Χάος. Όλη η Γαλλία είναι στο δρόμο και διαδηλώνει..Πόλεμος να μην περάσει ο νόμος ”Ολοκληρωτική Ασφάλεια” που δίνει υπερεξουσίες σε αστυνομία κι απαγόρευση εικόνων που εμφανίζουν αστυνομική βία..

Χάος. Όλη η Γαλλία είναι στο δρόμο διαδηλώνει..Πόλεμος να μην περάσει ο νόμος ”Ολοκληρωτική Ασφάλεια” που δίνει υπερεξουσίες σε αστυνομία κι απαγόρευση εικόνων που εμφανίζουν αστυνομική βία..

18 Νοεμβρίου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:570
Μοίρασέ το
Χάος. Όλη η Γαλλία είναι στο δρόμο και διαδηλώνει..Πόλεμος να μην περάσει ο νόμος ”Ολοκληρωτική Ασφάλεια” που δίνει υπερεξουσίες σε αστυνομία κι απαγόρευση εικόνων που εμφανίζουν αστυνομική βία..

Χάος στη Γαλλία χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει σε πολλές γαλλικές πόλεις κατά της πρότασης νόμου του επονομαζόμενου «Sécurité globale» που κατατέθηκε σήμερα το βράδυ στη Βουλή…

Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας μεταβάλλονται οι πόλεις…. Σε στρατόπεδα συγκέντρωσης..

 

 

Αύριο και στην Ελλάδα…

Ο ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΜΑΚΡΟΝ.

ΑΛΛΑ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΨΥΧΑΣΘΕΝΟΥΣ ΥΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΡΚΕΛΕ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Χάος. Όλη η Γαλλία είναι στο δρόμο και διαδηλώνει..Πόλεμος να μην περάσει ο νόμος ”Ολοκληρωτική Ασφάλεια” που δίνει υπερεξουσίες σε αστυνομία κι απαγόρευση εικόνων που εμφανίζουν αστυνομική βία..

Ποιό lockdown ; με 45.000 νεκρούς και όλη η Γαλλία είναι στο δρόμο και διαδηλώνει…..

Ο πολίτης δεν θα γίνει τρεμάμενο χαμστεράκι στη φάκα και αύριο πειραματόζωο…..

Χάος στη Γαλλία χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει σε πολλές γαλλικές πόλεις κατά της πρότασης νόμου του επονομαζόμενου «Sécurité globale» που κατατέθηκε σήμερα το βράδυ στη Βουλή..

Συγκρούσεις με την αστυνομία στο Παρίσι έξω από τη Βουλή και σε κεντρικές λεωφόρους…

Χάος επικρατεί και στον ευαίσθητο δήμο του Saint Denis.

Eκκένωση καταυλισμού προσφύγων εκεί.Πάνω από 2 500 άτομα εκκενώθηκαν.

Οδηγούνται σε gymnases.

Θα περάσουν από τεστ covid..

Φωτιές κι εκεί και αναστάτωση.

Τους μεταφέρουν με πούλμαν..

Τα Κίτρινα Γιλέκα επίσης βγήκαν στους δρόμους να γιορτάσουν τα 2 χρόνια από τη γέννησή του κινήματος.

Επαγγελματίες κατεβαίνουν σε απεργία πείνας για να διεκδικήσουν το δίκιο τους από την οικονομική καταστροφή που τους επέφερε η καραντίνα.

Ένας ιδιοκτήτης σχολής οδηγών δηλώνει αποφασισμένος να πεθάνει στο πεζοδρόμιο ξεκινώντας απεργία πείνας….

Διαδήλωση των οδοκαθαριστών που γέμισαν με σκουπίδια και χιλιάδες έγγραφα του Δημαρχείου τους δρόμους μπροστά από τη Διεύθυνσή τους στο Παρίσι..

Συνδικάτα , οργανώσεις υπεράσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συλλογικότητες στους Gilets Jaunes, ΜΚΟ écolos, ενώσεις υπεράσπισης των ψηφιακών ελευθεριών, pigistes, φωτογράφοι, σκηνοθέτες, μίντια διαδηλώνουν..105 οργανώσεις κινητοποιήθηκαν από την 4η Νοεμβρίου κατά της πρότασης νόμου για την γενικευμένη-ολοκληρωτική ασφάλεια.Κορύφωση των διαμαρτυριών σήμερα έξω από τη Βουλή όπου κατατέθηκε η πρόταση νόμου.

Συγκρούσεις φωτιές χημικά δακρυγόνα, αντλίες νερού, βία…

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

Το κείμενο νόμου κατατέθηκε από 2 βουλευτές του κόμματος En Marche — Alice Thourot και Jean-Michel Fauvergue— άρχισε να συζητείται στη Βουλή στις 17 Νοέμβρη.

Στοχεύει στην ενδυνάμωση των εξουσιών των δυνάμεων της τάξης και στο άρθρο του 24 την απαγόρευση κυρίως στην ελευθερία πληροφόρησης αναφορικά με την δυνατότητα διάδοσης εικόνων αστυνομικών κι επομένως αστυνομικής βίας. Προβλέπεται τιμωρία για παραβάτες που ανέρχεται έως και 1 χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 45 000 €.

Με αυτό το νόμο πολυάριθμες υποθέσεις αστυνομικής βίας θα θαφτούν όπως αυτή του Alexandre Benalla ή του Cédric Chouviat, που πέθανε κατά τη βίαιη προσαγωγή του από στραγγαλισμό και αφόρητη πίεση που του ασκήθηκε στο στήθος κατά την καθήλωση.

Ο νόμος προβλέπει επίσης γενικευμένη επιτήρηση του δημόσιου χώρου (σσ. σ΄Αθήνα και Θεσσαλονίκη πετούν drones νυχθημερόν) εξουσιοδοτώντας το κράτος να χρησιμοποιεί drones με caméras για όλους τους δημόσιους χώρους (και κυρίως για διαδηλώσεις) επιτρέποντας και μια ανάλυση αυτοματοποιημένη για ταυτοποίηση πολιτών και διαδηλωτών (φυσιογνωμική)”Τα drones συμβάλουν στη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας μεταβάλλονται οι πόλεις…. Σε στρατόπεδα συγκέντρωσης..

Ιδιωτικοποίηση της αστυνομίας σε κατάφωρη αντίφαση με συνταγματικές επιταγές, μεταβιβάζοντας σε υπαλλήλους ιδιωτικής ασφαλείας εξουσίες που επιφυλάσσονται για τη δικαστική αστυνομία, όπως η διατύπωση αδικημάτων και ο προσδιορισμός ταυτότητας που μπορεί να οδηγήσουν στην κράτηση του ελεγχόμενου προσώπου.

Επέκταση για δυνάμεις ασφαλείας να διατηρούν τα όπλα τους κι εκτός υπηρεσίας..Και άλλα αντίστοιχα…

Κάλεσμα για διαδηλώσεις έγινε σε όλη τη Γαλλία για σήμερα. Χώρος κύριας συγκέντρωσης συγκέντρωσης στην πλατεία Président-Édouard-Herriot,έναντι Κοινοβουλίου. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σε 15 πόλεις της χώρας. (η λίστα εδώ ici).

Η 17 Νοέμβρη στη Γαλλία σηματοδοτεί επίσης την επέτειο των 2 χρόνων από τη γέννηση του κινήματος Gilets jaunes.

Και τα Κίτρινα Γιλέκα αντιπροσωπευτικά θύματα της κατάχρησης εξουσίας από τις αρχές και αστυνομικής βίας (μονόφθαλμοι, μονόχειρες..κλπ) είχαν προσυγκέντρωση στο Montparnasse για να προστεθούν έπειτα στην πορεία προς το Κοινοβούλιο.

Εικόνα

Ο δυτικός ολοκληρωτισμός θωρακίζεται.. Θέτει σε ιδιόμορφη ασυλία εγκλήματα και αξιόποινες πράξεις καταργεί αποδεικτικό υλικό από έρευνα την ώρα που σε Αμερική κι Ευρώπη πληθαίνουν τα εγκλήματα κατά ζωής από αστυνομικές αρχές με περίοπτη την υπόθεση Georges Floyd…..

Τουλούζη:

 

Πηγή

Προβολές : 570


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα