CDC: ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ-COVID ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

CDC: ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ-COVID ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

16 Αυγούστου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:647
Μοίρασέ το

 

 

Η ολοκληρωτική χειραγώγηση της ανθρώπινης βούλησης και ο συνακόλουθος οριστικός θρίαμβος του παγκοσμιοποιημένου αληταριάτου δεν αποτελεί πλέον μιά μακρινή αποκρουστική προοπτική, αλλά την (υπό διαμόρφωση) οδυνηρή πραγματικότητα μιάς ιστορίας που τείνει στην αυτοαναίρεσή της.

Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί αυτή η πορεία, ο άνθρωπος, απογυμνωμένος από την ιστορική του διάσταση, θα «υφίσταται» σαν ένα απλό ανιστορικό είδος πλάι στα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου.

Αν δεν αντιληφθούμε έστω και ΤΩΡΑ, πως οι παγκομιοποιητές ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, είναι ΚΤΗΝΗ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΑ ΨΥΧΗ – ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ, λυπάμαι… σε λίγο, θα ανοίγουμε μόνοι μας τους τάφους μας για να μπούμε μέσα.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Είναι τραγικό να τα γράφεις τουλάχιστουν είκοσι χρόνια αυτά και να προειδοποιείς τους αναγνώστες σου και να σε χαρακτηρίζουν ως … συνωμοσιολόγα…

 

Υ.Γ.2. Και επιτέλους, σταματήστε να πιστεύετε τους ψευδοπροφήτες με τις προφητείες της αναλαμπής και της αγαπολογίας.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ.

 

Υ.Γ.3. Οι δομές κράτησης στις οποίες θα οδηγούμαστε όσοι αντιστεκόμαστε στα εμβόλιά τους και δεν υποτασσόμαστε στον ΣΑΤΑΝΑ ΤΟΥΣ, είναι γεγονός και στην Ελλάδα. 

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΟΠΛΑ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ.

 

Κλεάνθης Γρίβας

Σ Ο Κ

CDC: ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ-COVID ΣΤΙΣ ΗΠΑ που θα πληρούν τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ «ανθρωπιστικά» πρότυπα

 

 • Οι πολιτείες Florida και Montanaαπαγορεύουν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και στις κρατικές υπηρεσίες να απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού.

 

 

ΕΠΙΜΕΤΡΟ (Κλεάνθης Γρίβας):

ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΕΡΙ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ»

ΣΤΑ «ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ» ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

 

https://www.naturalnews.com/2021-08-11-cdc-announces-covid-internment-camps-for-every-us-city-minimum-humanitarian-standards.html

 

 

CDC: ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ-COVID ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

(Natural News) Στις 6 Αυγούστου 2021, ο Κυβερνήτης του Τενεσί υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα  με το οποίο εξουσιοδοτεί την Εθνοφρουρά να απαγάγει βιαίως μη- εμβολιασμένους πολίτες και να τους μεταφέρει βιαίως σε στρατόπεδα «ακούσιου εγκλεισμού» σε όλη την πολιτεία.

Σήμερα, αποκαλύφθηκαν νέες λεπτομέρειες για ένα παρόμοιο σχέδιο που ξεκίνησε αρχικά από τα CDC το 2020, το οποίο απαιτεί τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης-covid σε όλη τη χώρα.

Σ’ αυτά, θα εγκλείονται πολίτες που χαρακτηρίζονται ως άτομα «υψηλού κινδύνου», τα οποία θα απάγονται βιαίως από τις οικογένειες και τα σπίτια τους.

 

Αυτό το έγγραφο των CDC με τίτλο « Ενδιάμεσες επιχειρησιακές σκέψεις για την εφαρμογή μιας προστατευτικής προσέγγισης για την πρόληψη των λοιμώξεων COVID-19 με ανθρωπιστικές ρυθμίσεις», εξηγεί ότι αυτά τα στρατόπεδα θα πληρούν τα «ελάχιστα ανθρωπιστικά πρότυπα», παρέχοντας, για παράδειγμα, σαπούνι και βασικά εφόδια καθαρισμού, ώστε οι κρατούμενοι στο στρατόπεδο να μπορούν να καθαρίσουν τα κελιά τους.

 

Μεταξύ άλλων τρομοκρατικών μέτρων, μ’ αυτό το έγγραφο τα CDC ζητούν ανοιχτά τον χωρισμό των ζευγαριών και των οικογενειών, και στη συνέχεια παραδέχονται ότι αυτή η ενέργεια θα προκαλέσει ακραίο ψυχολογικό τραύμα στους Αμερικανούς που θα στοχοποιούνται και θα απάγονται βιαίως από τα σπίτια τους για να εγκλειστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-covid:

 

«Εκτός από τον κίνδυνο του στιγματισμού και το αίσθημα της απομόνωσης, αυτή η προστατευτική προσέγγιση μπορεί να έχει σημαντικό ψυχολογικό αντίκτυπο και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική δυσφορία, να επιδεινώσει υπάρχουσες ψυχικές ασθένειες ή να συμβάλει στην επίταση του άγχος, στην πρόκληση κατάθλιψης, στην κατάχρηση ουσιών, ή σε σκέψεις αυτοκτονίας τόσο μεταξύ εκείνων που έχουν απομονωθεί όσο και των οικείων τους από τους οποίους αποσπάστηκαν».

 

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, αυτά τα στρατόπεδα-covid των CDC θα είναι στρατόπεδα-φυλακές που θα ονομάζονται «πράσινες ζώνες» και «δεν θα επιτρέπεται καμία μετακίνηση εκτός της κάθε πράσινης ζώνης». 

Τα CDC δεν έχουν καταστήσει σαφές το πώς σχεδιάζουν να επιβάλουν αυτά τα σχέδιά τους, αλλά είναι μάλλον προφανές ότι αυτά τα στρατόπεδα-covid θα περιλαμβάνουν ένοπλους φρουρούς και μέτρα επιτήρησης και ασφάλειας, όπως φράχτες με αλυσίδα ή σύρματα ξυραφιού.

 

Τα CDC θεωρούν τους μη-εμβολιασμένους πολίτες ως «υψηλό κίνδυνο», πράγμα που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί ενδέχεται να γίνουν στόχος αστυνομικο-ιατρικών απαγωγών και φυλάκισης απλώς και μόνο επειδή αρνούνται να κάνουν τα θανατηφόρα πειραματικά εμβόλια.

 

Αυτή η συγκλονιστική εξέλιξη καλύπτεται στη σημερινή Ενημέρωση μέσω του Brighteon.com:  Brighteon.com/1ff9d132-0698-4884-90d7-6427958102ab

 

Περισσότερα νέα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΕΡΙ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ»

ΣΤΑ «ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ» ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

 

Κλεάνθης Γρίβας

 

Όπως γράφει η Hannah Arendt [με πλάγια στοιχεία – μέσα σε αγκύλες επιχειρείται μια «επικαιροποίηση» των παρατηρήσεών της Arendt από τον γράφοντα]:

 

 • «Σε περίπτωση νίκης, οι Ναζί σκόπευαν να επεκτείνουν την πολιτική της εξολόθρευσης και στους Γερμανούς που ήταν «φυλετικά ακατάλληλοι»… Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Χίτλερ μελετούσε την θέσπιση ενός Νόμου περί Εθνικής Υγείας».

 

[Στην εποχή μας, θεσπίστηκε ένα «Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών» που επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό  ολόκληρων πληθυσμών μέσω του νομοθετικού καταναγκασμού].

 

 • «Ύστερα από την εξέταση όλου του πληθυσμού με ακτίνες Χ, ο Φύρερ θα είχε ένα κατάλογο των αρρώστων, και ιδιαίτερα εκείνων που έπασχαν από πνευμονικά και καρδιακά νοσήματα. Mε βάση το νέο Νόμο περί Εθνικής Υγείας, οι οικογένειες αυτών των ατόμων δεν θα μπορούσαν να συμβιώνουν με τον υπόλοιπο πληθυσμό και δεν θα τους επιτρέπονταν πια να τεκνοποιούν».

 

[Στην εποχή μας, όσοι αρνούνται τον καταναγκαστικά επιβαλλόμενο εμβολιασμό, θα στιγματίζονται ως απειλή για την κοινότητα και, τα παιδιά τους δεν θα έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση -η οποία, σημειωτέον, είναι συνταγματικά, υποχρεωτική- ούτε στην ιδιωτική ασφάλιση].

 

 • «Το τι θα γινόταν μ’ αυτές τις οικογένειες επρόκειτο να διακανονιστεί με νεότερες διαταγές του Φύρερ».

 

[Στην εποχή μας, διακανονίζεται με διαρκώς ανανεούμενες διαταγές του Φαρμακοβιομηχανικής Συμμορίας με την οποία διαπλέκεται ένα μεγάλο μέρος της «ιατρικής κοινότητας» και των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και αποβλάκωσης»].

 

 • «Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να μαντέψει κανείς τι θα ήταν αυτές οι νεότερες διαταγές».

 

(Hannah Arendt: Οι Απαρχές του Ολοκληρωτισμού, τόμ. Γ: Ολοκληρωτισμός. μτφρ. Βασίλης Τομανάς, εκδ. Νησίδες).

 

 • Στη ναζιστική Γερμανία, αυτό που συνέβη στους Εβραίους, τους Ρομά, ψυχασθενείς, τους ανάπηρους και τους περιθωριακούς (με την εφαρμογή του αποκρουστικού Σχεδίου Τ4 που «έλυσε» με το «πρόβλημα» των «ζωών που δεν άξιζαν να βιωθούν», με τη συστηματική δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών και ενηλίκων από φονιάδες-«γιατρούς»), προμήνυε ό,τι επρόκειτο να συμβεί στις άλλες μειονότητες. Μια αποτρόπαια δολοφονία με την ηθική και φυτική αυτουργία της αλαζονικής, διεστραμμένης, διεφθαρμένης και εγκληματικής  ιατρικής συντεχνίας που είχε προσχωρήσει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στο ναζιστικό κόμμα.

 

 • Στη σύγχρονες μετα-ναζιστικές «δημοκρατίες», αυτό που συμβαίνει με την άσκηση της εγκληματικής καταναγκαστικής θεσμικής «ιατρικής» από τα αυταρχικά καθεστώτα και τις φιλελεύθερες ολιγαρχίες ενάντια στα πλέον ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού του «πρώτου κόσμου», προμηνύει αυτό που θα συμβεί σε όλη την έκταση του πλανήτη:

 

Ανεπανόρθωτη μόλυνση των βασικών πηγών της ζωής (αέρας, νερό, τροφή). Δραστική αύξηση των διαφόρων ασθενειών, των λοιμωδών νόσων, των καρκινογενέσεων και των τερατογενέσεων, εξαιτίας της συνεχούς αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού συστήματος των πληθυσμών, με την σκόπιμη και συστηματική δηλητηρίαση του αέρα, του νερού και της τροφής. Καταστροφή της οικόσφαιρας με την καταστροφή των φιλικών στο περιβάλλον τοπικών οικονομιών και την αντικατάστασή τους από τις αφανιστικές οικονομίες μεγάλης κλίμακας. Υπερπληθυσμός. Κλιματική αλλαγή.

 

Με τους πείνα, τις αρρώστιες και τους θανάτους που προκαλούνται σκοπίμως, «λύνουν» το σύγχρονο πρόβλημα των «ζωών που δεν αξίζει να βιωθούν», με βασικό εργαλείο την εγκληματική καταναγκαστική θεσμική «ιατρική» (μεταξύ άλλων), και προσπορίζονται απ’ αυτές τις αιματοβαμμένες δραστηριότητες ασύλληπτα κέρδη, αφενός από την πώληση των τοξικών προϊόντων τους που προκαλούν τις βλάβες και, αφετέρου, από την, εν συνεχεία, πώληση των, επίσης τοξικών, προϊόντων τους για τη δήθεν «επανόρθωση» αυτών των βλαβών.

 

Κι όλα αυτά στο όνομα μιας άθλιας δήθεν «επιστήμης» και μιας αθλιότερης δήθεν «φιλανθρωπίας», που είναι βουτηγμένες στο αίμα.

 

Στον άμεσο ορίζοντα των ανθρώπων προβάλλει ήδη το φάσμα της ιατρικο-στρατοπεδικής κοινωνίας που το πειραματικό της μοντέλο έχει δοκιμαστεί μαζικά με «επιτυχία» στα εργαστήρια της «ολοκληρωτικής κυριαρχίας» της Εξουσιαστικής Διεθνούς:

 

Tα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την έκταση του πλανήτη, οι στρατοπεδικές κοινωνίες της Ανατολής και τα στρατοκρατικά καθεστώτα της Δύσης, αποτελούν το σημερινό εξουσιαστικό προείκασμα του αποτρόπαιου κοντινού μέλλοντος της ανθρώπινης κοινωνίας που θα συντίθεται από μιά ομοιογενή μάζα ανιστορικών ανθρωποειδών, προγραμματισμένων να μην παρεκκλίνουν ποτέ από τον «κανόνα». Ένα άθυρμα από ιδεώδεις μέσους «πολίτες» για τους οποίους δεν έχει καμιά σημασία εάν φορούν την ομοιόμορφη στολή των φυλακισμένων ή εάν βολεύονται με ένα συμβατικό ζουρλομανδύα.

 

Με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς, η κτηνωδία της οργανωμένης «νόμιμης» βίας αποβάλλει την πολιτική και υιοθετεί μια αφανιστική «θεραπευτική» ιδεολογία. O πολιτικός ολοκληρωτισμός υποκαθίσταται βαθμιαία από έναν «θεραπευτικό» ολοκληρωτισμό, μέσα από τον οποίο προβάλλει το αποκρουστικό πρόσωπο μιάς «ποιοτικής» αναπαλαίωσης της εξουσίας:

 

«Ο φασισμός που θα έλθει δεν θα λέγεται πια φασισμός» [Γ. Λυκιαρδόπουλος: Η έσχατη στράτευση. Αθήνα, Υψιλον, 1985, σ. 66]. Θα ονομάζεται Ολοκληρωτικό Θεραπευτικό Κράτος.

 

Στην εποχή μας, με την αποσάθρωση των ιδεολογιών, η θεωρία και η πρακτική του «επιστημονικού» ιδεώδους της «σωτηρίας της υγείας» έχει αναχθεί σε κύριο εργαλείο του παγκοσμιοποιημένου αληταριάτου της Εξουσιαστικής Διεθνούς, με μέσο επιβολής του τη καταναγκαστική «θεραπεία».

 

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας:

 • Tα «παραδοσιακά» εργαλεία του μαζικού φόνου (λιμοί, εκτελέσεις και αέρια) ενσωματώνονται στο πιο σύγχρονο εργαλείο του μαζικού φόνου μέσω της «θεραπείας».
 • Η θρησκευτική, πολιτική, αστυνομική και ποινική καταστολή ενσωματώνονται σε μιά ιδιόμορφη «θεραπευτική» καταστολή.
 • Ο θρησκευτικός, πολιτικός, αστυνομικός και ποινικός καταναγκασμός ενσωματώνεται προοδευτικά σε έναν ιδιότυπο «θεραπευτικό» καταναγκασμό.
 • H Ιερή Εξέταση, η πολιτική αστυνομία και ο ποινικός μηχανισμός βρίσκουν την ολοκλήρωσή τους στην εγκληματική καταναγκαστική θεσμική «ιατρική».

 

Οι τελετουργικές ανθρωποσφαγές και τα βασανιστήρια, τα πογκρόμ, οι πυρές της Ιερής Εξέτασης, το Χάνταμαρ, το Νταχάου, το εμβληματικό Άουσβιτς και το Γκουλάγκ, είναι τυπικά και σταθερά επαναλαμβανόμενα συμπτώματα της εξουσιαστικής σχιζοφρένειας που όλο και πιο γοργά αποσυνθέτει την ανθρώπινη κοινωνία.

 

«Η γoνεoποίηση της εξουσίας και η βρεφoποίηση της κοινωνίας» ήταν και παραμένει ο ιστορικά αμετάλλακτος στόχος όλων των διαχειριστών της «νόμιμης» βίας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και ιδεολογικές ενδυμασίες τους. Μόνο τα μέσα που χρησιμοποιούν οι εξουσιοφρενείς αλλάζουν, σύμφωνα με τις «ανάγκες» και τις «τεχνολογικές» δυνατότητες κάθε ιστορικής εποχής. [T. Szasz: Το Δεύτερο Αμάρτημα. Αθήνα, Αβραάμ, 1982, σ. 15]

 

Στη σύγχρονη εποχή, η κατάκτηση αυτού του στόχου αποδεικνύεται για πρώτη φορά απολύτως εφικτή χάρη στην εγκληματική καταναγκαστική θεσμική «ιατρική» που, εξοπλίζοντας την εξουσία με τη δυνατότητα της καθολικής καθυπόταξης της κοινωνίας, εισάγει την ανθρωπότητα σε έναν ατέλειωτο εφιάλτη.

 

Η ολοκληρωτική χειραγώγηση της ανθρώπινης βούλησης και ο συνακόλουθος οριστικός θρίαμβος του παγκοσμιοποιημένου αληταριάτου δεν αποτελεί πλέον μιά μακρινή αποκρουστική προοπτική, αλλά την (υπό διαμόρφωση) οδυνηρή πραγματικότητα μιάς ιστορίας που τείνει στην αυτοαναίρεσή της.

 

Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί αυτή η πορεία, ο άνθρωπος, απογυμνωμένος από την ιστορική του διάσταση, θα «υφίσταται» σαν ένα απλό ανιστορικό είδος πλάι στα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου.

 

Το πρόβλημα για την εξουσία ήταν πάντοτε

 

«Η κατασκευή ενός πράγματος που δεν υπάρχει, ενός ανθρώπινου είδους το οποίο θα μοιάζει με τα άλλα ζωικά είδη και του οποίου η μόνη ελευθερία θα συνίσταται στη διατήρηση του είδους». (Η. Arendt)

 

«Αυτός ο τύπος ανθρώπου έχει υλοποιηθεί ιστορικά: Είναι ο άνθρωπος της σύγχρονης εποχής είναι ο άνθρωπος της μάζας, ο ικανοποιημένος με την ευτελή του μόρφωση, τις ασήμαντες αρετές του, την ευτυχία που του προκαλεί η μέτρια τοξικομανία του… Είναι ένας άνθρωπος αδύναμος, αφοπλισμένος, ευνουχισμένος, απομονωμένος. Είναι ο άνθρωπος της ψυχρής τεχνολογίας και των κομματιασμένων συναισθημάτων. Είναι ο άνθρωπος που έχει εξοριστεί μέσα στον εαυτό του. Σχιζοειδικός έξω απ’ τους τοίχους του ψυχιατρείου, Σχιζοφρενικός μέσα σ’ αυτούς…» [R. Jaccard: Η εξορία μέσα μας, (Αθήνα, Χατζηνικολή, 1981, σ. 11].

 

Κι όπως σηματοδοτείται από τις εξελίξεις, ο άνθρωπος θα υποστεί σύντομα την οριστική «λύση» αυτού του προβλήματος, με την αμετάκλητη απώλεια του δικαιώματός του να δημιουργεί και να νοηματοδοτεί την κοινωνία, την ιστορία και τη ζωή του. Και μ’ αυτό τον τρόπο, μετασχηματίζεται από ενεργός κινητήρια δύναμη της ιστορίας σε παθητικό ενεργούμενό της.

 

Σήμερα, η ανθρωπότητα καλείται να πληρώσει το τίμημα της ιστορικής της «κωφότητας», διαπιστώνοντας έκπληκτη ότι η εξουσιαστική διεκδίκηση για την καθολικοποίηση και την οριστικοποίηση της δουλείας, έχει ήδη διατυπωθεί με σαφήνεια από τους εξουσιοφρενείς που ασκούν την «τέχνη της διακυβέρνησης», και έχει σκιαγραφηθεί με ακρίβεια από τους τεχνο-επιστήμονες του Ολοκληρωτισμού που ευαγγελίζονται μιά «πολιτισμένη κοινωνία» υπό καθεστώς καθολικής επιτήρησης, στην οποία

 

«Η συμπεριφορά, τα συναισθήματα και οι πράξεις των ανθρώπων θα τηλεκατευθύνονται από ένα κεντρικό υπολογιστή… πρόκειται για τη μετατροπή των ανθρώπων σε ρομπότ που υπακούουν στις διαταγές ενός υπολογιστή, ο οποίος θα εγγυάται την παγκόσμια τάξη», γράφει στις αρχές της δεκαετίας του… 1970, ο Αμερικανός ψυχίατρος J. Delgado, θεωρητικό του ψυχοτεχνικού ολοκληρωτισμού. [J. Delgado: Physical Control of the Mind, N.Y. 1971. Αναφ. στο M. Bosquet: Οικολογία και Πολιτική, Αθήνα, Νέα Σύνορα, 1984, σ. 100].

 

Ποιός θα προγραμματίζει τον υπολογιστή;. Μια επιτροπή τεχνο-επιστημόνων Αρνητών της Επιστήμης που βρίσκονται στην υπηρεσία του Μεγάλου Αδελφού, απόλυτου δυνάστη σε μια κοινωνία που θα συνδυάζει σε ένα φονικό χαρμάνι στοιχεία από τον Θαυμαστό Καινούριο Κόσμο, το 1984 και το Φαρενάιτ 451. Έτσι, επιβλήθηκε η σταθερότητα.

 

Η προφητική και αγωνιώδης προειδοποίηση του Thomas Szasz από το 1975, επαληθεύεται στο ακέραιο. Γιατί τώρα πια είναι ολοφάνερο ότι:

 

«Η ανθρώπινη ελευθερία κινδυνεύει από μια διαβολική συμμαχία μεταξύ της κρατικής εξουσίας και της [θεσμικής] ιατρικής». [T. Szasz: Συνέντευξη στην εφ. Il Giornale, αναδημ. στην εφ. Θεσσαλονίκη, 8/7/1975)

 

Ζώντας στην εποχή της ομογενοποιημένης συνείδησης, διαπιστώνουμε καθημερινά ότι οι προοπτικές είναι απελπιστικές. Αλλά παράλληλα, ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν ελπιδοφόρες νησίδες αμφισβήτησης που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε μέτωπα αντίστασης.

 

«Αυτά τα μέτωπα της αντίστασης βρίσκονται παντού υπό διαμόρφωση. Και πρέπει να τα χτίσουμε, καθένα μας χωριστά και όλοι μαζί».

[Jean Ziegler: Στρέψτε τα όπλα: Εγχειρίδιο Αντιπολιτευτικής Κοινωνιολογίας. Αθήνα, Μαλλιάρης, 1983, σ. 256].

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 647


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα