Διαίρει και βασίλευε και στο βάθος (Μεγάλη) Επανεκκίνηση

Διαίρει και βασίλευε και στο βάθος (Μεγάλη) Επανεκκίνηση

11 Δεκεμβρίου, 2021 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:645
Μοίρασέ το

 

Κάθε είδους ανθρώπινες σχέσεις, από την προσωπική φιλία και τον έρωτα μέχρι τις φιλικές κοινωνικές συναθροίσεις και τις λέσχες και τα κοινωνικά και πολιτιστικά κινήματα, καθίστανται αδύνατες υπό τέτοιες συνθήκες.

Αυτό απειλεί να σημάνει το τέλος της ίδιας της έννοιας της κοινής ανθρωπιάς, που θα αντικατασταθεί από έναν μυρμηγκοφωλιά από άτομα σκλάβων, χωρίς καμία συνείδηση πέρα από το φόβο και την πιο ζωώδη ανησυχία για τροφή και στέγη, η οποία ήδη επιτρέπεται ή αρνείται με τον ίδιο τρόπο που οι πειραματιστές κάνουν με τα πειραματόζωα…

 

Πριν φτάσουμε σ’ αυτή την κατάσταση αποστασιοποίησης από όσα μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες μας συνέδεαν και την ανθρώπινη επικοινωνία, πέρασαν δεκαετίες αποχαύνωσης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού σε όλες τις χώρες…

Πάρτε παράδειγμα την Ελλάδα μας…πόση απομόνωση έχουν οι άνθρωποι των μεγάλων πόλεων… πόση άγνοια του ποιός ζει στο διπλανό διαμέρισμα… αποκομένοι  ακόμα και μεταξύ μας… και επιφάνεια… πολύ επιφανειακές σχέσεις, φιλικές, ερωτικές, επαγγελματικές…

Κλεισμένοι σε κουτιά διαμερίσματα, η έννοια της γειτονιάς, της αλληλεγγύης, σκοτώθηκαν μέσα μας… και τώρα είμαστε μονάδες ευκολοδιαχειρίσιμες…

Ελπίζω ακόμα στους λίγους ψυχωμένους και στην δύναμη Του Θεού που δεν θέλω να πιστέψω πως θα μας αφήσει…

Φτιάξτε μικρές ομάδες… δεθείτε με ανθρώπους που έχετε τις ίδιες απόψεις… την ίδια αγωνία…

Ερωτευθείτε… ναι… ερωτευθείτε ακόμα και στα χρόνια του κορονοϊού… και μην χάνετε το κουράγιο σας…

Ανοίξτε τα σπίτια σας, ανοίξτε τις ψυχές σας.

Βάλτε τέρμα στην κοινωνική απομόνωση.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Ο Γουίλλιαμ Ντουράν, που έχει γράψει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, είχε πει: “Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει, γιατί είναι μια ενωμένη μειοψηφία, που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας”.

Και είχε δίκιο… δες τε μωρέ τα πολιτικά καθάρματα της βουλής, πόσο δεμένα είναι μεταξύ τους όλα… κι εμείς, σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για τα κόμματα…

ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ! 

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Το τελικό παιχνίδι της Τεχνοκρατίας ως οικονομικό σύστημα είναι ο απόλυτος έλεγχος με τη χρήση της “επιστήμης της κοινωνικής μηχανικής“.

Πριν συμβεί αυτό, το σημερινό οικονομικό σύστημα πρέπει να καταστραφεί και οι άνθρωποι να προετοιμαστούν για την πλήρη υποταγή στην επερχόμενη επιστημονική δικτατορία, όπου ο κόσμος θα διοικείται από αλγόριθμους και όχι από εκλεγμένους αντιπροσώπους.

Το να πούμε ότι η τεχνοκρατία είναι στείρα και απάνθρωπη είναι μια υποτίμηση.

Είναι προφανώς αντι-ανθρώπινη με την πιο ξεκάθαρη έννοια της λέξης και θα οδηγήσει σε παγκόσμια ανθρώπινη δυστυχία. (Πηγή)

“Έχει παρατηρηθεί συχνά ότι ο τρόμος μπορεί να κυριαρχήσει απόλυτα μόνο πάνω σε ανθρώπους που είναι απομονωμένοι μεταξύ τους και ότι, επομένως, ένα από τα πρωταρχικά μελήματα της τυραννικής κυβέρνησης είναι να επιφέρει αυτή την απομόνωση. Η απομόνωση μπορεί να είναι η αρχή της τρομοκρατίας- σίγουρα είναι το πιο γόνιμο έδαφός της- είναι πάντα το αποτέλεσμά της.

“Αυτή η απομόνωση είναι, τρόπον τινά, προ-ολοκληρωτική- το σήμα κατατεθέν της είναι η ανικανότητα στο βαθμό που η εξουσία προέρχεται πάντα από ανθρώπους που δρουν από κοινού, που δρουν συντονισμένα- οι απομονωμένοι άνθρωποι είναι εξ’ ορισμού ανίσχυροι”. – Hannah Arendt, Οι απαρχές του ολοκληρωτισμού (The Origins of Totalitarianism)

Η αφορμή για αυτό το έκτρωμα είναι μια επιδημία που αντικειμενικά είναι συγκρίσιμη με την εποχική γρίπη και προκαλείται από το ίδιο είδος κορονοϊού που έχουμε υπομείνει τόσο καιρό χωρίς ολοκληρωτικά αμόκ και μαζική παραφροσύνη.

Τα παγκόσμια στοιχεία συγκλίνουν στα γεγονότα:

Αυτή η γρίπη είναι κάπως πιο μεταδοτική από την κανονική και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για όσους είναι ηλικιωμένοι και έχουν ήδη κακή υγεία από προϋπάρχουσες ασθένειες.

Δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Η όλη ιδέα του “κλειδώματος-lockdown” είναι ακριβώς ανάποδη, ακριβώς ο λάθος τρόπος με τον οποίο οποιαδήποτε λογική κοινωνία θα ανταποκρινόταν σε αυτή την περίσταση.

Οι ευάλωτοι είναι αυτοί που πρέπει να θωρακιστούν, ενώ η φύση παίρνει το δρόμο της ανάμεσα στο γενικό πληθυσμό, ο οποίος πρέπει να συνεχίσει τη ζωή του κανονικά.

Η κυριαρχική-τεχνοκρατική ακαμψία δεν μπορεί να αποτρέψει μια επιδημία από το να κυκλώσει τον πληθυσμό παρά τις αυταπάτες αυτής της θρησκείας, ειδικά από τη στιγμή που οι δυτικές κοινωνίες άρχισαν τα μέτρα τους ούτως ή άλλως πολύ αργά.

Έτσι, είναι καλύτερο να αφήσουμε την ανοσία της αγέλης να αναπτυχθεί όσο πιο γρήγορα είναι φυσικό να αναπτυχθεί, οπότε ο ιός υποχωρεί από την έλλειψη ξενιστών (και είναι πιθανό να μεταλλαχθεί προς μια πιο ήπια κατεύθυνση στην πορεία).

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φέρουμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για όλους, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευάλωτων.

Το γεγονός ότι οι περισσότερες κοινωνίες έχουν απορρίψει τη λογική, επιστημονική οδό υπέρ των καταδικασμένων σε αποτυχία προσπαθειών ενός εξαναγκαστικού βίαιου διαχωρισμού και στείρωσης είναι η απόδειξη ότι οι κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρονται για τη δημόσια υγεία (λες και δεν το ξέρουμε ήδη αυτό από χίλιες πολιτικές δηλητηρίασης του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα ξεκληρίζουν το σύστημα υγείας), αλλά είναι πολύ διατεθειμένες να χρησιμοποιήσουν αυτή την κρίση που δημιούργησαν τεχνητά προκειμένου να κλιμακώσουν ριζικά την αστυνομική κρατική τους εξουσία προς ολοκληρωτικούς στόχους.

Η όλη ιδέα της αυτοαπομόνωσης και της αντικοινωνικής “αποστασιοποίησης” είναι ριζικά αντι-ανθρώπινη. Εξελιχθήκαμε κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών να είμαστε κοινωνικά πλάσματα που ζουν σε σφιχτοδεμένες ομάδες.

Παρόλο που οι σύγχρονες κοινωνίες ιδεολογικά και κοινωνικοοικονομικά εργάζονται για τη μαζικοποίηση και την ατομικοποίηση των ανθρώπων, εντούτοις σχεδόν όλοι μας εξακολουθούμε να αναζητούμε στενή ανθρώπινη συντροφικότητα στη ζωή μας.

(Υποψιάζομαι ότι οι περισσότεροι από τους διαδικτυακούς αστυνομικούς-κρατικοδίαιτους δεν είναι μόνο φασίστες κατά βάθος, αλλά και επιβεβαιωμένα μισάνθρωποι μοναχικοί άνθρωποι που δεν θα μπορούσαν να νοιαστούν λιγότερο για την ανθρώπινη εγγύτητα).

Αυτή η εκστρατεία τρόμου επιδιώκει να διαλύσει κάθε εναπομείνασα ανθρώπινη εγγύτητα, που σημαίνει κάθε εναπομείνασα ανθρωπότητα ως τέτοια, για να απομονωθούν καλύτερα τα μεμονωμένα άτομα για να υποταχθούν στην απόλυτη κυριαρχία.

Η Hannah Arendt έγραψε βαθιά για αυτόν τον στόχο των ολοκληρωτικών κυβερνήσεων (Οι απαρχές του ολοκληρωτισμού), αν και ακόμη και αυτή δεν οραματίστηκε μια κρατική λατρεία της κυριολεκτικής φυσικής απώθησης κάθε ατόμου από κάθε άλλο άτομο.

Φαίνεται ότι για τους περισσότερους πρώην αυτοαποκαλούμενους αντιφρονούντες, το γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την οργάνωση πρόσωπο με πρόσωπο και την ομαδική δράση, ένα γεγονός που μέχρι τώρα αναγνωριζόταν καθολικά από αυτούς τους αντιφρονούντες, είναι άλλη μια αλήθεια που ξαφνικά πρέπει να απορριφθεί και να αντικατασταθεί από την πλήρη αντίθεσή της.

Έτσι, η εκστρατεία τρομοκρατίας είναι ένας ιός που αναγκάζει αυτούς που μολύνει να παραιτηθούν από κάθε ακτιβισμό και κάθε προοπτική για κάθε μελλοντικό ακτιβισμό, για όσο διάστημα παραμένουν παράφρονες από τον πυρετό αυτής της προπαγανδιστικής τρομοκρατίας.

Πολύ πιο βαθιά και προκαλώντας απελπισία,

η τρομοκρατική εκστρατεία είναι ένας ιός που προκαλεί σε αυτούς που μολύνει να φοβούνται και να απεχθάνονται κάθε ανθρώπινη επαφή, κάθε συντροφικότητα, κάθε εγγύτητα, όλα όσα μας έκαναν ανθρώπους.

Τα προηγούμενα ολοκληρωτικά καθεστώτα επιδίωκαν αυτή την έλλειψη επαφής και εμπιστοσύνης μέσω δικτύων πληροφοριοδοτών.

Αυτά τα δίκτυα αποτελούν μέρος και της σημερινής εκστρατείας τρόμου, ενθαρρυνόμενα από πάνω και αυθόρμητα αναδυόμενα από κάτω ως αποτέλεσμα του αισθήματος του τρόμου καθώς και της άσκησης προηγούμενων μικροκακοποιών προθέσεων από μικροκακοποιούς.

Αλλά το σημερινό ολοκληρωτικό δυναμικό είναι πολύ χειρότερο από αυτό.

Τώρα τα καθεστώτα που φιλοδοξούν να κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά έχουν τρομοκρατήσει και έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων και έχουν οδηγήσει σε μια αυτόματη φυσική δυσπιστία απέναντι σε όλους τους άλλους ανθρώπους.

Κάθε είδους ανθρώπινες σχέσεις, από την προσωπική φιλία και τον έρωτα μέχρι τις φιλικές κοινωνικές συναθροίσεις και τις λέσχες και τα κοινωνικά και πολιτιστικά κινήματα, καθίστανται αδύνατες υπό τέτοιες συνθήκες.

Αυτό απειλεί να σημάνει το τέλος της ίδιας της έννοιας της κοινής ανθρωπιάς, που θα αντικατασταθεί από έναν μυρμηγκοφωλιά από άτομα σκλάβων,

χωρίς καμία συνείδηση πέρα από το φόβο και την πιο ζωώδη ανησυχία για τροφή και στέγη, η οποία ήδη επιτρέπεται ή αρνείται με τον ίδιο τρόπο που οι πειραματιστές κάνουν με τα πειραματόζωα…

Και όσο περισσότερο οι άνθρωποι φοβούνται και απεχθάνονται την κυριολεκτική φυσική ύπαρξη όλων των άλλων ανθρώπων, τόσο περισσότερο η κατάσταση γίνεται ώριμη για κάθε επιδημία δολοφονίας, από την εκτίναξη του ποσοστού της ενδοοικογενειακής βίας και των δολοφονιών μέχρι τα αρχόμενα λιντσαρίσματα και τα πογκρόμ και τις εκστρατείες εξόντωσης τύπου ναζισμού.

Αυτός είναι ο τελικός στόχος του συστήματος.

Είναι το λογικό τέλος στο οποίο οδηγεί κάθε τάση του σήμερα.

Όλα αυτά επιστρατεύονται για μια επιδημία που αντικειμενικά είναι μια περίοδος γρίπης κάπως πιο σκληρή από τον μέσο όρο.

Γιατί ο λαός θέλει να παραδοθεί και να πετάξει στα σκουπίδια κάθε πραγματικότητα και μελλοντική προοπτική του,

της κοινής ανθρωπιάς, της ευτυχίας, της ελευθερίας, της ευημερίας, για τόσο λίγα πράγματα;

Πρόκειται πράγματι για μια τελειωτική ολοκληρωτική αίρεση θανάτου, η υφήλιος ως ένα τεράστιο Jonestown;

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι αυτό είναι που θέλει η πλειοψηφία.

Αν δεν θέλουν πραγματικά αυτή την ολοκλήρωση του παγκόσμιου θανάτου στο πνεύμα, το συναίσθημα και το σώμα, καλύτερα να συνέλθουν γρήγορα από το ψυχικό παραλήρημα που τους προκαλεί ο τρόμος, πριν να είναι πολύ αργά.

——————

Δικτυογραφία:

Divide, Conquer, and (Great) Reset

https://humansarefree.com/2021/12/divide-conquer-and-great-reset.html

 

 

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 645


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα