Ἀντίο ἀνθρωπότητα,ἔχασες τ᾿ὄνειρό σου... (ένα γλυκόπικρο μήνυμα)

Ἀντίο ἀνθρωπότητα,ἔχασες τ᾿ὄνειρό σου... (ένα γλυκόπικρο μήνυμα)

25 Μαΐου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:231
Μοίρασέ το

ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΠΑΙΔΙΚΗ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑ, ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ- ΘΗΛΥΚΑ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ), ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ’ΡΘΟΥΝ

Και μένεις με τις αναμνήσεις, και με μια γλυκιά αίσθηση, πως τουλάχιστον εκείνα τα χρόνια τα έζησες σαν παιδί, τα σιγοτραγούδησες, μέσα απ’ αυτά ονειρεύτηκες τη ζωή  σαν παραμύθι…

Τότε, όλα είχαν γεύση… την γεύση της αθωότητας.

Θα τα θυμάσαι τώρα που ζεις τον εφιάλτη, και κάτι θα γλυκαίνει την ψυχή σου.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 ΚΑΠΟΤΕ, ΗΤΑΝ Ο Domenico Modugno ΤΟ 1958, ΜΕ ΤΟ “Nel Blu Dipinto Di Blu” (Volare).

ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ 1972, ΗΤΑΝ Η ΒΙΚΥ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΤΟ Apres Toi. ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ 1977, ΗΤΑΝ ΤΟ ”ΜΑΘΗΜΑ ΣΟΛΦΕΖ”.

ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΠΑΙΔΙΚΗ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑ, ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ- ΘΗΛΥΚΑ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ), ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ’ΡΘΟΥΝ.

 

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ, Jick Nakasian. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ-ΧΛΙΔΑ.

ΤΩΡΑ, ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΜΦΑΝΗΣ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑ ΠΕΡΙΔΡΟΜΟ.

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΔΙΗΝΕΚΗΣ, ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ”Father Of Day, Father Of Night”, TΩΝ Manfred Mann’s Earth Band,

ΑΠΟ ΤΟ 1973. ΣΤΙΧΟΙ, ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΣΑΝ ΤΟ ”Epitaph’‘ ΤΩΝ KING CRIMSON, TOY 1969. ‘Η ΤΟ ”Τhe great gig in the sky” ΤΩΝ PINK FLOYD, ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΚΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ”DARK SIDE OF THE MOON”. ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ, ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΓΕΜΙΖΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ.

ΣΗΜΕΡΑ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ. ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ. ΣΗΜΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ”ΩΡΑΙΟ”.

ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΤΕΣ ΕΠΙΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ”ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ”, ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΥΤΡΟ. ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΙΤΣ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΙΡΛΈ ΜΠΡΑΤΣΑΡΑΔΩΝ.

When every man is torn apart With nightmares and with dreams, Will no one lay the laurel wreath As silence drowns the screams” ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ”Εpitaph”. ΠΟΥ ΝΑ’ΞΕΡΕ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ Graig Lake, ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΖΟΦΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ-ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, Ο ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ EUROVISION, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ. Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ”Καλύτερα να σκάσετε και να είστε υπάκουοι”, ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ”Volare”. ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ Amore.

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ. ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΔΕΡΦΕ ΔΙΗΝΕΚΗ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ᾿ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ, ΚΙ’ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ EUROVISION…

ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ 

Μιά φορά κι᾿ἕναν καιρό πού οἱ γυναῖκες δέν θεωροῦσαν ὑποτιμητικό νά λένε : εἶμαι σκλάβα σου ἐγώ κι᾿εἶσαι ὁ ἀφέντης μου ἐσύ

Ἀλήθεια,τί θά ἔλεγαν οἱ ἄνδρες σήμερα,ναί σήμερα,ἄν τούς ἔβαζες  τήν Βίκυ Λέανδρος δῖπλα στήν φεμινίστρια ῥωσσίδα τραγουδίστρια;

Εἰσαγωγή τοῦ …τραγουδιοῦ της :

Έι χα

Α, α, α

Ω

Χμμ

Και μετά την ἐκφορά τῶν φωνηέντων,περνᾷ στην …οὐσία :

Είστε αρκετά δυνατές, θα σπάσετε τον τοίχο (hey hey)

Κάθε Ρωσίδα πρέπει να γνωρίζει (χα χα)

Μεγάλωσε χωρίς πατέρα, κάνε ό, τι δεν θέλεις

Είστε βέβαιες ότι δεν θέλετε;

Εάν δεν το θέλετε, πρέπει να το κάνετε

Άκου, είναι αλήθεια, εσύ και εγώ δεν είμαστε κοπάδι

….

Δεν σε κατηγορώ, αλλά αγαπώ τον εαυτό μου ως κόλαση

Πάλη, μάχη

Όλοι παλεύουμε σε έναν κύκλο, αλλά δεν προσευχόμαστε

Γιος χωρίς πατέρα, κόρη χωρίς πατέρα

Αλλά μια σπασμένη οικογένεια δεν θα με σπάσει, ay

Θα σπάσεις τον τοίχο (χα χα) ( μετάφρασις google)

Ὁ ἄνδρας,ἁπλῶς ΑΠΩΝ ! Το κύτταρο τῆς Ζωῆς…

Ξεπεσμός τῶν πάντων… Καταστροφή τῶν πάντων.

Μία φορά κι᾿ἕναν καιρό ὑπῆρχες  ἀνθρωπότητα…Ἔχασες τ᾿ὄνειρό σου…

Πολύ σ᾿ εὐχαριστῶ,ἀγαπητέ μου Εὖ-Στρατιῶτα ! ! ! 

Ἡ Πελασγική 

 

Πηγή

Προβολές : 231


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα