Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

29 Οκτωβρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:841
Μοίρασέ το

Σήμερα, σχεδόν κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί κρατούν μια συσκευή ακτινοβολίας μικροκυμάτων στο χέρι τους ή στον εγκέφαλο ή το σώμα τους όλη μέρα κάθε μέρα, χωρίς να γνωρίζουν τι κάνουν στον εαυτό τους, την οικογένειά τους, τα κατοικίδια ζώα τους, τους φίλους τους, τους γείτονές τους, στα πουλιά στην αυλή τους, στο οικοσύστημά τους και στον πλανήτη τους.

Και το δράμα είναι ότι ακόμη κι όσοι γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα, βλέπουν μόνο τους πύργους ως απειλή, αλλά το τηλέφωνό τους ως φίλο.

Ο… “πολιτισμός” έγινε τελικά Η ΠΑΓΙΔΑ ΕΞΩΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΜΑΣ.

Δεν θέλουμε όμως να το συνειδητοποιήσουμε…

ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

του Arthur Firstenberg

στο

The Invisible Rainbow: A History of Electricity and Life

 

Μέρος πρώτο

Το 1995, η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών ετοιμαζόταν να παρουσιάσει ένα επικίνδυνο νέο προϊόν στις Ηνωμένες Πολιτείες: το ψηφιακό κινητό τηλέφωνο.

Τα υπάρχοντα κινητά τηλέφωνα ήταν αναλογικά και ακριβά, που ανήκαν κυρίως στους εύπορους, και, επιπλέον,  χρησιμοποιούνταν μόνο λίγα λεπτά κάθε φορά.

Πολλά απ’ αυτά ήταν τηλέφωνα αυτοκινήτων των οποίων οι κεραίες βρίσκονταν έξω από το αυτοκίνητο, δεν κρατούνταν στο χέρι και δεν ήταν δίπλα στον εγκέφαλο.

Τα κινητά τηλέφωνα λειτουργούσαν μόνο μέσα ή κοντά σε μεγάλες πόλεις.

Οι λίγοι πύργοι κυψελών που υπήρχαν ήταν ως επί το πλείστον σε κορυφές λόφων, βουνοκορφές ή ουρανοξύστες, όχι κοντά στα μέρη όπου ζούσαν οι άνθρωποι.

Το πρόβλημα για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών το 1995 ήταν η ανάληψη της ευθύνης.

Η ακτινοβολία μικροκυμάτων ήταν επιβλαβής.

Τα κινητά τηλέφωνα επρόκειτο να βλάψουν τον εγκέφαλο όλων, να κάνουν τους ανθρώπους παχύσαρκους και να προκαλέσουν σε εκατομμύρια ανθρώπους καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη.

Και οι πύργοι κυψελών επρόκειτο να καταστρέψουν τα δάση, να εξαφανίσουν έντομα και να βασανίσουν και να σκοτώσουν πουλιά και άγρια ​​ζωή.

Όλα αυτά ήταν γνωστά.

Είχε ήδη γίνει εκτεταμένη έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Σοβιετική Ένωση, την Ανατολική Ευρώπη και αλλού.

Ο βιολόγος Allan Frey, με σύμβαση με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ανησυχούσε τόσο πολύ από τα αποτελέσματα των μελετών του σε ζώα που αρνήθηκε να πειραματιστεί σε ανθρώπους.

«Έχω δει πάρα πολλά», είπε στους συναδέλφους του σε ένα συμπόσιο το 1969.

«Τα αποφεύγω πολύ προσεκτικά για τον εαυτό μου, και το εφαρμόζω εδώ και αρκετό καιρό τώρα. Δεν νιώθω ότι μπορώ να σύρω τους ανθρώπους σε αυτά τα πεδία και να τους εκθέσω και με κάθε ειλικρίνεια να τους υποδείξω ότι οδεύουν προς κάτι ασφαλές».

Ο Frey ανακάλυψε ότι η ακτινοβολία μικροκυμάτων διαπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό-το προστατευτικό φράγμα που κρατά τα βακτήρια, τους ιούς και τις τοξικές χημικές ουσίες έξω από τον εγκέφαλό σας και διατηρεί το εσωτερικό του κεφαλιού σας σε σταθερή πίεση, αποτρέποντάς σας από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ανακάλυψε ότι τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ζώα μπορούν να “ακούσουν” τα μικροκύματα. Ανακάλυψε ότι μπορούσε να σταματήσει την καρδιά ενός βατράχου χρονομετρώντας τους παλμούς των μικροκυμάτων και σταθεροποιώντας τον σε ένα ακριβές σημείο που να επικοινωνεί με τον καρδιακό ρυθμό. Το επίπεδο ισχύος που χρησιμοποίησε για εκείνο το πείραμα ήταν μόνο 0,6 μικροβάτ ανά τετραγωνικό εκατοστό, χιλιάδες φορές χαμηλότερο από την ακτινοβολία από τα σημερινά κινητά τηλέφωνα.

 

Ο οφθαλμίατρος Milton Zaret, ο οποίος είχε συμβόλαια με τον Στρατό, το Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, καθώς και με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, ανακάλυψε στη δεκαετία του 1960 ότι η ακτινοβολία μικροκυμάτων χαμηλού επιπέδου προκαλούσε καταρράκτη.

Το 1973, κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Υπάρχει ένας σαφής, παρών και διαρκώς αυξανόμενος κίνδυνος», είπε στους γερουσιαστές, «για ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας μας από την έκθεση σε ολόκληρο το μη ιονίζων τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

Οι κίνδυνοι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι υπερεκτιμημένοι.… ”

Ο Zaret είπε στην επιτροπή για ασθενείς που όχι μόνο είχαν καταρράκτη που προκλήθηκε από έκθεση σε μικροκύματα, αλλά και κακοήθεις όγκους, καρδιαγγειακές παθήσεις, ορμονικές ανισορροπίες, αρθρίτιδα και ψυχικές ασθένειες, καθώς και νευρολογικά προβλήματα σε παιδιά που γεννήθηκαν από αυτά. .

Αυτοί οι ασθενείς προέρχονταν από το στρατιωτικό προσωπικό που εκτίθενται σε ακτινοβολίες από ραντάρ, έως σε νοικοκυρές που εκτέθηκαν στους φούρνους τους μικροκυμάτων τους.

 

«Το πρότυπο διαρροής του φούρνου μικροκυμάτων που ορίστηκε από το Γραφείο Ραδιολογικής Υγείας», είπε στην επιτροπή, «είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο φορές υψηλότερο από το συνολικό φάσμα μικροκυμάτων που εκπέμπει ο Ήλιος.

Είναι φρικτό να επιτρέπεται σε αυτούς τους φούρνους να έχουν διαρροές, πόσο μάλλον οι διαφημίσεις τέτοιων φούρνων να ενθαρρύνουν τα παιδιά μας να διασκεδάσουν μαθαίνοντας να μαγειρεύουν μαζί τους!».

Το πρότυπο διαρροής φούρνου μικροκυμάτων, σήμερα το 2021, είναι το ίδιο με το 1973: 5 milliwatts ανά τετραγωνικό εκατοστό σε απόσταση 5 εκατοστών.

Και τα επίπεδα έκθεσης μικροκυμάτων στον εγκέφαλο από κάθε κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιείται σήμερα είναι υψηλότερα από αυτό.

 

Το Πολεμικό Ναυτικό, εκείνη την εποχή, εξέθετε στρατιώτες σε ακτινοβολία μικροκυμάτων χαμηλού επιπέδου σε έρευνα που διεξήχθη στην Pensacola της Φλόριντα.

Απηχώντας τον Frey, ο Zaret είπε ότι αυτά τα πειράματα ήταν ανήθικα.

«Δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν», είπε στην επιτροπή της Γερουσίας, «να λάβετε ενημερωμένη, απόλυτη συγκατάθεση από κάθε νεαρό ενήλικα που συμφωνεί να εκτεθεί σε ακτινοβολία, όπου δεν είστε σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα».

 

Επίσης, ότι “τυχόν παιδιά που μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να υποφέρουν από αυτή την ακτινοβολία”.

Ο ίδιος υπογράμμισε εκ νέου τα ηθικά προβλήματα με αυτήν την έρευνα:

«Νομίζω ότι εάν τους δίνονταν εξηγήσεις πλήρως και εξακολουθούσαν να προσφέρονται εθελοντικά, για αυτό το έργο, κάποιος θα αμφισβητούσε την νοητική τους ικανότητα από την αρχή».

 

Οι επιστήμονες που πειραματίστηκαν σε πτηνά ήταν εξίσου ανήσυχοι με τα αποτελέσματά τους και εξέδωσαν προειδοποιήσεις σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας που εξαπέλυε η κοινωνία μας στον κόσμο, οι οποίες ήταν εξίσου τρομερές με τις προειδοποιήσεις που δόθηκαν στο Κογκρέσο από τον Milton Zaret και τις προειδοποιήσεις που δόθηκαν στους Navy από τον Allan Frey.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και συνεχίζοντας τη δεκαετία του 1970, ο John Tanner και οι συνάδελφοί του στο Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών του Καναδά εξέθεσαν κοτόπουλα, περιστέρια και γλάρους σε ακτινοβολία μικροκυμάτων και βρήκαν τρομακτικά αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο έκθεσης. Τα κοτόπουλα εκτίθενταν σε 0,19 έως 360 μικροβάτ ανά τετραγωνικό εκατοστό

Σε άλλα πειράματα, στα οποία αυτοί οι ερευνητές ακτινοβολούσαν πουλιά με υψηλότερη ισχύ, τα πουλιά κατέρρευσαν από πόνο μέσα σε δευτερόλεπτα.

Αυτό συνέβη όχι μόνο όταν ολόκληρο το πουλί ακτινοβολήθηκε, αλλά και όταν μόνο τα φτερά της ουράς του ακτινοβολήθηκαν και το υπόλοιπο πουλί θωρακίστηκε προσεκτικά.

Σε περαιτέρω πειράματα, απέδειξαν ότι τα φτερά των πουλιών αποτελούν λεπτές κεραίες λήψης για τα μικροκύματα και υπέθεσαν ότι τα αποδημητικά πουλιά μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα φτερά τους για να λάβουν πληροφορίες κατεύθυνσης.

Αυτοί οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η αύξηση των επιπέδων μικροκυμάτων του περιβάλλοντος θα προκαλούσε δυσφορία στα άγρια ​​πουλιά και θα μπορούσε να παρεμποδίσει την πλοήγησή τους.

Η Maria Sadchikova, που εργάζεται στη Μόσχα, ο Václav Bartoniček και η Eliska Klimková-Deutshová, που εργάζονται στην Τσεχοσλοβακία και η Valentina Nikitina, η οποία εξέτασε αξιωματικούς του ρωσικού ναυτικού, διαπίστωσε, ήδη από το 1960, ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που εκτέθηκαν στην ακτινοβολία μικροκυμάτων στην εργασία τους — ακόμη και άτομα που είχαν σταματήσει αυτή την εργασία πέντε έως δέκα χρόνια πριν — είχαν αυξημένο ζάκχαρο στο αίμα ή είχαν ζάχαρη στα ούρα τους.

Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι η ακτινοβολία παρεμβαίνει άμεσα στο μεταβολισμό και ότι το κάνει γρήγορα.

 

Το 1962, ο V.A. και η Syngayevskaya, στο Λένινγκραντ, εξέθεσαν κουνέλια σε ραδιοκύματα χαμηλού επιπέδου και διαπίστωσαν ότι το σάκχαρο στο αίμα των ζώων αυξήθηκε κατά το ένα τρίτο σε λιγότερο από μία ώρα.

Το 1982, ο Vasily Belokrinitskiy, στο Κίεβο, ανέφερε ότι η ποσότητα ζακχάρου στα ούρα ήταν ευθέως ανάλογη με τη δόση της ακτινοβολίας και τον αριθμό των φορών που το ζώο εκτέθηκε.

Οι Mikhail Navakitikian και η Lyudmila Tomashevskaya ανέφεραν το 1994 ότι τα επίπεδα ινσουλίνης μειώθηκαν κατά 15% σε αρουραίους που εκτέθηκαν για μόλις μισή ώρα και κατά 50% σε αρουραίους που εκτέθηκαν για δώδεκα ώρες, σε παλμική ακτινοβολία σε επίπεδο ισχύος 100 μικροβάτ ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Αυτό το επίπεδο είναι συγκρίσιμο με την ακτινοβολία που λαμβάνει ένα άτομο σήμερα καθισμένος ακριβώς μπροστά από έναν ασύρματο υπολογιστή και πολύ λιγότερο από αυτό που λαμβάνει ο εγκέφαλος ενός ατόμου από ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις χιλιάδες μελέτες που πραγματοποιούνταν σε όλο τον κόσμο εκείνη την εποχή και οι οποίες βρήκαν ότι επέφεραν σοβαρές επιπτώσεις της ακτινοβολίας μικροκυμάτων σε κάθε ανθρώπινο όργανο και στη λειτουργία και την αναπαραγωγή κάθε φυτού και ζώου.

Ο υπολοχαγός Zory Glaser, που του ανατέθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το 1971 να καταγράψει την παγκόσμια βιβλιογραφία σχετικά με τις επιπτώσεις των μικροκυμάτων και της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων στην υγεία, συγκέντρωσε 5.083 μελέτες, σχολικά βιβλία και πρακτικά συνεδρίων μέχρι το 1981. Κατάφερε να βρει περίπου τη μισή βιβλιογραφία που υπήρχε εκείνη τη φορά. Έτσι περίπου 10.000 μελέτες είχαν αποδείξει ότι η ακτινοβολία μικροκυμάτων και ραδιοσυχνοτήτων είναι επικίνδυνη για όλη τη ζωή, ήδη πριν από το 1981.

 

Μαγειρεύοντας το DNA σας και ψήνοντας τα νεύρα σας

 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Mays Swicord, που εργαζόταν στο Εθνικό Κέντρο Συσκευών και Ακτινολογικής Υγείας στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, αποφάσισε να δοκιμάσει την εικασία του ότι το DNA απορροφά συντονισμένα την ακτινοβολία μικροκυμάτων και ότι ακόμη και ένα πολύ χαμηλό επίπεδο ακτινοβολίας, αν και δεν παράγει μετρήσιμη Θερμότητα στο ανθρώπινο σώμα στο σύνολό του, μπορεί ωστόσο να “ψήσει” το DNA σας.

 

Εξέθεσε ένα διάλυμα που περιείχε μικρή ποσότητα DNA σε ακτινοβολία μικροκυμάτων και διαπίστωσε ότι το ίδιο το DNA απορροφούσε 400 φορές περισσότερη ακτινοβολία από το διάλυμα στο οποίο βρισκόταν και ότι διαφορετικά μήκη κλώνων DNA απορροφούν συντονισμένα διαφορετικές συχνότητες ακτινοβολίας μικροκυμάτων.

 

Έτσι, παρόλο που η συνολική θερμοκρασία των κυττάρων σας μπορεί να μην αυξηθεί σε κανένα ανιχνεύσιμο βαθμό από την ακτινοβολία, το DNA μέσα στα κύτταρα σας μπορεί να θερμανθεί πάρα πολύ.

Η μεταγενέστερη έρευνα του Swicord επιβεβαίωσε ότι αυτό βλάπτει το DNA, προκαλώντας θραύση τόσο του μονόκλωνου όσο και του διπλού κλώνου DNA.

 

Ο καθηγητής Charles Polk του Πανεπιστημίου του Rhode Island ανέφερε ουσιαστικά το ίδιο πράγμα στην εικοστή δεύτερη ετήσια συνάντηση της Βιοηλεκτρομαγνητικής Εταιρείας τον Ιούνιο του 2000 στο Μόναχο της Γερμανίας.

Οι άμεσες μετρήσεις έδειξαν πρόσφατα ότι το DNA είναι πολύ πιο ηλεκτρικά αγώγιμο από ό,τι είχε υποψιαστεί κανείς: έχει αγωγιμότητα τουλάχιστον 105 siemens ανά μέτρο, που είναι περίπου το 1/10 τόσο αγώγιμο όσο ο υδράργυρος!

Ένα κινητό τηλέφωνο που κρατάτε στο κεφάλι σας μπορεί να ακτινοβολήσει τον εγκέφαλό σας με συγκεκριμένο ρυθμό απορρόφησης (SAR) περίπου 1 watt ανά κιλό, που παράγει λίγη συνολικά θερμότητα.

Ο Polk υπολόγισε, ωστόσο, ότι αυτό το επίπεδο ακτινοβολίας θα ανέβαζε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του DNA σας κατά 60 βαθμούς Κελσίου ανά δευτερόλεπτο!

Είπε ότι οι ιστοί δεν μπορούν να διαχέουν τη θερμότητα τόσο γρήγορα και ότι μια τέτοια θερμότητα θα σπάσει τους δεσμούς μεταξύ των συμπληρωματικών κλώνων του DNA, και εξηγεί τη θραύση του DNA που αναφέρεται σε διάφορες μελέτες.

 

Και το 2006, ο Markus Antonietti, στο Ινστιτούτο Max Planck της Γερμανίας, αναρωτήθηκε εάν ένας παρόμοιος τύπος απορρόφησης συντονισμού συμβαίνει στις συνάψεις των νεύρων μας.

Τα κινητά τηλέφωνα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε η ακτινοβολία που εκπέμπουν να μην θερμαίνει τον εγκέφαλό σας περισσότερο από έναν βαθμό Κελσίου.

Τι συμβαίνει όμως στο μικροσκοπικό περιβάλλον μιας σύναψης, όπου τα ηλεκτρικά φορτισμένα ιόντα εμπλέκονται στη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων από τον έναν νευρώνα στον άλλο;

Ο Antonietti και οι συνεργάτες του προσομοίωσαν τις συνθήκες στις νευρικές συνάψεις με μικροσκοπικά σταγονίδια λίπους σε αλμυρό νερό και εξέθεσαν τα γαλακτώματα σε ακτινοβολία μικροκυμάτων σε συχνότητες μεταξύ 10 MHz και 4 GHz.

Οι συχνότητες απορρόφησης συντονισμού, όπως αναμενόταν, εξαρτήθηκαν από το μέγεθος των σταγονιδίων και άλλες ιδιότητες του διαλύματος.

Αλλά ήταν το μέγεθος του ύψους της απορρόφησης που συγκλόνισε τον Antonietti.

«Και τώρα έρχεται η τραγωδία», είπε ο Antonietti.

«Ακριβώς εκεί που βρισκόμαστε πιο κοντά στις συνθήκες του εγκεφάλου, βλέπουμε την ισχυρότερη θερμότητα.

Υπάρχει εκατό φορές περισσότερη ενέργεια που απορροφάται από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Αυτό είναι φρίκη ».

 

Προσπάθειες της EPA για την προστασία των Αμερικανών

Αντιμέτωπη με ένα μπαράζ ανησυχητικών επιστημονικών αποτελεσμάτων, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) ίδρυσε το δικό της ερευνητικό εργαστήριο ακτινοβολίας μικροκυμάτων που λειτούργησε από το 1971 έως το 1985 με έως και 30 άτομα πλήρους απασχόλησης και εξέθετε σκύλους, πιθήκους, αρουραίους και άλλα ζώα σε μικροκύματα.

Η EPA ενοχλήθηκε τόσο πολύ από τα αποτελέσματα των πειραμάτων της που πρότεινε, ήδη το 1978, να αναπτύξει κατευθυντήριες γραμμές για την έκθεση του ανθρώπου στην ακτινοβολία μικροκυμάτων για άμεση υιοθέτηση και επιβολή τους από άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, οι δραστηριότητες των οποίων συνέβαλαν στην ανάπτυξη της ταχείας πυκνότητας της ομίχλης ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης στο Αμερικανικό έθνος.

Αλλά υπήρξε απώθηση από αυτές τις υπηρεσίες.

 

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν ήθελε τα προτεινόμενα όρια έκθεσης να ισχύουν για φούρνους μικροκυμάτων ή οθόνες υπολογιστών.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας δεν ήθελε να προστατεύσει το κοινό από τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και τα ραντάρ καιρού.

Το Υπουργείο Άμυνας δεν ήθελε τα όρια να ισχύουν για τα στρατιωτικά ραντάρ.

Η CIA, η NASA, το Υπουργείο Ενέργειας, η Ακτοφυλακή και η Φωνή της Αμερικής δεν ήθελαν να περιορίσουν την έκθεση του κοινού στις δικές τους πηγές ακτινοβολίας.

 

Τέλος, από τον Ιούνιο του 1995, η βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών σχεδίαζε να βάλει συσκευές μικροκυματικής ακτινοβολίας στα χέρια και δίπλα στον εγκέφαλο κάθε άνδρα, γυναίκας και παιδιού και να ανεγείρει εκατομμύρια πύργους και κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, δάση, κοντά στην υπό εξαφάνιση άγρια ​​ζωή και τα εθνικά πάρκα σε όλη τη χώρα για να λειτουργήσουν αυτές οι συσκευές.

Στις αρχές του 1996 η EPA ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να εκδώσει τη Φάση Ι των κατευθυντήριων γραμμών της έκθεσής της .

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών θα έπρεπε να εφαρμόσει αυτές τις οδηγίες για τα κινητά τηλέφωνα

Και οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας θα ήταν παράνομοι, και ακόμη κι αν δεν ήταν παράνομοι, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα ήταν αναγκασμένες να επωμιστούν την απεριόριστη ευθύνη για όλα τα δεινά, τις ασθένειες και τη θνησιμότητα που επρόκειτο να προκαλέσουν.

 

Αλλά δεν ήταν να γίνει.

Η Ένωση Ηλεκτρομαγνητικής Ενέργειας, μια ομάδα του λόμπι της βιομηχανίας, κατάφερε να εμποδίσει τη δημοσίευση των οδηγιών έκθεσης της EPA.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1995, η Επιτροπή Πιστώσεων της Γερουσίας αφαίρεσε τα $350.000 που είχαν προϋπολογιστεί για τις εργασίες της EPA σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές έκθεσης και έγραψε στην έκθεσή της: «Η Επιτροπή πιστεύει ότι η EPA δεν πρέπει να συμμετέχει σε δραστηριότητες EMF».

 

Η Personal Communications Industry Association (CTIA), μια άλλη βιομηχανική ομάδα, άσκησε επίσης πιέσεις στο Κογκρέσο, το οποίο επεξεργαζόταν ένα νομοσχέδιο για τις τηλεπικοινωνίες, με αποτέλεσμα να προστεθεί μια διάταξη στον νόμο που απαγόρευε στις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις να ρυθμίζουν τις «προσωπικές εγκαταστάσεις ασύρματης υπηρεσίας» στη Βάση των «περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων».

Αυτή η διάταξη προστάτεψε τη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών από οποιαδήποτε ευθύνη για τραυματισμό τόσο από πύργους κινητής τηλεφωνίας όσο και από κινητά τηλέφωνα και επέτρεψε στη βιομηχανία να πουλήσει την πιο επικίνδυνη τεχνολογία που έχει εφευρεθεί ποτέ στο αμερικανικό κοινό.

Οι άνθρωποι δεν είχαν πλέον τη δυνατότητα να λένε στους εκλεγμένους αξιωματούχους τους για τους τραυματισμούς τους σε δημόσιες ακροάσεις. Δεν επιτρεπόταν πλέον στους επιστήμονες να καταθέτουν στο δικαστήριο για τους κινδύνους αυτής της τεχνολογίας. Κάθε μέσο για να μάθει το κοινό ότι η ασύρματη τεχνολογία τους σκότωνε, απαγορεύτηκε ξαφνικά.

 

Η βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών έχει κάνει τόσο καλή δουλειά πουλώντας αυτήν την τεχνολογία, που σήμερα το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό περιέχει 25 διαφορετικές συσκευές που εκπέμπουν ακτινοβολία μικροκυμάτων και ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει πέντε ώρες την ημέρα στο κινητό του τηλέφωνο, το έχει στην τσέπη του δίπλα στο σώμα του για όλο το υπόλοιπο της ημέρας του και κοιμάται με αυτό όλη τη νύχτα στο κρεβάτι του ή δίπλα στο κρεβάτι του.

Σήμερα, σχεδόν κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί κρατούν μια συσκευή ακτινοβολίας μικροκυμάτων στο χέρι τους ή στον εγκέφαλο ή το σώμα τους όλη μέρα κάθε μέρα, χωρίς να γνωρίζουν τι κάνουν στον εαυτό τους, την οικογένειά τους, τα κατοικίδια ζώα τους, τους φίλους τους, τους γείτονές τους, στα πουλιά στην αυλή τους, στο οικοσύστημά τους και στον πλανήτη τους.

Και το δράμα είναι ότι ακόμη κι όσοι γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα, βλέπουν μόνο τους πύργους ως απειλή, αλλά το τηλέφωνό τους ως φίλο.

 

(…..συνεχίζεται)

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ…

 

ΕΔΩ ΣΕ PDF ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ..

https://www.cellphonetaskforce.org/wp-content/uploads/2021/10/The-Most-Dangerous-Technology-Ever-Invented-Part-One.pdf

 

Πηγή https://www.kontrabandafreepress.com/5g-emg

Προβολές : 841


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα