Όταν η σωστή επιστήμη καταστέλλεται απ’ το ιατρο-πολιτικό σύμπλεγμα, ο κόσμος πεθαίνει

Όταν η σωστή επιστήμη καταστέλλεται απ’ το ιατρο-πολιτικό σύμπλεγμα, ο κόσμος πεθαίνει

17 Νοεμβρίου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:237
Μοίρασέ το
Όταν η σωστή επιστήμη καταστέλλεται απ’ το ιατρο-πολιτικό σύμπλεγμα, ο κόσμος πεθαίνει

Όταν η σωστή επιστήμη καταστέλλεται απ’ το ιατρο-πολιτικό σύμπλεγμα, ο κόσμος πεθαίνει

 

Ας παρηγορηθούμε λοιπόν, πως δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, ένα διεφθαρμένο πολιτικο-ιατρικό σύστημα, αλλά αντιθέτως, σε όλες τις χώρες συμβαίνει ακριβώς το ίδιο με ελάχιστες παραλλαγές κι αυτό, πρέπει να μας αφυπνίσει και να είμαστε σε εγρήγορση.

ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ, ΠΩΣ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ “ΚΡΥΦΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ’.

Το ποιοί βρίσκονται στα παρασκήνια, δεν χρειάζεται να σας το επαναλάβω.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΡΠΕΤΙΚΗΣ ΧΑΖΑΡΟΜΑΦΙΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Λέγεται Kamran Abbasi.

Είναι γιατρός και ταυτόχρονα διευθυντής σύνταξης στην επιθεώρηση British Medical Journal, εκδότης του Bulletin of the World Health Organization, της Journal of the Royal Society of Medicine καi σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού PLOS Medicine.

Επιπλέον έχει δημιουργήσει τρεις μεγάλες βάσεις δεδομένων για ψηφιακή εκπαίδευση γιατρών.

Συνεπώς ο αγγλο-ινδός Abbasi δεν μπορεί να θεωρηθεί κάποιος «τυχαίος» μέσα στην «διεθνή ιατρική επιστημονική κοινότητα».

Και ωστόσο ακόμα και ένας τέτοιος τύπος έχει «βγει απ’ τα ρούχα» του – με την «υπόθεση covid-19»!

Στο άρθρο που ακολουθεί (ευχαριστούμε τον Δ. για τον εντοπισμό του και την μετάφραση) ο Abbasi εκθέτει στην BMJ πριν 4 ημέρες τέσσερα παραδείγματα / σημεία διαχείρισης του covid όπου η αγγλική κυβέρνηση, φαρμακοβιομηχανίες, έμποροι τεστ, «ειδικοί της υγείας» (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό…) και γιατροί σε συνεργασία μεταξύ τους προσπάθησαν είτε να φιμώσουν άλλους επιστήμονες, είτε να μπλοκάρουν έρευνες, είτε να συκοφαντήσουν όσους δεν ακολουθούσαν.

Ο Abbasi δείχνει μ’ έναν τρόπο ενδεικτικό αλλά και σαφή ότι μέσω του κορονοϊού το «ιατρο-πολιτικό σύμπλεγμα» όπως το ονομάζει προώθησε και προωθεί το δικό του σχέδιο, πετώντας στην άκρη βασικές αρχές της επιστημονικής έρευνας· και θεωρεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαρκής καταστολή της αυθεντικής επιστήμης απ’ αυτό το σύμπλεγμα.

Πώς το λένε οι caradinieri; «Ακολουθούμε πιστά την επιστήμη»! Το φάντασμά της λέμε…

Ακολουθεί το άρθρο (οι τονισμοί δικοί μας):

Πολιτικοί και κυβερνήσεις καταστέλλουν την επιστήμη. Το κάνουν στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος, όπως λένε, για να να επιταχύνουν τη διαθεσιμότητα διαγνωστικών εργαλείων αλλά και θεραπειών. Το κάνουν για να ενισχύσουν την καινοτομία, ώστε να διαθέσουν γρήγορα τα ανάλογα προϊόντα στην αγορά. Και οι δύο αυτοί λόγοι εν μέρει φαντάζουν εύλογοι· αλλά οι μεγαλύτερες εξαπατήσεις θεμελειώνονται σ’ έναν κόκκο αλήθειας. Οι πρακτικές αυτές είναι πολύ ανησυχητικές.

Η επιστήμη καταστέλλεται για πολιτικό και οικονομικό όφελος.

Η διαχείριση της πανδημίας του covid-19 έχει απελευθερώσει δυνάμεις κρατικής διαφθοράς, ασύλληπτης κλίμακας, και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο τελικά για τη δημόσια υγεία.

Πολιτικοί και βιομηχανία είναι υπεύθυνοι για την οππορτουνιστική εκμετάλλευση της συγκυρίας αυτής.

Το ίδιο αφορά και τους επιστήμονες και τους ειδικούς στον τομέα της υγείας.

Η πανδημία αυτή μας αποκάλυψε πως το ιατρο-πολιτικό σύμπλεγμα μπορεί να χειραγωγήσει μια τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επομένως βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που είναι ακόμη πιο επιτακτικό να προστατευθεί η επιστήμη.

Η διαχείριση της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει τουλάχιστον τέσσερα παραδείγματα καταστολής της επιστήμης ή των επιστημόνων.

Πρώτον, η συμμετοχή, η έρευνα και οι συζητήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής Συμβούλων για Έκτακτες Ανάγκες (SAGE: Scientific Advisory Group for Emergencies) ήταν στην πρώτη φάση μυστικές, αλλά όταν ξεκίνησαν διαρροές στον Τύπο και μόνον τότε αποφάσισαν να δημοσιεύουν τα πρακτικά για λόγους διαφάνειας.

Οι διαρροές αποκάλυψαν την παράνομη συμμετοχή κυβερνητικών συμβούλων στο SAGE.

Επίσης αποκαλύφθηκε η υποεκπροσώπηση διαφόρων ομάδων όπως: εκπρόσωποι εργαζομένων της δημόσιας υγείας και της κλινικής περίθαλψης, γυναικών, αλλά και εθνοτικών μειονοτήτων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε πρόσφατα να δημοσιεύσει μια έκθεση του 2016, ύστερα από την απόφαση του Γραφείου του Επιτρόπου Πληροφοριών, σχετικά με ελλείψεις που αφορούσαν τα σχέδια ετοιμότητας σε περιπτώσεις πανδημίας, το λεγόμενο σχέδιο Cygnus”.

Στη συνέχεια, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (ΡΗΕ / Public Health England) εξέδωσε μια έκθεση σχετικά με τις ανισότητες που προκύπτουν από τη διαχείριση του covid-19.

Η δημοσίευση της έκθεσης εσκεμμένα καθυστέρησε από το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας.

Ένα τμήμα μάλιστα, που αφορούσε τις εθνοτικές μειονότητες, διαγράφηκε αρχικά και στη συνέχεια, μετά από δημόσια κατακραυγή, δημοσιεύθηκε ως επικαιροποίηση ενός άλλου μέρους της έκθεσης.

Επιπλέον, στους συγγραφείς της έκθεσης από την υπηρεσία της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας δόθηκε η εντολή να μην προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση σε μέσα ενημέρωσης.

Τρίτον, στις 15 Οκτωβρίου, ο αρχισυντάκτης του Lancet κατήγγειλε την κυβέρνηση πως εμπόδισε έναν επιστήμονα, ο οποίος διετέλεσε και σύμβουλος του κράτους, να μιλήσει στον Τύπο, καθώς το “πολιτικό τοπίο ήταν πολύ επικίνδυνο”.

 

Πηγή

Όταν η σωστή επιστήμη καταστέλλεται απ’ το ιατρο-πολιτικό σύμπλεγμα, ο κόσμος πεθαίνει (2)

 

Το στοίχημα είναι τεράστιο για τους πολιτικούς, τους επιστημονικούς συμβούλους και τους διορισμένους σε επιτροπές από την κυβέρνηση ειδικούς.

Η επαγγελματική τους σταδιοδρομία και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί βασίζονται στις αποφάσεις που λαμβάνουν.

 

Τώρα, ένα καινούργιο παράδειγμα αφορά τη διαμάχη σχετικά με τα τεστ για τον έλεγχο αντισωμάτων του covid-19.

Η επονομαζόμενη “επιχείρηση Moonshot” του πρωθυπουργού εξαρτάται από την άμεση και ευρεία διαθεσιμότητα γρήγορων και με ακρίβεια διαγνωστικών εξετάσεων.

Εξαρτάται επίσης από την αμφισβητήσιμη στρατηγική της μαζικής ιχνηλάτησης – που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται στο Λίβερπουλ με ένα αμφιλεγόμενο, ως προς την αξιοπιστία του, PCR τεστ.

Το περιστατικό σχετίζεται με έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα από την BMJ (The British Medical Journal).

Στην έρευνα καταδεικνύεται ότι η κυβέρνηση προμηθεύτηκε ένα τεστ αντισωμάτων, το οποίο σε πραγματικές δοκιμές αμφισβητεί τις προδιαγραφές απόδοσης των κατασκευαστών του.

Ερευνητές από την Υπηρεσία της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας και άλλα συνεργαζόμενα ιδρύματα, πίεσαν – και σωστά – στο να δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους πριν η κυβέρνηση δεσμευτεί να αγοράσει ένα εκατομμύριο απ’ αυτά τα τεστ, αλλά η δημοσίευση αυτή μπλοκαρίστηκε από το υπουργείο Υγείας και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Γιατί ήταν τόσο επείγον να προχωρήσουν στη προμήθεια αυτού του προϊόντος, χωρίς να έχει προηγηθεί προηγουμένως εξονυχιστικός επιστημονικός έλεγχος;

Παρότι η προδημοσίευση έρευνας σε πλατφόρμα ή σε κυβερνητικό site είναι συμβατή με την πολιτική δημοσίευσης της BMJ, σα να ήθελε να αποδείξει κάτι, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας προσπάθησε ανεπιτυχώς να μπλοκάρει το δελτίου τύπου του BMJ σχετικά μ’ αυτήν την συγκεκριμένη έρευνα.

Οι πολιτικοί συχνά ισχυρίζονται ότι ακολουθούν την επιστήμη, αλλά αυτό είναι μια παραπλανητική υπεραπλούστευση.

Η επιστήμη σπάνια εκφράζεται με απόλυτο τρόπο.

Σπάνια επίσης μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιβάλλον ή σε κάθε πληθυσμό.

Δεν έχει καμία λογική επομένως να υπακούμε τυφλά σε επιστημονικά δεδομένα σαν δούλοι.

Μια καλύτερη προσέγγιση είναι, λοιπόν, οι πολιτικοί και οι υπεύθυνοι του δημοσίου, που λαμβάνουν τις αποφάσεις, να ενημερώνονται και να καθοδηγούνται από την επιστήμη, όταν ασκούν πολιτικές προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Αλλά ακόμη κι αυτή η προσέγγιση μπορεί να διασφαλίσει μια δημόσια αλλά και επαγγελματική εμπιστοσύνη μόνο εφόσον η επιστήμη είναι διαθέσιμη προς έλεγχο και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και εάν το σύστημα είναι διαφανές και δε διακυβεύεται από συγκρούσεις συμφερόντων.

Η καταστολή της επιστήμης και των επιστημόνων δεν είναι κάτι νέο ή απλώς μια βρετανική ιδιαιτερότητα.

Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση του Προέδρου Τραμπ, χειραγώγησε την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ / Food and Drug Administration), ώστε να εγκρίνει βιαστικά και μη αποδεδειγμένα φάρμακα, όπως η υδροξυχλωροκίνη και τη ρεδεσιμβίρη.

Δεν είναι κρυφό πως σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν πολιτικές και εμπορικές ατζέντες, που αφορούν τις προμήθειες φαρμακευτικού υλικού, που καθορίζουν την στάση ατόμων αλλά και πολιτικών, δωροδοκώντας επίσης συστηματικά.

Για τη διαχείριση της πανδημίας το Ηνωμένο Βασίλειο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε επιστήμονες και άλλους διορισμένους κυβερνητικούς φορείς, οι οποίοι όμως εξαρτώνται σε ανησυχητικό βαθμό από συμφέροντα.

Κάποιοι από αυτούς κατέχουν μετοχές σε εταιρείες, που κατασκευάζουν διαγνωστικά τεστ, θεραπείες αλλά και εμβόλια για τον covid-19.

Οι διορισμένοι υπάλληλοι της κυβέρνησης είναι επομένως σε θέση να αγνοήσουν ή να επιλέξουν κάποια μορφή επιστήμης – που αποτελεί μια ακόμα μορφή κατάχρησης – ώστε να επιδοθούν σε μονοπωλιακές πρακτικές που ευνοούν τα δικά τους προϊόντα και εκείνα των φίλων και των συνεργατών τους.

Πώς μπορεί να προστατευτεί η επιστήμη σε αυτή την πρωτοφανή κρίση;

Το πρώτο βήμα είναι η πλήρης αποκάλυψη ανταγωνιστικών συμφερόντων από την κυβέρνηση, τους πολιτικούς, τους επιστημονικούς συμβούλους και τους διορισμένους σε επιτροπές από την κυβέρνηση επικεφαλείς για τα τεστ, την διαδικασία ιχνηλάτησης, τις προμήθειες υλικών που αφορούν τα τεστ αλλά και τη παράδοση εμβολίων.

Το επόμενο βήμα είναι η πλήρης διαφάνεια σχετικά με τη λήψη των αποφάσεων.

Οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να καταγράφονται επίσημα, αλλά και να γνωστοποιείται ποιος τις στελεχώνει και σε ποιον τομέα είναι υπεύθυνος.

Μόλις διαφάνεια και λογοδοσία καθιερωθούν ως απαρέγκλιτοι κανόνες, τα άτομα που απασχολούνται από την κυβέρνηση θα πρέπει ιδανικά να εργάζονται μόνο σε τομείς που δεν σχετίζονται με ανταγωνιστικά συμφέροντα.

Η εξειδίκευση είναι δυνατή και χωρίς αυτά.

Εάν ένας τέτοιος αυστηρός κώδικας είναι ανέφικτος να εφαρμοστεί, τότε η ελάχιστη ορθή πρακτική είναι τα άτομα με ανταγωνιστικά συμφέροντα να μην συμμετέχουν σε αποφάσεις σχετικά με προϊόντα και πολιτικές, από τις οποίες ενδέχεται να αποκομίζουν κάποιο οικονομικό όφελος.

Κυβερνήσεις και βιομηχανία πρέπει επίσης να σταματήσουν να ανακοινώνουν κρίσιμες επιστημονικές πολιτικές με δελτία τύπου.

Τέτοιες κρίσιμες κινήσεις αφήνουν την επιστήμη, τα μέσα ενημέρωσης και τα χρηματιστήρια, ευάλωτα σε χειραγώγηση.

Η σαφής, ανοιχτή και εκ των προτέρων δημοσίευση της επιστημονικής βάσης για την πολιτική, τις προμήθειες και τα φάρμακα είναι μη διαπραγματεύσιμες απαιτήσεις.

Το στοίχημα είναι τεράστιο για τους πολιτικούς, τους επιστημονικούς συμβούλους και τους διορισμένους σε επιτροπές από την κυβέρνηση ειδικούς.

Η επαγγελματική τους σταδιοδρομία και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί βασίζονται στις αποφάσεις που λαμβάνουν.

Έχουν, όμως, μεγαλύτερη ευθύνη αλλά και καθήκον απέναντι στο δημόσιο συμφέρον.

Η επιστήμη είναι δημόσιο αγαθό. Δεν χρειάζεται να ακολουθείται τυφλά, αλλά πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Είναι σημαντικό ότι η καταστολή της επιστήμης είτε καθυστερώντας επιστημονικές δημοσιεύσεις, επιλέγοντας τις ευνοϊκότερες είτε φιμώνοντας τους επιστήμονες, αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, προκαλώντας θάνατο και εκθέτοντας ανθρώπους σε ανασφαλείς ή αναποτελεσματικές παρεμβάσεις και εμποδίζοντας τους να επωφεληθούν από καλύτερες.

Ακόμα, όταν εμπλέκονται οικονομικά συμφέροντα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα και την κακοδιαχείριση των χρημάτων των φορολογουμένων.

Κάποιοι από τους χειρότερους δικτάτορες της ιστορίας πολιτικοποίησαν την επιστήμη με ενθουσιασμό, πράγμα που συμβαίνει τώρα και με τις δημοκρατίες.

Το ιατρό-πολιτικό σύμπλεγμα τείνει προς την καταστολή της επιστήμης για να θεοποιήσει και να πλουτίσει τους κατέχοντες την εξουσία.

Και, καθώς εκείνοι γίνονται πιο ισχυροί, πλούσιοι και εκστασιασμένοι από αυτή τη δύναμη, οι ενοχλητικές αλήθειες της επιστήμης καταστέλλονται.

Για αυτούς τους λόγους, λοιπόν, όταν η καλή επιστήμη καταστέλλεται, οι άνθρωποι πεθαίνουν.

Ναι, οι άνθρωποι πεθαίνουν… Πόσοι, όμως, πεθαίνουν από επιπλοκές που πράγματι οφείλονται στον covid και πόσοι πεθαίνουν για να προωθηθούν τα σχέδια του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος;

Όποιος δεν κάνει επίμονα και αδιαπραγμάτευτα αυτήν την ερώτηση μέχρι να βρεθεί μια έντιμη και τεκμηριωμένη απάντηση δεν είναι απλά αφελής.

Γίνεται, ακόμα και χωρίς την θέλησή του, συνένοχος σ’ αυτό το εξελισσόμενο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας!

(φωτογραφία: Πλασιέ είναι ο άνθρωπος…)

 

πηγή

Προβολές : 237


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα