S.O.S. ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΪΚΟ, ΠΡΟΩΘΕΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ!

S.O.S. ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΪΚΟ, ΠΡΟΩΘΕΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ!

2 Ιουνίου, 2020 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:514
Μοίρασέ το

 

«Η συνολική συμφωνία με την Τουρκία» και η παρακμιακή πορεία της μεταπολίτευσης στο σύνολό της

 

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα

                                                                                                   Αθήνα, 2 Ιουνίου 2020

 

«Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία με την Τουρκία, παρόμοια με αυτή που είχαμε με την Μεγάλη Βρετανία.

Μια συμφωνία που θα αφορά θέματα οικονομίας, ασφάλειας, συνόρων και θα προβλέπει τη συμμόρφωση της Τουρκίας στο διεθνές δίκαιο.

Οι ευρωτουρκικές σχέσεις πρέπει να καθοριστούν με αυτή την καθολική συμφωνία, και η Ε.Ε. δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο και να δράσει προς την κατεύθυνση αυτή», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας απόψε σε διαδικτυακή συζήτηση την οποία οργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτικών Ιδρυμάτων ENOP EU με θέμα, «Πώς αλλάζει την Ευρώπη και τον κόσμο ο κορονοϊός – η γεωπολιτική διάσταση».

 

Ενώ έως τώρα η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία ήταν το θέμα της υφαλοκριπίδας, τώρα μπαίνει «η συνολική συμφωνία», που σαφώς αλλάζει τα δεδομένα.

Τι νόημα έχει μια «συνολική συμφωνία», όταν μάλιστα δεν καθορίζεται συγκεκριμένα και δεν αναφέρεται καθαρά η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία;

Η αδελφή του πρωθυπουργού Μητσοτάκη συνήθως εκφράζει εκ των προτέρων την πολιτική του αδελφού της, προϊδεάζοντας και προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για αυτά που θα ακολουθήσουν και με το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, που προωθείται από την Τουρκία ως υβριδικός πόλεμος εναντίον της Ελλάδας.

Οι επίσημες δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 4 Οκτωβρίου 2019 στην Βουλή αποκαλύπτουν, χωρίς καμία αμφισβήτηση, την πρόθεση της κυβέρνησης να συναινέσει στον εποικισμό της Ελλάδας με παράνομους μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται αποκλειστικά σχεδόν από μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, υπακούοντας στις εντολές των εξωθεσμικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας με κύριους συντελεστές την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.[1]

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποκαλυπτική για τις προθέσεις τις κυβέρνησης.

Στην ομιλία του που θεωρείται ως  ιδεολογικό και πολιτικό μανιφέστο της Νέας Δημοκρατίας για το «μεταναστευτικό» δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια πως η ελληνική κοινωνία μπορεί να  μετατραπεί  σε πολυπολιτισμική, χωρίς  αισθήματα ξενοφοβίας και ρατσισμού. 

Συγκεκριμένα για την ενσωμάτωσή των «μεταναστών» στην ελληνική κοινωνία τόνισε ότι «οι πρόσφυγες  μπορούν και πρέπει  να μπολιάσουν  μια οικονομία, η οποία γερνάει  και χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες και διαδικασίες. Έτσι φυσικά μπορούμε να συζητήσουμε και για το πώς οι  πρόσφυγες μπορεί να απορροφηθούν στη  χώρα μας, για το που πρέπει να πάνε και  πώς πρέπει να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες».

Πιο ξεκάθαρη δήλωση για τον εποικισμό της Ελλάδας με παράνομους μετανάστες δεν γίνεται.

 

Στις δηλώσεις αυτές γίνεται λόγος για πρόσφυγες γενικά, χωρίς καν να γίνεται διάκριση σε παράνομους οικονομικούς μετανάστες και πολιτικά διωκόμενους παράνομους μετανάστες.

Ο λόγος είναι, όπως εξηγεί ο ίδιος ότι η Ελλάδα  χρειάζεται του παράνομους μετανάστες για να λύσει τόσο το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας όσο και το πρόβλημα της οικονομίας.

Βασικά προγραμματίζει την ενσωμάτωση (λέγεται και «απορρόφηση») στην ελληνική κοινωνία αποκλειστικά μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών που στέλνει η Τουρκία.

Η μόνη επιφύλαξη από μέρους της κυβέρνησης είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει με «κανόνες και διαδικασίες».

Αν αυτό δεν λέγεται επίσημη πολιτική της κυβέρνησης για τον εποικισμό της χώρας με παράνομους μετανάστες, μουσουλμανικής προέλευσης από όλες τις μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και τις Αφρικής που προωθεί ο Ερντογάν, τότε και οι λέξεις και οι έννοιες έχουν χάσει το νόημά τους.

Η διασπορά λοιπόν των παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα δεν έχει καμία άλλη σκοπιμότητα παρά να εφαρμόσει στην πράξη η Νέα Δημοκρατία το ιδεολογικό και πολιτικό μανιφέστο της, όπως διατυπώθηκε ανωτέρω και εκφράζεται με τα λόγια: «Είμαι περήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω την κοινωνία μας να μετατρέπεται σιγά σιγά σε πολυπολιτισμική».

Πρόσθεσε συμπληρωματικά: «Και  αν η Ευρώπη  και η Ελλάδα θέλει να κάνει μια συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική για να ενισχύσει το δημογραφικό της πρόβλημα, έχει τη δυνατότητα να το κάνει αλλά οργανωμένα και με κανόνες».

 

Είναι χαρακτηριστική επιπρόσθετα και η φράση της αδελφής του πρωθυπουργού Ντόρας, η οποία πηγαίνοντας μετά την συζήτηση στην Βουλή προς το γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε:

«Σήμερα κατάλαβαν όλοι ότι η χώρα έχει φιλελεύθερο πρωθυπουργό».[2]

 

Ένα ολόκληρο σύστημα στην Ελλάδα προωθεί τον εποικισμό της με παράνομους μετανάστες.

Ο μεγάλος γνώστης της τουρκικής πολιτικής και αγνός πατριώτης, μακαρίτης καθηγητής, Νεοκλής Σαρρής είχε πει ότι «η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο».

 

Δεν είναι όμως μόνο η κυβέρνηση μονάχα ή τα κόμματα εξουσίας που προωθούν τον εποικισμό της Ελλάδας με παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες απ’ όλην την υφήλιο, υπηρετώντας έμμεσα τα σχέδια της Τουρκίας.

Στο ποινικό αυτό μητρώο μπορούμε να εντάξουμε και τον υβριδικό πόλεμο που εφαρμόζει με την εισροή από την Τουρκία όλων αυτών των αλλοδαπών ροών.

Είχε επίσης πει ότι «σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέφτονται σαν Τούρκοι».

Όμως η σκληρή αλήθεια είναι πως Έλληνες επιδιώκουν να κάνουν τους Έλληνες να σκέφτονται σαν Τούρκοι. 

Τι προωθεί την τουρκοποίηση των Ελλήνων, αν όχι οι τουρκοσειρές, η επιτροπή του 21, η προπαγάνδα για ανοιχτά σύνορα, για χώρα ως χώρο  κ.λπ.;

Οι υπεύθυνοι γι’ όλα αυτά είναι Έλληνες, όπως ήταν και ο εφιάλτης!   

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία.

Οφείλεται στην υποταγή των κομμάτων εξουσίας κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης στα εξωθεσμικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας, δηλαδή για να γίνει απόλυτα καταληπτό, στα ντόπια και ξένα συμφέροντα, από τα οποία εξαρτιόταν καθοριστικά η ανάδειξή τους στην κυβέρνηση.

Συνήθως υπάρχει η ψευδής εντύπωση ότι –τουλάχιστον όσον αφορά την μεταπολίτευση – για να μην πάμε πιο πίσω, ότι αποφάσιζε ο ελληνικός λαός για τις κυβερνήσεις του.

Αυτή η αυταπάτη που ακόμη ισχύει για την ελληνική κοινωνία είναι απόλυτα παραπλανητική.

Η κατωτέρω δήλωση του ευπατρίδη επιστήμονα και έντιμου οικονομολόγου Ξενοφώντα Ζολώτα αποκαλύπτει για όσους είναι ειλικρινείς και δεν καθορίζεται η άποψή του από τα προσωπικά τους συμφέροντα, την τραγική πραγματικότητα της μεταπολίτευσης.

Η καθολική παρακμιακή πορεία της Ελλάδας ξεκινάει αμέσως μετά την μεταπολίτευση για να φτάσει στα σημερινά αδιέξοδα.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγησή του λέει τα εξής συγκλονιστικά για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για το δικομματικό κοινοβουλευτικό σύστημα στην Ελλάδα και για τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία στον δημοσιογράφο Περικλή Βασιλόπουλο:

 

«Είμαι 86 ετών. Έχω γράψει  40 βιβλία αλλά μόνο τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω τις βαθιές παθογένειες της χώρας. Είναι θαύμα που επιβιώνει αυτό το κράτος»

Το θαύμα ωστόσο στο οποίο προσέβλεπε ο ίδιος δεν επαληθεύθηκε. Η Ελλάδα χρεοκόπησε και προβλέποντάς την το ομολογεί και ο ίδιος στη συνέχεια:

«Παιδί μου, είπε (προσφιλής προσφώνηση του Καθηγητή στους στενούς του συνεργάτες ανεξαρτήτως ηλικίας) δεν υπάρχει πλέον ενιαίο κράτος στην Ελλάδα. Το κράτος είναι κάτι σαν αδειανό πουκάμισο για τα μάτια του κόσμου.

Γνωρίζω από παλιά τον Ανδρέα και τον Μητσοτάκη και είναι καλοί άνθρωποι ως άτομα. Αλλά με τα κόμματά τους έχουν γίνει άρπαγες του κράτους που το λαφυραγωγούν εναλλάξ. Έχουν φτιάξει δύο παράλληλους κομματικούς μηχανισμούς, υποκαθιστώντας το επίσημο κράτος. Συγκρούονται αδυσώπητα αλλά ξέρουν ότι είναι μια ο ένας μια ο άλλος. Να το θυμάσαι αυτό ότι σε δύο σε πέντε, σε δέκα ίσως και λίγο περισσότερα χρόνια, θα χρεοκοπήσουν την Ελλάδα».[3]

Στην εκ βαθέων «εξομολόγησή του» αναφέρεται και στον Χαρίλαο Φλωράκη και αξίζει για την ιστορία να αναφερθεί το γεγονός με τα εξής λόγια:

«Η τραγωδία είναι ότι αυτός που είναι ο πιο λογικός, αυτός που με στηρίζει περισσότερο στο Συμβούλιο Αρχηγών, είναι αυτός που έχουμε τις μεγαλύτερες διαφορές. Ο Χαρίλαος Φλωράκης. Ίσως επειδή έζησε την άγρια εποχή του εμφυλίου δείχνει την μεγαλύτερη ευαισθησία για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Αλλά και αυτός δεν μπορεί να τα πει δημοσίως. Τις προάλλες μου είπε: “Ξενοφώντα, αν σε στηρίξω δημοσίως θα με φάνε οι δικοί μου”. Ίσως τελικά  προσθέτει ο Ζολώτας, «να μας σώσει η Ευρώπη με τις νέες Συνθήκες, αλλά με διαλυμένο και αρπακτικό κράτος η ιδιωτική οικονομία θα μείνει απροστάτευτη και θα καταστραφεί μέσα στον θυελλώδη ανταγωνισμό».

 

Όπως δείχνει η αλήθεια των πραγμάτων καμία Ευρώπη και καμία άλλη δύναμη δεν πρόκειται να σώσει την Ελλάδα, εκτός από τους ίδιους τους Έλληνες, εφόσον εφαρμόσουν μια πατριωτική πολιτική που να υπηρετεί καθαρά τα εθνικά συμφέροντα.

 

[1] Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα λειτουργεί από το Μάρτιο του 1952.

Συνεργάζεται με τις κρατικές αρχές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους φορείς με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο. Προσπαθεί επίσης να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη γύρω από το προσφυγικό ζήτημα με στόχο τη δημιουργία κλίματος ανοχής και σεβασμού των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Επίσης, η Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και μη κυβερνητικές οργανώσεις για την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα και τη στήριξη μέσω προπληρωμένων καρτών και επιδομάτων και άλλων διευκολύνσεων των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

Την προσπάθεια αυτή ενισχύει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και ορισμένα ιδρύματα, όπως του Σόρος με απώτερο στόχο, την οικονομική τους κυρίως στήριξη, έως την πρήρη ενσωμάτωσή τους, όπως προγραμματίζεται σε συνεργασία με την κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία

 

[2]Πηγή:iefimerida.gr-https://www.iefimerida.gr/politiki/kentroo-manifesto-mitsotaki-gia-tin-metanasteysi

 

[3] Βλ. Δαμιανός Βασιλειάδης, Πανεθνικό – Παλλαϊκό Κίνημα, εκδ. «Γόρδιος», Αθήνα 2014, σ. 55-86. Στο βιβλίο αυτό γίνεται διεξοδικότερη ανάλυση για τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα.

 

 

 

Προβολές : 514


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα