Business Insider: «Η Moderna το δημιούργησε μέσα σε… δύο ημέρες»! Πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό;

Business Insider: «Η Moderna το δημιούργησε μέσα σε… δύο ημέρες»! Πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό;

29 Νοεμβρίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:275
Μοίρασέ το

Τι περιθώρια μακροπρόθεσμης ασφάλειας και όχι βραχυπρόθεσμης επιτυχίας μπορεί να έχει ένα εμβόλιο που δημιουργήθηκε μέσα σε δύο μόλις ημέρες; 

Το μόνο που δεν έχουν πει βέβαια είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που μπορεί να έχει (ή και να μην έχει αλλά δεν το γνωρίζουμε) στον ανθρώπινο  οργανισμό.

Τι λέτε ρε ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ;

Εμβόλιο μέσα σε δυο μέρες, τι το περάσατε; Ρούχο με πατρόν;

ΡΕ, ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΟΛΙΑΣΕΤΕ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Βγήκε και το έτερον ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΤΕΡΑΣ, Ο ΦΑΟΥΤΣΙ, να εκθειάσει ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.

Διαβάστε εδώ, εδώ κι εδώ τι έχουν πει Φαούτσι και Ε.Ε. για το εμβόλιο της MODERNA,  και να σας σηκωθεί η τρίχα κάγκελο.

Ο γιατρός από την Ιταλία, ξέρει τι λέει.

“ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ”

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό της αμερικανικής εταιρείας Moderna «κατασκευάστηκε» μέσα σε δύο μόλις ημέρες!

Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα του “Business Insider” αναφερόμενο στην τεχνολογία που ακολούθησε  η εταιρεία παρουσιάζοντας ποσοστό επιτυχίας στο 94,5%, αλλά και αφήνοντας ανοικτό το θέμα της μακροπρόθεσμης ασφάλειας και πιθανών επιπτώσεων που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σήμερα.

 

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα η διαδικασία παραγωγής του εμβολίου ήταν αναπάντεχα  σύντομη και μόνο οι Pfizer και BioNTech, (που υιοθέτησαν την ίδια τεχνολογία με την αμερικανική εταιρεία) κατάφεραν να ανακοινώσουν αποτελέσματα από τις δοκιμές τελικού σταδίου γρηγορότερα από την Moderna.

Όπως σημειώνεται το πειραματικό αυτό εμβόλιο ήταν περισσότερο αποτελεσματικό από ότι αναμενόταν και ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων είχε ανακοινώσει ότι θα ενέκρινε οποιοδήποτε εμβόλιο   που θα ήταν έστω και 50% αποτελεσματικό, στις κλινικές δοκιμές.

Ο Δρ. Anthony Fauci επικεφαλής του αμερικανικού ινστιτούτου αλλεργιών και μεταδιδόμενων νοσημάτων, είχε πει ότι ήλπιζε σε ένα εμβόλιο η αποτελεσματικότητα του οποίου θα έφτανε σε ποσοστό της τάξης του 70%.

Τέτοιο ποσοστό πέτυχε η AstraZeneca την ώρα που η Pfizer-BioNTech ανακοίνωσε 95%.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι πως η Moderna έφτιαξε το εμβόλιό της μέσα σε μόνο δύο ημέρες και αυτό τον περασμένο Ιανουάριο, όταν καλά καλά ο κόσμος δεν ήξερε καν τον… κορωνοϊό!

Τι περιθώρια μακροπρόθεσμης ασφάλειας και όχι βραχυπρόθεσμης επιτυχίας μπορεί να έχει ένα εμβόλιο που δημιουργήθηκε μέσα σε δύο μόλις ημέρες; 

Είναι ένα εύλογο ερώτημα αλλά απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν υπάρχει, αλλά όπως επιμένουν τα δημοσιεύματα, αυτό έγινε δυνατό χάρη στη νέα τεχνολογία που αναπτύχτηκε, την τεχνολογία mRNA, όπου το m ο “διακομιστής”.

Το “Messenger RNA” είναι υλικό το οποίο δίνει εντολή στα κύτταρα να κατασκευάζουν τα συμπλέγματα πρωτεϊνών. Έτσι το εμβόλιο της Moderna, αλλά και της Pfizer-BioNTech εγχέουν ένα μικρό τμήμα του mRNA του κορωνοϊού το οποίο περιέχει τον κωδικό της  πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί ο κορωνοϊός για να προσκολλάται στα κύτταρα του οργανισμού.

Το εμβόλιο δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες έτσι ώστε ο  οργανισμός να κατασκευάσει την πρωτεΐνη αυτήκαι στη συνέχεια με τη σειρά του να προχωρήσει στην διαδικασία δημιουργίας αντισωμάτων.

Σύμφωνα πάντα με τους υπέρμαχους της νέας αυτής τεχνολογίας τόσο η Pfizer  όσο και η Moderna το μόνο που ήθελαν ήταν η γενετική ακολουθία του COVID-19 γφια να δημιουργήσουν το εμβόλιο και όχι η καλλιέργεια του ιού σε εργαστήριο, μια διαδικασία που μπορεί να απαιτήσει και χρόνια.

Έτσι υποστηρίζουν ότι επιτεύχθηκε ο χρόνος-ρεκόρ στη δημιουργία του εμβολίου.

Το μόνο που δεν έχουν πει βέβαια είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που μπορεί να έχει (ή και να μην έχει αλλά δεν το γνωρίζουμε) στον ανθρώπινο  οργανισμό.

 Αυτά τα εμβόλια τα κράτη θα τα κάνουν εκ των πραγμάτων υποχρεωτικά, όσο και αν υποστηρίζουν ότι ο εμβολιασμός θα είναι σε εθελοντική βάση.

Ήδη ο πρωθυπουργός εχθές δήλωσε ότι όσοι δεν το κάνουν, δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν. «Τόσο απλά», σημείωσε, χαρακτηριστικά.

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 275


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα