ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ

21 Οκτωβρίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:258
Μοίρασέ το

Ωστόσο έτσι όπως εξελίσσεται η διαδικασία προκαλεί ερωτηματικά, καθώς είναι περίεργη και ύποπτη η προσπάθεια του δικαστηρίου να καθυστερήσει όσο μπορεί την τελική απόφαση επί των ποινών.

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

 
 
 
Θάθελα να ‘ξερα ποιός από την έδρα του δικαστηρίου, πράττει κατά συνείδηση και ποιός κατ’ εντολή…
 
Θάθελα να ‘ξερα πόσα γαμημένα επεισόδια έχει αυτή η δίκη…
 
Θάθελα να ΄ξερα αν έχει σχέση με την τουρκική προκλητικότητα του τουρκομογγόλου και την ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΞΩΓΑΜΟ…
 
Μα πάνω απ’ όλα θα ‘θελα να ‘ξερα, ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΔΟΤΗ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
 
Υ.Γ. Αν ένας έπρεπε να ήδη χρόνια στη φυλακή από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αυτός είναι Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ… πριν μπει στη Βουλή.
 
Κι αν ήταν ΑΝΔΡΑΣ, θα έπρεπε να έχει αναλάβει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΕ.
 
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…
 
xa

 

Ξεκίνησε εκ νέου στις 11.20 η διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που χθες είχε μία απρόσμενη εξέλιξη καθώς η πρόεδρος ουσιαστικά κάλεσε την εισαγγελέα Έδρας είτε να διευκρινίσει την ήδη υποβληθείσα πρόταση της για τις εκτίσεις των ποινών, είτε να τη συμπληρώσει.

Διάβασε τα βουλεύματα για την παραβίαση των περιοριστικών όρων του Λαγού ο γραμματέας της έδρας.

Η Μαρία Λεπενιώτη επεσήμανε ότι το βούλευμα του 2015 που αναφέρεται στην παραβίαση, έχει γράψει ο αναπληρωτής εισαγγελέας της παρούσας έδρας, κ. Κωσταρέλλος.

Λίγο πριν τις 11.15 έφτασε στο Εφετείο ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής κάθισε στα έδρανα πίσω από τους συνηγόρους υπεράσπισης αντί στα έδρανα των κατηγορουμένων και κατά την ανάγνωση του ονόματός του δήλωσε:

 «Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων».

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε το λόγο στο δικαστήριο και επέμεινε στην αρχική της πρόταση, ότι δεν υπάρχει κόλλημα να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής.

Ανέπτυξε δε τους ισχυρισμούς της με σειρά επιχειρημάτων και επιτέθηκε κατά συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ.

Για Μιχαλολιάκο: Η καταδίκη του δεν αναφέρεται σε βομβιστική ενέργεια, όπως είπαν δικηγόροι της πολιτικής αγωγής και ΜΜΕ, με ανοίκειες επιθέσεις στο πρόσωπο της εισαγγελέως. Σχετικά με δολοφόνους Λουκμάν: Μετά την τέλεση της πράξης (σ.σ: δολοφονία) συμπεριλαμβανομένης της ένταξης, δεν υποτροπίασαν.

Εξέτισαν την ποινή τους για τη δολοφονία. 

Για Λαγό: Το δικαστικό συμβούλιο έχει αντικαταστήσει την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου με περιοριστικούς όρους.

Το ίδιο Συμβούλιο το 2019 έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδεύει σε Βέλγιο και Λουξεμβούργου. Από αυτά προκύπτει ότι δεν παραβίασε εν γνώση του τους περιοριστικούς όρους.

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ της προέδρου του δικαστηρίου και των συνηγόρων του Γ. Λαγού.

Οι συνήγοροι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο γραμματέας διάβασε μόνο το ένα βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος του Γ. Λαγού κ. Αλεξιάδης, «Θεωρεί ότι διώκεται για τις απόψεις του και εάν δεν του χορηγηθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση, θα έρθει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του επειδή το θεωρεί τιμή του», ενώ από την πλευρά του ο συνήγορος του ευρωβουλευτή κ.Ρουσόπουλος είπε: «Επί πέντε χρόνια ακούγαμε συνέχεια από την έδρα «ο Παύλος και ο Παύλος», και κακώς δεν αντιδράσαμε!».

 

Η κόντρα 

 

Ουσιαστικά χθες ήρθε στο προσκήνιο η άγρια κόντρα μεταξύ της προέδρου του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη και της εισαγγελέως έδρας Αδ. Οικονόμου και σήμερα αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια.

Παράλληλα η πρόεδρος ζήτησε να προσκομιστούν στο δικαστήριο από την Εισαγγελία Εφετών τα βουλεύματα που αφορούν τον Γιάννη Λαγό προκειμένου να διαπιστωθεί αν καταγράφεται σε αυτά παραβίαση των όρων που του έχουν επιβληθεί, θέμα τεράστιας σημασίας για την κρίση του δικαστηρίου ως προς το αν θα αποφασίσει την έκτιση ή όχι της ποινής του ευρωβουλευτή.

Και αυτό ανεξάρτητα από το αν ζήτησε ή όχι ανασταλτικό στην έφεση ο ίδιος ο κ. Λαγός, που εν προκειμένω δεν ζήτησε καταγγέλλοντας το δικαστήριο, αφού το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει αυτεπάγγελτα για το θέμα αυτό.

Η χθεσινή διαδικασία έκλεισε χωρίς να συνεχιστούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης, που αναμένεται να συνεχιστούν και πιθανότατα να ολοκληρωθούν σήμερα εκτός απροόπτου.

Εφόσον η διαδικασία κινηθεί εντός αυτού του πλαισίου είναι πιθανό η απόφαση του δικαστηρίου για το αν και ποιοι καταδικασθέντες θα εκτίσουν τις ποινές τους να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών και έως αύριο Πέμπτη.

Το βέβαιο είναι πως το δικαστήριο αναζητεί κάθε στοιχείο που θα το βοηθήσει να έχει ορθή κρίση για το ζήτημα αυτό, όπως άλλωστε φάνηκε και από όσα ειπώθηκαν μεταξύ της προέδρου της Έδρας κ. Λεπενιώτη και της εισαγγελέως κ. Οικονόμου χθες τόσο για τα ποινικά μητρώα 11 καταδικασθέντων όσο και τον κ. Λαγό και τους περιοριστικούς όρους.

Ίσως η χθεσινή καταληκτική ερώτηση της προέδρου «αυτή είναι η πρόταση; Για όλους (ανασταλτικό στην έφεση) παρά τον κίνδυνο υποτροπής;» προς την κ. Οικονόμου, να δηλώνει και τον προβληματισμό του δικαστηρίου ως προς συγκεκριμένους καταδικασθέντες και το αν θα θεωρηθούν υπότροποι ή όχι.

Ωστόσο έτσι όπως εξελίσσεται η διαδικασία προκαλεί ερωτηματικά, καθώς είναι περίεργη και ύποπτη η προσπάθεια του δικαστηρίου να καθυστερήσει όσο μπορεί την τελική απόφαση επί των ποινών.

 

 

Πηγή

Προβολές : 258


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα