Tραμπ: Το εκλογικό σύστημα βρίσκεται «υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία»

Tραμπ: Το εκλογικό σύστημα βρίσκεται «υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία»

3 Δεκεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:269
Μοίρασέ το
Tραμπ: Το εκλογικό σύστημα βρίσκεται «υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία»

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι εφάρμοσαν ένα μαζικό σχέδιο στηριγμένο στις επιστολικές ψήφους για να κλέψουν τις εκλογές και περιέγραψε συνοπτικά πτυχές των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου που θεωρεί ύποπτες ή δόλιες.

Χρησιμοποιώντας την πανδημία ως πρόσχημα, είπε, Δημοκρατικοί αξιωματούχοι και δικαστές άλλαξαν δραστικά τις εκλογικές διαδικασίες, μήνες και εβδομάδες πριν από τις εκλογές, σε μια προφανή παραβίαση του Συντάγματος.

Οι δικαστές σε πολλές πολιτείες έχουν αποφανθεί ότι οι αλλαγές πιθανότατα παραβίασαν το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένης της Μινεσότα και της Πενσυλβάνιας.

 

 

Μια σοφή παλιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ παροιμία λέει: “Όποιος ανοίγει τον τάφο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα”.

Και οι ΗΠΑ, άνοιξαν παγκοσμίως πολλούς τάφους.

Τώρα έπεσαν μέσα στον δικό τους.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, το φιτίλι του ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ, δεν το γλυτώνουμε.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 
Tραμπ: Το εκλογικό σύστημα βρίσκεται «υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία»
 
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διατυπώνει κάποιες παρατηρήσεις στον Λευκό Οίκο σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στις 2 Δεκεμβρίου 2020. (Στιγμιότυπο μέσω του Λευκού Οίκου)

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στις 2 Δεκεμβρίου ότι κέρδισε τις εκλογές του 2020 και ότι το εκλογικό σύστημα της Αμερικής βρίσκεται υπό πολιορκία.

Ο Τραμπ, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι η δουλειά του ως πρόεδρος είναι να υπερασπιστεί τους νόμους και το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι είναι αποφασισμένος να προστατεύσει το εκλογικό σύστημα, το οποίο είπε πως «βρίσκεται υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία».

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι εφάρμοσαν ένα μαζικό σχέδιο στηριγμένο στις επιστολικές ψήφους για να κλέψουν τις εκλογές και περιέγραψε συνοπτικά πτυχές των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου που θεωρεί ύποπτες ή δόλιες.

Χρησιμοποιώντας την πανδημία ως πρόσχημα, είπε, Δημοκρατικοί αξιωματούχοι και δικαστές άλλαξαν δραστικά τις εκλογικές διαδικασίες, μήνες και εβδομάδες πριν από τις εκλογές, σε μια προφανή παραβίαση του Συντάγματος.

Οι δικαστές σε πολλές πολιτείες έχουν αποφανθεί ότι οι αλλαγές πιθανότατα παραβίασαν το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένης της Μινεσότα και της Πενσυλβάνιας.

Οι υπουργοί Εσωτερικών στις δύο αυτές πολιτείες διατάχθηκαν να διαχωρίσουν τα ψηφοδέλτια με καθυστερημένη άφιξη ενώ τρέχουν οι υποθέσεις.

Ο Τραμπ είπε ότι η εκστρατεία του διαπίστωσε ότι πολλοί ψηφοφόροι στην Πενσυλβάνια έλαβαν δύο ψηφοδέλτια από το ταχυδρομείο, ενώ άλλοι έλαβαν ψηφοδέλτια για τα οποία δεν υπέβαλαν ποτέ αίτηση.

Εκλογικοί υπάλληλοι καταμετράνε ψηφοδέλτια στη Φιλαδέλφεια, στις 4 Νοεμβρίου 2020. (Spencer Platt / Getty Images

 

Οι εκλογικοί κατάλογοι σε ολόκληρη τη χώρα περιλαμβάνουν άτομα που έχουν πεθάνει, έχουν μετακομίσει σε άλλη πολιτεία ή δεν είναι πολίτες.

Αρκετές σημαντικές αγωγές από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς οδήγησαν στην εκκαθάριση των καταλόγων που συμπεριελάμβαναν εκατοντάδες χιλιάδες τέτοιους ανθρώπους.

Δεκάδες κομητείες έχουν «στους καταλόγους περισσότερους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους από ό,τι πολίτες που είναι σε ηλικία ψήφου, συμπεριλαμβανομένων 67 κομητειών στο Μίσιγκαν», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ επεσήμανε τις κατακόρυφες αυξήσεις στις πολιτείες-κλειδιά για τον Μπάιντεν τις πρωινές ώρες της 4ης Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων του Μίσιγκαν και του Ουισκόνσιν, για τις οποίες οι εμπειρογνώμονες σε θέματα δεδομένων δήλωσαν ότι διέκριναν ανωμαλίες και απαιτούν επανεξέταση. Ο Τραμπ είχε ισχυρό προβάδισμα στις πολιτείες πριν από αυτές τις κατακόρυφες αυξήσεις.

Ανέφερε επίσης την Dominion Voting Systems, την οποία οι αξιωματούχοι του Τέξας απέρριψαν λόγω ανησυχιών για θέματα ασφάλειας και πιθανής απάτης. Στην κομητεία Άντριμ, στο Μίσιγκαν, για παράδειγμα, μια κομητεία αρχικά ανέφερε νίκη για τον Μπάιντεν, αλλά αργότερα αναγνώρισε ότι 6.000 ψήφοι τοποθετήθηκαν λανθασμένα στη στήλη Μπάιντεν, μεταφέροντας την κομητεία στον Τραμπ.

Η Dominion αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς σχετικά με τα μηχανήματά της. Σε μια δήλωση στον ιστότοπό της που ενημερώνει τακτικά, η Dominion χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς σχετικά με την εναλλαγή ψήφων και τα ζητήματα λογισμικού «ψευδή».

Ο πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι στη Γεωργία ανακαλύφθηκαν χιλιάδες ψηφοδέλτια που δεν είχαν καταμετρηθεί κατά τη διάρκεια ενός χειροκίνητου ελέγχου, τα περισσότερα από τα οποία ήταν υπέρ του, και ότι οι Ρεπουμπλικάνοι παρατηρητές εμποδίστηκαν από το να εισέλθουν σε κτίρια ή τοποθετήθηκαν τόσο μακριά που δεν μπορούσαν να παρατηρήσουν σωστά την διαδικασία καταμέτρησης. Οι ένορκες καταθέσεις εκλογικών υπαλλήλων και παρατηρητών που βεβαιώνουν την απάτη αποτελούν μέρος δικαστικών υποθέσεων που έχουν κατατεθεί από την εκστρατεία του Τραμπ ή άλλους σε πολιτείες όπως το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν.

Εργαζόμενοι εκλογικών τμημάτων καλύπτουν παράθυρα ώστε αυτοί που διαφώνησαν με το αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουν στην περιοχή καταμέτρησης ψήφων στο Κέντρο TCF του Ντιτρόιτ, 4 Νοεμβρίου 2020. (Seth Herald/AFP via Getty Images)

 

Εάν η απάτη πραγματοποιήθηκε σε τέτοια επίπεδα όπως πιστεύει, ο Τραμπ δεν νομίζει πως ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν μπορεί να γίνει πρόεδρος.

«Εάν είναι όντως έτσι, τα αποτελέσματα των μεμονωμένων αμφίρροπων πολιτειών πρέπει να ανατραπούν και να ανατραπούν άμεσα», είπε.

Ο Τραμπ είπε ότι προειδοποιήθηκε από πολλούς πριν τις εκλογές να μην δηλώσει πρόωρη νίκη, ενώ ο Μπάιντεν με το ζόρι έκανε κάποια εκστρατεία, περνώντας μήνες στο υπόγειό του μετά την κήρυξη της πανδημίας COVID-19 και πήραν για μια διαδοχική σειρά ημερών ρεπό από το ίχνος εκστρατείας που έκαναν τις εβδομάδες μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.

«Στην πραγματικότητα, συμπεριφερόντουσαν σαν να ήξεραν ήδη ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα. Το είχαν καλύψει. Και μάλλον το έκαναν, δυστυχώς για τη χώρα μας», είπε ο Τραμπ.

«Μέσα σε λίγες μέρες μετά τις εκλογές, είδαμε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να ορίσουμε το νικητή, ακόμη και ενώ πολλές βασικές πολιτείες εξακολουθούν να μετράνε.

Η συνταγματική διαδικασία πρέπει να επιτραπεί να συνεχιστεί.

Θα υπερασπιστούμε την διαφάνεια της ψηφοφορίας διασφαλίζοντας ότι μετράται κάθε νόμιμη ψήφος και δεν μετράται κάθε παράνομη».

Η καμπάνια του Μπάιντεν δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό στο βίντεο του Τραμπ.

Εκλογικοί αξιωματούχοι στις πολιτείες αναφέρουν ότι οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά. Είπαν ότι περιπτώσεις απάτης είτε δεν συνέβησαν είτε δεν ήταν αρκετές για να αλλάξουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Οι εκλογές ήταν δίκαιες και ασφαλείς, και τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τη βούληση των ψηφοφόρων», δήλωσε τον περασμένο μήνα ο υπουργός Εσωτερικών του Μίσιγκαν, Τζόκελι Μπένσον, Δημοκρατικός.

Ακολουθήστε τον Zachary στο Twitter: @zackstieber

 

Πηγή

Προβολές : 269


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα