Όταν ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, συναινεί στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, τότε Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. . . «Βόμβα» από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς αστυνομία και δικαστήρια: «Να σταματήσουν οι απελάσεις αλλοδαπών»!

Όταν ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, “συναινεί” στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, τότε Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. . . «Βόμβα» από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς αστυνομία και δικαστήρια: «Να σταματήσουν οι απελάσεις αλλοδαπών»!

6 Φεβρουαρίου, 2021 15 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:561
Μοίρασέ το
Όταν ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, συναινεί στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, τότε Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. . . «Βόμβα» από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς αστυνομία και δικαστήρια: «Να σταματήσουν οι απελάσεις αλλοδαπών»!

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, μετά από ερώτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Αλλοδαπών) σχετικά με το τι γίνεται μετά την εφαρμογή από 1.7.2019 του άρθρου 74 του νέου Ποινικού Κώδικα εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 2/2021 γνωμοδότηση.

Όταν ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, συναινεί στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, τότε Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. . . «Βόμβα» από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς αστυνομία και δικαστήρια: «Να σταματήσουν οι απελάσεις αλλοδαπών»!

Δεν γνωρίζω νομικά, αν η γνωμοδότηση ενός εισαγγελικού λειτουργού θεωρείται ως τετελεσμένο, αλλά τον εν λόγω που ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ερωτώ:

“Αν τα αλλοδαπά,  ξεκλήριζαν ή ξεκληρίσουν όλη του την οικογένεια, θα έχει την ίδια γνώμη και θα εξέδιδε την ίδια γνωμοδότηση;;;”.

Προφανέστατα ο εισαγγελικός “λειτουργός”, δεν γνωρίζει την τρομακτική αύξηση της εγκληματικότητας από τα αλλοδαπά.

Μήπως ΑΓΝΟΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ως εισαγγελέας, να ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΟ;

Λέγεται πως η πορεία του Χαράλαμπου Βουρλιώτη στις δικαστικές αίθουσες είναι αξιοπρόσεκτη και χαρακτηρίζεται από μία φράση: «Να φροντίζεις περισσότερο για το δίκαιο από οτιδήποτε άλλο!»

Περίεργη άποψη έχει για το Πλατωνικό δίκαιο ο εν λόγω αντιεισαγγελέας…

Ο Πλάτωνας θα ουρλιάζει από τους ουρανούς, για την κακοποίηση του δικαίου… 

Θα πρότεινα δε στον εν λόγω αντιεισαγγελέα, να διαβάσει τα σχόλια που συνοδεύουν την ανάρτηση, στην πηγή, μήπως και αντιληφθεί το μέγεθος της αποστροφής των σχολιαστών προς το πρόσωπό του και την πλήρη απαξίωση της δικαιοσύνης, την οποία υπηρετεί.

Του προτείνω να παραδώσει ο ίδιος την γνωμοδότησή του στην ΜΥΡΤΩ, ΣΤΗΝ ΧΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΝΤΑΡΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΩΝ, ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.

Κρίμα που δεν τον είδαμε τον κύριο αντιεισαγγελέα, να μιλά και να αντιδρά στην ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ … “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ”, ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ.

ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ…

ΜΑΛΛΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΤΟΥ), ΕΙΝΑΙ … ΑΛΑ ΚΑΡΤ.

ΣΑΣ… ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ.

ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ, ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΤΡΟΠΟ.

ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ. 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Τυχαία σύμπτωσις… ο αντιεισαγγελέας, κατάγεται από την Μυτιλήνη, απ΄ όπου κατάγονται και κάτι άλλα εισαγγελικά προσώπατα…

Φαίνεται πως η τραγωδία της Λέσβου, με την πληθώρα των λαθροεισβολέων που έχουν μετατρέψει το νησί σε άνδρο εγκληματικότητας, του αρέσει… 

Υ.Γ.2. Θα σας προτείνω να διαβάσετε περί του εν λόγω αντιεισαγγελέα, εδώ και να διευκρινίσω πως η αρνητική άποψή μου, παραμένει για την Χρυσή Αυγή.

Υ.Γ.3. Του αφιερώνω ένα μικρό δείγμα των ΚΤΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ. 

 

 

Τεράστια – και πιθανά αξεπέραστα – κοινωνικά προβλήματα αλλά και προβλήματα ασφαλείας ανά την επικράτεια αναδεικνύει η γνωμοδότηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που καταγράφει ένα από τα κεφαλαιώδη αρνητικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα, το άρθρο 74, το οποίο διαγράφει με μια μονοκονδυλιά ένα τεράστιο αριθμό εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων που διατάσσουν την απέλαση αλλοδαπών και την απαγόρευση επανεισόδου τους στην Ελλάδα, λόγω των παράνομων πράξεων που διέπραξαν εντός του Ελληνικού εδάφους ή εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας.

Η Ανωτάτη Εισαγγελία της χώρας, υποδεικνύει με σαφήνεια στους κατά τόπους εισαγγελείς ότι πρέπει άμεσα να αρχειοθετήσουν όλο αυτό τον μεγάλο αριθμό υποθέσεων που μετά από δικαστικές αποφάσεις διατάσσουν την απέλαση αλλοδαπών, οι οποίοι πρέπει τώρα να αφεθούν ελεύθεροι.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, μετά από ερώτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Αλλοδαπών) σχετικά με το τι γίνεται μετά την εφαρμογή από 1.7.2019 του άρθρου 74 του νέου Ποινικού Κώδικα εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 2/2021 γνωμοδότηση.

Το άρθρο αυτό (74) του νέου Ποινικού Κώδικα καταργεί αφενός την απέλαση αλλοδαπών η οποία διατάσσεται με δικαστική απόφαση και αφετέρου καταργεί το μέτρο που επιβάλλεται ταυτόχρονα με την ίδια δικαστική απόφαση ως παρεπόμενη ποινή και απαγορεύει την επανείσοδο του αλλοδαπού στην Ελλάδα.

Κατ΄ αρχάς, ο κ. Βουρλιώτης επισημαίνει ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας με το άρθρο 2 καθιερώνει την αρχή της αναδρομικότητας του επιεικέστερου ποινικού νόμου, ο οποίος ίσχυσε από την τέλεση της πράξης έως το χρόνο της αμετάκλητης εκδίκασης της υπόθεσης και προσθέτει ότι «επιεικέστερος νόμος είναι εκείνος που περιέχει ευμενέστερες για τον κατηγορούμενο διατάξεις», δηλαδή προβλέπει «την ευμενέστερη ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου».

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ο εισαγγελικός λειτουργός, «εφαρμόζεται η επιεικέστερη διάταξη, ακόμη και μεταξύ περισσοτέρων του ενός νόμου».

Μάλιστα, ο κ. Βουρλιώτης επικαλείται την εισηγητική έκθεση του τότε νομοσχεδίου του νέου Ποινικού Κώδικα, η οποία αναφέρει: «Σαφώς προκύπτει ότι η δικαστική απέλαση η οποία έχει επιβληθεί από το δικαστήριο, είτε ως μέτρο ασφαλείας είτε ως παρεπόμενη ποινή» και πριν αυτή εκτελεστεί, «δεν μπορεί αυτή να εκτελεστεί», καθώς καταργήθηκε ρητά η πρόβλεψή της.

Πάντως, σημειώνει ο κ. Βουρλίωτης ότι η παράνομη επάνοδος στην χώρα αλλοδαπού που είναι καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών εξακολουθεί να αποτελεί αξιόποινη πράξη κατά τις διατάξεις του νόμου 33896/2005.

Καταλήγοντας, ο κ. Βουρλιώτης, στην γνωμοδότησή του, υπογραμμίζει ότι μετά από όλα αυτά: «Οι εισαγγελικοί λειτουργοί επιβάλλεται να προβούν σε ανάκληση των σχετικών με τη δικαστική απέλαση, παραγγελιών τους προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Αστυνομίας και ακολούθως να αρχειοθετήσουν την υπόθεση, εκδίδοντας σχετική προς τούτο αιτιολογημένη πράξη».

Πέρα από όλα αυτά, ο εισαγγελικός λειτουργός στην γνωμοδότησή του θέτει ζήτημα συνταγματικότητας αλλά και συμβατότητας με τις διεθνείς συμβάσεις των προϋποθέσεων καταγραφής αλλοδαπού στον κατάλογο των ανεπιθύμητων και κάνει λόγο για αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 

 

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 561


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα