Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΣΤΑ M-VOLΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID, ΣΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ

Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΣΤΑ M-VOLΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID, ΣΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ

17 Δεκεμβρίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:635
Μοίρασέ το

 

ΚΑΝΕΝΑΣ M-VOLΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Ο τρόπος με τον οποίο οι ιαπωνικές αρχές αντιμετωπίζουν τους πολίτες τους με τον σεβασμό που τους αξίζει, ενημερώνοντάς τους για τους κινδύνους, είναι ανήκουστος σε πολλές δυτικές χώρες (Σ.τ.Μ. πόσο μάλλον σε εμάς εδώ τους Ζουλού), όπου οι κυβερνήσεις υποβάλλουν τους πολίτες τους σε m-volιασμούς που δεν χρειάζονται και τους απειλούν με την αφαίρεση των ελευθεριών τους εάν δεν συμμορφωθούν.

 

 

 

 

Στην Ιαπωνία όμως, δεν έχουν Μητσοτάκη… ούτε αντιπολίτευση εμβολιολάγνα…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση blümlifee

 

Ενώ πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών – προσπαθούν είτε να υποβαθμίσουν είτε να κρύψουν τις δυσμενείς επιπτώσεις των m-volίων κατά του κορωνοϊού της Wuhan (COVID-19), Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ.

Η ασιατική αυτή χώρα τοποθέτησε προειδοποιητικές ετικέτες στα m-volια που τονίζουν τα πρόσθετα που περιέχουν.

Αυτό έγινε για να παράσχει στους πολίτες της αρκετές πληροφορίες, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους εάν θα θελήσουν να m-volιαστούν ή όχι με πειραματικά φάρμακα.

Τρία m-volια για τον COVID-19 είναι διαθέσιμα επί του παρόντος στην Ιαπωνία: το Comirnaty της Pfizer’, το Moderna και το Vaxzevria (πρώην AstraZeneca).

Οι περιγραφές του προϊόντος στις δόσεις ‘Pfizer’ και ‘Moderna’ αναφέρουν: “αυτό το προϊόν περιέχει ένα πρόσθετο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε m-volιο στο παρελθόν.”

Η ίδια αναφορά γίνεται και στον νέο τύπο πρόσθετου στην ένεση Vaxzevria.

Οι ετικέτες αναφέρουν επίσης ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες παροτρύνουν τα άτομα να συμβουλευτούν τους γιατρούς τους σχετικά με τα πρόσθετα εάν σκοπεύουν να m-volιαστούν για τον COVID-19.

Αυτό το επίπεδο διαφάνειας στην Ιαπωνία προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου.

Η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί στις συσκευασίες, μια προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η λήψη των m-volίων για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με γνωστές σοβαρές παρενέργειες.

Κάτι τέτοιο ενισχύει επίσης την δέσμευση της χώρας να διασφαλίσει ότι όλες οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρονται στο σύστημα ανεπιθύμητων ενεργειών της.

Η Ιαπωνία επιβάλλει τώρα αυστηρές νομικές απαιτήσεις αναφοράς και τα νοσοκομεία πρέπει να αναφέρουν λεπτομερώς τυχόν περιστατικά που αφορούν άτομα που έχουν αναπτύξει συμπτώματα ανεπιθύμητων ενεργειών έως και 28 ημέρες μετά τον m-volιασμό τους, σύμφωνα με το νέο νόμο.

Το Ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας έχει αναφέρει ιδιαίτερα τη μυοκαρδίτιδα, μια φλεγμονή του καρδιακού μυός και της εξωτερικής επένδυσης της καρδιάς, ως πιθανή σοβαρή παρενέργεια των m-volίων ‘Moderna’ και ‘Pfizer’.

Η μυοκαρδίτιδα έχει βρεθεί ότι είναι πιο διαδεδομένη σε νεότερους άνδρες.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι από τις 14 Νοεμβρίου, το m-volιο της ‘Moderna’ προκάλεσε μυοκαρδίτιδα σε 81,79 άνδρες ανά εκατομμύριο για την ηλικιακή ομάδα 10 έως 19 ετών.

Αυτό μειώνεται στο 48,76 για όσους είναι στα 20 τους.

Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα για τα m-volια της ‘Pfizer’, σε 15,66 και 13,32 ανά εκατομμύριο στις ηλικίες 10-19 και 20-29 ετών, αντίστοιχα.

ΚΑΝΕΝΑΣ M-VOLΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Στην ιστοσελίδα του, το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ενθαρρύνει μεν τους πολίτες να m-volιαστούν, αλλά τονίζει ότι δεν είναι υποχρεωτικό : “Αν και ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να προχωρήσουν στον m-volιασμό κατά του COVID-19, δεν είναι υποχρεωτικός.

Ο m-volιασμός θα γίνεται μόνο με τη συγκατάθεση του ατόμου που θα m-volιαστεί μετά από τις πληροφορίες που θα του παρέχονται”, αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

Για να είναι έγκυρη η συγκατάθεση, πρέπει το άτομο να είναι ενημερωμένο και να προσέρχεται εθελοντικά στον m-volιασμό, και τα άτομα που συναινούν πρέπει να έχουν την ικανότητα να λαμβάνουν την απόφαση τα ίδια.

Επιπλέον, η κυβέρνηση συνιστά σε όλους να λαμβάνουν υπόψη τόσο την αποτελεσματικότητα του m-volίου όσο και τις παρενέργειες.

“Παρακαλείσθε να m-volιαστείτε με δική σας απόφαση, κατανοώντας τόσο την αποτελεσματικότητα στην πρόληψη μολυσματικών ασθενειών όσο και τον κίνδυνο παρενεργειών. Κανένας m-volιασμός δεν θα γίνει χωρίς συγκατάθεση”, ανέφερε η ιστοσελίδα του Ιαπωνικού Υπουργείου Υγείας.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε επίσης ότι ΤΟΣΟ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΣΩΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ mRNA.

Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επιβάλλουν m-volιασμό στους υπαλλήλους τους.

Οι εργαζόμενοι που είναι m-volιασμένοι δεν πρέπει να κάνουν διακρίσεις σε βάρος όσων αρνούνται τις ενέσεις.

Η  κυβέρνηση έδωσε επίσης οδηγίες στους ανθρώπους να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους στο: “Συμβουλές για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα” σε ενδεχόμενη περίπτωση διακρίσεων στην εργασία λόγω του καθεστώτος m-volιασμού τους.

Οι γιατροί σε όλο τον κόσμο μοιράστηκαν τα ίδια συναισθήματα με την ιαπωνική υγειονομική αρχή.

Ωστόσο, αυτού του είδους η ενημερωμένη συναίνεση έχει κοστίσει σε πολλούς από αυτούς την άδειά τους να ασκήσουν το ιατρικό επάγγελμα, με την κυβέρνηση να τους κατηγορεί ότι διαδίδουν “δισταγμό έναντι των m-volίων.”

Ο τρόπος με τον οποίο οι ιαπωνικές αρχές αντιμετωπίζουν τους πολίτες τους με τον σεβασμό που τους αξίζει, ενημερώνοντάς τους για τους κινδύνους είναι ανήκουστος σε πολλές δυτικές χώρες (Σ.τ.Μ. πόσο μάλλον σε εμάς εδώ τους Ζουλού), όπου οι κυβερνήσεις υποβάλλουν τους πολίτες τους σε m-volιασμούς που δεν χρειάζονται και τους απειλούν με την αφαίρεση των ελευθεριών τους εάν δεν συμμορφωθούν.

 

περισσότερες ειδήσεις σχετικά με την “πανδημία” του κορωνοϊού, στο: Pandemic.news.

Sources include:

DailyExpose.uk

RioTimesOnline.com

 

Πηγή σχολίου

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 635


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα