Aνίκανοι... (και ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ)

16 Φεβρουαρίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:413
Μοίρασέ το

 

Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν καλές σχέσεις με τα καιρικά φαινόμενα.

Ο λόγος είναι απλός.

Οι κυβερνώντες γνωρίζουν καλύτερα από όλους την κατάσταση των υποδομών της χώρας. Ξέρουν πως δεν δαπανώνται τα κονδύλια σωστά, πως δεν γίνεται συντήρηση σωστά, πως δεν εφαρμόζονται οι κανόνες καλής λειτουργίας των υποδομών.

Πάνω απ΄ όλα όμως ξέρουν ότι κατά την κατασκευή τους οι υποδομές δεν στήθηκαν όπως έπρεπε. Ο λόγος είναι και πάλι πολύ απλός. Ένα μεγάλο μέρος των κονδυλίων που δαπανήθηκαν πήγαιναν στις τσέπες των ημετέρων.

 

Αυτοί οι … ημέτεροι, τιμωρήθηκαν ποτέ από την Α-δικαιοσύνη;
ΠΟΤΕ!
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ.
ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.
ΟΙ ΜΙΖΕΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΒΙΛΕΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΣΙΝΕΣ.
ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΚΑΝΕ ΣΑΝ … ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ,  Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, Θ’ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, Ή… ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ;;;

Ποτέ οι κυβερνήσεις δεν τα πήγαιναν καλά με τις θεομηνίες. Είτε αυτές ήταν καύσωνας και πυρκαγιές, είτε βαριές χιονοπτώσεις, είτε σφοδρές καταιγίδες.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν καλές σχέσεις με τα καιρικά φαινόμενα.

Ο λόγος είναι απλός.

Οι κυβερνώντες γνωρίζουν καλύτερα από όλους την κατάσταση των υποδομών της χώρας. Ξέρουν πως δεν δαπανώνται τα κονδύλια σωστά, πως δεν γίνεται συντήρηση σωστά, πως δεν εφαρμόζονται οι κανόνες καλής λειτουργίας των υποδομών.

Πάνω απ΄ όλα όμως ξέρουν ότι κατά την κατασκευή τους οι υποδομές δεν στήθηκαν όπως έπρεπε. Ο λόγος είναι και πάλι πολύ απλός. Ένα μεγάλο μέρος των κονδυλίων που δαπανήθηκαν πήγαιναν στις τσέπες των ημετέρων.

Μας πείραξε πολύ ως έθνος όταν κάποιος από τους τελευταίους πρωθυπουργούς που πέρασαν από το Μαξίμου ομολόγησε δημόσια πως στην Ελλάδα βασιλεύει η διαφθορά.

Τελικά τα αρνητικά σχόλια για τον πρωθυπουργό αυτόν δεν είχαν να κάνουν με τη νομολογία, αλλά με την αλήθεια που έκρυβε μέσα της.

Εδώ και 72 ώρες η κακοκαιρία «Μήδεια», η οποία είχε προαναγγελθεί, σαρώνει τη χώρα.

Τις τελευταίες 48 ώρες η «Μήδεια» πλήττει σφοδρά την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τα νησιά. Η χώρα έχει να δει τέτοια κακοκαιρία από το 2004.

Οι πολίτες θα ανέμεναν πως από τη συσσωρευμένη πείρα των τελευταίων ετών ο κρατικός μηχανισμός και οι κυβερνώντες θα είχαν λάβει κάποια μέτρα, τουλάχιστον για να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη.

Αντ’ αυτού, εδώ και 48 ώρες, η Περιφέρεια Αττικής, η Εύβοια και οι Σποράδες έχουν αφεθεί στο έλεος του χιονιά.

Όταν κανείς αναφέρεται στην Αττική, θα πρέπει να καταστεί σαφές πως αναφέρεται στον μισό πληθυσμό της χώρας. Θα πρέπει επίσης να καταστεί σαφέστερο πως η αναφορά στην Αττική σημαίνει πως μιλάμε για το τμήμα εκείνο της Ελλάδας που παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας.

Με λίγα λόγια, μιλάμε για τον πυρήνα και την καρδιά αυτού του τόπου.

Εδώ και 48 ώρες, στις περιοχές από το Καπανδρίτι έως το Μενίδι και από τους Θρακομακεδόνες έως τον Σκαραμαγκά, καθώς και από την Πεντέλη, τον Διόνυσο, τη Ροδόπολη, τη Σταμάτα, τον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη, το Κρυονέρι, τη Δροσιά, τη Νέα Ερυθραία έως και τη Νέα Ιωνία, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ζουν χωρίς ηλεκτρικό και μάλιστα σε ορισμένες τμήματα και χωρίς νερό.

Οι καταστροφές από τις πτώσεις των δέντρων στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος είναι τεράστιες.

Δεν αρκούν όμως τα συνεργεία τα οποία έχουν βγει στους δρόμους για να καθαρίσουν τον τόπο.

Μπορεί να εμφανίστηκε κάποιο εκχιονιστικό στο Κολωνάκι, δίπλα ακριβώς από την πρωθυπουργική κατοικία. Μοιάζει με σύντομο ανέκδοτο αλλά είναι αλήθεια.

Στις βόρειες όμως περιοχές της Αττικής, καθώς και στα ανατολικά της Περιφέρειας, τα εκχιονιστικά δεν κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά τους, διότι απλώς ο αριθμός τους δεν ήταν αρκετός.

Ολόκληρα προάστια όπου ζει ο κόσμος της δουλειάς, συνταξιούχοι, μικρά παιδιά, υπάλληλοι κάθε είδους αποκλείστηκαν αμέσως.

Χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό, οι πολίτες αυτοί αναγκάστηκαν να αυτοσχεδιάζουν.

Δεν είναι όμως αυτή η δουλειά τους.

Οι πολίτες αυτοί πρέπει να απολαμβάνουν κυρίως σε αυτές τις δύσκολες ώρες τη διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών που το κράτος οφείλει να τους εξασφαλίσει.

Πόσοι άραγε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα που κάνουν καθημερινά χρήση αναπνευστήρα με οξυγόνο αντιμετώπισαν ζητήματα λόγω της διακοπής του ρεύματος;

Πόσοι νεφροπαθείς που είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στα νοσοκομεία και στις κλινικές για αιμοκαθάρσεις δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν λόγω των κλειστών δρόμων από το χιόνι;

Πόσα νοικοκυριά με νεογέννητα και μικρά παιδιά αντιμετώπισαν προβλήματα με τη θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο;

Πόσοι ηλικιωμένοι άνθρωποι σε όλες αυτές τις περιοχές που προαναφέραμε δεν μπόρεσαν να έχουν τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης;

 

Δύο νεκροί από διακοπή ρεύματος

 

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, δύο συνάνθρωποί μας με αναπνευστικά προβλήματα, έχασαν τη ζωή τους λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, αφού υποστηρίζονταν με μηχάνημα οξυγόνου. 

Η μόνη απάντηση που βρήκε να δώσει ο κύριος πρωθυπουργός σε όλα αυτά μετά την έκτακτη σύσκεψη που είχε με τους συμβούλους του ήταν η περίφημη προτροπή προς τους πολίτες να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις.

Ωσάν να μη συνέβαινε τίποτα σε αυτή τη χώρα, ο κύριος Μητσοτάκης την Τρίτη το πρωί εθεάθη στο Κολωνάκι μπροστά από γνωστή καφετέρια να ποζάρει για σέλφι με δύο πολύ γνωστά πρόσωπα της φιλικής προς αυτόν δημοσιογραφικής παρέας.

Αλαζονεία; Απρέπεια; Αγένεια; Ανοησία; Διαλέγετε και παίρνετε…

Οι περιοχές που προαναφέρθηκαν στην αρχή δεν ανήκουν στην ευρύτερη γνωστή κατηγορία των βορείων προαστίων.

Όχι, δεν μιλάμε για περιοχές πλούσιων ανθρώπων με υπηρετικό προσωπικό και βοήθειες παντός είδους.

Μιλάμε για περιοχές όπου διαμένουν άνθρωποι του μόχθου.

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Άνθρωποι που εργάζονται ή που εργάστηκαν και τώρα είναι συνταξιούχοι.

Άνθρωποι που παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα μέσα σε συνθήκες αφόρητης κρίσης.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι πιεσμένοι. Από την οικονομία κατ΄ αρχάς, από την πανδημία στη συνέχεια και από 11 χρόνια συνεχούς τριβής με το άγνωστο. Αυτοί οι άνθρωποι τουλάχιστον αξίζουν τον σεβασμό της πολιτείας.

Ο πρώην και ο νυν υπουργός Ενέργειας, πέρα από τη συγγνώμη που οφείλουν, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για την κατάντια των υποδομών παραγωγής και διακίνησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα πρέπει να μας ενημερώσει όλους για το πώς υλοποιείται το πρόγραμμα συντήρησης των υποδομών αυτών. Πότε, πού, ποιοι και πόσο.

Αυτά δεν είναι θεωρητικά ερωτήματα. Είναι υποχρέωση των κυβερνώντων να ενημερώσουν τους πολίτες για τους λόγους για τους οποίους η πολιτεία οδηγήθηκε για άλλη μια φορά σε αυτό το απόλυτο φιάσκο.

Τέλος ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να μας εξηγήσει επιτέλους και μάλιστα με πειστικό τρόπο τι είναι τελικά αυτό το επιτελικό κράτος που μας έχει ανακοινώσει.

Θα πρέπει να μας το κάνει «πενηνταράκια» για να το κατανοήσουμε.

Διότι, όπως φαίνεται, κάτι άλλο είχε στο μυαλό του αλλά σε κάτι το εντελώς διαφορετικό κατέληξε.

Οι πολίτες όμως δεν φταίνε σε τίποτα αλλά ούτε έχουν καμία διάθεση να υπομένουν τις επιπτώσεις από τους επιτελικούς πειραματισμούς του Μαξίμου.

 

 

Πηγή

Προβολές : 413


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα