Όταν ο WEF του «Great Reset» αποθεώνει τον Κ.Μπακογιάννη για τα «πάρκα τσέπης», κάτι... ΒΡΩΜΑΕΙ... (βίντεο)

Όταν ο WEF του «Great Reset» αποθεώνει τον Κ.Μπακογιάννη για τα «πάρκα τσέπης», κάτι... ΒΡΩΜΑΕΙ... (βίντεο)

18 Μαρτίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:350
Μοίρασέ το

 

Όπως αναφέρεται στο βίντεο του WEF, τα μικρά πάρκα αποτρέπουν τους Αθηναίους από το να επισκέπτονται μεγαλύτερα πάρκα, παίρνοντας το αυτοκίνητο.

Έτσι η κινητικότητα μειώνεται, κάτι που όλως τυχαίως συμβαίνει και με τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας με αφορμή τον κορωνοϊό, καθώς σύμφωνα με την κυβέρνηση απαγορεύεται η χρήση αμαξιού σε απόσταση δύο χιλιομέτρων, όταν δεν πρόκειται για εργασία ή έκτακτη ανάγκη.

 

 

 

 

“Πάρκα τσέπης”, “άνθρωποι τσέπης”, ΖΩΕΣ ΤΣΕΠΗΣ…

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΛΗ, ΣΕ ΜΙΑ ΤΣΕΠΗ… ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΜΥΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΨΥΧΩΝ.

Κι εμείς… απλά θεατές της ζωής μας …

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Όσοι ψήφισαν τον… “κανακάρη” της οβριάς, σε μια τσέπη να είναι η ζωή τους, γιατί δεν αξίζουν ούτε την λευτεριά, ούτε την ζωή.

Και η κάσα, σε μια τσέπη της γης, ανήκει…

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) που πριν από λίγες ημέρες διαφήμιζε τα lockdowns, τα οποία σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει κάνουν «καλό» στο κλίμα, αποθεώνει τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για τα «πάρκα τσέπης». 

Τα πάρκα που έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα και… «περιορίζουν την κίνηση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βίντεο, έγιναν ρεπορτάζ από το Reuters, το οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «μικρά οικόπεδα που κάποτε ήταν γεμάτα σκουπίδια και άναρχη βλάστηση μεταμορφώνονται σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η χρόνια ρύπανση».

Το δημοσίευμα εστιάζει και στην πηγή του προβλήματος που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα, με την «… πληθυσμιακή έκρηξη που υπήρξε τις δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η μετανάστευση από αγροτικές περιοχές πυροδότησε την άναρχη δόμηση».

Με το θέμα ασχολήθηκε και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο προωθεί την λεγόμενη «Μεγάλη Επανεκκίνηση», με μειωμένη κινητικότητα, ειδικά μέσω μείωσης της χρήσης αμαξιών και αύξηση εκείνης των ποδηλάτων.

Όπως αναφέρεται στο βίντεο του WEF, τα μικρά πάρκα αποτρέπουν τους Αθηναίους από το να επισκέπτονται μεγαλύτερα πάρκα, παίρνοντας το αυτοκίνητο. Έτσι η κινητικότητα μειώνεται, κάτι που όλως τυχαίως συμβαίνει και με τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας με αφορμή τον κορωνοϊό, καθώς σύμφωνα με την κυβέρνηση απαγορεύεται η χρήση αμαξιού σε απόσταση δύο χιλιομέτρων, όταν δεν πρόκειται για εργασία ή έκτακτη ανάγκη.

Μέχρι τώρα, έχουν δημιουργηθεί τρία τέτοια πάρκα, στην Κυψέλη, τον Κολωνό και το Παγκράτι, δίνοντας «ανάσα» δροσιάς, αλλά και χρώμα σε τρεις πυκνοδομημένες περιοχές που στερούνται του πράσινου ελεύθερου χώρου, ενώ στον προγραμματισμό του Δήμου Αθηναίων είναι η «δημιουργία περισσότερων πρότυπων πάρκων στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης».

Το Reuters «φιλοξενεί» δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος σημειώνει πως η δημιουργία των πάρκων τσέπης «έχει να κάνει με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, την μείωση των θερμοκρασιών (υποτιθέμενη υπερθέρμανση, το ίδιο αναφέρει και το βίντεο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ), την παροχή ποιότητας ζωής και την δημιουργία νέων σημείων αναφοράς εντός της πόλης».

Πηγή

Προβολές : 350


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα