“Bόμβα” πρ. Αναλυτή CIA: “Η Ουκρανία τελείωσε – Θα διδάσκεται στα πολεμικά εγχειρίδια η ρωσική στρατηγική”

31 Μαρτίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:356
Μοίρασέ το

Πολύπλευρες επιχειρήσεις τύπου Desert-Storm”

Παρόμοιος ελιγμός εφαρμόστηκε έξοχα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Πρώτον, oι αμφίβιες ρωσικές δυνάμεις ανοιχτά της Οδησσού καθήλωσαν τις δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που βρίσκονταν εκεί.

Δεύτερον, η ψευδής επίθεση στο Κίεβο ανάγκασε την Ουκρανία να ενισχύσει την άμυνα της πρωτεύουσας. Ως αποτέλεσμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν την ευκαιρία να στείλουν μεγάλο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού στα ανατολικά, προς το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

 

 

 

Η πραγματικότητα είναι, πως η Ρωσία, με την πολεμική τακτική που εφάρμοσε, νίκησε όχι μόνο την Ουκρανια, αλλά και τις ΗΠΑ, και το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

 

Καλλιόπη Σουφλή

“Οι ρωσικές δυνάμεις που αριθμούσαν 200.000 άντρες κατάφεραν με ελιγμούς και παραπλανήσεις να καθηλώσουν 600.000 ουκρανικό Στρατό. Οι Ρώσοι υιοθέτησαν μια βελτιωμένη έκδοση της αμερικανικής επιχείρησης “Desert Storm” καθηλώνοντας υπέρτερες ουκρανικές δυνάμεις”.

Αυτά αναφέρουν δύο πρώην αναλυτές και αξιωματικοί πληροφοριών της CIA.

Συγκεκριμένα, ο πρώην αναλυτής της CIA, Larry Johnson, τόνισε πως η “ρωσική πολιορκία του Κιέβου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σκόπευε στο να δεσμεύσει τις ουκρανικές δυνάμεις και τις εφεδρείες στην προστασία της ουκρανικής πρωτεύουσας. 

Έτσι η Ρωσία μπόρεσε να διεξάγει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στα Aνατολικά και Νότια της χώρας”.

Το αποτέλεσμα είναι, η Ρωσία να αναδιατάζει τώρα τις δυνάμεις της μεταφέροντας ενισχύσεις από Κίεβο, Chernihiv, Sumy αλλά και την ρωσική ενδοχώρα. Ταυτόχρονα, οι ουκρανικές δυνάμεις είναι διάσπαρτες, εγκλωβισμένες και εξουθενωμένες.

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανέφερε πως αναδιατάσσεται μόλις το 20% των ρωσικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο Κίεβο και πλέον ακολουθεί μεγάλη ρωσική επίθεση σε άλλες ουκρανικές περιοχές.

Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν πως οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη στρατιωτική βάση στην περιοχή Chaplynka στην Χερσώνα. Έχουν μεταφερθεί ελικόπτερα, ΤΟΜΑ, άρματα μάχης ενώ έχουν δημιουργηθεί οχυρώσεις. Η βάση αυτή θα είναι το κέντρο των ρωσικών επιχειρήσεων στην Νοτιοανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης και ΕΔΩ

Θα “κόψουν” την χώρα στα δύο: Μεγάλη αναδιάταξη ρωσικών δυνάμεων με στόχο οριστική διχοτόμηση της Ουκρανίας!

Δείτε βίντεο

 

“Θα διδάσκεται στα πολεμικά εγχειρίδια η ρωσική στρατηγική” – 200.000 εναντίον 600.000

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των ΗΠΑ, Scott Ritter, ο οποίος ανέφερε:

“Η ρωσική εκστρατεία στην Ουκρανία θα συμπεριληφθεί στα πολεμικά εγχειρίδια ελιγμών μάχης.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε επιδέξια την τακτική των ψευδών ελιγμών, χάρη στους οποίους κατάφερε να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των ανώτερων εχθρικών δυνάμεων.

Η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική της επιχείρηση στην Ουκρανία, με πολύ λιγότερες δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορούσαν να έχουν το πολύ 200 χιλιάδες στρατιώτες ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν τουλάχιστον τριπλή υπεροχή καθώς άγγιζαν τους 600.000 στρατιώτες.

Δείτε βίντεο

 

Η στρατηγική ελιγμών της Μόσχας

 

Και, δεδομένου ότι η Μόσχα δεν επρόκειτο να στοιχηματίσει στη φθορά του εχθρού, έπρεπε να κάνει ελιγμούς στη διεξαγωγή των εχθροπραξιών.

Σε μια στρατηγική ελιγμών, κυριαρχεί πάντα η ψυχολογική παρά η φυσική πτυχή. Και επικεντρώνεται κυρίως στο τακτικό, όχι στο στρατηγικό επίπεδο. Έτσι, ο ρωσικός στρατός χρειαζόταν να σχηματίσει ένα θέατρο επιχειρήσεων που ήταν βολικό για τον εαυτό του. Για να γίνει αυτό, οι Ρώσοι έπρεπε να ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει τις αριθμητικά ανώτερες δυνάμεις της, ενώ μοίρασε τη δική της μαχητική ισχύ για να πετύχει τους στόχους της.

Στο στρατηγικό σχέδιο της Ρωσίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ελιγμοί μεταξύ του νότιου, κεντρικού και βόρειου μετώπου, ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί μια χερσαία γέφυρα μεταξύ της Κριμαίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και ο έλεγχος της Μαριούπολης ήταν κρίσιμος παράγοντας γι’ αυτές τις προσπάθειες.

Δείτε βίντεο

 

Πολύπλευρες ρωσικές επιχειρήσεις – Θύμισαν “Desert-Storm”

Ταυτόχρονα, ήταν αδύνατο να επιτραπεί στις ανώτερες αριθμητικά δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να έχουν την ευκαιρία να διακόψουν την επιχείρηση της Μαριούπολης. Γι αυτό και η ρωσική επίθεση καθήλωσε την κύρια ουκρανική συγκέντρωση δυνάμεων στα ανατολικά, και τους έδιωξε μακριά από τη Μαριούπολη, η οποία απογυμνώθηκε και μειώθηκε.

Αυτό έγινε με τη χρήση πολλών επιχειρήσεων στρατηγικής υποστήριξης:

πλευρικούς ελιγμούς, επιχειρήσεις αγκίστρωσης και βαθιές επιθέσεις. Μιλάμε για την έννοια του ψευδούς ελιγμού – κάτι παρόμοιο χρησιμοποίησε ο αμερικανικός στρατός κατά τη διάσημη Επιχείρηση “Desert Storm”.

Στη συνέχεια, μια δύναμη αποβίβασης Πεζοναυτών απείλησε την ακτή του Κουβέιτ, αναγκάζοντας το Ιράκ να αμυνθεί έναντι μιας επίθεσης που δεν ήρθε ποτέ, και η 1η Μεραρχία Ιππικού επιτέθηκε στην πραγματικότητα στο Wadi al-Batin για να καταστείλει τη Ρεπουμπλικανική Φρουρά.

Οι ελιγμοί παραπλάνησης του ρωσικού Στρατού

 

Παρόμοιος ελιγμός εφαρμόστηκε έξοχα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Πρώτον, oι αμφίβιες ρωσικές δυνάμεις ανοιχτά της Οδησσού καθήλωσαν τις δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που βρίσκονταν εκεί.

Δεύτερον, η ψευδής επίθεση στο Κίεβο ανάγκασε την Ουκρανία να ενισχύσει την άμυνα της πρωτεύουσας. Ως αποτέλεσμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν την ευκαιρία να στείλουν μεγάλο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού στα ανατολικά, προς το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Η Ουκρανία συγκέντρωσε, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, από 60.000 έως 100.000 στρατιώτες στην περιοχή του Ντονμπάς. Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, πραγματοποίησε μια ευρείας εμβέλειας επίθεση με σκοπό να διατηρήσει αυτές τις δυνάμεις σε πλήρη επιφυλακή και να τις εγκλωβίσει στο σημείο αυτό στερώντας τoυς την δυνατότητα ελιγμών  σε συνάρτηση με άλλες ρωσικές ενέργειες.

 

Βρίσκεται σε οριακό σημείο ο ουκρανικός Στρατός

 

Και η υποστήριξη της επιχείρησης από το έδαφος της Κριμαίας και η καθιέρωση ελέγχου στη Χερσώνα επέκτεινε μόνο τον χερσαίο διάδρομο που δημιουργήθηκε.

Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε διεισδυτικές στρατηγικές επιθέσεις με στόχο την καταστροφή της επιμελητείας, της διοίκησης και του ελέγχου του ουκρανικού στρατού, καθώς και της αεροπορίας και της υποστήριξης πυρών μεγάλης εμβέλειας.

Ως αποτέλεσμα, σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξεμένουν από καύσιμα και πυρομαχικά, ο στρατός δεν μπορεί να συντονίσει ελιγμούς και πρακτικά δεν διαθέτει μαχητικά. Και αυτό θα πρέπει επίσης να θεωρηθεί ως σίγουρη επιτυχία για τα ρωσικά στρατεύματα.

Δείτε βίντεο

 

 

 

 

Image

 

Πηγή

Προβολές : 356


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα