Χριστός Ανέστη! – Υπάρχει ελπίδα αν το θελήσουμε πραγματικά και αντισταθούμε στον πόλεμο κατά της Πίστης

Χριστός Ανέστη! – Υπάρχει ελπίδα αν το θελήσουμε πραγματικά και αντισταθούμε στον πόλεμο κατά της Πίστης

2 Μαΐου, 2021 42 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:605
Μοίρασέ το

Είθε αυτή η Ανάσταση να δώσει φως και δύναμη στους πολίτες για να αντισταθούν νικηφόρα στις καταπατήσεις των ατομικών τους ελευθεριών και να επιτύχουν την ευημερία που αξίζουν, χωρίς συμβιβασμούς στο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο…

 

         Χριστός Ανέστη!

Η κανονική Ανάσταση του Κυρίου, «την τρίτη ημέρα κατά τα Γραφάς», είναι γεγονός και σκορπίζει αισιοδοξία και ελπίδα στον κατατρεγμένο ελληνικό λαό ο οποίος βιώνει επί 11 χρόνια τον δικό του Γολγοθά, με αλλεπάλληλες «σταυρώσεις» χωρίς, δυστυχώς, να υπάρχει κάποια ορατή προοπτική για την Ανάστασή του.

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου έγινε στις 00.00 της 2ας Μαΐου και όχι, φυσικά τρεις ώρες ενωρίτερα, στις 21.00 της 1ης Μαΐου, όπως για «υγειονομικούς» λόγους επέβαλε η κυβέρνηση, ουσιαστικά επιβλήθηκε από δυνάμεις που έχουν μοναδικό στόχο την αποκαθήλωση Ορθοδοξίας, Πίστης και χριστιανικών παραδόσεων.

Χωρίς, δυστυχώς, να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Είθε αυτή η Ανάσταση να δώσει φως και δύναμη στους πολίτες για να αντισταθούν νικηφόρα στις καταπατήσεις των ατομικών τους ελευθεριών και να επιτύχουν την ευημερία που αξίζουν, χωρίς συμβιβασμούς στο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο…

Αλλωστε όπως έχει διδάξει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Όλοι μεν θα αναστηθούν, όχι όμως όλοι για να ζήσουν αιώνια με τον Θεό.

Θα αναστηθούν, άλλοι μεν για την κόλαση, άλλοι για τη Ζωή.

Γι’ αυτό δεν είπε απλώς ο Χριστός ”Θα Αναστήσει”, αλλά είπε: ”Θα Ζωοποιήσει”, πράγμα πολύ ανώτερο της Αναστάσεως, που μόνο στους δικαίους θα δωρηθεί».

 

Πηγή

Προβολές : 605


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα