Cyber Polygon 2020: Πώς η πανδημία του κορωνοϊού θα χρησιμοποιηθεί ώστε να φιμωθεί το διαδίκτυο

Cyber Polygon 2020: Πώς η πανδημία του κορωνοϊού θα χρησιμοποιηθεί ώστε να φιμωθεί το διαδίκτυο

18 Δεκεμβρίου, 2020 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:563
Μοίρασέ το

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ;

Η σκιώδης υπέρ-κυβέρνηση που εξουσιάζει τις τύχες των λαών, έχει αποδείξει ότι προειδοποιεί για τις προθέσεις της μέσω κινηματογραφικών ταινιών, Ετήσιων Αναφορών, αλλά και «προσομοιώσεων – ασκήσεων ετοιμότητας» για την αντιμετώπιση μεγάλων κρίσεων που θεωρεί αναπόφευκτο ότι θα ξεσπάσουν, ενώ στη πραγματικότητα τις προκαλεί η ίδια.

 

 

Την εξαιρετική έρευνα της κ. Χρυσούλας Μπουκουβάλα, την οποία και ευχαριστώ που μου δίνει την δυνατότητα να αναρτώ τα πολύ σημαντικά και άκρως ενημερωτικά της άρθρα,  παρακαλώ να την λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη και να ασφαλίσετε όσο μπορείτε τους υπολογιστές σας και τις διάφορες εργασίες σας.

Δεδομένου του σημαντικού θέματος που παρουσιάζει η κ. Χρυσούλα Μπουκουβάλα, που άπτεται και της εκπαίδευσης των παιδιών μας, παρακαλώ να διαδοθεί… 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Cyber Polygon 2020: Πώς η πανδημία του κορωνοϊού θα χρησιμοποιηθεί ώστε να φιμωθεί το διαδίκτυο

 

© Aπεροπία. Τα άρθρα του ιστολογίου aperopia.fr έχουν γραφεί κατόπιν κοπιαστικής έρευνας ή μετάφρασης. Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευσή τους από άλλες ιστοσελίδες ακόμα και με ενεργό σύνδεσμο, ή η αποστολή περιεχομένου με email. Επιτρέπεται η διακίνηση του άρθρου μόνον με αποστολή ενεργού link που οδηγεί απευθείας στο ιστολόγιο aperopia.fr


 

Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα


Στις 8 Ιουλίου του 2020 διεξήχθη η Cyber Polygon 2020, η δεύτερη μεγαλύτερη άσκηση στον κόσμο, με θέμα τη κυβερνοασφάλεια. Η εκδήλωση δεν απευθυνόταν μόνο σε εταιρικές τεχνικές ομάδες, αλλά αποτέλεσε και ένα διαδικτυακό συνέδριο με ανώτερους αξιωματούχους διεθνών οργανισμών και κορυφαίων εταιρειών.

Πέντε εκατομμύρια τηλεθεατές από 57 χώρες την παρακολούθησαν σε livestream, ενώ 120 ομάδες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας από 29 χώρες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε μια ενδεχόμενη κρίση του κυβερνοχώρου.

Το κεντρικό θέμα της προσομοίωσης ήταν «Ψηφιακή Πανδημία: πώς να αποφευχθεί μια κρίση και να ενισχυθεί η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε όλα τα επίπεδα».

Εξετάστηκαν ενδελεχώς οι συνέπειες μιας παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης που θα «έριχνε» τα πληροφοριακά συστήματα των δημοσίων υπηρεσιών και των ιδιωτικών επιχειρήσεων των περισσοτέρων χωρών, και θα εξαφάνιζε τα δεδομένα των απλών πολιτών που φυλάσσονται σε υπηρεσίες cloud.

Η προσομοίωση είχε συντονιστή το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και πραγματοποιήθηκε με τη τεχνική υποστήριξη της ρωσικής τράπεζας Sberbank και της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Βi.zone, και είχε καλεσμένους εκπροσώπους της Ιντερπόλ αλλά και μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, όπως η VISA και η ΙΒΜ.

Οι 120 ομάδες αποτελούσαν τη λεγόμενη Μπλε Ομάδα, ενώ οι ειδικοί της πληροφορικής των Sberbank και Βi.zone τη Κόκκινη Ομάδα, που θα επιχειρούσε να «χακάρει» εικονικά τη Μπλε Ομάδα.

Η Κόκκινη Ομάδα της Cyber Polygon επί το έργον.

 

Η συγκεκριμένη προσομοίωση είναι αντίστοιχη με εκείνη που είχε διοργανώσει ο Μπιλ Γκέιτς με τίτλο «Event 201», που έγινε τον Οκτώβριο του 2019 στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν ξεσπάσει η φερόμενη ως πανδημία του κορωνοϊού και είχε θέμα τις συνέπεις του ξεσπάσματος μιας πανδημίας, ακριβώς εξ αιτίας ενός …κορωνοϊού.

Πόσο τυχαίες μπορεί να είναι τέτοιου είδους προσομοιώσεις; Η συγκεκριμένη ήταν η δεύτερη, ενώ η πρώτη έγινε το 2019, πάλι από τον ίδιο φορέα.

Η σκιώδης υπέρ-κυβέρνηση που εξουσιάζει τις τύχες των λαών, έχει αποδείξει ότι προειδοποιεί για τις προθέσεις της μέσω κινηματογραφικών ταινιών, Ετήσιων Αναφορών, αλλά και «προσομοιώσεων – ασκήσεων ετοιμότητας» για την αντιμετώπιση μεγάλων κρίσεων που θεωρεί αναπόφευκτο ότι θα ξεσπάσουν, ενώ στη πραγματικότητα τις προκαλεί η ίδια.

Κατήχηση παγκοσμιοποίησης

Την εκδήλωση Cyber Polygon 2020 χαιρέτησαν ο Ρώσος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Sberbank και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, ενώ εγκαινίασε ο Κλάους Σβαμπ, ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

O Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση Cyber Polygon 2020.

Ένας από τους ύποπτους υπολογισμούς – εκτιμήσεις που έχει κάνει για το μέλλον το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, είναι ότι από το 2020 μέχρι το 2030, οι ζημίες από τις κυβερνοεπιθέσεις εξ αιτίας της ψηφιακής πανδημίας, θα ανέλθουν σε 90 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, ο Σβαμπ τόνισε με το γνωστό βλοσυρό ύφος του που παραπέμπει σε διοικητή της Κομαντατούρ, ότι «η πανδημία του κορωνοϊού πυροδότησε δομικά σοκ που ουδέποτε είχαμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν, και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ασφαλής ο ψηφιακός κόσμος μας από επιθέσεις κυβερνοεγκληματιών».

Το Φόρουμ, που νοιάζεται για το καλό των λαών, ξέρει. Ας το εμπιστευθούμε λοιπόν…

Ο Σβαμπ, επανέλαβε το γνωστό τροπάριο: «αν επιλέξουμε τον …εθνικισμό και τον …ρατσισμό θα μείνουμε πίσω, και αν δεν κάνουμε τη Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset), δεν θα οικοδομήσουμε έναν κόσμο αειφόρο, οικολογικό και δίκαιο και δεν θα χτίσουμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο».

Έτσι όπως το φαντάζεται ο «μετρ» Σβαμπ, καλύτερα να μας λείπει.

Τι σημαίνει μια μείζων κυβερνοεπίθεση

Ο προβληματισμός για τις βαθύτερες επιδιώξεις της εν λόγω προσομοίωσης, ξεκινάει από τη στιγμή που ο Σβαμπ είπε πως «το χάος που προξενεί ο κορωνοϊός στις κοινωνίες μας, θα φανεί ως απλή όχληση σε σχέση με το τρομακτικό και φοβερό σενάριο που αποτελεί μια γενικευμένη κυβερνοεπίθεση».

Κατά τον Σβαμπ, θα καταρρεύσουν τα νοσοκομεία, η ενέργεια, οι μεταφορές, και τελικά όλες οι κοινωνίες στο σύνολό τους. Η θωράκιση του διαδικτύου όμως είναι κάτι που καμμία εταιρεία ή χώρα δεν μπορεί να κάνει μόνη της, αλλά μόνον όλες μαζί.

Aκολούθησε η προβολή ενός σοκαριστικού βίντεο για το τι θα σημαίνει ομάδες από εγκληματίες χάκερ να εκβιάζουν ολόκληρες χώρες, διεθνείς οργανισμούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες, το διαδίκτυο να «πέφτει», να χάνονται δεδομένα και να επικρατεί κόλαση.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο διευθυντής επιχειρήσεων και μέλος του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που δήλωσε απερίφραστα στον οικοδεσπότη της Cyber Polygon 2020 ότι πιστεύει πως θα έλθει μια χειρότερη κρίση απ’ αυτήν του κορωνοϊού.

Στο ερώτημα που του έθεσε ο οικοδεσπότης τι πρέπει να γίνει μετά τη κυβερνοεπίθεση, απάντησε ότι «αναγκαστικά χρειάζεται διαμοιρασμός δεδομένων και συνεργασία μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών φορέων που είναι ειδικευμένοι στον τομέα της κυβερνοασφάλειας».

Αυτή είναι μια προτροπή που θα τη συναντήσουμε στις ομιλίες και όλων των επόμενων προσκεκλημένων.

Ένα παράδειγμα που ανέφερε ο ομιλητής ότι προσομοίωσαν, είναι τα ηλεκτρικά δίκτυα. Οι υπεύθυνοι υπολόγισαν συγκεκριμένα για τη Γαλλία, ότι μόνο για 6 ώρες διακοπή ρεύματος, η ζημιά θα ανερχόταν σε 1.5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η ψηφιακή πανδημία των fake news

Άλλα σημαντικά πρόσωπα διεθνούς κύρους που μίλησαν στη προσομοίωση ήταν ένας δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός που είχε εργαστεί και στην πρώην Σοβιετική Ένωση, και ο πρώην κεντρικός παρουσιαστής των ειδήσεων του BBC News από το 1996 έως το 2014.

Η συζήτηση μεταξύ τους περιστράφηκε γύρω από τη παραπληροφόρηση, τα λεγόμενα fake news. Οι ομιλητές κατήγγειλαν ότι «τα fake news έχουν πλέον καταστεί μια ψηφιακή πανδημία».

Σύμφωνα με τον παλαίμαχο δημοσιογράφο του BBC, «η επιδίωξη πολιτικών και εμπορικών οργανισμών, ηγετών παγκοσμίου φήμης, και άλλων οργανώσεων να διαστρεβλώσουν τις απόψεις των ανθρώπων και να χειραγωγήσουν τη κοινή γνώμη υπήρχε από πάντα, αλλά σήμερα έχει ενταθεί, διότι μέσω του ίντερνετ μπορείς να επηρεάσεις πολύ περισσότερους ανθρώπους ταυτόχρονα».

Από την άλλη, ο ομιλητής τόνισε ότι «οι ισχυροί αυτού του κόσμου, θεωρούν ότι αυτομάτως θα ελέγχουν τη πληροφορία, ωστόσο δεν φαντάζονταν καν ότι εκεί θα υπήρχε πρόβλημα».

Οι ψηφοφόροι θύματα των fake news

Κατά τους ομιλητές, υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που δεν έχει κριτική σκέψη και πιστεύει ό,τι του σερβίρουν. Οπότε, αυτοί που έχουν χαμηλή παιδεία, προέρχονται από προβληματικά περιβάλλοντα, δεν διαβάζουν, και οι γνώσεις τους είναι περιορισμένες, καταπίνουν πιο εύκολα τη ψεύτικη πληροφορία.

Αντιθέτως, αυτοί που έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, διαβάζουν πολύ και ταξιδεύουν, αντιδρούν περισσότερο σε ό,τι διαβάζουν, ακούν ή βλέπουν.

Οι ομιλητές τόνισαν κυνικά ότι τα fake news απευθύνονται στους λιγότερο προνομιούχους, που είναι η πλειοψηφία, δηλαδή σ’ αυτούς που πάνε και ψηφίζουν (!), αυτούς που λέμε λαό.

Αυτό όμως αποτελεί μια ωμή ομολογία ότι η ανώτερη τάξη δεν πάει να ψηφίσει, υπονοώντας ότι τα αποτελέσματα των εκλογών του λαού-που-πάει και-ψηφίζει, νοθεύονται…

Τόσο πολύ νοιάζονται λοιπόν όλοι οι συμμετέχοντες για το καλό των λαών, πόσο μάλλον για την υγεία τους.

Οι δύο πολιτικώς ορθοί δημοσιογράφοι συμφώνησαν ότι ο μόνος τρόπος προφύλαξης του λαού που-πάει-και-ψηφίζει, είναι να παρακολουθούν μόνο τα …παραδοσιακά (καθεστωτικά) μέσα επικοινωνίας.

Αφού έθαψαν τους μπλόγκερ και όλους όσους δημοσιεύουν στο Facebook, ανεβάζουν βίντεο ή τουιτάρουν, δήλωσαν ότι το Facebook διαχέει fake news σχεδόν παντού.

Οπότε, κατ’ αυτούς, κάθε ρύθμιση θα είναι εποικοδομητική, «είτε προέρχεται από τα κοινοβούλια, είτε από τους πολιτικούς ηγέτες, ωστόσο, η πραγματικότητα τρέχει πιο γρήγορα από τους κανονισμούς».

Τελικά οι δύο δημοσιογράφοι συμπέραναν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει λύση, αλλά τα ΜΜΕ πρέπει να γίνουν πιο …υπεύθυνα.

Δεν ανέφεραν φυσικά ότι το Facebook δεν είναι πλέον το μόνο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι εγκαταλείπεται ήδη από πάρα πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και ότι έχουν ήδη αρχίσει να ξεφυτρώνουν κι άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Πώς οι τεχνολογικοί κολοσσοί θα βάλουν χέρι στα ιατρικά δεδομένα όλου του κόσμου

Μετά από το κλαψούρισμα των δύο δημοσιογράφων για τα fake news, και τη δήλωση ανημπόριας για την αντιμετώπισή τους, μίλησαν οι υπεύθυνοι μιας νέας ΜΚΟ που δημιουργήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας τον Σεπτέμβριο του 2019, με στόχο «τη διαφύλαξη της ακεραιότητας του διαδικτυακού οικοσυστήματος».

Το Ινστιτούτο Cyber Peace είναι εδώ για εμάς, «παρέχοντας βοήθεια στην αντιμετώπιση ευάλωτων θυμάτων μεγάλου εύρους κυβερνοεπιθέσεων και προωθώντας μεγαλύτερη υπευθυνότητα απέναντι σε επιθέσεις που παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες και νόμους».

Το Ινστιτούτο υλοποιεί διάφορα προγράμματα μεταξύ των οποίων το Cyber4Health Care, που είναι σχεδιασμένο για τους επαγγελματίες της φροντίδας υγείας, από νοσοκομεία έως …εμβολιαστικά κέντρα και ενώσεις νοσοκόμων.

Το πρόγραμμα διαθέτει έναν «πυρήνα» που απευθύνεται στις κυβερνήσεις ώστε να τους υπενθυμίζει τη προστασία των επαγγελματιών της υγείας.

Όπως σε κάθε παγκοσμιοποιητικό κατασκεύασμα της σκιώδους υπέρ-κυβέρνησης, η τεχνική είναι παντού ίδια: ο λεγόμενος «πυρήνας» πλαισιώνεται από ξοφλημένους πρώην πολιτικούς ηγέτες, νομπελίστες, και διανοητές υψηλού προφίλ απ’ όλο τον κόσμο, που καθόλου τυχαία ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στον λεγόμενο σοσιαλιστικό χώρο και που −υποτίθεται− ότι προσφέρουν βοήθεια στις κυβερνήσεις σε οργανωτικό επίπεδο.

Στη πραγματικότητα πρόκειται για αγγελιαφόρους των εντολέων προς τις κυβερνήσεις – μαριονέτες. Ποιοι βρίσκονται πίσω από το πρόγραμμα; Μα οι συνήθεις… ύποπτοι: GCA − Global Cyber Alliance  (Microsoft, Bloomberg, Αστυνομία της πόλης του Λονδίνου, ICANN, Paypal, Mastercard, Facebook), αλλά και άλλοι.

Ουσιαστικά, το Ινστιτούτο Cyber Peace προτείνει «προστασία» σε όλες τις κυβερνήσεις, με το επιχείρημα ότι οι κρατικές υπηρεσίες τους είναι ανίκανες να προστατέψουν τα εθνικά τους δίκτυα σε περίπτωση μαζικής κυβερνοεπίθεσης, βάζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο χέρι στα κρατικά δεδομένα.

Η εξαέρωση του Cloud

Εν συνεχεία, η αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Άμυνας Κατά της Απειλής Πληροφοριών της ΙΒΜ, ανέλυσε γιατί τώρα που ο κόσμος δουλεύει από το σπίτι του, ο εργαζόμενος είναι λιγότερο ασφαλής απ’ όσο θα ήταν αν δούλευε μέσω του δικτύου του οργανισμού του.

Επεσήμανε ότι γίνονται διαρκώς απόπειρες χακαρίσματος των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω fishing, που υποτίθεται ότι προέρχονται από διεθνείς φιλανθρωπικούς οργανισμούς υγείας που ζητούν δωρεές για τα θύματα του κορωνοϊού, και επίσης ότι γίνονται εισβολές στο οικιακό δίκτυο ίντερνετ που βεβαίως δεν προστατεύεται καθόλου σε σχέση με το εταιρικό.

Η ομιλήτρια τόνισε ρητώς ότι οι οργανισμοί που αποθηκεύουν μαζικά δεδομένα σε cloud «δεν τα προστατεύουν επαρκώς, και πρέπει να γίνουν πιο υπεύθυνοι, όπως και οι χρήστες που πρέπει να αλλάζουν συχνότερα κωδικό πρόσβασης».

Μ’ άλλα λόγια, ό,τι υπάρχει αποθηκευμένο μόνο σε cloud θα εξαϋλωθεί σε κλάσματα δευτερολέπτου… Ο νοών νοείτω.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ότι σύμφωνα με έγκυρες στατιστικές το 46% των μάνατζερ των εταιριών δεν αναγνωρίζουν την απόλυτη αναγκαιότητα της κυβερνοασφάλειας του δικτύου τους. Μπορεί η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού να αλλάξει αυτή τη στάση;

Τον λόγο πήρε η συνεργάτης κυβερνοασφάλειας της Ernst & Young και ο περιφερειακός υπεύθυνος κινδύνου για τη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής της Visa στιγματίζοντας την ανέμελη στάση των προέδρων των περισσότερων εταιρειών που δεν διανοούνται καν ότι η καταστροφή θα χτυπήσει ποτέ τις ίδιες τις εταιρείες τους.

Το τέλος της φυσικής εργασίας

Τονίστηκε ότι μετά τη πανδημία «πολλές εταιρείες σκέφτονται να βάλουν ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού τους να δουλεύει εξ αποστάσεως και επειδή οι προκλήσεις για κάτι τέτοιο είναι πολύ μεγάλες, μια παγκόσμια κρίση κυβερνοασφάλειας είναι όχι απλώς πιθανή, αλλά αναμένεται κάτι τέτοιο ανά πάσαν στιγμήν».

Αναφέρθηκε επίσης ότι από την αρχή της πανδημίας διεξάγονται μεγάλες διαδικτυακές απάτες, καθώς κάποιοι μέσω διάφορων ιστολογίων φτιάχνουν ολόκληρες καμπάνιες στηριγμένες στη κοινωνική μηχανική, ζητώντας χρήματα που υποτίθεται ότι θα ανακουφίσουν τα θύματα του κορωνοϊού.

Αποθράσυνε ίσως τους κυβερνοεγκληματίες η οικονομική κρίση που προέκυψε εξ αιτίας της πανδημίας; Πρέπει να αναμένουμε μια μακροχρόνια περίοδο κυβερνοεγκλημάτων;

Απαντήσεις έδωσαν δύο προσωπικότητες – κλειδιά: ο Γενικός Γραμματέας της Ιντερπόλ, και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Κυβερνοασφάλειας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, συντονιστή της όλης εκδήλωσης.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης μιλώντας με τον Γ.Γ. της Ιντερπόλ (αριστερά) και τον υπεύθυνο του Κέντρου Κυβερνοασφάλειας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Οι ομιλητές επεσήμαναν ότι σήμερα κάποιος από το σπίτι του, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, μπορεί να χακάρει οποιαδήποτε δομή στον κόσμο.

Ο εκπρόσωπος της Ιντερπόλ δεν παρέλειψε και αυτός να τονίσει πόσο «είναι απαραίτητη η ενίσχυση της συνεργασίας των κρατικών οργανισμών με τον ιδιωτικό τομέα, και πόσο αυτό αποτελεί το …κλειδί της επιτυχίας», κάνοντας ακόμα μια φορά διαφήμιση του συνεταιρισμού που οργάνωσε τη …προσομοίωση Cyber Polygon.

Από την άλλη, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Κυβερνοασφάλειας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, τόνισε ότι το κυβερνοέγκλημα θα ενταθεί, και οι χάκερ-εγκληματίες θα επωφεληθούν στο έπακρο.

Διότι κατ’ αυτόν «οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν ποτέ στα γραφεία τους, ενώ οι σχέσεις εργασίας θα είναι όλο και πιο ελαστικές».

Η Ιντερπόλ για να αντιμετωπίσει το κυβερνοέγκλημα συνεργάζεται μεν με τις κατά τόπους αστυνομίες, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Και τούτο διότι δεν πρόκειται πια για έναν ληστή που κινείται κάπου μέσα στη περιοχή μας και στέλνουμε έναν επιθεωρητή να μαζέψει στοιχεία για το ποιος είναι.

Πλέον, ο ένας σέρβερ από τον οποίο ενεργεί ο χάκερ μπορεί να βρίσκεται σε μία ήπειρο, ο δεύτερος σε μία άλλη και ο τρίτος σε άλλη, και τα θύματα να είναι διάσπαρτα σε όλον τον κόσμο.

Η Ιντερπόλ θα πρέπει λοιπόν να επενδύσει σε κατηρτισμένους αστυνομικούς επιθεωρητές για τη κυβερνοεγκληματικότητα, αλλά και σε εξοπλισμό.

Και επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου προφανές, «μόνο η συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες κυβερνοασφάλειας απ’ όλο τον κόσμο μπορεί να αποδώσει, διότι μόνον αυτές κατέχουν πολλές πληροφορίες για τις νέες τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως, διαθέτουν αναλυτικές δεξιότητες, και ξέρουν να εκπαιδεύουν τον κόσμο».

Και ο υπεύθυνος της Ιντερπόλ, όπως και όλοι οι άλλοι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι κυβερνήσεις όχι μόνο πρέπει να κάνουν σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, αλλά και να συνεργάζονται πρωτίστως με το …Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός ως ΤΟΝ εξέχοντα στρατηγικό συνεταιρισμό σύνδεσης των κρατών με τον ιδιωτικό τομέα της κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως».

Τι γίνεται όμως όταν οι κυβερνήσεις μεγάλων χωρών δεν εμπιστεύονται τις ιδιωτικές εταιρείες για να τους παραδώσουν τα κρατικά δεδομένα τους;

Ο εκπρόσωπος της Iντερπόλ δήλωσε ότι «αυτό λύνεται με μια ασφαλή νομική βάση για μια τέτοια on line ανταλλαγή πληροφοριών, και με επανασυντονισμό των κανονισμών ανταλλαγής πληροφοριών που έχουν συναφθεί με τα 194 κράτη μέλη της Ιντερπόλ».

Μ’ άλλα λόγια, ο φίλτατος Γ.Γ. της Ιντερπόλ καλεί τις κυβερνήσεις να παραδώσουν στις προαναφερθείσες εταιρείες και στους συνεργάτες τους τα κρατικά τους δεδομένα.

Δεν παρέλειψε δε και αυτός να τονίσει ότι «η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στην οποία έχουμε εισέλθει, είναι ο παράδεισος των εγκληματιών όπου η εγκληματικότητα όλο και θα αυξάνεται και καμμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο μόνη της, αν δεν συνάψει ισχυρές συμμαχίες».

Ο δε εκπρόσωπος του Φόρουμ συμπλήρωσε ότι δεν αρκεί απλώς να μιλάμε, πρέπει πλέον και να δεσμευτούμε στη «παγκόσμια αρχιτεκτονική» της αντιμετώπισης της κυβερνοασφάλειας.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να περιορίσουμε τις αυξανόμενες κυβερνοεπιθέσεις, κάτι που υποθηκεύει την εμπιστοσύνη του κόσμου στην εξέλιξη της …4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, την οποία τόσο προβάλλει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μέσω της Μεγάλης Επανεκκίνησης, και για τη οποία έχει γίνει πλήρης πλύση εγκεφάλου και στους εγχώριους πολιτικούς μας;

Κάθε μέρα συμβαίνουν επιτυχημένες επιθέσεις που ζητούν λύτρα από ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς όπως πανεπιστήμια, αστυνομικά τμήματα και δημαρχεία, και από ιδιώτες.

Σε τι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα;

Μα στη πρόληψη, στον εντοπισμό και στη τιμωρία των ενόχων (πάντα με τη βοήθεια του Φόρουμ φυσικά…).

Το τέλος των σχολικών κτιρίων

Εν συνεχεία, ο υπεύθυνος του Κέντρου Κυβερνοασφάλειας του Φόρουμ τόνισε κατηγορηματικά ότι «επειδή εις το εξής θα αυξάνεται η τηλε-εκπαίδευση των παιδιών, πρέπει να μάθουν και τα παιδιά από τη πιο τρυφερή ηλικία τους κινδύνους που καραδοκούν».

Γιατί το είπε αυτό; Για ποιο λόγο θα αυξάνεται; Η καραντίνα θα κρατήσει για πάντα; Όχι βέβαια. Επομένως, βάσει ποιου επιχειρήματος θα επιβληθεί τηλε-εκπαίδευση; Μα δια της βίας, με παράνομα διατάγματα, χάριν της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Υπάρχει κανείς λοιπόν που αμφιβάλλει ακόμα για το μέλλον που επιφυλάσσει η σκιώδης υπέρ-κυβέρνηση για τα παιδιά του λαού (όχι για τα δικά της), αν αφεθεί να δρα ανεξέλεγκτη;

Mετά το τέλος της πανδημίας, τα παιδιά των ελίτ θα εξακολουθήσουν να φοιτούν στα καλύτερα σχολεία όπως το εικονιζόμενο Emerson-Waldorf όπου οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ήδη απαγορεύονται στο δημοτικό και στο οποίο φοιτούν τα παιδιά των στελεχών των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών που τόσο διαφημίζουν την τηλε-εκπαίδευση για τα παιδιά των …άλλων.

Η παγκόσμια ολιγαρχία ουδόλως ενδιαφέρεται για το αν θα μορφωθούν τα παιδιά των λαών, διότι τους θεωρεί κιμά στη κιμαδομηχανή της και καρκίνο του οικοσυστήματος.

Την ενδιαφέρει να μετατρέψει τα δαπανηρά σχολικά κτίρια σε κατοικίες για αφροασιάτες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες και να προσφέρει στο μεικτό πόπολο μόνο στοιχειώδη τηλε-εκπαίδευση, ώστε σιγά σιγά τα παιδιά και οι νέοι να τρελαίνονται και να πεθαίνουν από τον μόνιμο εγκλεισμό μπροστά στις οθόνες, την έλλειψη μέλλοντος και επαφής με τους άλλους.

Η στέρηση κοινωνικοποίησης στα παιδιά προκαλεί πληθώρα δυσμενών επιπτώσεων όπως αποπροσωποποίηση, έλλειμμα κινήτρων και κατάθλιψη, και τελικά οδηγεί στην αυτοκτονία.

Από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τη κατάργηση των σχολικών κτιρίων θα πληρώνονται το βασικό εγγυημένο εισόδημα, οι λαθρομετανάστες και οι εταιρείες κυβερνοασφάλειας για το νταβατζιλίκι που θα προσφέρουν.

Αλλαγή νομοθεσίας

Ο Γ.Γ. της Ιντερπόλ έκλεισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας το δόγμα ΤΙΝΑ της Μάργκαρετ Θάτσερ, δηλαδή ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική (Τhere Ιs Νo Αlternative −ΤΙΝΑ). Αν δεν υλοποιηθεί μια νομοθετική εναρμόνιση, η μεγάλη κυβερνοεπίθεση θα παραμένει ένας παγκόσμιος κίνδυνος».

Έπειτα, μίλησε για λίγο και ο διευθυντής κυβερνοεγκλήματος της Ιντερπόλ τονίζοντας ότι «μια από τις προκλήσεις μιας μαζικής επίθεσης είναι ορισμένοι κυβερνοεγκληματίες να εξαπολύσουν επίθεση όχι απλώς σε ορισμένες χώρες, αλλά σε ολόκληρες ηπείρους, κάτι που θα είχε σχεδόν μη αναστρέψιμες συνέπειες στη παγκόσμια οικονομία».

Ιδού λοιπόν τι ενδέχεται να συμβεί στο εγγύς μέλλον, αν οι λαοί δεν ακυρώσουν τα γενικευμένα lock down και τα μέτρα που τα συνοδεύουν.

Στο ερώτημα που του ετέθη αν ο διαμοιρασμός της πληροφορίας πρέπει να γίνει πιο «ανοιχτός», ο ομιλητής δήλωσε −σε ομοφωνία με τους προηγούμενους− ότι πρέπει να τεθεί σε λειτουργία μια κυβερνογέφυρα (cyberbridge).

Έχει φτάσει άραγε ήδη στα γραφεία και του ελληνικού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης η προσφορά υπηρεσιών «προστασίας» από την εν λόγω σύμπραξη υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, ή όχι ακόμα;

Κατόπιν, μίλησε ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και νομικής βοήθειας του Γενικού Γραφείου Εισαγγελίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

O ομιλητής δήλωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί η διεθνής συνεργασία στον τομέα ανταλλαγής πληροφοριών, καθότι το έγκλημα δεν γνωρίζει σύνορα και ότι κατά το πρώτο μισό του 2020 ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 85% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Σύμφωνα με το Γενικό Γραφείο της ρωσικής Εισαγγελίας, μόνο το 8,6% από αυτά τα εγκλήματα διελευκάνθηκε το 2019. Φανταστείτε το πρόβλημα το 2020… Πώς μπορεί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση;

Ο ομιλητής, προφανώς εκπέμποντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, δήλωσε «διατεθειμένος να υπερπηδήσει τα εμπόδια σε οποιαδήποτε διακυβερνητική συνεργασία», κάτι που ο οικοδεσπότης της προσομοίωσης βρήκε πολύ …αισιόδοξο.

Τι προτίθεται λοιπόν να κάνει η ρωσική κυβέρνηση προς αυτή τη κατεύθυνση;

Μα να συμφωνήσει για νέους μηχανισμούς συνεργασίας για τη καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος. Αυτοί μπορεί να είναι μια Παγκόσμια Σύμβαση, μια Διεθνής Συνθήκη που θα υπογραφούν από έναν αριθμό χωρών που θίγονται απ’ αυτό το φαινόμενο.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη κάνει κινήσεις προς τον ΟΗΕ σχετικά με μια τέτοια Συνθήκη και η ρωσική Γενική Εισαγγελία χρησιμοποιεί κάθε μέσον ώστε να ευοδωθεί αυτός ο στόχος.

Ακόμα, ο ομιλητής δήλωσε ότι «η Ρωσία, που ήδη συνεργάζεται με πολλές χώρες για τη καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος, παρά τα εμπόδια που υπάρχουν στην ανταλλαγή πληροφοριών λόγω της ύπαρξης εντελώς διαφορετικών νομικών συστημάτων και νομικών προσεγγίσεων, σε κάθε περίπτωση, είναι πρόθυμη να συνεργαστεί, και τα εμπόδια μπορούν να υπερπηδηθούν στα πλαίσια μιας παγκόσμιας προσέγγισης του προβλήματος»…

Ενδιαφέρων διπλωματικός χειρισμός, αλλά δεν θα αναλύσουμε εδώ τη συμμετοχή της Ρωσίας στην εν λόγω εκδήλωση. Επισημαίνουμε όμως, ότι σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον όπου οι ισορροπίες δυνάμεων είχαν ήδη αλλάξει πριν από τη πανδημία, κάθε μεγάλη χώρα κρατάει προφανώς τις πίσω πόρτες της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας πάντα κλειστές, ασχέτως αν συμμετέχει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις…

Όχι Domain Name για τους αντιφρονούντες;

Στο τέλος της εκδήλωσης μίλησε ο υπεύθυνος κυβερνοεγκλήματος του κολοσσού ICANN (Ιnternet Corporation for Assigned Names and Numbers), του oργανισμού που είναι υπεύθυνος για τη διανομή των αριθμών Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου (Internet Protocol – IP), των κωδικών που διανέμονται σε κάθε χώρα, και των λειτουργιών διαχείρισης των διάφορων συστημάτων σέρβερ παγκοσμίως.

Ο εκπρόσωπος τoυ ICANN ανέφερε τα εξής: «οι κυβερνοεγκληματίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας έστησαν χιλιάδες σάιτ χρησιμοποιώντας ονομασίες όπως covid, coronavirus, pandemic, και άλλες συναφείς, και αυτό παρατηρήθηκε σε όλες τις γλώσσες.

»Όταν όμως κάποιος ζητά να καταχωρήσει μια ονομασία ενός ιστοτόπου, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ορίσουμε πότε υπάρχει εμφανής κίνδυνος εγκληματικότητας ή πρόθεσης βλάβης άλλων ανθρώπων.

»Ο ICANN ξέρει βέβαια όσο κανείς άλλος τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα της καταχώρισης των Domain Names και η βιομηχανία των DNS (Domaine Name System – Σύστημα Ονοματοδοσίας Διαδικτύου) και τι πρέπει να γίνει κατά της κυβερνοεγκληματικότητας.

»Δεν είναι όμως εύκολο ο ίδιος ο ΙCANN να διακρίνει ποια καταχώριση ονομασίας ενός ιστότοπου (Domaine Name) ενέχει κινδύνους εγκλήματος ή θα μπορούσε να ενέχει για τη κοινωνία, και να μπλοκάρει την κατοχύρωσή της ή τις εταιρείες που τις καταχωρούν (Registrars).

»Ωστόσο, ο ΙCANN μπορεί να καταστήσει αξιόπιστο κάποιον άλλον οργανισμό που θα τα πιστοποιεί όλα αυτά.

»Μόνο αν θέσουμε κάποιους περιορισμούς κατά τη κατοχύρωση ενός domain name σχετικά με το τι είναι «κακό» και τι δεν είναι, και συνεργαστούμε με τους ειδικούς της κυβερνοασφάλειας, αλλάζοντας τους όρους χρήσης, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το κυβερνοέγκλημα».

Υπάρχει άραγε κανείς που ακόμα δεν αντιλαμβάνεται τι σχεδιάζεται;

Η μεγαλύτερη συνομωσία όλων των εποχών

Ποιο είναι λοιπόν από τούδε και εις το εξής το πιθανότερο σενάριο εξέλιξης της μεγαλύτερης συνομωσίας όλων των εποχών, απ’ αρχής (γνωστής) Ιστορίας της ανθρωπότητας;

Διότι σ’ αυτή τη συνομωσία οφείλονται τα μέτρα κατά της πανδημίας, που χρησιμοποιείται ως τέλεια δικαιολογία για έναν μαζικό αποπληθυσμό και την αφαίρεση κάθε ελευθερίας, ειδικά από τους ευρωπαϊκούς λαούς, που πριν ξεσπάσει η φερόμενη ως πανδημία, είχαν αρχίσει να εξεγείρονται λόγω των επαναλαμβανόμενων ληστειών των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος τους.

Τι συμπεράσματα βγαίνουν μέσα από τις δηλώσεις όλων των συμμετεχόντων; Ιδού το πιθανότερο σενάριο:

Ανάλογα με το ποια θα είναι η προσέλευση των λαών στον μαζικό εμβολιασμό, και πόσο έντονες θα είναι οι αντιδράσεις τους για τη κατάργηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, οι μυστικές εταιρείες μαζί με ορισμένους κολοσσούς της τεχνολογίας και μια μεγάλη χώρα, και μάλιστα αυτή που έχει επιτύχει τους πιο πολύπλοκους κβαντικούς υπολογισμούς, θα επιχειρήσουν να υποδηλώσουν όλη την υφήλιο, εξαπολύοντας μαζικές κυβερνοεπιθέσεις.

Μ’ άλλα λόγια, αν οι λαοί, και κυρίως οι ευρωπαϊκοί −που είναι οι μόνοι που μπορούν να αντιταχθούν αποτελεσματικά σ’ αυτά τα ανθρωποκτόνα σχέδια− καταφέρουν να αντιδράσουν αποτελεσματικά στην αφαίρεση της ελευθερίας τους και στη δολοφονία των παιδιών τους, προκειμένου να μην αναδιπλωθεί η σκιώδης καμπαλιστική κυβέρνηση που μας κυβερνάει, τότε θα πυροδοτήσει μία μείζονα κυβερνοεπίθεση.

Με ποια μέθοδο; Μόλις οι εντεταλμένοι των συγκοινωνούντων δοχείων πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις σε όσες χώρες έχουν στοχοποιήσει, τα δικά τους ΜΜΕ θα στιγματίσουν ως ενόχους τους συνήθεις ύποπτους:

Ομάδες εγκληματιών χάκερ από το Ιράν ή τη Βόρειο Κορέα ή ποιος ξέρει ποια άλλη χώρα (που αυτή τη φορά όμως δύσκολα θα υποστηριχτεί ότι είναι η Ρωσία), που θα λεχθεί ότι εκβιάζουν την ανθρωπότητα.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, κατά πάσα πιθανότητα θα εξαπολυθεί δήθεν κυνηγητό, θα συλληφθούν οι δήθεν ένοχοι που θα ομολογήσουν ότι τους έβαλαν οι κυβερνήσεις τους και, στο μεταξύ, προσπαθώντας να διαφύγουν θα φονευθούν ως άλλοι …Οσάμα Μπιν Λάντεν (το πτώμα του οποίου δεν βρέθηκε ποτέ).

Η μέθοδος της σκιώδους κυβέρνησης είναι πάντα η ίδια εδώ και χιλιετίες: πρόβλημα – αντίδραση – λύση.

Οι λαοί ίσως μάθουν μετά από πολλά χρόνια την αλήθεια για το παγκόσμιο χακάρισμα μέσω διαρροής εμπιστευτικών εγγράφων τύπου Wikileaks, αλλά μέχρι τότε θα έχει ξεκινήσει ο επιδιωκόμενος από τη σκιώδη κυβέρνηση Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, προκειμένου υποτίθεται να …τιμωρήσει τις ένοχες κυβερνήσεις.

Πριν λίγα χρόνια, αυτό λεγόταν «χημικά όπλα» που κρύβονταν σε …αποθήκες, καθώς και «σφαγές αθώων από χασάπηδες ηγέτες τύπου Μιλόσεβιτς». Σήμερα όμως το αφήγημα αυτό δεν έχει πια πέραση γιατί οι ένοχοι ξεμπροστιάστηκαν εξ αιτίας του διαδικτύου και μετά από επιτόπιες έρευνες ομάδων ανεξάρτητων δημοσιογράφων.

Σήμερα το αφήγημα λέγεται κυβερνοεπίθεση (cyber attack).

Μπροστά στο γενικευμένο χάος λοιπόν, που περιχαρής προσδοκά η σκιώδης, ζοφώδης και πάνω απ’ όλα, μισάνθρωπη και εγκληματική υπέρ-κυβέρνηση των συγκοινωνούντων δοχείων, οι εθνικές νομοθεσίες θα γίνουν ολοκληρωτικά διάτρητες, οι Διεθνείς Συνθήκες θα αντικατασταθούν, και ουσιαστικά μέσα σε μια μέρα θα καταργηθούν οι εθνικές κυριαρχίες.

Αμέσως μετά, θα μπει σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου, όπου όλες οι προαναφερθείσες εταιρείες θα προτείνουν δήθεν στενοχωρημένες να σώσουν τις πληττόμενες χώρες από τη καταστροφή, βάζοντας έτσι χέρι στα αρχεία των πάντων, κρατών και ιδιωτών.

Όπως πάντα δε, οι κατασκευαστές επαναστάσεων και αλλαγής καθεστώτων από την αρχαιότητα, ονειρεύονται ότι οι λαοί δεν θα μπορέσουν να αντιδράσουν, όντας καταπτοημένοι από το Σοκ και Δέος, δηλαδή από τους συνεχείς εγκλεισμούς, τη ψυχική καταπίεση και την οικονομική ένδεια. Άλλωστε κατ’ αυτούς πρόκειται για κιμά και μάλιστα … κατιμά.

Όλα αυτά όμως δεν θα περάσουν.

Και τούτο διότι άργησαν πολύ. Δεν κατάφεραν να φτιάξουν τον ιό νωρίτερα. Τους ξέφυγε το διαδίκτυο, η φριχτή τους αλαζονεία έγινε αντιληπτή σε τέτοιο βαθμό που όλο και μεγαλύτερες μάζες «κατιμά» καταλαβαίνουν κάθε μέρα ότι δεν πρόκειται για υγειονομικά μέτρα προστασίας του, αλλά για στυγνή εγκληματική επίθεση εναντίον του.

Μια χούφτα αρρωστημένων οντοτήτων που όλες μαζί χωρούν στο σαλόνι ενός μικρού διαμερίσματος, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξοντώσει την ελπίδα τούτου του κόσμου: τα παιδιά.

Για να γίνει όμως αυτό, οφείλουμε να μη περιμένουμε τον από μηχανής Θεό, είτε λέγεται εμβόλιο, είτε μαγική επιστροφή στην προ πανδημίας κατάσταση, αλλά να αγωνιστούμε σκληρά, έκαστος ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Όταν δοθούν μάχες και κερδηθούν, η μέρα που οι διεστραμμένοι του σαλονιού θα μετανιώσουν σκληρά για τα εγκλήματά τους, θα έχει φτάσει.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Πλήρης παρουσίαση της προσομοίωσης Cyber Polygon 2020 και ονόματα των συμμετεχόντων εδώ και εδώ.

 

Πηγή https://aperopia.fr/12-2020/cyber-polygon-2020-pos-i-pandimia-toy-koronoioy-tha-chrisimopoiithei-oste-na-fimothei-to-diadiktyo/?fbclid=IwAR0U8yCvIcYDlPadhlqktb0HQCzxeTSeTASBxCMe3Vr64I_04Ymh2TbyyC0

Προβολές : 563


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα