Nίκη Ρωσίας: Χάθηκε ολόκληρο το ιστορικό Ντονμπάς για το Κίεβο – Περικυκλωμένοι 50.000 Ουκρανοί στρατιώτες!

Nίκη Ρωσίας: Χάθηκε ολόκληρο το ιστορικό Ντονμπάς για το Κίεβο – Περικυκλωμένοι 50.000 Ουκρανοί στρατιώτες!

9 Μαρτίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:490
Μοίρασέ το

Αποκόπτονται οι ουκρανικές δυνάμεις και σε Χάρκοβο

“Βόμβα” έχει σκάσει εδώ και λίγες ώρες στο αρχηγείο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς τα ιστορικά σύνορα του Ντονμπάς (όχι αυτά που ήλεγχαν προ του πολέμου Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ) περνούν υπό ρωσικό έλεγχο.

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

 

“Βόμβα” έχει σκάσει εδώ και λίγες ώρες στο αρχηγείο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς τα ιστορικά σύνορα του Ντονμπάς (όχι αυτά που ήλεγχαν προ του πολέμου Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ) περνούν υπό ρωσικό έλεγχο.

Η Ουκρανία χάνει μια ολόκληρη διοικητική περιφέρεια και τα χειρότερα έρχονται: Περικυκλώνονται και οι Ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Χάρκοβο.

Οι Ρώσοι κινούμενοι από δύο κατευθύνσεις (δείτε χάρτη παρακάτω) έκλεισαν τον θύλακα που είχαν τεχνητά δημιουργήσει με συνέπεια 50-60.000 Ουκρανοί στρατιώτες, οι πιο ετοιμοπόλεμοι του ουκρανικού Στρατού, να είναι αυτή τη στιγμή περικυκλωμένοι.

Τις τελευταίες 48 ώρες, στην ΝΑ Ουκρανία η πρόοδος του ρωσικού Στρατού και των δυνάμεων των Ντονέτσκ-Λουγκάσνκ επικεντρώνεται στα εξής σημεία:

Στον έλεγχο των πόλεων Μαριούπολη, Skadovsk, Volnovakha (κόμβος και προπύργιο των ουκρανικών δυνάμεων) και Popasnaya, στην κατάληψη της πόλης  Izyum στο Χάρκοβο και στην περικύκλωση 50-60.000 Ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς.

Οι Ρώσοι με χειρουργικές κινήσεις έχουν πλήξει καίρια τις ουκρανικές δυνάμεις. Δείτε τους χάρτες πως έχουν αλλάξει στην περιοχή.

Η πόλη Skadovsk η οποία ελέγχεται από τον ρωσικό Στρατό βρίσκεται σε απόσταση 94 χλμ από την περιοχή της Χερσώνας. Πρόκειται για λιμάνι στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στην Νότια Ουκρανία. Οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον ολόκληρη την ακτογραμμή της Χερσώνας.

Παράλληλα στην Μαριούπολη ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει μέσα στην πόλη και αναπτύσσονται στις περιοχές Zhovtnevyi, Kalmiuskyi και Livoberezhnyi.

Δείτε βίντεο

 

 

 

Περικυκλώθηκαν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν 50- 60.000 Ουκρανούς στρατιώτες στο Λουγκάνσκ. Η περικύκλωση έγινε από δύο κατευθύνσεις:

Ρωσικές δυνάμεις ξεκινώντας από την Κριμαία και ακολουθώντας την γραμμή Melovoye – Markovka – Starobelsk έφτασαν στα σύνορα με Χάρκοβο. Στο σημείο αυτό ενώθηκαν με τις ρωσικές δυνάμεις που είχαν ξεκινήσει από το Belgorod.

Τα δύο ρωσικά μέτωπα ενώθηκαν στην περιοχή του ​​Kupyansk, 116 χλμ από το Χάρκοβο.

Η σύγκλιση των δύο αυτών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα να περικυκλωθούν 50-60.000 στρατιώτες, το κύριο τμήμα των ουκρανικών Δυνάμεων του Λουγκάνσκ.

Σύντομα θα ξεκινήσουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των Ταγμάτων Αζόφ, “Αιντάρ” και Δεξιού Τομέα με σκοπό την άνευ όρων παράδοση τους

Προς το παρόν μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις και τα μέλη των ουκρανικών Ταγμάτων προσπαθούν να σπάσουν τις γραμμές της ρωσικής περικύκλωσης.

Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς αν η επιχείρηση των Ρώσων πετύχει τότε ολόκληρη η περιοχή των ιστορικών ορίων του Λουγκάνσκ περνάει υπό ρωσικό έλεγχο. Οι δυνάμεις των Λουγκάσνκ/ Ντονέτσκ ελέγχουν πλέον το 90% των εδαφών.

Η κατάρρευση των ουκρανικών δυνάμεων του Ντονμπάς θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να φτάσουν στα σύνορα με τις περιοχές Dnepropetrovsk και Ζαπορίζιε περικυκλώνοντας εντελώς το Χάρκοβο.

Παράλληλα, η ουκρανική κυβέρνηση χάνει τις πιο ετοιμοπόλεμες δυνάμεις της.

Η ρωσική ηγεσία εμφανίζεται 100% βέβαιη πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν απομονωθεί από την κεντρική στρατιωτική δομή και διαλύονται. Αναφέρουν πως έχουν “σπάσει” σε μικρούς σχηματισμούς διαφόρων αριθμών.

Παράλληλα, οι δυνάμεις του Ντονέτσκ έσπασαν τις ουκρανικές γραμμές άμυνας και εισήλθαν στην πόλη Popasnaya. Οι ουκρανικές δυνάμεις που ελέγχουν τις περιοχές Artyomovsk (Bakhmut) και Svetlodarsk βρίσκονται σε δυσμενή θέση

Δείτε τον χάρτη

Στα χέρια των Ρώσων και η πόλη Izyum στο Χάρκοβο – Απομονωμένος ο ουκρανικός Στρατός

Παράλληλα υπό ρωσικό έλεγχο τέθηκε και η πόλη  Izyum στο Χάρκοβο καθώς ηττήθηκε η 81η ουκρανική Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Πιο αναλυτικά, σημαντική επιτυχία πέτυχε ο ρωσικός Στρατός στην νοτιοανατολική περιοχή του Χαρκόβου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωσικές δυνάμεις νίκησαν την 81η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του ουκρανικού Στρατού και πήραν τον έλεγχο της πόλης Izyum.

Η πόλη Izyum ήταν το κέντρο συγκέντρωσης του ουκρανικού Στρατού και των Ταγμάτων  Αζόφ-Αιντάρ-Δεξιού Τομέα.

Πλέον ο ρωσικός Στρατός αποκόπτει τον ουκρανικό Στρατό που βρίσκεται στο Χάρκοβο από τις δυνάμεις των Ταγμάτων Αζόφ, Αιντάρ και Δεξιού Τομέα που βρίσκονται κοντά σε Slavyansk και Kramatorsk.

Η πόλη έχει στρατηγική σημασία  καθώς όποιος την ελέγχει μπορεί να επιβλέπει ολόκληρη την περιοχή και να κινηθεί προς τις δυνάμεις των Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ με πρόσβαση σε Slavyansk και Kramatorsk.

Η απόσταση που χωρίζει την πόλη Izyum με το Slavyansk είναι λιγότερο από 50 χλμ. Κίνδυνο αποτελούν πλέον για τον ρωσικό Στρατό οι διάσπαρτες ουκρανικές ομάδες Στρατού βρίσκονται στην περιοχή.

Δείτε βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Πηγή

Προβολές : 490


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα