Η “δικαιοσύνη” στο μικροσκόπιο.

20 Ιανουαρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:262
Μοίρασέ το

 

Η Πολιτική Σκοπιμότητα και η ακεραιότητα της Δικαιοσύνης

Υποκειμενική άποψη εκφράζοντας, θεωρώ πως ΔΕΝ υπάρχει ακεραιότητα στην “δικαιοσύνη”…

Κρίνει, ανάλογα με τα συμφέροντά της και τα… διεστραμμένα πάθη της… και φυσικά, ανάλογα με τις εντολές που θα πάρει η ηγεσία, από την πολιτική εξουσία…

Και σε μια χώρα, που απουσιάζει η Δικαιοσύνη, η χώρα ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ

 

Καλλιόπη Σουφλή

δικηγορικό

Η έννοια της Πολιτικής συναρθρώνεται με την έννοια της Δικαιοσύνης όχι κατ’ ανάγκη θεσμικά, διότι θεωρητικά τουλάχιστον δυνάμει του άρθρου 26 του Συντάγματος υφίσταται ρητή μνεία περί της οριοθέτησης των εξουσιών, υπό την ανοχή της υπάρξεων θεμιτών παρεκκλίσεων εκ του βασικού κανόνα, αυτών δηλαδή των διασταυρώσεων των εξουσιών, δια των οποίων οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι των ανώτατων δικαστηρίων διορίζονται εκ της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας.

Ανεξαρτήτως αυτής όμως της παραδοσιακής προβληματικής, αντιμετωπίζουμε, δια γυμνού οφθαλμού, πάντοτε κατά την υποκειμενική μου άποψη την οποία εκφέρω με ρητή επιφύλαξη τυχόν αντιλόγου, ορισμένα πρωτοφανή φαινόμενα, όπου θίγεται κατάφωρα και αυτόχρημα η λειτουργική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και δη της Εισαγγελικής Αρχής ως αυτόκλητος εκ του Νόμου Θεματοφύλακας της εννόμου τάξης προς άπαντες ισοτίμως και προς την διαφύλαξη του δημοσίου και συλλογικού συμφέροντος των πολιτών.

Εντούτοις όμως μετά λύπης μας διαπιστώνουμε την επιλεκτική παρέμβαση της Εισαγγελίας, ή την τήρηση εκκωφαντικής στάσης προς μία υπόθεση, δια την οποία δικαιολογείται η άμεση και παραχρήμα ανταπόκριση, αποδεικνύοντας τα ενεργά υγιή αντανακλαστικά δια την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας μας και τους θεσμούς, πλην όμως δια μία έτερη περίπτωση εξίσου σημαντική, η Εισαγγελία τηρεί αιδήμονα σιωπή, παρά την μείζονα σπουδαιότητα δια την κοινωνία και τους πολίτες.

Την ως άνω διφυή στάση, ουδόλως δύναμαι να επεξηγήσω, δηλαδή την εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών, δια εξ αντικειμένου μείζονα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα της τρέχουσας πραγματικότητας, το δε παράδοξο είναι ότι το αυτό πράττουν και τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, ασφαλώς όμως, η αποστολή τους, ως θύλακες φαιάς προπαγάνδας αντί τριάκοντα αργυρίων, συνιστά μία συνείδηση εις την κοινή γνώμη, καθότι έχουν απολέσει τον κατά το Σύνταγμα ρόλο τους περί της αντικειμενικής πληροφόρησης και έχουν απροσχημάτιστα μετασχηματιστεί σε εξωνημένες θεραπαινίδες παραπληροφόρησης των πολιτών, καθ’ υπαγόρευση των ιδιοτελών πολιτικών σκοπιμοτήτων της εκάστοτε κυβερνήσεως.

Ούτως ή άλλως όμως δεν υφίσταται μέτρο σύγκρισης, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ανέκαθεν ασκούσαν πλύση εγκεφάλου και διστρέβλωναν την αλήθεια, επενεργώντας ως παραισθησιογόνο των μαζών από την αντικειμενική προσέγγιση την εξέλιξης των αληθών γεγονότων, όμως εν προκειμένω πρόκειται δια μία ανωτέρω θεσμική αρχή, όπως είναι η Εισαγγελία, η οποία ανυπερθέτως συνιστά το θεμέλιο του Πολιτεύματος.

Τρανή απόδειξη δηλαδή της διαπίστωσής μου περί μερική εθελοτυφλίας της Εισαγγελίας, ήταν η μεγαλειώδης συγκέντρωση των αλλοδαπών, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εις το Σύνταγμα όπου, πλέον των 5.000 Πακιστανών, είχαν συγκεντρωθεί, προκειμένου να υποδεχθούν γηθοσύνως το νέος έτος, δίχως την λήψη ουδενός προστατευτικού μέτρου, οι απτές εικόνες, τεκμήριο αληθείας όπου έκαναν τον γύρω όλου του κόσμου, καίτοι παρασιωπήθηκαν εκ των ενταύθα μέσων μαζικής ενημερώσεως.

Διαρκούσης της συγκέντρωσης αυτής, επί 5 συναπτές ώρες, απουσίαζε η αστυνομία, ουδείς παρενέβη να τους διαλύσει ησύχως, εκδηλώνοντας τοιουτοτρόπως η κυβέρνηση αφενός παντελή αδιαφορία για την δημόσια υγεία λόγω ότι ο επαγόμενος συνωστισμός εκ των ως άνω στιφών συνιστά πηγή διασποράς και εξ ετέρου αναλγησία όχι δια τον διωγμό των Ελλήνων ως προς την τήρηση των μέτρων όσο δια τους ιδικούς μας ανθρώπους όπου δοκιμάζονται εις τις Μ.Ε.Θ, τις εντατικές και τα θεραπευτήρια, εξαιτίας και συνεπεία της αυτής ταύτης κατάστασης της διασποράς του επίμαχου ιού.

Η παράλειψη της αυτεπάγγελτης παρέμβασης ως προς το κραυγαλέο αυτό ζήτημα δημιούργησε εύλογα ερωτήματα καθότι πρόκειται δια την δημόσια υγεία.

Εις επίρρωση των ως άνω, αλγεινή αίσθηση προκάλεσε γνωστός εκ των μέσων μαζικής ενημερώσεως, λοιμωξιολόγος ο οποίος μονοπωλεί την επιστημονική αλήθεια κατ’ εντολήν της κυβέρνησης, ως αυθέντης κατέχων το αλάθητο, να απειλεί ευθέως τους πολίτες εν είδει δημοσίου κατηγόρου με επιβολή φυλακίσεων προς τους πολίτες, εάν δεν συναινέσουν προς την ιατρική πράξη του εμβολίου, μία ενέργεια η οποία υπερβαίνει τα καθήκοντα του και την εξουσία του αλλά και συνιστά αυτόχρημα κατάφωρη καταχρηστική άσκηση της ασυλίας την οποία απολαμβάνει εκ του σκανδαλώδους «ακαταδίωκτου» το οποίο θεσμικά τον διέπει.

Οι ως άνω θεσμικές καταστάσεις φρονώ, ότι συνιστούν μία πηγή σκέψεως και προβληματισμού για το τι κοινωνία ζητούμε, μία αντικειμενική δικαιοσύνη, επιστημονικό πλουραλισμό, ελευθερία, θεσμική θωράκιση της δημόσιας υγεία;

Ή μία κοινωνία Σοβιετικού Τύπου, όπου υπό την επίφαση του Μανδύα της Δημοκρατίας, όπου το εκάστοτε οιονεί Σιδηρούν παραπέτασμα ελέγχει με «μαφιόζικες πρακτικές» άπαντες τους θεσμούς ως πλήρως ελεγχόμενα εργαλεία εξυπηρέτησης της κυβερνητικής πολιτικής αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως ανδράποδα και τους αντιδρώντες ως βέβηλα σκύβαλα διότι τολμούν θεσμικά να αμφισβητούν την παντοδυναμία του άτρωτου ηγέτη;

Η επιλογή ανάγεται εις διακριτική ευχέρεια της συλλογικής βουλήσεως.

 

Χαράλαμπος β Κατσιβαρδάς

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

 

Πηγή

Προβολές : 262


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα