“Αν”... (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ.. ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ)

“Αν”... (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ.. ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ)

28 Οκτωβρίου, 2021 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:411
Μοίρασέ το

Εμπρός Έλληνες, ελάτε να σηκώσουμε τον ολόλαμπρο ήλιο της  πάνω από την Ελλάδα, πάνω από τη ζωή μας, για να δούμε επιτέλους “στον ήλιο μοίρα”. 

Εμπρός να σηκώσουμε το γαλανόλευκο σταυρό πάνω από την Ελλάδα, τιμώντας Εκείνον που τον καθαγίασε ως σύμβολο, ταυτόχρονα καλλιεργώντας  τις ελληνικές Αρετές. 

Με τούτο ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ που θα διαβάσετε, με τίμησε ένας αναγνώστης των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, στέλνοντάς το μου…

Εύχομαι ν’ αγγίξει και να θεριέψει κάθε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ, για να ξεκινήσει Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ… ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Τ’ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΔΥΝΑΤΟ!

Είναι στο γονίδιό μας… αυτό που δεν μπόρεσαν ποτέ να νικήσουν οι προαιώνιοι εχθροί μας.

Αυτή η φλόγα που καίει μέσα στις ψυχές των ΕΛΛΗΝΩΝ, μπορεί να γίνει ΠΥΡΚΑΓΙΑ και να κάψει όλους εκείνους που πρόδωσαν την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

Τούτη την ΙΕΡΗ ΜΕΡΑ, ΑΣ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ κι ας δηλώσει ο καθένας απο εμάς, ΠΑΡΩΝ – ΠΑΡΟΥΣΑ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

…αντέχετε, βγείτε στους δρόμους και φωνάξτε:
 

‘Μένα με λένε Αντώνη (λέγε με Έλληνα) κι αν είστε άντρες ‘λάτε δω στο μαρμαρένιο αλώνι… (εκεί που πάλευε ο Διγενής!)

 

“Αν”, ένα θαυμάσιο ποίημα του Ρ. Κίπλινγκ, σίγουρα το γνωρίζετε οι περισσότεροι. Δανείζομαι εδώ τον τίτλο του, για να εκφράσω κάποιες σκέψεις.

Αν νιώθετε ότι κάποιοι έχουν χτυπήσει χωρίς έλεος τη ζωή σας…

Αν νιώθετε ότι κάποιοι έκλεψαν την αξιοπρέπειά σας, κάτι περισσότερο, ότι τσάκισαν την ελληνική λεβεντιά σας…

Αν νιώθετε ότι κάποιοι εξόρισαν τα παιδιά σας μακριά από σας τους γονείς,  τ’αδέλφια και την πατρίδα τους…

Αν νιώθετε ότι κάποιοι έβγαλαν τη μπουκιά μέσα από το στόμα των μικρών σας παιδιών για να την καταβροχθίσουν αυτοί…

Αν νιώθετε ότι κάποιοι στέλνουν σε εργασιακά κάτεργα τα πιο μεγάλα παιδιά σας κι εσάς τους ίδιους…

Αν νιώθετε ότι κάποιοι,  μέρα με τη μέρα, σας στερούν όλο κι περισσότερο τη δυνατότητα να γιατρευτείτε αν αρρωστήσετε…

Αν νιώθετε ότι κάποιοι οδηγούν  ανθρώπους στην απόγνωση και στην αυτοκτονία και ότι κάθε αυτοκτονία μπορεί να ήταν -ή  ίσως θα είναι- του δικού σας πατέρα, του δικού σας παιδιού, του δικού σας αδελφού…

Αν νιώθετε ότι κάποιοι το σπίτι, το χωράφι ή το μαγαζάκι, που με κόπους αποκτήσατε, τα έχουν “βάλει στο μάτι” ώστε ν’αυξήσουν τ’αμύθητα κέρδη τους…

Αν νιώθετε ότι κάποιοι θέλουν να σας ακριβοπουλήσουν ίσως και τον αέρα που αναπνέετε, σίγουρα πάντως τα άλλα κοινά αγαθά που η μάνα-γη απλόχερα  χαρίζει,  την ενέργεια (μόνο μετασχηματισμοί της είναι αναγκαίοι!) και το νερό…

Αν νιώθετε ότι κάποιοι ευτέλισαν τόσο πολύ τη ζωή σας, ώστε να είστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους εγκληματικές διαθέσεις και πράξεις…

Αν νιώθετε ότι κάποιοι φιμώνουν κάθε διαμαρτυρία σας, κατηγορώντας σας για φασίστες, απλά γιατί δεν έχετε την ίδια γνώμη μ’αυτούς…

Αν νιώθετε ότι κάποιοι μέρα με τη μέρα σας κάνουν όλο και πιο μικρούς, όλο και πιο ανήμπορους να αποφασίζετε εσείς για τα ουσιαστικά της ζωής σας…

Αν νιώθετε ότι κάποιοι, όλο και πιο βίαια, σας απωθούν από τα κέντρα των αποφάσεων (λέγε με Κοινοβούλια  της αστικής “Δημοκρατίας”! -τα φανερά και τα κρύφια!) όπου παίρνουν αποφάσεις για σας χωρίς εσάς… 

Αν νιώθετε ότι κάποιοι θέλουν να σας εξαϋλώσουν μέχρι να χωρέσετε μέσα σ’ένα μικρό νούμερο, το ένα  επτάκις δισεκατομμυριοστό του ανθρωπίνου συνόλου.

Αν νιώθετε ότι  κάποιοι θέλουν τούτη η πατροπαράδοτη ελληνική γη μας  σε λίγο να μην  ανήκει σε μας, αλλά να τη διαφεντεύει ένας  πολυ(α)πολιτιστικός αχταρμάς…

Αν νιώθετε ότι αυτή πατρίδα, που  από κάποιους “χάνεται”  και λιώνει όπως μια χούφτα χιόνι, είναι η δική σας πατρίδα…

Αν νιώθετε  ότι αυτή η γη που κάποιοι λεηλατούν και καταστρέφουν, χωρίς έλεος και χωρίς σταματημό,  είναι η δική σας γη…

Αν τα νιώθετε όλα αυτά,  τότε ήρθε η ώρα να αναρωτηθείτε ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι στο Διεθνές στερέωμα και στην Ελλάδα και να τους αναγνωρίσετε έναν-έναν ως συγκεκριμένα, υπαρκτά και ζωντανά “πρόσωπα” και όχι  με τις  αφηρημένες έννοιες-σύνολα: του  διεθνούς κατεστημένου,  της διεθνούς ελίτ, του διεθνούς χρηματοοικονομικού Συστήματος, της Παγκόσμιας Νέας Τάξης, του εγχώριου κατεστημένου  και όλα τα υπόλοιπα.

Τότε ήρθε η ώρα να αρχίσετε να  αναγνωρίζετε ένα προς ένα  τα πρόσωπα που αποτελούν αυτούς τους “ κάποιους” που ροκανίζουν τη ζωή της ανθρωπότητας και του πλανήτη ο οποίος μας στηρίζει , μας θρέφει, μας ζωογονεί. Τόσον στη διεθνή σκηνή, όσον και στην Ελλάδα. 

Έχει μεγάλη διαφορά να αναγνωρίσουμε έναν προς έναν ποιοι είναι “οι  καλλικάνζαροι” της Ελλάδος, που λιώνουν τη ζωή μας και την πατρίδα μας, από να τους βάζουμε όλους μαζί σ’ένα τσουβάλι με ετικέτα “πολιτικό κατεστημένο”. 

Και αν αρχίσουμε να ασκούμεθα στο να τους αναγνωρίζουμε έναν προς έναν, τότε θα σταματήσει αυτή η παλινδρόμηση που μας εξοντώνει σαν λαό, να οδηγούμεθα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από τον “Άννα στον Καϊάφα” και τους συνακολούθους τους. 

Η αντίδραση πρέπει να  είναι άμεση: σε αναγνώρισα άπαξ ως εχθρό της πατρίδας μου και δικό μου, “παίρνω όρκο” ότι ποτέ ξανά δε θα σε “σταυρώσω” -και όχι μόνον! 

Στο χώρο της πολιτικής τα πράγματα λειτουργούν αντίθετα απ’ότι στο χώρο της λαϊκής φαντασίας, οι καλλικανζαραίοι φεύγουν, αν δεν τους “σταυρώσεις”! 

Και επειδή η ζωή απεχθάνεται το κενό, κάποια πιο ανθρώπινα πλάσματα θα πάρουν τη θέση τους, αλλά αυτό δεν έρχεται τόσο απλά!

Γι αυτό ας ζυγιάσετε καλά τα πράγματα και ας αναμετρήσετε τη δύναμή σας.

Κι αν αντέχετε, βγείτε στους δρόμους και φωνάξτε:

‘Μένα με λένε Αντώνη (λέγε με Έλληνα) κι αν είστε άντρες ‘λάτε δω στο μαρμαρένιο αλώνι… (εκεί που πάλευε ο Διγενής!)

Κι αν, εσύ Έλληνα -Διγενή, είσαι αποφασισμένος με καρδιά και ψυχή να παλέψεις στο μαρμαρένιο αλώνι κι αν χρειαστεί να πεθάνεις -αφού έτσι κι αλλιώς σε πεθαίνουν-  θα  διαπιστώσεις ότι οι “κάποιοι” μπορούν και  σε συντρίβουν,  επειδή  έχουν πάρει τ’όπλο σου και σ’έχουν αφοπλίσει. 

Τότε,  άρπαξέ τους το όσο πιο γρήγορα μπορείς!  Το ‘χουν σε μιαν άκρη παραπεταμένο και παραμελημένο.   

Αν και  παλιό όσο και ο Παρθενώνας, κατανικάει όλα τα  δικά τους: λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Όμως δημοκρατία σημαίνει “όλοι μαζί”, σημαίνει καθολική συμμετοχή, αλλιώς δεν είμαστε παρά μια κάστα, επαγγελματική, μειονοτική, ιδεολογική ή…πολιτικό κόμμα!

Η καθολική, ωστόσο, συμμετοχή στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας δεν κατακτάται από τη μια μέρα στην άλλη.

Μπορεί να ηχεί παράξενο, αλλά εκεί που έχουν φθάσει σήμερα τα πράγματα (στην απόλυτη μοναξιά του ατομικισμού!) το “όλοι μαζί” αρχίζει από δύο. Ναι καλά ακούσατε, από δύο!

Οι δύο αυτοί είσαι εσύ και ο διπλανός σου, ο γείτονάς σου, ο φίλος σου, κάποιος που σκεφτόσατε, ή μάλλον υποφέρετε, το ίδιο.

Μετά μεγαλώνετε τη δυάδα σας, με κάποια προσπάθεια βέβαια, γίνεστε τρεις, τέσσερις, γίνεστε πέντε.

Συλλογάσθε πάνω στα πολιτικά πράγματα, αναζητάτε ιδέες, λύσεις… πότε στο σπίτι του ενός και πότε του άλλου.

Ας είστε μακριά από τα κέντρα εξουσίας. Είστε στο δρόμο για να τα φτάσετε.

Και κάποια πεντάδα ή εξάδα ή δεκάδα θα δείτε ότι θα ξεχωρίσει θα γίνει εκατοντάδα και βάλε… 

Η κοινωνική γεωμετρική πρόοδος  είναι μια αύξουσα συνθήκη, που εξελίσσεται τάχιστα, αρκεί να υπάρξει μια δυνατή “μικρή μαγιά”και το αλευράκι των μικρότερων ομάδων, που  ήδη λειτουργούν και αναζητούν το πολιτικό βέλτιστο.   

Η αναζήτηση, το να μη δέχεται  ο οποιοσδήποτε παθητικά τις καταστάσεις και το “σεβίρισμά” τους, είναι μεγάλο κεφάλαιο, γιατί ωριμάζει τον άνθρωπο πολιτικά, τον μεταβάλλει από παθητικό δέκτη σε ενεργό  πολίτη!

Και  η δυναμική ομάδα της “μαγιάς”,  δεν μπορεί παρά να δει την πολιτική  και κοινωνική πραγματικότητα ως ένα Όλον. 

Δεν μπορεί παρά να δει την πλήρη εικόνα. 

Κι από τη σωφροσύνη του συλλογικού νου της θα προκύψει ένα σωστό, ασφαλές και δίκαιο σχέδιο εξόδου από τη “συμφορά”, από τούτο το σχέδιο θανάτου  μας, που  οι κάποιοι έχουν εκπονήσει για μας  και που δε σκοπεύουν να το σταματήσουν πριν το ολοκληρώσουν, εκτός αν τους σταματήσουμε! 

Και  θα ‘ρθει η στιγμή που όλες οι μικρότερες ομάδες, οι πεντάδες, οι εξάδες, οι όσες, θα ενωθούν με  αυτήν που αποδείχτηκε ότι είχε τη δύναμη να εκπονήσει το πληρέστερο σχέδιο, όπως τα ρυάκια με το μεγάλο ποτάμι. 

Το ποτάμι του “Όλοι μαζί από τα κάτω”, το ποτάμι της αληθινής δημοκρατίας. 

Κι από τα βάθη της συλλογικής ψυχής όλων τους θα προκύψει το νέο Όραμα για την Ελλάδα, που ίσως αποτελέσει  το κοινό  Όραμα ενός νέου παγκόσμιου πολιτισμού. 

Εμπρός Έλληνες, ελάτε να σηκώσουμε τον ολόλαμπρο ήλιο της  πάνω από την Ελλάδα, πάνω από τη ζωή μας, για να δούμε επιτέλους “στον ήλιο μοίρα”. 

Εμπρός να σηκώσουμε το γαλανόλευκο σταυρό πάνω από την Ελλάδα, τιμώντας Εκείνον που τον καθαγίασε ως σύμβολο, ταυτόχρονα καλλιεργώντας  τις ελληνικές Αρετές. 

Μην πιστεύετε αυτούς που διακηρύττουν ότι αυτά τα δύο είναι ξέχωρα. 

Ένα είναι! 

Γιατί ο ίδιος λαός τα σαρκώνει  στη δυνητική του Τελειότητα, που είναι και η πηγή κάθε Οράματός του για το μέλλον.

Τότε δεν υπάρχει κανένας που μπορεί να σε νικήσει εσένα Έλληνα στο μαρμαρένιο αλώνι, γιατί  με τις δύο αυτές πνευματικές Δυνάμεις  συνδυασμένες μέσα σου δε γίνεται να νικηθείς ποτέ και από κανέναν.

Μπορεί να  σκοτωθείς, μα συ θα είσαι ο νικητής, στη ζωή και στο θάνατο.

Είθε να ζει μέσα στην ψυχή μας το αιώνιο ΟΧΙ του Έλληνα σε κάθε κατακτητή, σε κάθε βαρβαρότητα, μέσα και έξω του. 

Είθε να ζει στην ψυχή μας η αιώνια πίστη του Έλληνα   σε όλων των ανθρώπων την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

 

Ένας Έλληνας

 

Πηγή email από αναγνώστη των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

Προβολές : 411


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα