5 χαρακτηριστικά που έχει μια ισχυρή προσωπικότητα.

5 χαρακτηριστικά που έχει μια ισχυρή προσωπικότητα.

2 Δεκεμβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:513
Μοίρασέ το
 
Όταν μιλάμε για ισχυρές προσωπικότητες, υπάρχει κάτι πίσω απ’ αυτό το οποίο πρέπει να καταλάβουμε.
Στην ψυχολογία, αυτό το είδος προφίλ είναι γνωστό ως «ανθεκτική προσωπικότητα».
 
Μέσα σ’ αυτή, κάποιος μπορεί να είναι εσωστρεφής ή εξωστρεφής, αλλά αυτό που τον χαρακτηρίζει πάνω απ’ όλα, είναι η ικανότητά του να εμμένει τις αντιξοότητες.
 

 
 
 
Μια ισχυρή προσωπικότητα, θέλει δίπλα της μια εξίσου ισχυρή προσωπικότητα, μέσα στο πλαίσιο όμως του αλληλοσεβασμού, της αλληλοεμπιστοσύνης και της αλληλοεντιμότητας.
 
 
Καλλιόπη

Οι άνθρωποι με ισχυρή προσωπικότητα δεν είναι ψυχροί ή αναίσθητοι. Έχουν μάθει απλώς να δίνουν σε κάθε ζήτημα τη σημαντικότητα που του αρμόζει, ώστε να μην τους επηρεάζει αρνητικά.
 

Συχνά, μια ισχυρή προσωπικότητα μπορεί να προκαλέσει ένταση ή δυσφορία.
 
Κάποιοι από εμάς, βλέπουμε τους ανθρώπους με ισχυρή προσωπικότητα ως ανήμπορους να αποδώσουν σε ορισμένα πράγματα. Νομίζουμε ότι είναι κάποιοι οι οποίοι, κατά περιπτώσεις, είναι εγωιστές ή νοιάζονται μόνο για το δικό τους συμφέρον και δε δέχονται την οπτική, τις προτάσεις ή συμβουλές των άλλων.
 
Όλα αυτά απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.
 
Είναι αλήθεια ότι στην περίπτωση της προσωπικότητας υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην τοποθέτηση ταμπελών σε κάποιον όπως «εντελώς» , εξωστρεφής, εξαρτημένος, ανεξάρτητος, ενστικτώδης, κ.λπ.
 
Όμως, όταν μιλάμε για ισχυρές προσωπικότητες, υπάρχει κάτι πίσω απ’ αυτό το οποίο πρέπει να καταλάβουμε.
Στην ψυχολογία, αυτό το είδος προφίλ είναι γνωστό ως «ανθεκτική προσωπικότητα».
 
Μέσα σ’ αυτή, κάποιος μπορεί να είναι εσωστρεφής ή εξωστρεφής, αλλά αυτό που τον χαρακτηρίζει πάνω απ’ όλα, είναι η ικανότητά του να εμμένει τις αντιξοότητες.
 
Παρακάτω, θα εξηγήσουμε 5 χαρακτηριστικά τα οποία θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι σημαίνει ισχυρή προσωπικότητα. Μπορείτε να τα αναγνωρίσετε;

1. Σε μια ισχυρή προσωπικότητα δεν αρέσουν οι δικαιολογίες

Ένα άτομο με ισχυρή προσωπικότητα έχει ένα πολύ συγκεκριμένο μονοπάτι: έχει μάθει από τα λάθη του και τις επιτυχίες του. Λειτουργεί με ταπεινότητα αλλά και αποφασιστικότητα ως προς τη συνείδησή του.
Αυτό εξηγεί γιατί δε τους αρέσουν τα μισόλογα, πόσο μάλλον οι δικαιολογίες ή οι άνθρωποι που χρονοτριβούν.
 
Για ένα άτομο με ισχυρή προσωπικότητα, αυτές οι πράξεις αποτελούν χάσιμο χρόνου. Είναι εμπόδια που καθυστερούν τις προθέσεις και τους στόχους τους.
Στον κόσμο τους, ό,τι πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει. Αυτό που ορίζουν ως στόχο αποτελεί κινητήρια δύναμη για να πολεμήσουν γι’ αυτόν.
 
Έτσι, κάποιος που γεμίζει τη μέρα του με δικαιολογίες και ψεύτικους λόγους είναι γι’ αυτούς κάποιος που τους κάνει να αισθάνονται άβολα.

2. Είναι προσεκτικοί όταν επιτρέπουν σε άλλους να γίνουν κομμάτι της ζωής τους

5 χαρακτηριστικά που έχει μια ισχυρή προσωπικότητα: Έχετε κάποιο από αυτά; Είναι προσεκτικοί
Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει ένα άτομο με ισχυρή προσωπικότητα, είναι η δυνατότητα ελέγχου για την ανακάλυψη των ενδογενών του .

Γνωρίζει τι θέλει και τι όχι. Αυτό το μάθημα το έλαβε όταν κάποτε στο παρελθόν, κάποιος το απογοήτευσε, το εξαπάτησε ή το πρόδωσε.
 
Όμως, αντί να κλειστεί στον εαυτό του ή να γίνει ψυχρό ή να μη μπορεί να εμπιστευτεί, είναι ανοιχτό προς τους άλλους, αλλά δε διστάζει να εφαρμόζει ένα πολύ κατάλληλο ψυχολογικό φίλτρο.
 
Δε θα αφήσει κανέναν στην ζωή του, ο οποίος ενοχλεί ή διαταράσσει την εσωτερική του γαλήνη.
 

3. Δεν τους αρέσουν οι άνθρωποι που προσποιούνται, οι αναίσθητοι ή εγωιστές

5 χαρακτηριστικά που έχει μια ισχυρή προσωπικότητα: Έχετε κάποιο από αυτά; Δεν τους αρέσουν όσοι προσποιούνται
Άσχετα με τα όσα πιστεύουν κάποιοι, ένα άτομο με ισχυρό και ανθεκτικό προφίλ είναι ευαίσθητο και πολύ ταπεινό.
 
Αυτό επειδή εκτιμά τα σημαντικά πράγματα που δεν προκαλούν χάσιμο χρόνου και δίνουν μια αίσθηση ευεξίας: οι καλές φιλίες, οι άνθρωποι που φέρνουν φως και όχι καταιγίδες, οι στοργικοί, αφοσιωμένοι σύντροφοι που μοιράζονται τις ίδιες αξίες…
 
Γι’ αυτό δεν ανέχονται όσους δρουν εγωιστικά ή δεν ξέρουν να εκτιμούν τα απλά πράγματα στη ζωή: πράγματα τα οποία δεν αγοράζονται, τα οποία αποκτούμε όλοι μας ζώντας με σεβασμό και .
 

4. Έχουν μάθει από τον φόβο και τις αντιξοότητες

5 χαρακτηριστικά που έχει μια ισχυρή προσωπικότητα: Έχετε κάποιο από αυτά; Μαθαίνουν από τις φοβίες
Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια ισχυρή προσωπικότητα είναι η ξεκάθαρη ψυχολογική ανθεκτικότητα. Όπως γνωρίζουμε ήδη, λίγες λέξεις είναι σχετικές στο πεδίο της προσωπικής ανάπτυξης όπως η ανθεκτικότητα.
 
Πρόκειται για τη χωρητικότητα με την οποία διαχειρίζεται κάποιος τις αντιξοότητες και τον πόνο. Όχι μονάχα αυτό, αλλά και τη χωρητικότητα με την οποία μαθαίνει από αυτές τις εμπειρίες.
 
Έτσι, ένα άτομο με ισχυρή προσωπικότητα είναι σε θέση να μάθει από τον φόβο, να ξεπεράσει αυτό το όριο για να επιτύχει τον στόχο του.
 
Επιπλέον, όλη αυτή η ζωτικής σημασίας γνώση, του δίνει μεγαλύτερα ψυχολογικά εργαλεία για να προχωρήσει μπροστά χωρίς φόβο και να είναι δεκτικό για ό,τι του φέρει η ζωή αλλά γνωρίζοντας πολύ καλά «τι δε προτίθεται να δεχθεί».
 

5. Δεν έχει την ανάγκη να αρέσει σε όλους

5 χαρακτηριστικά που έχει μια ισχυρή προσωπικότητα: Έχετε κάποιο από αυτά; Δεν έχουν την ανάγκη να τους ευχαριστούν όλους
Όπως αναφέραμε στην αρχή, ένα άτομο με ισχυρή προσωπικότητα δεν προσπαθεί να ευχαριστήσει τους πάντες. Αντ’ αυτού, γνωρίζει τι θέλει και δε χάνει τον χρόνο του σε άτομα που δεν το αξίζουν.
 
Σιγά-σιγά, μαθαίνει ότι λίγα πράγματα προκαλούν τόση απόγνωση και όσο το να ευχαριστείς τους πάντες και ν’ αποζητάς την επιβεβαίωση όλων.
 
Δεν είναι χρήσιμο, δεν είναι λογικό και είναι ανθυγιεινό.
Γι’ αυτό, ένα άτομο με ανθεκτική προσωπικότητα δεν ανησυχεί για το αν θα το αποδεχτούν όλοι γι’ αυτό που είναι.
 
Γνωρίζει πως όσοι είναι δίπλα του είναι εκείνοι που πραγματικά το αξίζουν, εκείνοι που τους αξίζει να βαδίζουν χέρι-χέρι το μονοπάτι της ζωής και που αναγνωρίζουν την αξία της αυθεντικότητάς του.
 
Παραπάνω από ένα χαρακτηριστικό θα σας είναι μάλλον γνώριμο.
Ίσως όλοι μας να έχουμε μάθει να είμαστε δυνατοί με τον δικό μας τρόπο ή θα μάθουμε σύντομα. 
 
Αναπτύσσουμε όλοι μας μια ισχυρή προσωπικότητα.
 
 
Η κεντρική εικόνα είναι μια ευγενική χορηγία του
https://www.newsitamea.gr

 

Πηγή

Προβολές : 513


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα