Oι κύριοι του Συστήματος φοβούνται ότι οι λαοί θα ξυπνήσουν και θ΄απαιτήσουν λογοδοσία και θα εφαρμόσουν δικαιοσύνη.

Oι κύριοι του Συστήματος φοβούνται ότι οι λαοί θα ξυπνήσουν και θ΄απαιτήσουν λογοδοσία και θα εφαρμόσουν δικαιοσύνη.

13 Φεβρουαρίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:554
Μοίρασέ το
Oι κύριοι του Συστήματος φοβούνται ότι οι λαοί θα ξυπνήσουν και θ΄απαιτήσουν λογοδοσία και θα εφαρμόσουν δικαιοσύνη.

Ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής Ιστορίας Pierre Vial:  Γι αυτό τους φιμώνουν, εμβολιάζουν ή ακόμα και θα σκοτώσουν όσους αρνούνται τη δουλεία!!

 

Oι κύριοι του Συστήματος φοβούνται ότι οι λαοί θα ξυπνήσουν και θ΄απαιτήσουν λογοδοσία και θα εφαρμόσουν δικαιοσύνη.

 

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ… το ζητούμενο για όλους τους λαούς.

Πώς; Με διαδηλώσεις;

Πότε άλλαξαν τέτοιες δικτατορίες, οι διαδηλώσεις;

Λυπάμαι, αλλά ο σταλινοφασισμός μόνον με εξέγερση και αίμα θα πέσει.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής Ιστορίας Pierre Vial προς τους νέους: «Επαναστατείστε, απελευθερωθείτε κι ο παλιός κόσμος θα καταρρεύσει από τα χτυπήματά σας ».

Σε συνέντευξή του στο Breizh-info.com ο Pierre Vial μεταξύ άλλων αναφέρει.

Breizh-info.com : Πως αντιλαμβάνεστε τον πολλαπλασιασμό των απαγορεύσεων, των λογοκρισιών, των καταπιέσεων κατά των αντιφρονούντων με την ευρύτερη έννοια , κι εν τέλει αυτόν τον πόλεμο που διεξάγουν χέρι-χέρι οι GAFA και οι κυβερνήσεις της Δύσης;

Pierre Vial : Oι maîtres του Συστήματος φοβούνται. Φοβούνται ότι οι λαοί θα ξυπνήσουν (αυτό είναι ο λαϊκισμός), και θ΄απαιτήσουν λογοδοσία και θα εφαρμόσουν μια δικαιοσύνη με συνοπτικές διαδικασίες. Πρέπει, λοιπόν, να τους φιμώσουν, εμβολιάσουν ή ακόμα και να σκοτώσουν όλους όσοι αρνούνται τη δουλεία.

 

Breizh-info.com : Θεμελιώσατε και εμψυχώσατε νεολαιίστικα κινήματα. Ποιό μήνυμα ελπίδας θα είχατε να περάσετε ακριβώς σε αυτή τη νεολαία που την θέλουν σήμερα έγκλειστη για να σωθούν κάποιοι ογδαντοκοντούτις και της οποίας προοδευτικά κατάργησαν ή κατάπιαν την ταυτότητα, ζωτικότητα, κουλτούρα, εκπαίδευση και την ίδια αυτή την οικονομική προοπτική;

 

Pierre Vial :H νεολαία είναι η μόνη ελπίδα ενός λαού και γι αυτό το Σύστημα κάνει τα πάντα για να την καταπιεί να την υποδουλώσει να την ελέγξει. Πρέπει λοιπόν να πούμε και να ξαναπούμε άοκνα , στ΄αγόρια και τα κορίτσια μας : Επαναστατείστε, απελευθερωθείτε κι ο παλιός κόσμος θα καταρρεύσει από τα χτυπήματά σας.

 

Pierre Vial :όλοι αυτοί όποια κι αν είναι η ταμπέλα τους που αντιστέκονται στο Σύστημα αξίζουν έγκριση και υποστήριξη.

Αλλά το σύστημα έχει μεγάλη ικανότητα να ανακτήσει και να εξουδετερώσει τις δυνάμεις που αντιτίθενται σε αυτό.

Η πρώτη ανάγκη είναι λοιπόν να ανοίξουμε τα μάτια εκείνων που θέλουν να παραμείνουν ελεύθεροι, να τους δείξουμε πού είναι τα πραγματικά διακυβεύματα, ποιοι είναι οι κύριοι του παιχνιδιού. Για ν΄ανατρέψουν το τραπέζι όπου οργανώθηκε ένα στημένο παιχνίδι. Αυτό καλείται μια επανάσταση.

Προσπαθώ να είμαι αυτό που ο Gramsci αποκαλεί ένας οργανικός διανοούμενος, δηλ. κάποιος που συμφιλιώνει τη σκέψη με την πράξη…

Υπάρχει βέβαια μια επιτάχυνση της Ιστορίας που οφείλεται στην αλληλουχία μέσα στην οποία πετάχθηκε το χαμένο σώμα της υλιστικής, καπιταλιστικής, φιλελεύθερης κοινωνίας που αρνείται τους κινδύνους και η οποία θα καταλήξει να πεθάνει από την ασυνειδησία της, κάτι που με ικανοποιεί.

…………….

O Pierre Vial Kαθηγητής Μεσαιωνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Université Jean-Moulin – Lyon III στη Γαλλία για 34 χρόνια , ιδρυτής του πολιτιστικού και πολιτικού κινήματος Terre et peuple το 1994 συμμετείχε στην ίδρυση του φορέα. GRECE..breizh-info 13/2/21

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 554


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα