Εργαζόμενοι στον εφοδιασμό προειδοποιούν για παγκόσμια «κατάρρευση του συστήματος»

30 Σεπτεμβρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:818
Μοίρασέ το

 

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ένας συνασπισμός οδηγών φορτηγών, ναυτικών και εργαζομένων σε αεροπορικές εταιρείες, προειδοποίησε σε επιστολή προς τους αρχηγούς κρατών που παρευρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αποκαταστήσουν την ελευθερία κινήσεων στους εργαζόμενους στις μεταφορές εν μέσω επίμονων περιορισμών για την COVID-19 και καραντίνες.

 

Αυτοί που σχεδίασαν τους δυο Παγκοσμίους Πολέμους και όλα τα δεινά της ανθρωπότητας και τελευταία την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, έχουν όλα τα μέσα και τους τρόπους και έχουν σχεδιάσει και την επισιτιστική κρίση, ώστε να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε τρομακτική επισιτιστική κρίση και έχουν προειδοποιήσει.

Ας κάνει ο καθένας μας τα κουμάντα του… Η απομάκρυνση από τις μεγαλουπόλεις και η επιστροφή στην πατρική γη, θα αποδειχθεί σωτήρια για πολλούς.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Βιομηχανικοί όμιλοι προειδοποιούν τους παγκόσμιους ηγέτες για παγκόσμια «κατάρρευση της αλυσίδας εφοδιασμού» λόγω των περιορισμών της πανδημίας, καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ υποδήλωσε ότι η τρέχουσα περίοδος υψηλού πληθωρισμού θα διαρκέσει έως το 2022.

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ένας συνασπισμός οδηγών φορτηγών, ναυτικών και εργαζομένων σε αεροπορικές εταιρείες, προειδοποίησε σε επιστολή προς τους αρχηγούς κρατών που παρευρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αποκαταστήσουν την ελευθερία κινήσεων στους εργαζόμενους στις μεταφορές εν μέσω επίμονων περιορισμών για την COVID-19 και καραντίνες.

Εάν δεν γίνει τίποτα, προειδοποίησαν για μια «κατάρρευση του παγκόσμιου συστήματος μεταφορών» και δήλωσαν ότι «Οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού αρχίζουν να λυγίζουν, καθώς η επιβάρυνση των εργαζομένων στις μεταφορές που διαρκεί δύο χρόνια έχει το τίμημά της», σύμφωνα με την επιστολή.

Υπογράφηκε από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA), τη Διεθνή Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU) και τη Διεθνή Ομοσπονδία Εργαζομένων Μεταφορών (ITF), οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου 65 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα των μεταφορών παγκοσμίως.

«Όλοι οι τομείς των μεταφορών αντιμετωπίζουν επίσης έλλειψη εργαζομένων και αναμένουν περισσότερους να αποχωρήσουν ως αποτέλεσμα της κακής μεταχείρισης που αντιμετώπισαν εκατομμύρια άτομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θέτοντας την αλυσίδα εφοδιασμού σε απειλή», αναφέρεται στην επιστολή. «Ζητάμε επίσης από τον ΠΟΥ και τη ΔΟΕ να θέσουν το ζήτημα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και να καλέσουν τους αρχηγούς κυβερνήσεων να λάβουν ουσιαστική και γρήγορη δράση για την επίλυση αυτής της κρίσης τώρα», έγραψαν.

Εν τω μεταξύ, η Costco, εταιρεία που διατηρεί μεγάλο μερίδιο στην αγορά λιανεμπορίου στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι ναυλώνει τα δικά της πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Ασίας και Βόρειας Αμερικής εν μέσω ζητημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα παγκοσμίως, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής Ρίτσαρντ Γκαλάντι σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη.

Η Costco, είπε, αντιμετωπίζει «καθυστερήσεις στα λιμάνια, ελλείψεις εμπορευματοκιβωτίων, διαταραχές λόγω COVID, ελλείψεις σε διάφορα εξαρτήματα, πρώτες ύλες και συστατικά, πιέσεις στο κόστος εργασίας» μαζί με «ελλείψεις σε φορτηγά και οδηγούς», ανέφερε το Fox News.

Ο Τζιν Σερόκα, διευθυντής του λιμένα του Λος Άντζελες, προσπάθησε να ρίξει λίγο φως στο πρόβλημα κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο ABC News, σημειώνοντας ότι υπάρχει σημαντική συσσώρευση των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στις ακτές των μεγάλων λιμένων εισόδου.

«Είμαστε μάρτυρες ενός αγοραστικού κύματος από τον Αμερικανό καταναλωτή που προκλήθηκε λόγω πανδημίας, παρόμοια με την οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί ως τώρα», είπε στο δίκτυο στις 29 Σεπτεμβρίου.

Σε παρατηρήσεις του στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Πάουελ είπε ότι η τρέχουσα άνοδος του πληθωρισμού είναι «συνέπεια των περιορισμών της προσφοράς που συναντά πολύ μεγάλη ζήτηση», λέγοντας ότι «σχετίζεται με το άνοιγμα της οικονομίας, η οποία είναι μια διαδικασία που θα έχει αρχή, μέση και τέλος».

«Είναι πολύ δύσκολο να πούμε πόσο μεγάλες θα είναι οι επιπτώσεις στο μεταξύ ή πόσο θα διαρκέσουν», δήλωσε ο Πάουελ κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η τρέχουσα άνοδος των τιμών, είπε, οφείλεται σε εμπόδια στην αλυσίδα εφοδιασμού, αν και πιστεύει ότι οι τιμές θα πέσουν τελικά από μόνες τους.

Η αύξηση θα συνεχιστεί μέχρι το 2022 πριν πέσει, είπε ο Πάουελ.

Η Federal Reserve δεν προβλέπει την τρέχουσα τάση να «οδηγήσει σε ένα νέο καθεστώς πληθωρισμού, στο οποίο ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός κάθε χρόνο», δήλωσε ο Πάουελ.

«Η διαχείριση αυτής της διαδικασίας τα επόμενα δύο χρόνια είναι … θα είναι πολύ δύσκολη γιατί έχουμε αυτήν την υπόθεση ότι ο πληθωρισμός θα είναι παροδικός. Νομίζουμε ότι είναι σωστό», είπε ο Πάουελ. «Ανησυχούμε όμως ότι οι υποκείμενες πληθωριστικές προσδοκίες θα παραμείνουν σταθερές, όπως μέχρι τώρα».

 

 

Πηγή

Προβολές : 818


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα