Όλα ψεύτικα και πλαστικά, σε έναν κόσμο που ζητά την αλήθεια του..

Όλα ψεύτικα και πλαστικά, σε έναν κόσμο που ζητά την αλήθεια του..

28 Μαΐου, 2020 13 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:303
Μοίρασέ το

Όλα ψεύτικα, σε ένα κόσμο που ψάχνει την αλήθεια, που όμως βολεύτηκε να ζει στο ψέμα!

Κι όπως είχε πει ο Αλμπέρ Καμύ: “Η Αλήθεια και η Ελευθερία, είναι απαιτητικές ερωμένες, γι αυτό έχουν και λίγους… εραστές…”.

Και στην Αλήθεια και στην Ελευθερία λέμε ΝΑΙ… και πληρώνουμε το κόστος… ΑΞΙΖΕΙ.

 

Καλλιόπη

 

 

Γράφει ο Τριστάνος

 

Άλλαξαν οι άνθρωποι και κρύφτηκαν πίσω από ψεύτικα προσωπεία. Δεν μπορείς πλέον να ξέρεις αν γελούν, αν κλαίνε και τι κρύβεται κάτω από αυτά.

Ένα μεγάλο θέατρο η ζωή μας και όλοι έχουν αναλάβει τα παίξουν το ρόλο τους. Χάθηκε η αυθεντικότητα και η εμπιστοσύνη και θυσιάστηκαν στο “θεό” του κέρδους και της προσωπικής προβολής!

Άλλαξε η φύση και κρύφτηκε πίσω από τεράστια οικοδομήματα. Με βίαιο τρόπο το πρόσωπο της γης αλλάζει, με γνώμονα τον συμφέρον, την επίδειξη και το ξέπλυμα του χρήματος.

Δάση καίγονται, ποτάμια στερεύουν, ζώα αφανίζονται και δισεκατομμύρια τόνοι χάλυβα και τσιμέντου ολοένα και ρουφάνε το τελευταίο οξυγόνο που μας έχει μείνει!

Μέχρι να τελειώσει και η ύστατη ανάσα μας! Χάθηκε η επικοινωνία και η ανθρώπινη επαφή, υποχωρώντας στην ολοκληρωτική επικράτηση της τεχνολογίας.

Χάθηκαν οι παρέες, τα αγγίγματα, τα γέλια και κρύφτηκαν πίσω από άψυχες οθόνες.

Προδώθηκε η αγάπη και βούλιαξε σε εφήμερα βρώμικα στρώματα, με τις ψυχές να εναλλάσσονται, σε ένα σκληρό παιχνίδι κυριαρχίας και φτηνού σεξ.

Οι έρωτες πλέον ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και του παρελθόντος. Έχουν αντικατασταθεί από εφήμερες σχέσεις, που κανένας δεν θέλει να γίνουν πιο σοβαρές, διότι δεν έμαθε να δίνει και να παίρνει.

Διότι το συναίσθημα θεωρήθηκε αδυναμία και μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η εμπιστοσύνη θεωρείται ανέκδοτο της ημέρας και η εναλλαγή των συντρόφων, μόδα μίας εποχής, που χαρακτηρίζεται από κυνισμό και έλλειψη ρομαντισμού.

Χάθηκε η ηρεμία μας και έγινε αγώνας ταχύτητας για να τα προλάβουμε όλα!

Ένας αδιάκοπος μαραθώνιος για να μπορέσουμε να διεκπεραιώσουμε, όλα εκείνα που μας έκαναν να πιστέψουμε, ότι μας είναι απαραίτητα.

Και τώρα μας έχουν δέσει με χρεωστικές αλυσίδες, διότι ξεπουλήσαμε την ζωή μας στην υλική βραχυπρόθεσμη ευχαρίστηση και βάλαμε υποθήκη την ευτυχία μας, για να μπορέσουμε να την ξεπληρώσουμε.

Χάθηκε η ποιότητα και θυσιάστηκε στο βωμό του γρήγορου πλαστικού φαγητού.

Οι άνθρωποι σταμάτησαν να απολαμβάνουν την τροφή και την χρησιμοποιούν πλέον, μόνο ως μέσον συντήρησης. Άτσαλες διατροφές που δημιουργούν στρατιές παχύσαρκων, οι οποίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε θαυματουργά χάπια και βότανα για να γιατρέψουν την εγκληματική συμπεριφορά προς το σώμα τους.

Μέχρι και τα χρήματα χάθηκαν! Έγιναν πλαστικά και ψεύτικα πια. Πλαστικά χρήματα, πλαστικά στήθη, ψεύτικα νύχια, βλεφαρίδες, χείλη, μαλλιά, λόγια, ψεύτικες συμπεριφορές, ψεύτικα χαμόγελα, φωτογραφίες, υποσχέσεις.

Όλα ψεύτικα, σε ένα κόσμο που ψάχνει την αλήθεια, που όμως βολεύτηκε να ζει στο ψέμα!

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 303


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα