Ἡ σέκτα τῆς λευκῆς ὑποταγῆς ἐξαπλώνεται

17 Ιουνίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:419
Μοίρασέ το
 
 
«Ακτιβιστές και διοργανωτές και άνθρωποι που είναι μέρος αυτών των κινήσεων ‘φυλετικής δικαιοσύνης’, συμπεριλαμβανομένων νεαρών λευκών, αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την αστυνόμευση στην Αμερική έως ότου αλλάξουμε την κουλτούρα της Αμερικής και η κουλτούρα της Αμερικής είναι βαθιά βουτηγμένη στους εορτασμούς της λευκής υπεροχής και σε ρατσιστικές νόρμες, των οποίων τα μνημεία της Συνομοσπονδίας είναι τα πιο ορατά σύμβολα», λέει ο Khalil Gibran Muhammad, καθηγητής ιστορίας, φυλής και δημόσιας πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

 

«Όλο και περισσότερο, οι λευκοί υποτάσσονται στην αριστερά και δείχνουν εχθρότητα προς την δική τους κληρονομιά».

Πρωτότυπος τίτλος: “A Plague of White Submissiveness”, άρθρο του Christopher DeGroot (Taki’s Magazine) / ΚΟ

Ένα αλλόκοτο περιστατικό συνέβη το Σάββατο στο Κάρι της Βόρειας Καρολίνας. Κατά τη διάρκεια των “Black Lives Matter” διαδηλώσεων, μια ομάδα λευκών, μεταξύ των οποίων ήταν και αστυνομικοί, έπεσαν γονατιστοί και έπλεναν τα πόδια μαύρων θρησκευτικών ηγετών και διοργανωτών διαμαρτυρίας, ενώ προσέφεραν μια προσευχή «μετάνοιας» για τις αμαρτίες που υπέστησαν οι μαύροι.

 
Στο βίντεο, υπάρχει ένας άντρας με μεγάφωνο που οδηγεί την προσευχή, ο οποίος ζητά επίσης συγχώρεση για την υποδούλωση, την κακομεταχείριση και την καταπίεση των μαύρων.

Όλα αυτά έγιναν, θα μπορούσατε να πείτε, για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ; Ναι, και υπάρχουν πολλά περισσότερα από τον «καθαρισμό» των αμαρτιών του παρελθόντος.

«Ακτιβιστές και διοργανωτές και άνθρωποι που είναι μέρος αυτών των κινήσεων ‘φυλετικής δικαιοσύνης’, συμπεριλαμβανομένων νεαρών λευκών, αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την αστυνόμευση στην Αμερική έως ότου αλλάξουμε την κουλτούρα της Αμερικής και η κουλτούρα της Αμερικής είναι βαθιά βουτηγμένη στους εορτασμούς της λευκής υπεροχής και σε ρατσιστικές νόρμες, των οποίων τα μνημεία της Συνομοσπονδίας είναι τα πιο ορατά σύμβολα», λέει ο Khalil Gibran Muhammad, καθηγητής ιστορίας, φυλής και δημόσιας πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Έτσι, εξελίσσεται η προοδευτική γνώμη των εμπειρογνωμόνων και, κατά συνέπεια, το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των εικόνων με τη σημαία της Συνομοσπονδίας την περασμένη Παρασκευή, και την Πέμπτη το πρωί, ένα άγαλμα ενός Texas Ranger στο αεροδρόμιο Dallas Love Field αφαιρέθηκε μετά από επανεξέταση της “ρατσιστικής ιστορίας” των Rangers

Την Τρίτη το βράδυ, οι διαδηλωτές έριξαν ένα άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου στο Ρίτσμοντ, του έβαλαν φωτιά και το έριξαν σε μια λίμνη. Οι διαδηλωτές άφησαν ένα μήνυμα με την ένδειξη «Ο Κολόμβος αντιπροσωπεύει γενοκτονία». Στο Ρίτσμοντ το Σάββατο, οι διαδηλωτές ανέτρεψαν ένα άγαλμα του στρατηγού της Συνομοσπονδίας Williams Carter Wickham.

Στις 4 Ιουνίου, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ralph Northam ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο άγαλμα της Συνομοσπονδίας του Ρίτσμοντ θα αφαιρεθεί ένα από τα πολλά αγάλματα προς τιμήν της Συνομοσπονδίας που αποκαθηλώνονται σε πόλεις στις ΗΠΑ. Όλο και περισσότερο, οι λευκοί υποτάσσονται στην αριστερά, και δείχνουν εχθρότητα για τη δική τους κληρονομιά.

Αγάλματα έχουν ήδη αφαιρεθεί στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια και στο Λούισβιλ του Κεντάκι, ενώ στο Νάσβιλ του Τενεσί, η Ακαδημία Montgomery Bell υποσχέθηκε να αφαιρέσει ένα άγαλμα του Σαμ Ντέιβις, ενός στρατιώτη της Συνομοσπονδίας.

Ακόμη και η NASCAR έχει απαγορεύσει τη σημαία της Συνομοσπονδίας στις εκδηλώσεις της, λέγοντας σε μια δήλωση:

«Η παρουσία της συνομοσπονδιακής σημαίας στις εκδηλώσεις NASCAR έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευσή μας να παρέχουμε ένα φιλόξενο και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον για όλους τους φανς, τους οδηγούς μας και τη βιομηχανία μας. Η ένωση των ανθρώπων γύρω από μια αγάπη για τους αγώνες και την κοινότητα που δημιουργεί είναι αυτό που κάνει τους φανς και τον αθλητισμό μας ξεχωριστό. Απαγορεύεται η εμφάνιση της συνομοσπονδιακής σημαίας από όλα τα γεγονότα και τις ιδιοκτησίες του NASCAR.

Τη Δευτέρα, ο σκηνοθέτης Τζον Ρίντλεϊ έγραψε ένα άρθρο στους Los Angeles Times προτρέποντας την HBO Max να αφαιρέσει την κλασσική ταινία «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» (Gone With the Wind) από τη streaming βιβλιοθήκη του. «Είναι μια ταινία που δοξάζει τον προπολεμικό Νότο», έγραψε ο Ρίντλεϋ, ο οποίος κέρδισε ένα Όσκαρ για το σενάριο του «12 Χρόνια Σκλάβος». «Είναι μια ταινία που, όταν δεν αγνοεί τη φρίκη της δουλείας και διαιωνίζει μερικά από τα πιο οδυνηρά στερεότυπα των ανθρώπων του χρώματος».

Την Τρίτη το βράδυ, το HBO Max έβγαλε προσωρινά την ταινία από τον κατάλογό της, επικαλούμενη την ανάγκη «για μια εξήγηση και μια καταγγελία» των απεικονίσεων της ταινίας σχετικά με τις φυλετικές σχέσεις.

Ο Drew Brees των New Orleans Saints, εξέφρασε πρόσφατα την πατριωτική του διαφωνία με τους παίκτες του NFL που επέλεξαν να γονατίσουν ή να καθίσουν κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου. «Δεν θα συμφωνήσω ποτέ με κανέναν να μην σέβεται τη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», είπε. «Είναι όλα σωστά με τη χώρα μας τώρα; Οχι, δεν είναι. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. Αλλά νομίζω ότι αυτό που κάνετε, να στέκεστε δείχνοντας σεβασμό στη σημαία με το χέρι σας πάνω από την καρδιά σας, δείχνει ενότητα. Δείχνει ότι είμαστε όλοι είμαστε μαζί σε αυτό, μπορούμε όλοι να πάμε καλύτερα και ότι είμαστε όλοι μέρος της λύσης».

Μετά τον καταιγισμό επιθέσεων που δέχθηκε για τα σχόλιά του, ο Brees ζήτησε «συγγνώμη» σε βίντεο που δημοσίευσε αμέσως:

«Ξέρω ότι δεν υπάρχουν πολλά που μπορώ να πω που θα βελτιώσουν τα πράγματα τώρα, αλλά θέλω απλώς να δείτε στα μάτια μου πόσο λυπάμαι για τα σχόλια που έκανα χθες. Γνωρίζω ότι πληγωνουν πολλούς ανθρώπους, ειδικά φίλους, συμπαίκτες, πρώην συμπαίκτες, αγαπημένους, ανθρώπους που τους νοιάζομαι και σέβομαι βαθιά. Δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεσή μου. Μακάρι να είχα ξεκαθαρίσει τι ήταν στην καρδιά μου σχετικά με τη δολοφονία του George Floyd, τα χρόνια κοινωνικής αδικίας, την αστυνομική βαρβαρότητα και την ανάγκη τόσο πολλών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών όσον αφορά τη νομοθεσία και πολλά άλλα πράγματα που φέρνουν την ισότητα στις μαύρες κοινότητές μας. Συγνώμη. Και θα τα πάω καλύτερα. Και θα είμαι μέρος της λύσης. Και είμαι ο σύμμαχός σας. Και ξέρω ότι καμία λέξη δεν θα κάνει τη δικαιοσύνη».

Η συγγνώμη του Brees είναι πολύ προβλέψιμη, ένα παράδειγμα της επιθυμίας των λευκών να υποταχθούν στην αριστερά. Υπάρχει πράγματι ένα είδος πανούκλας λευκής υποταγής που πλήττει τη χώρα σήμερα. Συχνά λευκοί άνθρωποι έχουν καλούς σκοπούς, όπως ο Brees, αλλά παρόλα αυτά είναι αφελείς και εκτίθενται στο βαθμό που επιδιώκουν να κατευνάσουν την αριστερά, σε αντίθεση με το να υπερασπίζονται τις απόψεις τους. Βλέπουμε τη λευκή υποταγή στα παραπάνω παραδείγματα και δεδομένης της υστερίας που σαρώνει τόσους πολλούς ανθρώπους, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε πολλά περισσότερα στο μέλλον.

ΚΟ / πηγή

Διαβάζουμε καί :

ΗΠΑ: Σέλμα: Ἡ πόλις σύμβολο τοῦ ἀγῶνα τῶν μαύρων γιά τά πολιτικά δικαιώματα, σήμερα εἶναι μία πόλις – φάντασμα μέ τήν μεγαλύτερη ἐγκληματικότητα


Ὁ πρῶτος ἰδιοκτήτης σκλάβων στίς Η.Π.Α. ἦταν ….νέγρος !


Ὤ ναί,οἱ ζωές τῶν λευκῶν δέν μετροῦν…!

Καί βεβαίως :

Πολιτιστικός Μαρξισμός : Ἡ καρδιά τοῦ ἠθικοῦ ξεπεσμοῦ μας

Η Αριστερά και η κουλτούρα της Νέας Τάξης


«Θα κάνουμε την Δύση τόσο διεφθαρμένη που θα βρωμάει»…


7 απο τα 8 ιδρυτικά μέλη της μαρξιστικής σχολής της Φρανκφούρτης ήταν….ΦΥΣΙΚΑ ΙΟΥΔΑΙΟΙ…στην κουλτούρα και την καταγωγή

Ἡ Πελασγική

 

 

Πηγή

Προβολές : 419


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα