(ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ, ΡΕ;;; ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ;;;) Η «συμμαχία» ΝΔ – Ελληνικής Λύσης , οι σκέψεις για αλλαγές στην ΑΑΔΕ, οι μετεκλογικές συνεργασίες και ο δύσκολος γρίφος του ΒΗΜΑτοδότη …

(ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ, ΡΕ;;; ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ;;;) Η «συμμαχία» ΝΔ – Ελληνικής Λύσης , οι σκέψεις για αλλαγές στην ΑΑΔΕ, οι μετεκλογικές συνεργασίες και ο δύσκολος γρίφος του ΒΗΜΑτοδότη …

9 Ιανουαρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:519
Μοίρασέ το

 

Η διάσκεψη των Προέδρων από τον κ. Τασούλα στη Βουλή με θέμα αντικατάσταση μελών των Ανεξάρτητων Αρχών, το ζήτημα της …αποπομπής Ράμμου και το εναλλακτικό σενάριο!


Είτε πριν είτε μετά τις εκλογές, το Βελόπουλο, θα συμπράξει με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… γονιδιακά αδελφάκια οι δυο Κυριάκοι, γαρ…

Αχ βρε δόλιε ελληνάκο… όσο τους ανέχεσαι κι όσο τους εμπιστεύεσαι την ψήφο σου, λευτεριά δεν θα βρεις…

Μια ζωή, σκλάβος ήσουν, μα τη σκλαβιά που έρχεται, ούτε καν μπορείς να διανοηθείς…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Τασούλας… πρόεδρας της Βουλής… το όνομά του περιλαμβάνεται στο συγκλονιστικό βιβλίο του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ για την Κύπρο, “ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ”… ως ένας ακόμα ΕΝΟΧΟΣ!!!

Περισσότερα και πιο συγκλονιστικά, στο βιβλίο …

 

Οι σκέψεις για αλλαγές στην ΑΑΔΕ, η «συμμαχία» ΝΔ - Ελληνικής Λύσης , οι μετεκλογικές συνεργασίες και ο δύσκολος γρίφος του ΒΗΜΑτοδότη …

Έναν γρίφο του οποίου η λύση μοιάζει εύκολη , αλλά μπορεί να είναι πλήρως αποπροσατολιστικός και στην ουσία να οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα, έθεσε «ΤΟ ΒΗΜΑ» μέσω της στήλης «ΒΗΜΑτοδότης».

Με την τίτλο: « Συμμαχίες» ανάγκης , αποκαλύπτει ότι τη ερχόμενη εβδομάδα «ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας πρόκειται να συγκαλέσει τη Διάσκεψη των Προέδρων με θέμα την αντικατάσταση των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών η θητεία των οποίων έχει λήξει».

Μάλιστα, για να μην υπάρξουν παρανοήσεις οι ανεξάρτητες αρχές ονοματίζονται: «Πρόκειται για μέλη της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών , του ΕΡΣ , του Συνηγόρου του Πολίτη και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» .

Πρώτη παρατήρηση: Η κυβέρνηση φαίνεται ότι «παραιτείται» από την αντικατάσταση του Προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου , τον οποίο θεωρεί ως υπεύθυνο για τη συνέχιση του θορύβου γύρω από τις υποκλοπές.

Όμως η αλλαγή κάποιων μελών της Αρχής ανατρέπει τις μέχρι σήμερα ισορροπίες και καθιστά μειοψηφία την πλευρά της σημερινής πλειοψηφίας , στην οποία βασίζεται ο κ. Ράμμος για τις έρευνες του στους παρόχους της κινητής τηλεφωνίας.

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας έχουν και πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Όπως επισημαίνει αν και η αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ) θα απέχει από την σχετική διαδικασία «πληροφορίες μας υποστηρίζουν πως η ΝΔ θα πετύχει να αντικαταστήσει σε θέσεις – κλειδιά τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών και ειδικά στην ΑΔΑΕ.

Πως θα πετύχει να βρει τα 3/5 ; Δια χειρός Κυριάκου Βελόπουλου και Ελληνικής Λύσης λένε οι γνωρίζοντες.

Αλλά αυτή την επικείμενη σύμπραξη δε τη χαρακτηρίζουν ως προάγγελο προεκλογικής συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και Ελληνικής Λύσης».

Η αποστροφή αυτή , μπορεί να θεωρηθεί ως σκοπίμως αμφίσημη: Από την μια πλευρά κάνει γνωστό ότι ο κ. Βελόπουλος έχει ήδη συζητήσει ( άρα και αποδεχθεί; ) την κυβερνητική «πρωτοβουλία» για αλλαγές μελών των ανεξάρτητων αρχών.

Εντούτοις γράφεται πως δεν είναι προάγγελος προεκλογικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων.

Προσέξτε την λέξη «προεκλογική», άρα υπάρχουν πάντα περιθώρια , για το τι θα γίνει μετά τις εκλογές.

Σαφώς, υπάρχουν και άλλες «αναγνώσεις»: Για παράδειγμα πως τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει , απλώς ασκείται πίεση στην Ελληνική Λύση στα πλαίσια του προεκλογικού πρέσινγκ της ΝΔ προς τους ψηφοφόρους του κ. Βελόπουλου.

Κάτι ακόμη, πιο ευφάνταστο: Το δημοσίευμα «καίει» κάθε πιθανότητα συνεργασίας, είτε πριν , είτε μετά τις εκλογές μεταξύ των δύο κομμάτων.

Πολύ περισσότερο γιατί ΝΔ και Ελληνική Λύση είναι πολύ δύσκολο να συγκροτήσουν πλειοψηφία 3/5 για τις αλλαγές των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών.

Διαθέτουν 166 ( ΝΔ 156 , Ελληνική Λύση 10 ) βουλευτές ενώ κατά την ψηφοφορία απαιτούνται τα 3/5 των μελών της Βουλής δηλαδή 180 βουλευτές .

Εκτός και αν απέχουν τα άλλα κόμματα από τη σχετική ψηφοφορία οπότε τα πράγματα αλλάζουν .

Μπερδευτήκατε; Λησμονείτε ότι οι γρίφοι τίθενται για να ….μπερδεύουν, ενίοτε να βάζουν σε προβληματισμούς, χωρίς να επιδέχονται και λύση.

 

Πηγή

Προβολές : 519


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα