2′ καθυστερήσεις παίζει ο Λαγός... πριν σφυρίξει η Λεπενιώτη! Με ποιες ποινές και ποιοι θα φύγουν από το δικαστήριο για τον Κορυδαλλό.

2′ καθυστερήσεις παίζει ο Λαγός... πριν σφυρίξει η Λεπενιώτη! Με ποιες ποινές και ποιοι θα φύγουν από το δικαστήριο για τον Κορυδαλλό.

12 Οκτωβρίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:423
Μοίρασέ το

 

 Πλήρης δικαίωση του edolio5 για το ΟΧΙ στα ελαφρυντικά.

29 κατηγορούμενοι με 10 χρόνια κάθειρξη, 7 με 15 χρόνια.

Δεν θα προφυλακιστούν Αρβανίτης, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας και Μίχος

 


Του Άρη Σπίνου 
 

Χωρίς νόημα και άνευ καμίας νομικής επάρκειας είχε η αίτηση του Λαγού προκειμένου να αρχίσει πάλι η δίκη από την αρχή!

 
Όπως ήταν φυσικό την απόρριψη της αίτησης Λαγού ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας στη νέα σύνθεση που ανέβηκε στην έδρα, ως αόριστη και απαράδεκτη καθώς, όπως η ίδια είπε, ασκήθηκε καταχρηστικά.
 
«Δεν προσβλήθηκαν πραγματικά γεγονότα αλλά στηρίζεται σε βάση υπονοιών. Να κριθεί αόριστη και απαράδεκτη γιατί ασκείται καταχρηστικά» τόνισε η εισαγγελέας.

Αφού η πρόεδρος της σύνθεσης που ορίστηκε να εξετάσει την αίτηση Λαγού, Μαρία Βετούλα-Σιμιτζή, δήλωσε κώλυμα, καθώς, όπως είπε, είχε οριστεί δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στη κύρια ανάκριση, στην Έδρα ανέβηκε άλλη σύνθεση, η οποία θα κρίνει το αίτημα του Λαγού κατά του δικαστηρίου της δίκης της Χρυσής Αυγής, όπου με βεβαιότητα θα το απορρίψει και αύριο το πρωί θα ανέβει στην έδρα η παλιά σύνθεση με πρόεδρο την Λεπενιώτη.

 
Το edolio5 με εκτενές ρεπορτάζ είχε αναφερθεί και στην απόρριψη κάθε ελαφρυντικού για τους 7 καταδικασθέντες ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης αυτό σημαίνει ότι θα τους επιβληθεί η ανώτατη ποινή που προβλέπετε και είναι τα 15 χρόνια (Νικ. Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρ. Παπάς, Γιώργος Γερμενής, Γιαννης Λαγός και Αρτέμης Ματθαιόπουλος) 
 
Για τους υπόλοιπους βουλευτές, πλην εκείνων που έγιναν δεκτά τα ελαφρυντικά και δεν θα προφυλακιστούν λαμβάνοντας και αναστολή μέχρι το εφετείο, οι υπόλοιποι θα καταδικαστούν σε 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή που σημαίνει ότι θα οδηγηθούν και αυτοί στην φυλακή. 

 
Τον δρόμο των φυλακών θα δει φυσικά ο Ρουπακιάς με ποινή ισόβιας κάθειρξης και όλοι όσοι κατηγορήθηκαν για συνέργεια στην δολοφονία με 10 χρόνια κάθειρξη.
 
Αναλυτικά οι 4 π. βουλευτές που δεν θα προφυλακιστούν είναι οι:

Ο 74χρονος πρωην βουλευτής Αχαϊας Μιχάλης Αρβανίτης, δικηγόρος στο επάγγελμα ήταν πρώτος (εκ των βουλευτών) που απολογήθηκε στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

 
Ο κατηγορούμενος, τότε απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιαδήποτε έκνομης ενέργειας, χαρακτήρισε εφεύρημα τα «τάγματα εφόδου», ενώ χαρακτήρισε «φρικτό και απάνθρωπο έγκλημα του στυγνού δολοφόνου» Γ. Ρουπακιά, τη δολοφονία Φύσσα. Ο κ. Αρβανίτης είναι ο πρώτος στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, αυτό του προτέρου σύννομου βίου, γεγονός που μετριάζει την ποινή για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που αντιμετωπίζει από 1-5 χρόνια.
 
Οι «ανεξάρτητοι»

Κοινό χαρακτηριστικό των βουλευτών Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου είναι ότι το 2014, μετά τη δίωξη της Χρυσής Αυγής, διαφοροποίησαν τη στάση τους και απομακρύνθηκαν από αυτή.

 
Μάλιστα και οι δυο , όντες βουλευτες ανεξαρτητοποιήθηκαν .
 
Προφανώς αυτό όπως και η στάση τους στις απολογίες τους εκτιμήθηκε από το δικαστήριο ως «ειλικρινής μεταμέλεια μετά την άδικη πράξη».

Ο μεν Μπούκουρας ειχε πει στην απολογία του αναφέρθηκε σε «πολιτική δίωξη» αλλά είπε πως η σχέση του με τους υπόλοιπους ήταν καθαρά επιδερμική και εκείνος ήταν ξένο σώμα στη Χρυσή Αυγή.

 
Ανέφερε πως είχε μόνο την ιδιότητα του υποστηρικτή και όχι του μέλους.

Ο δε Αλεξόπουλος πως οδηγήθηκε στην ανεξαρτητοποίησή του μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

 
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμη ότι ήταν αντίθετος με τα παντελόνια παραλλαγής που φορούσαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που είχε αναφέρει στην κοινοβουλευτική ομάδα.

«Έβλεπα ότι κάποιοι λειτουργούσαν πιο ακτιβιστικά, πιο ακραία. Ήμουν αντίθετος με τις παραλλαγές παντελόνια και τα κολλητά μπλουζάκια.

 
Ήταν στυλ μιλιταριστικό, που δεν είχε σχεση με εμένα. Η εικόνα μας δεν έδειχνε ένα καλό πρόσωπο στην κοινωνία κι απομακρυνόταν ο κόσμος που ήθελε να μας στηρίξει» είπε, προσθέτοντας ότι υπήρχε «πολιτική ανωριμότητα από μικρές ομάδες που είχαν δημιουργηθεί και ντυνόταν ομοιόμορφα», δείχνοντας τις περιοχές της Νίκαιας και του Πειραιά.

Ο πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος πήρε το ελαφρυντικό της «ειλικρινούς μεταμέλειας».

 
Αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μεσούσης της δίκης, το 2017 και στην απολογία του μίλησε ανοιχτά για την οργανωτική της δομή, διέψευσε τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχουν μέλη και περιέγραψε την ιεραρχία της χαρακτηρίζοντάς την αρχηγικό κόμμα («οικογενειακό» πρόσθεσε σε δύο περιπτώσεις) και με κυριαρχία του «πολιτικού συμβουλίου», το οποίο διόριζε κατά βούληση ο αρχηγός έναντι οποιασδήποτε άλλης δομής.
 
Η σχέση που όλοι όφειλαν στον αρχηγό, είπε ο πάλαι ποτέ «εκδορέας» στη χρυσαυγίτικη αργκό, ήταν αυτή της «υποταγής».

Τρίτο και καθοριστικό χτύπημα ήταν η διάψευση του ισχυρισμού ότι τα ηγετικά κλιμάκια της Χ.Α. είχαν μια θολή εικόνα για το τι είχε συμβεί το ξημέρωμα της 18ης Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι.

 
Ο παλιός «βουλευτής» ήταν σαφής ότι το ίδιο βράδυ τα ηγετικά κλιμάκια της Χ.Α. μιλούσαν ασταμάτητα στο τηλέφωνο για να ελέγξουν εξαρχής την κατάσταση, ιδιαίτερα δε στο ότι, όπως του μετέφερε το ίδιο βράδυ ο Λαγός, «ο αρχηγός ήταν έξω φρενών με τον ηλίθιο»’
 
 
Οι υπόλοιποι 10

Χαμηλότερες ποινές αντιμετωπίζουν ακόμα 10 άτομα , ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με όριο μεταξύ 1-5 χρόνια αφού τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Οι υπόλοιποι 29 που έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση έχουν να αντιμετωπίσουν  από 5-10 χρόνια.

Αντίθετα ελεύθεροι θα παραμείνουν οι 7 που καταδικάστηκαν για πλημμελήματα.

 

Πηγή

Προβολές : 423


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα