Η «γερμανοποίηση» της Ελλάδας: 80 έτη μετά την εισβολή το... γιορτάζουν στα Χανιά & στη Θεσ/νίκη παίρνουν δωρεάν κτίρια!

Η «γερμανοποίηση» της Ελλάδας: 80 έτη μετά την εισβολή το... γιορτάζουν στα Χανιά & στη Θεσ/νίκη παίρνουν δωρεάν κτίρια!

13 Απριλίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:316
Μοίρασέ το

Στα Χανιά θα τιμήσουν τους Γερμανούς εισβολής και στη Θεσσαλονίκη τους παραχωρούν δωρεάν ακίνητα

Και σα να μην έφτανε αυτό, τα Χανιά, η γενέτειρα της οικογένεια Μητσοτάκη, ετοιμάζεται να τιμήσει τους Γερμανούς εισβολείς, επί τη ευκαιρία των 80 ετών από την αεραπόβαση και την σκληρή Κατοχή με χιλιάδες εκτελέσεις αθώων Κρητικών που την ακολούθησαν! 

 

 

Δήμαρχε Θεσσαλονίκης, είστε ΕΒΡΑΙΟΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ κι εσύ, και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίσατε αυτό το ΕΚΤΡΩΜΑ…

Παραδώσατε ένα ιστορικό κτίριο, σε μια … ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Κι αν τολμάτε, κάντε μου μήνυση, να γελάσει και ο κάθε πικραμένος, με τα στοιχεία που θα καταθέσω στο δικαστήριο.

Τουλάχιστον, ο ηθοποιός ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΡΕΝΙΟΣ, έπαιζε τον ρόλο του ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ σε ταινία.

ΕΣΥ ΚΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΤΕ;;;

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΪΧ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ, ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΙ. (η ανάρτησή του στο τέλος της παρούσας ανάρτησης)

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Αν αυτά τα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ που θα τιμήσουν τους Γερμαναράδες ναζιστές, είναι … ΚΡΗΤΙΚΟΙ, εγώ να πέσω από τον ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ.

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ…ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΟΒΡΙΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ;;;

ΤΟ ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ;;;

ΤΗΝ ΒΙΑΝΟ, ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ;;;

ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ.

 

Υ.Γ.2. Κάθε εποχή έχει τους ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΗΣ.

Και κάθε ταγματασφαλίτης, έχει τη μοίρα του ραμμένη στα χέρια του λαού που βασάνισε, δολοφόνησε, λεηλάτησε.

 

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Θεσσαλονίκη η παραχώρηση του κτιρίου της ιστορικής «Βίλας Πετρίδη» στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας (ΕΓΙΝ) (ναι, όσο και αν θυμίζει την μαύρη Κατοχή, υπάρχει και τέτοιο), κατόπιν γερμανικών πιέσεων στην δημοτική αρχή και παρά τις αντιδράσεις των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, από δημοτικούς συμβούλους και από εκπροσώπους οργανώσεων της αντίστασης.

Μάταια προσπάθησαν να πείσουν ότι αυτού του είδους η παραχώρηση όχι μόνο θα λειτουργήσει σε βάρος της ιστορικής μνήμης της γερμανικής Κατοχής, αλλά θα ζημιώσει και την υπόθεση των ελληνικών διεκδικήσεων των γερμανικών αποζημιώσεων.

Για να μην αναφέρουμε το «ξέπλυμα» της σφαγής των Εβραίων που θα συντελεστεί στην Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς, από ένα ίδρυμα το οποίο κανονικά δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει.

Το ιστορικό νεοκλασικό κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Αναγεννήσεως 10, στη δυτική πλευρά της πόλης, απέναντι από τα δικαστήρια, παραχωρείται δωρεάν μέχρι τα τέλη του 2027 προκειμένου να αποτελέσει την έδρα του Ιδρύματος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Και σα να μην έφτανε αυτό, τα Χανιά, η γενέτειρα της οικογένεια Μητσοτάκη, ετοιμάζεται να τιμήσει τους Γερμανούς εισβολείς, επί τη ευκαιρία των 80 ετών από την αεραπόβαση και την σκληρή Κατοχή με χιλιάδες εκτελέσεις αθώων Κρητικών που την ακολούθησαν! 

Η «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» κατόπιν αδείας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα καλέσει Γερμανούς αλεξιπτωτιστές για μία εβδομάδα στην Κρήτη και το Μάλεμε των Χανίων, προκειμένου να… τιμηθεί η πρώτη μείζων επιχείρηση αεραπόβασης στην σύγχρονη στρατιωτική Ιστορία!

Ναι! Θα τιμήσουν την γερμανική εισβολή και συνακόλουθα φυσικά, και το ναζιστικό κόμμα που την αποφάσισε ως ηγεσία της Γερμανίας! Πάλι καλά που δεν κάνουν και μνημόσυνο στον Αδόλφο Χίτλερ!

Εκτός και αν κάποιος μας πει ότι «άλλο ήταν η εισβολή και η επιχείρηση και άλλο η ναζιστική ηγεσία της Γερμανίας»! 

Μόνο αυτό δεν μας έχουν πει ακόμα…

Η αφίσα για το… event λέει επί λέξει:

«ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους», ενώ δίπλα προσθέτει: «17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και… Έλληνες:

Την ώρα που στην Ουκρανία θεριεύει ο νεοναζισμός με της γερμανικές σημαίες του Γ’Ράιχ να κυματίζουν στις Ταξιαρχίες των μισθοφόρων του καθεστώτος του Κιέβου, στην Ελλάδα, τα μαύρα φαντάσματα του φρικτού παρελθόντος ξαναζωντανεύουν και προσβάλουν την φήμη των Ελλήνων που αντιστάθηκαν και πέθαναν για την ελευθερία.

Θα το επιτρέψουμε;

 

Πηγή

 

Ηχηρό ΟΧΙ Νασιούλα στην παραχώρηση της Βίλας Πετρίδη στους Γερμανούς

 

“Θα πω ΟΧΙ στην παραχώρηση της Βίλλας Πετρίδη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο Ελληνο-Γερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας”:

Αυτή είναι η ηχηρή δημόσια τοποθέτηση του Ιωάννη Νασιούλα, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε ανάρτησή του, ο Γιάννης Νασιούλας τονίζει: “Πρότασή μου, η λειτουργία Μουσείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τα Εγκλήματα Πολέμου και Κατοχής των Γερμανών εις βάρος των Ελλήνων και της Ανθρωπότητας (1941-1944)”.

“Οι σύγχρονοι Γερμανοί οφείλουν να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη”

Και συνεχίζει ο Γιάννης Νασιούλας: “Οι σύγχρονοι Γερμανοί οφείλουν να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη. Η κατάχρηση των στρατιωτικών μέσων στον πόλεμο με την Ελλάδα και την κατοχή της από τους Γερμανούς, ιδία τα εγκλήματα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού και κατά της ανθρωπότητας και ακόμα ειδικότερα, τα εγκλήματα των Γερμανών στην Θεσσαλονίκη, απαιτούν μια ειλικρινή δικαίωση που ποτέ δεν ήρθε.

Η διεκδίκηση των επανορθώσεων για την ανήκεστο βλάβη που βαρύνει το Γερμανικό Κράτος έναντι του Ελληνικού είναι απαράγραφη υποχρέωσή μας και μείζονα ηθική εκκρεμότητα για τους Γερμανούς πολίτες.

Ακριβώς απέναντι από την Βίλλα Πετρίδη, οι Γερμανοί του Άντολφ Άιχμαν συγκέντρωναν τους δεκάδες χιλιάδες άμαχους Έλληνες πολίτες Εβραϊκού θρησκεύματος και τους επιβίβαζαν στα τραίνα του θανάτου για τα κρεματόρια.

Θεωρώ τουλάχιστον αψυχολόγητη την ανακοίνωση μελών της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης πως πρόκειται για ειλημμένη απόφαση να παραχωρηθεί η Βίλα Πετρίδη στο Ελληνο-Γερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.

Ταυτόχρονα, είναι περιττό να τονίσω πως λυπούμαι τόσο που ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Ελλάδος δεν μπορεί να διαχειριστεί ο ίδιος το κτιριακό του απόθεμα προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων της Θεσσαλονίκης.

Η ντροπή βαρύνει και εμένα προσωπικώς, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ζητώ ειλικρινή και ταπεινή συγγνώμη από τους συμπολίτες μας και θα εργαστώ ώστε η η Βίλλα Πετρίδη και το κτιριακό απόθεμα του Δήμου Θεσσαλονίκης να αξιοποιηθεί χωρίς να εκχωρηθεί σε τρίτους”, σημειώνει εμφαντικά ο Γιάννης Νασιούλας.

 

Πηγή

Προβολές : 316


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα