Όταν το πρωθυπουργικό ζεύγος ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ, εσύ βρε πληβείε, γιατί κάνεις φορολογική δήλωση;;;

Όταν το πρωθυπουργικό ζεύγος ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ, εσύ βρε πληβείε, γιατί κάνεις φορολογική δήλωση;;;

22 Ιουλίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Όταν το πρωθυπουργικό ζεύγος ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ, εσύ βρε πληβείε, γιατί κάνεις φορολογική δήλωση;;;

 

«Έξεστι πατρικίοις παρανομείν;»

Υποχρεούται να δηλώνει όλη την περιουσία της σε κοινή δήλωση με τον σύζυγό της,ενώ η ανακριβής δήλωση συνεπάγεται νομικές κυρώσεις για αμφότερους.

Όταν το πρωθυπουργικό ζεύγος ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ, εσύ βρε πληβείε, γιατί κάνεις φορολογική δήλωση;;;

Το ζεύγος της διαφθοράς, της διαστροφής,  της χαλδαίας καταγωγής και της πρωτοφανούς δικτατορίας, ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΨΕΥΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ… ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΑΔΕ.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣ, ΡΕ ΑΧΡΕΙΟΙ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Έχω γράψει χιλιάδες φορές, πως όλη αυτή η διεφθαρμένη πολιτική εξουσία, θα τελειώσει με πολύ αίμα… όσο αργεί η εξέγερση, τόσο το αίμα των αθώων θα μεγαλώνει…
Υ.Γ.2. Έχω μια απορία και παρακαλώ πολύ να μου την λύσετε: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΠΟΣΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ, ΠΟΣΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ;;;

Γράφει ο Γ. Μαντζουράνης 

Στη σύγχρονη Ελλάδα δεν υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι και όλοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι αξίες και αρχές δεν αρκεί να διακηρύσσονται με διαγγέλματα… 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento, η σύζυγος του Πρωθυπουργού την 15-7-2021 εμφανίζεται σε γαλλικά έγγραφα ότι παραμένει στη διοίκηση γαλλικής εταιρείας, η οποία την 20-12-2020 απορροφάται από ελληνική εταιρεία, που ιδρύεται την 18-12-2020, ενώ η ίδια ισχυρίζεται ότι έχει μεταβιβασθεί σε τρίτο από το 2016.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, μετά από οξύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και στον Αλέξη Τσίπρα για «πόλεμο λάσπης» και «χυδαία ψέματα», εμφανίζεται ένα ξενόγλωσσο Ιδιωτικό Συμφωνητικό, όπου η σύζυγος του Πρωθυπουργού προβαίνει σε δωρεά μετοχών στον αδελφό της, με ημερομηνία 3-8-2016, βεβαίωση γνησίου μόνον της υπογραφής Μ. Γκραμπόφσκι και περίεργη αρίθμηση 1, 2 και 1, 2, 2, και 8, που δεν μπορεί να οφείλεται μόνο σε βιασύνη και προχειρότητα.


Με ανάρτηση στο διαδίκτυο η Μ. Γκραμπόφσκι αναζητεί ασπίδα προστασίας στο κίνημα metoo και αυτοθυματοποιείται ως αντικείμενο άνανδρων επιθέσεων λόγω του φύλου της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητεί απαντήσεις και προαναγγέλλει ενέργειες.

Το ζήτημα είναι πολιτικό και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως επίθεση σε μια ιδιώτη.

Η σύζυγος του εκάστοτε Πρωθυπουργού δεν είναι οποιαδήποτε απλή Ελληνίδα.

Μολονότι δεν έχει θεσμική ιδιότητα, σύμφωνα με το Ν. 3213/2003 υποχρεούται να δηλώνει όλη την περιουσία της σε κοινή δήλωση με τον σύζυγό της,ενώ η ανακριβής δήλωση συνεπάγεται νομικές κυρώσεις για αμφότερους.

Η απόπειρα μετατροπής μιας πολιτικής και νομικής αντιπαράθεσης επιχειρημάτων και στοιχείων σε ιδιωτική αντιδικία προσώπων με δακρύβρεχτες αναφορές σε στοχοποίηση της συζύγου του Πρωθυπουργού είναι μία αμήχανη υπεκφυγή μπροστά στην ουσία ενός κρίσιμου προβλήματος νομιμότητας.

Οι αποκαλύψεις είναι συγκεκριμένες, ενώ οι απαντήσεις είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και κουβέντα για την ταμπακιέρα.

Στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη συχνά η πολιτική σύγκρουση κορυφώνεται σε θέατρο πολιτικού παραλόγου, όπου η παραποίηση της δημοκρατικής νομιμότητας προσφέρει «νομότυπη» βάση εκτροπής, που δεν ολοκληρώνεται σε μια νύχτα άλλα σε διάρκεια χρόνου, κρατά τα προσχήματα για να κερδίσει τον εθισμό μας και γι’ αυτό είναι επικίνδυνη.

Μόνον η ορατότητα, δηλαδή η γνώση της αλήθειας μέσα από αντικειμενική δημοσιότητα και πληροφόρηση αντιμετωπίζει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς, προσφέρει κύρος στους φορείς μιας δημοκρατικής εξουσίας, συνειδητοποιεί τους πολίτες, ενεργοποιεί τη λαϊκή κυριαρχία και στερεώνει το δημοκρατικό πολίτευμα.

 

Στις δημοκρατίες ουδείς φορέας εξουσίας είναι υπεράνω υποψίας, όλοι υπόκεινται σε δημόσιο έλεγχο λογοδοσίας και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής τους κάμπτεται σε συνταγματικά ανεκτά όρια, όπως γίνεται και με την ετήσια δήλωση πόθεν έσχες, η οποία δεν περιορίζεται στα πολιτικά πρόσωπα αλλά επεκτείνεται και στους στενούς συγγενείς τους. Άλλωστε αυτό επιτάσσει και η αρχή της διαφάνειας, που ισχύει και για τη γυναίκα του Καίσαρα.

Στα κράτη δικαίου ουδείς είναι υπεράνω του νόμου όσο και να είναι ισχυρός. Η παραβίαση των νόμων αποκαλύπτει περιφρόνηση του πλήθους των απλών πολιτών, που τηρούν τις υποχρεώσεις έναντι του κράτους και της κοινωνίας, ενώ συχνά οφείλεται σε αλαζονεία αβροδίαιτων πριγκήπων.

Στη σύγχρονη Ελλάδα δεν υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι και όλοι οφείλουν – μηδέ του πρωθυπουργικού ζεύγους εξαιρουμένου – να συνειδητοποιήσουν ότι αξίες και αρχές δεν αρκεί να διακηρύσσονται με διαγγέλματα τηλεοπτικών μονολόγων αλλά πρέπει να ασκούνται έμπρακτα και όχι με τη νοοτροπία και πρακτική του άλλο είναι, άλλο θέλω, άλλο λέω και άλλο πράττω.

 

 

Πηγή

Προβολές : 396


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα