμβόλιο των Λαών» (People’s Vaccine Alliance).

Όπως αναφέρεται τα κέρδη από τις πωλήσεις εμβολίων, τριών μόνο εκ των κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών ανήλθαν το 2020 στο ύψος των 26 δισ.$. ποσό ικανό να καλύψει τον εμβολιασμό όλης της Αφρικής.

Σύμφωνα με το People’s Vaccine Alliance, τα κέρδη που αποκόμισαν ήδη οι μεγάλες φαρμακευτικές είναι σκανδαλώδη τη στιγμή που μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στα εμβόλια, είτε διότι είναι πολύ ακριβά είτε διότι είναι ελάχιστες οι προμήθειες.

Το κίνημα ζητά κατάργηση της πατέντας των εμβολίων και συνεργασία για την παρασκευή πιο φτηνών εμβολίων σε ολόκληρο τον κόσμο, κατέληξε στο ποσό των 26 δισ.$ υπολογίζοντας ότι η Pfizer έχει μοιράσει 8,44 δισ. δολάρια σε μερίσματα, η Johnson & Johnson 10,5 δισ. δολάρια και 3,2 δισ. σε μετοχές και η AstraZeneca 3,6 δισ. δολάρια.

Η μεγάλη ζήτηση των εμβολίων σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομία έχει «παγώσει» λόγω της πανδημίας ευθύνεται για την ανάδειξη ενός νέου κύματος δισεκατομμυριούχων, αναφέρει στην ανακοίνωσή του PVA.

Ο Ουγούρ Σαχίν, ιδρυτής της BioNTech που συνεργάζεται με την Pfizer για την παρασκευή του εμβολίου BNT162b2  έχει τώρα μετοχές που αξίζουν 5,9 δισ. δολάρια και ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και διευθύνων σύμβουλος της Moderna, έχει στην κατοχή του μετοχές αξίας 5,2 δισ. δολαρίων.

«Πρόκειται για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και όχι μια ευκαιρία για κέρδη» λέει η Αννα Μάριοτ, σύμβουλος της Oxfam, οργάνωση που έχει ενταχθεί στο κίνημα.

«Δεν θα έπρεπε να αφήνουμε τις πολυεθνικές να αποφασίζουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, την ώρα που αυτές αυξάνουν την κερδοφορία τους».

Περίπου 700 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό  έχουν διανεμηθεί παγκοσμίως σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία έχει αγοραστεί από τις πλούσιες χώρες.

Κατά μέσο όρο- είπε στις αρχές του μήνα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς- στις χώρες με υψηλά εισοδήματα σχεδόν ένας στους τέσσερις πολίτες έχουν λάβει εμβόλιο. Στις φτωχές χώρες, η αντίστοιχη αναλογία είναι ένας στους 500.

«Μιλάμε για εμβόλια που έχουν χρηματοδοτηθεί με δημόσιο χρήμα και είναι απολύτως απαραίτητα σε ολόκληρο τον κόσμο, εάν θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος στην πανδημία» λέει η Χέιντι Τσόου, της οργάνωσης Global Justice Now.

«Είναι ηθικά απαράδεκτο οι ηγέτες των πλουσίων χωρών να επιτρέπουν σε μια μικρή ομάδα εταιρειών να κρατούν κλειδωμένες τις πατέντες και την τεχνολογία, ενώ πουλάνε τις περιορισμένες δόσεις που παράγουν σε όποιον πληρώσει τα περισσότερα».

Η AstraZeneca επιβεβαίωσε τις καταβολές των μερισμάτων- αναφέρει ο Guardian- οι οποίοι, όπως αναφέρει πήραν το ρίσκο να επενδύσουν στο εμβόλιο. Εκπρόσωπος της φαρμακευτικής δήλωσε ότι η πολυεθνική έχει παραδώσει τα 37 από τα 38 εκατ. δόσεις που έχουν μοιραστεί σε 100 χώρες μέσω της πλατφόρμας Covax.

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 425


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα