BOMBA από τ. Ανώτατο Δικαστικό της Βρετανίας: τα μέτρα covid θα μείνουν ως μνημείο συλλογικής υστερίας και τρέλας.Η κυβέρνηση προκάλεσε σκόπιμα φόβο για κορωνοιό, και συμπεριφέρεται σαν ένα αυταρχικό καθεστώς με τακτικές αστυνομικού κράτους.

BOMBA από τ. Ανώτατο Δικαστικό της Βρετανίας: τα μέτρα covid θα μείνουν ως μνημείο συλλογικής υστερίας και τρέλας.Η κυβέρνηση προκάλεσε σκόπιμα φόβο για κορωνοιό, και συμπεριφέρεται σαν ένα αυταρχικό καθεστώς με τακτικές αστυνομικού κράτους.

29 Οκτωβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:521
Μοίρασέ το

Η κυβέρνηση προκάλεσε σκόπιμα φόβο για κορωνοϊό,και συμπεριφέρεται σαν ένα αυταρχικό καθεστώς με τακτικές αστυνομικού κράτους…

 

Κάποιοι δικαστές μπορούν ακόμα να λένε ΑΛΗΘΕΙΕΣ…

Μόνο που δεν είναι Έλληνες δικαστές.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Bόμβα από τ. Ανώτατο Δικαστικό της Βρετανίας: τα μέτρα Covid θα μείνουν ως μνημείο συλλογικής υστερίας και τρέλας.

Η κυβέρνηση προκάλεσε σκόπιμα φόβο για κορωνοϊό,και συμπεριφέρεται σαν ένα αυταρχικό καθεστώς με τακτικές αστυνομικού κράτους..

Η νομική εκτίμηση του Ανώτατου Δικαστικού λειτουργού φέρνει τα πάνω κάτω…..

Ο αυταρχισμός, ο ολοκληρωτισμός, η προπαγάνδα,ο κοινωνικός έλεγχος, η αντιδημοκρατική φιέστα και η αντισυνταγματικότητα αποκαλύπτονται….

Αυτό που αποκαλούμε αλήθεια δεν είναι παρά η διαπίστωση της αφού η αλήθεια είναι διατυπωμένη ήδη στην πραγματικότητα και ως πραγματικότητα…

Και ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός ως έμπειρος νομικός απλά την απήγγειλε την είπε .. είπε την αλήθεια που διαγράφεται κι αποτυπώνεται αδρά στην υφιστάμενη πραγματικότητα…

Οι σοφιστές και μάγοι της πολιτικής αλχημείας ας σιγήσουν διέστρεψαν το πολίτευμα όλο το φάσμα της κοινωνικής και προσωπικής ζωής πρόκειται περί κατάφωρης απάνθρωπης εκτροπής…..υπό ανθρωπιστικό πρόσχημα…

Δημιούργησαν ένα έκτρωμα..

Τα μέτρα Covid θα θεωρηθούν «μνημείο συλλογικής υστερίας και τρέλας», λέει ο πρώην δικαστής
Jonathan Sumption, πρώην δικαστής του ανώτατου δικαστηρίου Βρετανίας,που επικρίνει την «υπεροπτική χρήση καταναγκαστικών δυνάμεων-εξουσιών» και «απώλεια ελευθερίας» αναφέρει η theguardian στις 27/10/20….

Η κυβέρνηση προκάλεσε σκόπιμα φόβο για τον κορωνοϊό, ενώ συμπεριφέρεται σαν ένα αυταρχικό καθεστώς που βασίζεται σε τακτικές αστυνομικού κράτους, σύμφωνα με τον πρώην ανώτατο δικαστικό Jonathan Sumption…..

Στην πιο έντονη κριτική του μέχρι σήμερα σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας από την κυβέρνηση, ο ευθύς δικηγόρος καταδίκασε τον τρόπο με τον οποίο «το βρετανικό κράτος άσκησε καταναγκαστικές εξουσίες στους πολίτες του σε μια κλίμακα που ποτέ δεν επιχειρήθηκε προηγουμένως»…

Δίδοντας την ετήσια διάλεξη περί δικαίου του Cambridge Freshfields, ο Λόρδος Sumption είπε: «Η ευκολία με την οποία οι άνθρωποι θα μπορούσαν να τρομοκρατηθούν για την παράδοση βασικών ελευθεριών (τους) που είναι θεμελιώδεις για την ύπαρξή μας…επήλθε ως σοκ για μένα τον Μάρτιο του 2020».

Δεν είναι ο μόνος πρώην δικαστής που πρόσφατα θρήνησε για την απώλεια αποτελεσματικού κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα μέτρα Covid έκτακτης ανάγκης.

Τον περασμένο μήνα, η Lady Hale, πρώην πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου, ισχυρίστηκε ότι οι βουλευτές και οι peers είχαν παραδώσει το ρόλο τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην ομιλία του ο Sumption είπε ότι τα μέτρα έκτακτης ανάγκης ήταν «η πιο σημαντική παρέμβαση στην προσωπική ελευθερία στην ιστορία της χώρας μας».

Δήλωσε: «Δεν αμφιβάλλω για τη σοβαρότητα της επιδημίας, αλλά πιστεύω ότι η ιστορία θα κοιτάξει πίσω τα μέτρα που ελήφθησαν για να τα συγκρατήσει ως μνημείο συλλογικής υστερίας και κυβερνητικής τρέλα».

“Η κυβέρνηση”, σημείωσε, “είχε ήδη προσπαθήσει να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο κατά τη διάρκεια του Brexit με την παράκαμψη του κοινοβουλίου, μια διαδικασία που στη συνέχεια κρίθηκε παράνομη από το ανώτατο δικαστήριο πέρυσι.

«Οι κυβερνήσεις διατηρούν την εξουσία στη Βρετανία για την ταλαιπωρία του εκλεγμένου σώματος του νομοθετικού σώματος», υποστήριξε ο Sumption.

«Χωρίς αυτό δεν είμαστε δημοκρατία. Η σημερινή κυβέρνηση έχει διαφορετική προσέγγιση. Επιδιώκει να αντλήσει τη νομιμότητά της απευθείας από τον λαό, παρακάμπτοντας τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του. “

Οι εξουσίες βάσει του νόμου περί δημόσιας υγείας «δεν είχαν σκοπό να εγκρίνουν μέτρα τόσο δραστικά όσο αυτά που έχουν επιβληθεί», πρόσθεσε ο Sumption.

Ο λόγος για τον οποίο εκμεταλλεύτηκαν τη νομοθεσία, υποψιάζεται ότι ήταν ότι «ο βαθμός ελέγχου που προβλέπει ο νόμος περί δημόσιας υγείας είναι περιορισμένος».

Όταν ο νόμος θεσπίστηκε τη δεκαετία του 1980, είπε, οι εξουσίες του κατευθύνονταν κυρίως στον έλεγχο της συμπεριφοράς των μολυσμένων ατόμων.

Ανακοινώνοντας το πρώτο lockdown, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, είχε επιδοθεί σε «μπλόφα», είπε ο Sumption. «Ακόμη και υπό την ευρύτερη άποψη της νομοθεσίας, η κυβέρνηση δεν είχε καμία εξουσία να εκδίδει τέτοιες εντολές χωρίς να θεσπίζει νόμιμους κανονισμούς.

Δεν υπήρχαν τέτοιοι κανονισμοί έως τις 13 Μαρτίου στις 13:00, τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση. “

Η συμπεριφορά της κυβέρνησης, είπε ο Sumption στο ακροατήριό του, χαρακτηριζόταν από «υπεροπτική παραβίαση των ορίων των νομικών τους εξουσιών».

Ένας συνδυασμός «κυβερνητικών συμβουλών και πίεσης από ρυθμιστικές αρχές από κυβερνητικές αρχές» χρησιμοποιήθηκε για τον περιορισμό της πρόσβασης σε γιατρούς.

“Αυτό”, είπε ο Sumption, «είχε σοβαρό αντίκτυπο στη διάγνωση και την έγκαιρη θεραπεία πολύ πιο θανάσιμων νοσημάτων από το Covid-19, ιδίως τον καρκίνο».

 

Πηγή

Προβολές : 521


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα