Ωχ... ο Σπύρος Χατζάρας, κρεμάει στα μανταλάκια τους “μπατριώτες”

Ωχ... ο Σπύρος Χατζάρας, κρεμάει στα μανταλάκια τους “μπατριώτες”

17 Μαρτίου, 2021 15 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,730
Μοίρασέ το

Σπάνια θα δούμε ανθρώπους που επικαλούμενοι τον πατριωτισμό, αναφέρονται στο γενικό καλό και στο γενικό σύνολο, και όχι στα δικά τους προσωπικά συμφέροντα.

Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή

 

Σε μια ταξική κοινωνία όπως η Ελληνική, αλλά και εν γένει όλος ο κόσμος, ο πατριωτισμός δυστυχώς έχει ταξικό πρόσημο και ταξικό περιεχόμενο, από τη στιγμή που η κάθε κοινωνική τάξη, αντιμετωπίζει την πατρίδα μέσα από το πρίσμα των δικών της συμφερόντων.

Σπάνια θα δούμε ανθρώπους που επικαλούμενοι τον πατριωτισμό, αναφέρονται στο γενικό καλό και στο γενικό σύνολο, και όχι στα δικά τους προσωπικά συμφέροντα.

Άλλωστε, η ιστορία του 20ού αιώνα, κυριολεκτικά βρίθει από ιστορικά ντοκουμέντα, όπου οι έννοιες “Πατρίδα” και “πατριωτισμός”, τις περισσότερες φορές δεν συνδέονται με το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Με αυτή την έννοια, και με δεδομένο πως τον τελευταίο καιρό του κορονοϊού, ξεπετάχτηκαν πολλοί “μπατριώτες” και πολλοί “σωτήρες”, έκανα μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για τους “πατριώτες” και έπεσα πάνω στο άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου – ερευνητή και συγγραφέα Σπύρου Χατζάρα, που αξίζει να το διαβάσετε, γιατί πραγματικά διαβάζοντάς το κι εγώ, έπεσα από τα σύννεφα, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά αφενός μεν πως εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι δεν έχουν την ίδια πατρίδα, και αφετέρου σ’ αυτό το ρημαδο-έντστικτό μου, που τελικά, δεν μ’ έχει προδώσει ποτέ σχεδόν…

Και θα επαναλάβω το χιλιοειπωμένο και χιλιογραμμένο και από εμένα: “ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ”

Και επειδή ως δημοσιογράφος θεωρώ πρωτίστως ότι εγώ θα πρέπει να κρίνομαι για τα όσα γράφω και αναρτώ καθημερινά, μην μ’ αφήνετε έξω από την κριτική σας.

Παρακαλώ μόνον, να είναι καλοπροαίρετη κι ας είναι σκληρή.

Καλό μας κάνετε όταν μας κρίνετε όλους εμάς που βρισκόμαστε στις πρώτες γραμμές των γεγονότων και έχουμε υποχρέωση να βελτιωνόμαστε…κι όταν λανθάνουμε, να επιστρέφουμε στον σωστό δρόμο της έντιμης ενημέρωσης.

Διαβάστε λοιπόν τις αποκαλύψεις του Σπύρου Χατζάρα, που κρεμάει στα μανταλάκια τους… “μπατριώτες”…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Το άρθρο του Σπύρου Χατζάρα, εδώ

Και μετά, διαβάστε και αυτό το δημοσίευμα και τα συμπεράσματα, δικά σας.

 

 

Προβολές : 1,730


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα