CDC και ΠΟΥ «αδειάζουν» την κυβέρνηση με νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας στα σχολεία!

26 Αυγούστου, 2020 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:356
Μοίρασέ το

 

Από κοινού με την UNICEF, η οποία υποτίθεται εξασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών, συμβουλεύειτα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω να φορούν μάσκα υπό τις ίδιες συνθήκες με τους ενήλικες, ιδίως όταν δεν μπορούν να εγγυηθούν απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από τους άλλους και μόνο όταν υπάρχει ευρεία μετάδοση στην περιοχή.

Και όχι από τα νήπια, όπως θέλει η “φίλη” του Ινστιτούτου Ροκφέλερ, κα Κεραμέως!

Το Κίνημα Επιβιώνουμε ζητά  την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση σύσταση κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας προκειμένου να προκηρύξει ασφαλώς νέες εκλογές και να κυβερνήσει με περισσότερη σύνεση κι ευθύνη την τόσο δύσκολη αυτή περίοδο.

 

 

Λυπάμαι, αλλά με εκλογές και ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ  ΝΟΘΕΙΑ, της εβραϊκών συμφερόντων SINGULAR LOGIC, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανεβάσουν ΟΙ ΑΘΕΑΤΟΙ και πάλι πλήρως ελεγχόμενη κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ… ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις 21 Αυγούστου, καθώς και το CDC,  εξέδωσαν νέες οδηγίες που αφορούν τη χρήση μάσκας στα σχολεία

Να υπενθυμίσουμε ότι στον ΠΟΥ, καθώς και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το γνωστό CDC, έχει πολλές φορές αναφερθεί ο Σ. Τσιόρδας στις καθημερινές ενημερώσεις του, προκειμένου να δείξει στον κόσμο ότι η δική μας επιτροπή «συμβαδίζει» με τα ξένα πρότυπα μεγάλων παγκόσμιων οργανισμών.

Ωστόσο σε κανέναν από τους δυο οργανισμούς δεν γίνεται αναφορά στην υποχρεωτικότητα της μάσκας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, πόσο δε μάλλον δεν υπάρχουν απειλές για πρόστιμα, φυλακίσεις και προσβολές για όσους δεν ακολουθήσουν τις «συστάσεις» τους. Διότι περί συστάσεων και μόνο πρόκειται, και για πολιτικές που καλούνται περιφέρειες και κυβερνήσεις να καθορίσουν όπως εκείνες κρίνουν καλύτερα.

Φυσικά σε ένα απολυταρχικό καθεστώς όπου μια κυβέρνηση δεν φρόντισε εδώ και οκτώ μήνες να δώσει κονδύλια για υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό σε Υγεία και Παιδεία, αλλά τα μοίρασε στα ΜΜΕ για να την επαινούν όλη μέρα, και στους φίλους εφοπλιστές, αεροπορικές εταιρείες κλπ, οι «συστάσεις» μπορούν να πάρουν διαστάσεις «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», σας απειλούμε και σας βρίζουμε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, το CDC ανανέωσε τις σχολικές οδηγίες για την πανδημία Covid-19.

Η ενημερωμένη καθοδήγηση είναι αποτέλεσμα συζητήσεων που έχει πραγματοποιήσει το CDC με περιοχές για το πώς να λειτουργήσουν τα σχολεία καλύτερα κατά τη διάρκεια πανδημίας. Οι ενημερωμένες οδηγίες υπογραμμίζουν τη σημασία της διατήρησης ανοικτών σχολείων, εάν είναι δυνατόν.

 

Παιδιά με μικρότερο κίνδυνο

 

«Τα πολλά οφέλη της προσωπικής σχολικής εκπαίδευσης πρέπει να σταθμίζονται έναντι των κινδύνων που θέτει ο Covid-19», αναφέρουν οι κατευθυντήριες γραμμές. Τα διαθέσιμα στοιχεία από χώρες που έχουν ανοίξει ξανά τα σχολεία έδειξαν ότι ο Covid-19 ενέχει χαμηλούς κινδύνους για παιδιά σχολικής ηλικίας – τουλάχιστον σε περιοχές με χαμηλή κοινοτική μετάδοση.

Προσθέτει ότι γενικά, τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να έχουν σοβαρά συμπτώματα από τους ενήλικες. Ο κίνδυνος των εκπαιδευτικών, ωστόσο, οι διαχειριστές του σχολείου και το λοιπό προσωπικό θα «αντικατοπτρίσουν αυτό των άλλων ενηλίκων στην κοινότητα» εάν αρρωστήσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Τα σχολεία ενθαρρύνονται να διαιρέσουν τους μαθητές και τους δασκάλους σε διαφορετικές ομάδες, εάν είναι δυνατόν, που μένουν μαζί καθ ‘όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας για προσωπική μάθηση. Κι εδώ τίθεται το θέμα υποδομών και συμπληρωματικού προσωπικού που θα έπρεπε ήδη η κυβέρνηση να είχε προνοήσει.

Εναλλακτικά προγράμματα ή κλιμακωτός προγραμματισμός μπορεί επίσης να είναι μια καλή ιδέα για τον περιορισμό της αλληλεπίδρασης.

Οι κατευθυντήριες γραμμές ενθαρρύνουν τα σχολεία να αναπτύξουν ένα πρωτόκολλο. Τονίζεται η καλή υγιεινή των χεριών. Οι σταθμοί και οι δραστηριότητες εκμάθησης θα πρέπει να έχουν λιγότερους μαθητές ανά ομάδα και οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση ενάμισι μέτρου, εάν είναι δυνατόν, συμβουλεύει το CDC.

ΟΙ ΠΑΛΑΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΑΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΛΥΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ» ΕΝΩ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Ή ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΑΣΘΜΑ, ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ «ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΥ

Με λίγα λόγια και απλά, η αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει υποδομές και προσωπικό σε Υγεία και Παιδεία ως όφειλε και είχε όλο το χρόνο μπροστά της βλέποντας ότι η “πανδημία” δεν τελειώνει όπου να ‘ναι, μετατίθεται τώρα στους πολίτες που τους εξαναγκάζουν να φοράνε οι ίδιοι μάσκες και τα παιδιά τους από την τρυφερή ηλικία, θέλουν δεν θέλουν, κι αν πουν δεν θέλουν κι έχουν αντιρρήσεις, να σέρνονται στα δικαστήρια και να απειλούνται ότι θα τους αφαιρεθεί και η γονική επιμέλεια (είδαμε και τέτοια δημοσιεύματα).

Στα ίδια μήκη κύματος και ο ΠΟΥ

Συμβουλεύει και μόνο συμβουλεύει ο ΠΟΥ στις δικές του νέες κατευθυντήριες γραμμές για το άνοιγμα των σχολείων, τις οποίες ενημέρωσε στις 21 Αυγούστου 2020.

Από κοινού με την UNICEF, η οποία υποτίθεται εξασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών, συμβουλεύει τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω να φορούν μάσκα υπό τις ίδιες συνθήκες με τους ενήλικες, ιδίως όταν δεν μπορούν να εγγυηθούν απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από τους άλλους και μόνο όταν υπάρχει ευρεία μετάδοση στην περιοχή.

Και όχι από τα νήπια, όπως θέλει η “φίλη” του Ινστιτούτου Ροκφέλερ, κα Κεραμέως!

Με βάση πολλούς παράγοντες, όπως οι ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών και τα ορόσημα ανάπτυξης, ο ΠΟΥ και η UNICEF συμβουλεύουν τα εξής:

Τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και κάτω δεν πρέπει να υποχρεούνται να φορούν μάσκες. Αυτό βασίζεται στην ασφάλεια και το γενικό συμφέρον του παιδιού και στην ικανότητα χρήσης κατάλληλης μάσκας με ελάχιστη βοήθεια.

Ο ΠΟΥ και η UNICEF συμβουλεύουν ότι η απόφαση χρήσης μασκών για παιδιά ηλικίας 6-11 ετών πρέπει να βασίζεται στους ακόλουθους παράγοντες:

 • Εάν υπάρχει ευρεία μετάδοση στην περιοχή όπου διαμένει το παιδί
 • Η ικανότητα του παιδιού να χρησιμοποιεί με ασφάλεια και κατάλληλη μάσκα
 • Πρόσβαση σε μάσκες, καθώς και ξέπλυμα και αντικατάσταση μάσκας σε ορισμένες ρυθμίσεις (όπως σχολεία και υπηρεσίες φύλαξης παιδιών)
 • Επαρκής επίβλεψη ενηλίκων και οδηγίες στο παιδί για το πώς να φορέσει, να βγάλει και να φορέσει με ασφάλεια μάσκες
 • Πιθανός αντίκτυπος της χρήσης μάσκας στη μάθηση και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, σε συνεννόηση με εκπαιδευτικούς, γονείς / φροντιστές ή / και ιατρούς
 • Ειδικές ρυθμίσεις και αλληλεπιδράσεις που έχει το παιδί με άλλα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια, όπως οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με άλλες υποκείμενες καταστάσεις υγείας
 •  

Πρέπει οι εκπαιδευτικοί να φορούν μάσκα;

 

Σε περιοχές όπου υπάρχει ευρεία μετάδοση, όλοι οι ενήλικες ηλικίας κάτω των 60 ετών και γενικά που έχουν καλή υγεία πρέπει να φορούν μάσκες υφάσματος όταν δεν μπορούν να εγγυηθούν απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από τους άλλους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ενήλικες που εργάζονται με παιδιά που μπορεί να έχουν στενή επαφή με παιδιά και μεταξύ τους. Οι ενήλικες ηλικίας 60 ετών και άνω, ή που έχουν υποκείμενες καταστάσεις υγείας όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη ή καρκίνο του πνεύμονα, θα πρέπει να φορούν ιατρική μάσκα λόγω του υψηλότερου κινδύνου να αρρωστήσουν σοβαρά από το COVID-19.

Αυτά «συστήνει» ο ΠΟΥ, που σημαίνει άλλες μάσκες οι νεότεροι και άλλες οι πιο ηλικιωμένοι εκπαιδευτικοί που έχουμε μπόλικους τέτοιους, όμως, όταν δεν μπορούν να εγγυηθούν απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από τους άλλους.

Που πάλι σημαίνει ΌΧΙ την ώρα που πρέπει να διδάξουν από την έδρα και τον πίνακα και να μιλάνε δυνατά και καθαρά καθ’ όλη την παράδοση του μαθήματος. Η έδρα και ο πίνακας -συνήθως- είναι πιο μακριά από το ένα μέτρο απόσταση από τα θρανία.

Όλες αυτές οι νέες οδηγίες του ΠΟΥ και του CDC, αδειάζουν κυριολεκτικά την κυβέρνηση, που τη δική της αποτυχία και κακό σχεδιασμό μεταθέτει στους πολίτες, και μάλιστα υπό απειλών και εξυβρίσεων. Καιρός να γίνουμε έννομο κράτος και σύμφωνα με το Σύνταγμα, νομίζουμε;

 

Το Κίνημα Επιβιώνουμε ζητά  την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση σύσταση κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας προκειμένου να προκηρύξει ασφαλώς νέες εκλογές και να κυβερνήσει με περισσότερη σύνεση κι ευθύνη την τόσο δύσκολη αυτή περίοδο.

 

πηγή https://igata.gr/

Πηγή

Προβολές : 356


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα