EKTAKTO> Καταιγισμός αγωγών στα Δικαστήρια της Κύπρου από Πολίτες κατά της Επιστημονικής Επιτροπής για τη COVID-19

EKTAKTO> Καταιγισμός αγωγών στα Δικαστήρια της Κύπρου από Πολίτες κατά της Επιστημονικής Επιτροπής για τη COVID-19

10 Ιουνίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
EKTAKTO> Καταιγισμός αγωγών στα Δικαστήρια της Κύπρου από Πολίτες κατά της Επιστημονικής Επιτροπής για τη COVID-19

 

Τώρα αναζητούν Νομική Κάλυψη για τις αποφάσεις τους στη διάρκεια της Πανδημίας

 

 

 

 

 

Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς.

ΜΟΝΟΝ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ Σ’ ΑΥΤΑ, Ή ΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ, ΚΑΤΑ ΙΑΤΡΩΝ.

ΜΟΝΟΝ ΑΓΩΓΕΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ.

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΘΗΚΕ.

ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Και στην Κύπρο, δεν υπάρχει κατοχυρωμένη στο Σύνταγμά τους, η … βολευτική ασυλία.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Διαβάστε το τέλος της ανάρτησης, την απόρριψη του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ στο Ακαταδίωκτο που ήθελε να περάσει “η πολιτική σουπιολέρα” ο Γεραπετρίτης..

EKTAKTO> Καταιγισμός αγωγών στα Δικαστήρια της Κύπρου από Πολίτες κατά της Επιστημονικής Επιτροπής για τη COVID-19

Άνω – κάτω η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, μετά την καταχώρηση εκατοντάδων αγωγών στα Δικαστήρια από πολίτες τόσο εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του υπουργού Υγείας, όσο και εναντίον μελών της ΣΕΕ για τα διατάγματα που κατά καιρούς έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας για διαχείριση της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του philenews η συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων κατά την χθεσινοβραδυνή τους τηλεσυνάντηση ήταν σε ψηλούς τόνους, αφού κάποια από τα μέλη της ΣΕΕ υποστηρίζουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να μεριμνήσει, ώστε να τους παραχωρηθεί «νομική ασυλία», αλλά και να αναλάβει η Νομική Υπηρεσία την αναστολή κάθε δικαστικής διαδικασίας εναντίον μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής, προειδοποιώντας παράλληλα ότι θα σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περίπτωση που το θέμα δεν ξεκαθαρίσει σύντομα.

Αυτή η ομάδα επιστημόνων, η οποία παρουσιάζεται αμετακίνητη, υποστηρίζει ότι πρέπει να σταλεί στον υπουργό Υγείας σχετική ενημερωτική επιστολή και να ζητηθεί και επείγουσα συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Την ίδια ώρα, όμως, κάποια άλλα μέλη της ΣΕΕ, τα οποία μάλιστα έχουν κληθεί να παρουσιαστούν την Παρασκευή σε δικαστική διαδικασία, εδώ και μέρες έχουν ορίσει τους νομικούς τους συμβούλους ή/και έχουν δώσει τη μαρτυρία τους στην Αστυνομία ή σε προηγούμενες υποθέσεις στα Δικαστήρια.

Μετά την αναστάτωση όμως που προκλήθηκε κατά τη συζήτηση της Τρίτης και σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσουν κάπως την κατάσταση, έχουν εισηγηθεί το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία η κάλυψη των δικηγορικών εξόδων.

Με δεδομένο ότι η ΣΕΕ είναι χωρισμένη στα δύο, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να φθάσουν στον υπουργό Υγείας, δύο διαφορετικές επιστολές, τις οποίες θα υπογράφουν τα μέλη της Επιτροπής, ανάλογα με την θέση που θα αποφασίσει έκαστος επιστήμονας να στηρίξει.

 

Πηγή

 

Ξύπνησε η … “δικαιοσύνη”;;;

Ο Άρειος Πάγος καταρρίπτει την τροπολογία για το ακαταδίωκτο της επιτροπής λοιμωξιολόγων!

28 Απριλίου, 2021 6 Από Καλλιόπη Σουφλή

Εμπνεύσθηκε και συνέταξε ο κ.Γιώργος Γεραπετρίτης, έτσι ώστε να μην περάσει από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. Διότι αν πέρναγε, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής θα έθετε μείζον ζήτημα αντισυνταγματικότητας.

 

Πώς το έπαθε ο Άρειος Πάγος και επέδειξε ήθος;;;

Γιατί δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες αποφάσεις.

ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ, ΤΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕ ΑΚΟΜΑ;;;

Έστω κι αυτό όμως που αρνήθηκε να νομιμοποιήσει την αντισυνταγματική και ελεεϊνή απόφαση (όπως και ο ίδιος ελεεϊνός είναι) του Γεραπετρίτη, είναι θετικό.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. “Τον πούλο” και οι υπόλοιποι του Ιατρικού Συλλόγου που ζήτησε ασυλία για όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ξύπνησε η ... “δικαιοσύνη”;;; Ο Άρειος Πάγος καταρρίπτει την τροπολογία για το ακαταδίωκτο της επιτροπής λοιμωξιολόγων!

 

 

Αποκάλυψη!

Πως η τροπολογία του Γιώργου Γεραπετρίτη για το ακαταδίωκτο των λοιμοξιολόγων αγνοεί ακόμη και τη νομολογία του Αρείου Πάγου!

Όπως ήδη έχουμε γράψει, «νύχτα» πέρασε από τη Βουλή η «ντροπολογία» για το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής λοιμοξιολόγων -και όχι μόνο- που εμπνεύσθηκε και συνέταξε ο κ.Γιώργος Γεραπετρίτης, έτσι ώστε να μην περάσει από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. Διότι αν πέρναγε, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής θα έθετε μείζον ζήτημα αντισυνταγματικότητας.

Αυτό προκύπτει από το ότι το ακαταδίωκτο των λοιμοξιολόγων, με την «ντροπολογία» Γεραπετρίτη, είναι τόσο γενικό και αόριστο, ώστε φαίνεται να αγνοεί -ή μήπως να περιφρονεί προκλητικά;- την ίδια τη νομολογία του Αρείου Πάγου.  Και να γιατί:

Με το βούλευμά του 1221/2014 το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου -με εισηγήτρια μάλιστα την σημερινή άξια Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Α. Αλειφεροπούλου- είχε εκφράσει εντονότατες αντιρρήσεις για την συνταγματικότητα τέτοιων γενικών ρυθμίσεων περί ακαταδιώκτου για κάθε είδους δημόσιους λειτουργούς.  Και οι αντιρρήσεις αυτές, κατά το κείμενο του βουλεύματος του Αρείου Πάγου 1221/2014, στηρίζονται στο ότι με τέτοιες ευνοϊκές ρυθμίσεις επέρχεται αδικαιολόγητη ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ συγκεκριμένων, και μόνο, δημόσιων λειτουργών και, αντιθέτως, μη εφαρμογή τους έναντι άλλων.

Και το βούλευμα του Αρείου Πάγου 1221/2014 καταλήγει ότι μια τέτοια ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ ορισμένων παραβιάζει ευθέως την αρχή της ισότητας του άρθρου 4 παρ. 1 του Συντάγματος.  Κάτι που γίνεται ακόμη πιο αντισυνταγματικό, αν η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση εφαρμοσθεί αναδρομικώς, όπως προβλέπει το άρθρο 2 του Ποινικού Κώδικα για τις ρυθμίσεις που επιφυλάσσουν ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Αν ο κ. Γεραπετρίτης δεν ήξερε, όταν έφτιαχνε «νύκτωρ» την «ντροπολογία», τη νομολογία του Αρείου Πάγου τότε κρίμα στο καθηγητηλίκι του. Αν όμως την ήξερε, τα πράγματα σοβαρεύουν.  Ούτως ή άλλως η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα κρίνει, ευτυχώς, και τα «έργα» του κ. Γεραπετρίτη.

Για κακή τύχη του κ. Γεραπετρίτη δεν υπάρχει, ιδίως απέναντι στη Δικαιοσύνη, ασυλία της επιστημονικής του «αυθεντίας».

 

Πηγή

Δείτε και μερικά σχόλια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως αντέδρασαν οι χρήστες σ’ αυτή την άκρως επικίνδυνη, προκλητική και αντισυνταγματική προσπάθεια νομοθετήματος της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

 

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 302


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα